Μ. Σ. Ζ. Π. Ρ. Ζ.


Ένα τηλεφώνημα… μια εξομολόγηση που λέει ότι "πρώτη φορά στη Ζωή μου νιώθω τόση μοναξιά. Δεν τη φοβάμαι, δεν με τρομάζει, απλά πρώτη φορά την αισθάνομαι σε τόσο άσχημο βαθμό." Ένα ακόμη τηλεφώνημα… τόσο απρόσμενο, τόσο σύντομο, τόσο σοβαρό, τόσο επιβλητικό, τόσο ανήσυχο(;) μα ευτυχώς συνέβη. Μια συνάντηση τολμηρή… χωρίς προσχέδιο… χωρίς ιδιαίτερη λογική… "απλά ήθελα να σε δω πάρα πολύ!"… -"κι αν υπάρξει πρόβλημα;"… - "Δεν πάει να γίνει ό,τι θέλει; Ας μας πιάσουν!" …τόσο μα τόσο έξω απ' τα ήρεμα νερά! Τα συναισθήματα δεν ήταν και δεν είναι ήρεμο ποτάμι που το διασχίζεις χωρίς φόβο. ΠΡΕΠΕΙ να ρισκάρεις στη Ζωή για να πας παραπέρα… για να την ζήσεις… για να γίνεις ένα "με εκείνη". ΠΡΕΠΕΙ να έχεις θάρρος και θράσος (μαζί πάνε αυτά) για να την κάνεις δικιά σου… για να φτάσεις στο υψηλότερο σημείο, στο σημείο που βρίσκεται η προσωπική σου ευτυχία. ΠΡΕΠΕΙ να την πιάσεις απ' τα μαλλιά και να της δείξεις ποιος είσαι και τι είσαι ικανός να κάνεις για να κάνεις αυτό το οποίο ήρθες σ' αυτό τον κόσμο… -να αγαπήσεις και να αγαπηθείς… να ερωτευθείς και να σε ερωτευθούν… να γελάσεις και να κλάψεις… να γράψεις και να τραγουδήσεις… να πεις και να κάνεις… να δημιουργήσεις και να χτίσεις… να σπείρεις και να θερίσεις… να ανάψεις και να σβήσεις… να δώσεις και να πάρεις… μα πάνω απ' όλα να είσαι ελεύθερος απ' ό,τι σε βαραίνει και σε πνίγει. Η Ζωή είναι μία! Τόσο σύντομη και μικρή… και ο χρόνος τρέχει (όπως και η Ζωή) και ΠΡΕΠΕΙ να τα προλάβεις ΟΛΑ.

Ζεις μια ευτυχισμένη στιγμή! Την γεύεσαι σαν να είναι η τελευταία φορά! Δεν σου φτάνει αλλά σου αρκεί! Από το τίποτα προτιμάς… "το κάτι" και αυτό έχει σημασία. Οι ευτυχισμένες αληθινές στιγμές στη Ζωή είναι όντως ελάχιστες… μα είναι πιο δυνατές και πιο γεμάτες από τις άσχημες… και μόνο μ' αυτές γράφεις ένα ολόκληρο βιβλίο. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν σημαδέψει και γίνανε μεγάλα κεφάλαια στη Ζωή μας… γιατί ποτέ "δεν κλείσαμε" στον ένα ή στη μία… πάντα θα έρθει ο επόμενος ή επόμενη… γιατί η Ζωή συνεχίζεται (!) και εσύ προχωράς μαζί της για να ζήσεις άλλες στιγμές, άλλες χαρές (βεβαίως και λύπες) άλλες εμπειρίες… για να έχεις άλλα καινούργια πράγματα να καταγράψεις, να εξιστορήσεις, να μοιραστείς… να αποκαλύψεις! ΠΟΤΕ μην λες ΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ μην εγκαταλείψεις τη Ζωή. Επειδή εκείνη δεν σταματά ΠΟΤΕ… πάντα συνεχίζει! Συνέχισε κι εσύ! Με κάποιον ή με κάποια άλλη… όταν έρθει η στιγμή θα καταλάβεις (!) ό,τι αφήνεις αυτό "το κάτι" που έχεις και πέφτεις σ' αυτό που σου προσφέρει περισσότερα. 'Ετσι πρέπει! Αυτή είναι η λογική κατάληξη των πραγμάτων!

Κατάλαβα ότι είναι αυτός ή αυτή! Πρέπει να το παραδεχτείς! Δεν έπεσα έξω! Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο καλά παιδιά… τόσο τίμια και τόσο αληθινά… δεν θέλουν να σε κοροϊδέψουν και γι' αυτό ίσως κάποιες φορές διστάζουν να σε πλησιάσουν… φοβούνται μην σε χάσουν… μήπως σε πληγώσουν και σε κάνουν να κλάψεις. Είναι καλά παιδιά και σπανίζουν στην εποχή μας! Είναι σαν διαμάντια… σαν ένας κρυμμένος θησαυρός… σαν άγγελοι που κατέβηκαν απ' τον ουρανό… σαν σταλμένοι απ' το ίδιο τον Θεό. Όμως δυστυχώς τα καλά παιδιά δεν έχουν τύχη σ' αυτή τη Ζωή… παιδεύονται πολύ… πονάνε πολύ… περνάνε από σαράντα κύματα… όμως πάντα σαν θαύμα βγαίνουν σχεδόν αλώβητοι και πιο δυνατοί… έτοιμη για μια καινούργια αρχή. Και για αυτές τις στιγμές που ζουν αυτά τα καλά παιδιά και πολλοί άλλοι άνθρωποι μιλάω πιο πάνω. Δεν σταματούν ΠΟΤΕ, ακόμα κι αν πληγωθούν, πάλι θα βρουν τον δρόμο & τον τρόπο να γιατρευτούν και να κλείσουν τις πληγές τους.

Όμορφες στιγμές… αποθηκευμένες κάπου εκεί στην άκρη του μυαλού… μοναδικές εμπειρίες… γραμμένες σε μια κόλλα χαρτί… έτσι απλά για να τις θυμάσαι που και που …για να τις φέρνεις στο νου και να σκας ένα χαμόγελο… χαράς, ικανοποίησης, ευτυχίας ή όπως αλλιώς και να το πεις… εσύ θα αισθάνεσαι γεμάτος …Ζωή!!!

Ζωή!!! όπως και να είσαι …ό,τι και να μου δίνεις να γευτώ… εγώ σ' αγαπώ!!!
Μ' ακούς; Εγώ σ' αγαπώ!!!
Καλή σου νύχτα!



ΜΑΡΙΑ Π.
*Πρώτη Δημοσίευση:
11/08/2010





__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

2 σχόλια :

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes