🍴Let's talk about food #1: Να κεράσω γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα μιλφέϊγ & ζελέ μπανάνα;

Να κεράσω γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα μιλφέϊγ & ζελέ μπανάνα;


Είμαι full γλυκατζού! Μπορώ να ζήσω μόνο με γλυκά & …Coca-Cola (δυστυχώς!)
Έχω αδυναμία σε όλα τα γλυκά (αρκεί να μην έχουν σαντιγί) αλλά ειδικά έχω τρελή αδυναμία στις Μηλόπιτες και στην Καρυδόπιτα.
Αγαπώ να τρώω γλυκά αλλά και να φτιάχνω επίσης!
Έτσι, κάτι που έφτιαξα τελευταία είναι το γλυκό που θα σας παρουσιάσω παρακάτω! 
(Και τώρα που το σκέφτομαι είναι η πρώτη φορά που ανεβάζω μια τέτοιου είδους ανάρτηση στο blog μου … και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες!) ➡️📂Αρχειοθήκη: 🍽Let's talk about food!
 
  Μου είχε δώσει την συνταγή η κοπέλα του αδελφού μου και είχα πει πως με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω και …ελπίζω να πετύχει! (πέτυχε, πέτυχε, δεν έτυχε!)
  Η ευκαιρία λοιπόν ήταν τα γενέθλιά μου, όπου το  έφτιαξα μια ημέρα πριν… για πρώτη φορά!
Είναι ένα πολύ γνωστό γλυκό που κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές… μόνο που εγώ ποτέ πριν δεν είχα φτιάξει κάτι τέτοιο και όταν επιτέλους το έφτιαξα… έγινε αρκετά καλό, μπορώ να πω!

Mini Περιγραφή:
Γλυκό με Μπισκότο, Κρέμα Μιλφέϊγ & Ζελέ Μπανάνα.
Είναι ένα πολύ απλό, εύκολο, γρήγορο (σε 5' το πολύ είναι έτοιμο!), νόστιμο, δροσερό αλλά και οικονομικό γλυκό με υλικά που λίγο-πολύ όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνα μας!


Υλικά:
  • 1 πακέτο Μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 συσκευασία Ζελέ Μπανάνα (ή γεύση της αρεσκείας σας)
  • 1 Κρέμα (έτοιμη) Ζαχαροπλαστικής Γιώτης (εγώ προτίμησα Κρέμα Μιλφέϊγ)
  • 1L φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Κονιάκ (προαιρετικά) 

Εκτέλεση:
-Ξεκινάμε πρώτα απ’ όλα να φτιάχνουμε το Ζελέ Μπανάνα, σύμφωνα με τις (γνωστές) οδηγίες της συσκευασίας.
-Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” εκτός ψυγείου για περίπου 40 λεπτά, ίσα-ίσα να κρυώσει, γιατί αν το προσθέσουμε ζεστό… θα “χαλάσει”  όλο το γλυκό.
-Μετά τα 40 λεπτά, ετοιμάζουμε την Κρέμα Μιλφέϊγ, και εδώ σύμφωνα με τις (γνωστές) οδηγίες της συσκευασίας.
-Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ βάζουμε μισή κούπα φρέσκο γάλα και 1 κουταλιά της σούπας Κονιάκ και βουτάμε ένα-ένα μπισκότο και από τις δύο πλευρές (βουτάμε-βγάζουμε, δεν αφήνουμε να μαλακώσει το μπισκότο) και στη συνέχεια κάθε μπισκότο το τοποθετούμε σε ένα μεσαίο ταψάκι σε ομοιόμορφη σειρά.
-Όταν έχουμε στρώσει το πάτο του ταψιού με τα μπισκότα, απλώνουμε καλά-καλά να πάει παντού, την Κρέμα Μιλφέϊγ.
-Με ένα μαχαίρι “τρυπάμε” την κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το Ζελέ Μπανάνα που ήδη έχουμε φτιάξει.  
-Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη για να παγώσει και να σφίξει το γλυκό. (καλό είναι να το σκεπάσουμε με μια ζελατίνη)
-Σε 5 – 6 ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! 


Να κεράσω γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα μιλφέϊγ & ζελέ μπανάνα;

  Αυτό ήταν λοιπόν το εύκολο και νόστιμο γλυκό όπου μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 5' περίπου λεπτά. Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή πρόταση για ιδιαίτερες περιστάσεις που δεν έχετε και πολύ χρόνο να ετοιμάσετε κάτι το …ιδιαίτερο για τους καλεσμένους/φίλους ή την οικογένειά σας! 

   Βέβαια, το συγκεκριμένο γλυκό ο καθένας μπορεί να το φτιάξει διαφορετικά, αρκεί να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει. Μπορείτε αντί για μπισκότα, να βάλετε μπισκότα σαβουαγιάρ (τα προτιμώ από τα μπισκότα η αλήθεια είναι αυτή), ή να το κάνετε ακόμη και χωρίς κάποιο μπισκότο. Μπορείτε ακόμη αντί για ταψί να το βάλετε σε μπολάκια ατομικά. Μπορείτε τα μπισκότα αντί να τα βουτήξετε σε γάλα να τα βουτήξετε σε κάποιο σιρόπι. Πάντως, για πρώτη φορά, γευστικά βγήκε αρκετά καλό. Την επόμενη φορά, θα το φτιάξω λίγο διαφορετικά.

  Πως σας φαίνεται; Έχετε φτιάξει τέτοιο γλυκό; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο έτσι εύκολο και γρήγορο;  Σας αρέσουν καταρχάς τα γλυκά; (από ‘κει πρέπει να ξεκινήσω πρώτα) Γιατί αν σας αρέσουν όπως εμένα… σας θεωρώ ήδη φίλους!!!


  Μέχρι την επόμενη φορά, σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!!





__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Δεν το έχω φτιάξει, αλλά λατρεύω να το τρώω.
    Κι εγώ θα μπορούσα να ζω μόνο με γλυκά!
    Καληνύχτα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα..ακομα ενα κοινο μας..και γω ειμαι γλυκατζου αλλα στα σοκολατενια εγω, οτι εχει σχεση με σοκολατα :)
    κι αυτο ομμως που μας παρουσιαζεις μου φαινεται νοστιμο και ωραιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, κι εγώ προτιμώ τα γλυκά με σοκολάτα πρώτα απ' όλα αλλά αν μου κάτσει κάποιο άλλο δεν λέω όχι! Γλυκό να είναι, κι ας είναι ό,τι να 'ναι (αρκεί όπως είπα να μην έχει σαντιγί)Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω τρελαίνομαι για γλυκά..!Θα μου επιτρέψεις να πω για την κόκα κόλα ότι είναι ένας μικρός δολοφόνος..Διάβασε έρευνες και δεν θα ξαναπιείς..Ο αρραβωνιαστικός μου έπαθε τα έλκη τα έπαθε και από τα λίτρα κόκα κόλας που έπινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Katerina Verigka, να την δοκιμάσει αυτή τη συνταγή γιατί είναι και πανεύκολη!
    Για την Coca-Cola όπως το λες, είναι ένας μικρός-μεγάλος(;) δολοφόνος! Έχω διαβάσει έρευνες και προσπαθώ να την κόψω τελείως! Δύσκολο βέβαια, αλλά θα την κόψω! Προσπαθώ πάντως! Κι εγώ είμαι του Λίτρου και ...άσε! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το έχω φτιάξει εννοείται!! εγώ βέβαια βάζω κρέμα Γιώτης.. μπορείς να το δοκιμάσεις με την κρέμα Γιώτης σοκολάτα και από πάνω ζελέ φράουλα.. μου αρέσει όμως και ο συνδυασμός μπανάνας-σοκολάτας!! επίσης μπορείς να το κάνεις σε 2 στρώσεις, μια βανίλια, μια σοκολάτα!! δοκιμασμένο και κολασμένο!! χι χι.. :) άλλη εύκολη συνταγή είναι ο κορμός που μπορείς να κάνεις.. :) φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *evonita, όσα μου γράφεις τα έχω κάνει! Και με σοκολάτα (που τόσο μου αρέσει) και με 2 στρώσεις... Και κορμό φτιάχνω συχνά... αλλά δεν μου πετυχαίνει πάντα!
    Σ' ευχαριστώ για τις προτάσεις! Και αν έχεις καμιά καλή εύκολη (ή και δύσκολη) συνταγή για τώρα τις γιορτές, εδώ θα είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes