Tag: One Lovely Blog Award & questions!

 
One Lovely Blog Award

 
Είχα τη Χαρά και φυσικά τη τιμή να λάβω από την Νίκη και τη Μαργαρίτα από το πολύ όμορφο blog τους  Mommy Wiki το παραπάνω
-One Lovely Blog Award- βραβείο! Πραγματικά χαίρομαι πολύ που μέσα στη λίστα των blogs τους για αποστολή αυτού του βραβείου ήταν και  το δικό μου! Είναι όμορφο το συναίσθημα ό,τι κάποιος σε επιλέγει και σου προσφέρει κάτι….

Βέβαια, το συγκεκριμένο βραβείο συνοδεύεται και  από 9 (!) ερωτήσεις που έχουν σχέση με το blog.


☆☆☆

1) Τι σας οδήγησε να ξεκινήσετε το blog σας;
Όπως γράφω και στο Βιογραφικό μου, το ‘ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ’ γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010, μια ημέρα πριν τα γενέθλιά μου, έτσι ξαφνικά και χωρίς να το πολύ σκεφτώ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω με μια σκέψη το δημιούργησα! Ήδη από το 2009 είχα δημιουργήσει το πρώτο προσωπικό μου blog με τίτλο “PASSION {ΠΑΘΟΣ}” όπου έγραφα καθημερινά …μέχρι και την ημέρα που δημιούργησα το “ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ”! Ο τίτλος αυτός φυσικά και δεν είναι τυχαίος. Από την εφηβεία μου θυμάμαι έλεγα πως σ' αυτή τη Ζωή απλά "Συλλέγω Στιγμές", μιας και οι ωραίες στιγμές ήταν λίγες! Από μικρή προσπαθούσα να κρατάω ένα είδος Ημερολογίου ως  εξωτερίκευση των σκέψεών μου… Τα Ημερολόγια βέβαια ποτέ δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί μου για πολλούς μήνες ούτε κι εγώ να δεθώ μαζί τους! Αντίθετα από το (τα) blog μου που έχουμε μέχρι και σήμερα (θέλω να ελπίζω και στην μελλοντική συνέχεια) μια κοινή πορεία αγάπης, ανάγκης & στήριξης! Για εμένα το να γράφω είναι “Ζωή”! Και το ό,τι έχω τη δυνατότητα να γράφω έστω και σε ένα blog και πόσο μάλλον στο δικό μου… μου δίνει “Ζωή”!


2) Ποιο είναι το θέμα του blog σας, με τι ασχολείται;
To ‘ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ’ δεν έχει ένα συγκεκριμένο θέμα με το οποίο ασχολείται! Έχει έναν πολυμορφικό χαρακτήρα και είναι απόλυτα “Εγώ”! Ό,τι υπάρχει σ’ αυτό, ό,τι γράφεται, ό,τι ανεβάζω έχει πάντοτε ‘κάτι από εμένα’.  Είναι απλά το προσωπικό μου καταφύγιο, ο ψυχολόγος του εαυτού μου, η φίλη που δεν κατάφερα να έχω για να εκμυστηρευτώ όσα νιώθω…. και απλά γράφω Σκέψεις... και ό,τι άλλο κατεβαίνει αυθόρμητα απ' το ανήσυχο μυαλό μου!!! Γιατί όπως λέω: "Τελικά δεν έχει ΤΟΣΟ σημασία αυτά που λες (επειδή πολλοί δεν τ' ακούν ή δεν θέλουν να τ' ακούσουν) ΟΣΟ ότι έχεις το θάρρος και την τόλμη και τα λες, εκεί που οι άλλοι σιωπούν!!!"


3) Από πού βρίσκετε την έμπνευσή σας;
Από την καθημερινότητα, από τα γεγονότα, από τις καταστάσεις, από τις εμπειρίες, από τις σκέψεις, από τους ανθρώπους, από εμένα την ίδια, από τον εαυτό μου, από την ίδια τη Ζωή! Δόξα τω Θεό, η έμπνευση δεν λείπει ποτέ! Εξάλλου, την χρειάζομαι για να θρέφει την “καλλιτεχνική πλευρά” μου!


4) Σχεδιάζετε από πριν το περιεχόμενο του blog σας;
Αν και χρόνια τώρα κρατάω σημειώσεις με ό,τι μου έρχεται ξαφνικά στο μυαλό για να τις χρησιμοποιήσω αργότερα σε κείμενά μου, στους στίχους που γράφω και σε άλλα πολλά, δεν σχεδιάζω το τι θα γράψω στο blog μου! Λίγες φορές θα συμβεί αυτό! Τις περισσότερες φορές απλά έχω ανάγκη να γράψω/να καταγράψω κάποια πράγματα και έτσι ανοίγω τον κειμενογράφο μου και αρχίζω να πληκτρολογώ ό,τι αισθάνομαι εκείνη την στιγμή! Νομίζω πως  τα καλύτερα τα έχω γράψει όταν οι σκέψεις έψαχναν να βρουν μια διέξοδο, μια πόρτα να βγουν από το σκοτάδι στο φως! Εξάλλου, η καλύτερη γραφή είναι η ‘αβίαστη’! 


5) Έχετε νέες ιδέες για το blog σας;
Ναι! Έχω κάποιες ‘τρελές’ ιδέες που έχουν να κάνουν με την συγγραφική μου πλευρά και με το (τα) βιβλίο που γράφω εδώ και κάτι χρόνια αλλά λόγω έλλειψη χρόνου δεν το έχω ολοκληρώσει αλλά και με άλλα πράγματα!Καινούργιες προσωπικές-μόνιμες στήλες... κ.α. που ελπίζω να βρουν ανταπόκριση, που να αρέσουν όπως μου αρέσουν κι εμένα!


6) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Δυστυχώς, όχι τόσο όσο χρόνο θα ήθελα. Λόγω έλλειψη χρόνου, λόγω σχολείου, πολλές φορές λόγω κακής διάθεσης δεν αφιερώνω τον απαραίτητο χρόνο για να γράψω όσα επιθυμώ και έχω ανάγκη να γράψω. 


7) Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για εσάς να δημιουργήσετε;
Η καλύτερη στιγμή είναι όταν είμαι στα “down” μου, στις μαύρες μου που λένε! Είναι καρά-τσεκαρισμένο ότι γράφω αισιόδοξα όταν είμαι στην χειρότερη διάθεση! Και αν τα συνδυάσω αργά τη νύχτα με παρέα την μουσική, τότε γεννιέται η καλύτερη ‘αβίαστη’ γραφή! 


8) Τι θα θέλατε να ξέρει ο κόσμος για σας;
Όπως γράφω και στο Βιογραφικό μου, μην περιμένετε να δείτε μια γραφή με λεξιλόγιο "Μπαμπινιώτη" ούτε φυσικά Πανεπιστημίου! Γράφω όπως ακριβώς νιώθω & σκέφτομαι, χωρίς ρετουσαρίσματα και σάλτσες! Είμαι απόλυτα ειλικρινής ακόμα και στη γραφή μου! Δεν με νοιάζει αν κάποιος συμφωνεί μαζί μου ή αν αποδέχεται αυτά που γράφω! Οι προσωπικές μας σκέψεις, είναι καθαρά προσωπικές! Ο καθένας σκέφτεται όπως σκέφτεται και αισθάνεται όπως αισθάνεται! Με νοιάζει -όποιος με διαβάζει- να αγγίζω μια χορδή της ψυχής του και να τον τσιγκλίσω θετικά έστω και με μια μου πρόταση! Εξάλλου, λέω το εξής και το πιστεύω απόλυτα: "Αν η ειλικρίνειά μου και οι αλήθειες μου μεταφράζονται ως κακίες, τότε αυτό το παίρνω σαν κομπλιμέντο, και λέω σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!"


9) Ποια είναι τα hobbies σας;
Εκτός από το Γράψιμο, το διάβασμα, τη μουσική, λατρεύω το blogging, το cinema, να βλέπω ταινίες στο dvd,  τη μαγειρική, την μία ώρα καθημερινή γυμναστική,  να συναρμολογώ παζλ, τους περιπάτους, τις ‘Φιλοσοφικές’ συζητήσεις με καλούς φίλους, τις εξερευνήσεις καινούργιων ιδεών & εμπειριών, τις μικρές αποδράσεις, τις μοναχικές μου στιγμές…

☆☆☆

Αυτές ήταν οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις! Με την σειρά μου (όπως λένε και οι κανόνες αυτού του βραβείου) να δώσω το βραβείο με όλη μου την αγάπη στα παρακάτω blogs που θα πρέπει με την σειρά τους να  αναφέρουν ποιος τους χάρισε το βραβείο, να απαντήσουν στις ερωτήσεις, να δώσουν με την σειρά τους το βραβείο σε άλλα αγαπημένα τους blog που έχουν το λιγότερο από 200 μέλη.

*kerasopites.blogspot.gr
*annoulawalker.blogspot.gr
*geolamp.blogspot.gr
*elenas1986.blogspot.gr
*amaryllis-femme.blogspot.gr
*ligo-apo-mena.blogspot.gr
*syros2js.blogspot.gr


Και όπως λέω:
Μέχρι το επόμενο post, κοιτάξτε να χαμογελάτε συχνά!
Όχι μόνο κάνει χαρούμενους εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας! (Καρατσεκαρισμένο)
(*Α*)








__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

5 σχόλια :

  1. Να είσαι πάντα καλά Μαρία μου, ευχαριστώ για το βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, ομορφιά μου!!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!!! Μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις που έδωσες!!!
    (Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό, από ένα υπέροχο πλάσμα, όπως εσύ!!!)
    Σε ευχαριστώ που μου το προσφέρεις και εμένα!!!
    (Είχα την αίσθηση πως αυτό το βραβείο, είναι για blogs που έχουν λιγότερο από 200 μέλη, αλλά πότε έδωσα σημασία στους κανόνες για να δώσω και τώρα???!!!)
    -Τσέκαρέ το, αν θέλεις για να μην με κυνηγάνε μετά!!!-
    Στην επόμενη ανάρτησή μας -ανάρτηση-σιδηρόδρομος θα είναι πάλι, την βλέπω εγώ τη δουλειά!!- θα προσπαθήσω να δώσω και εγώ τις απαντήσεις μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, Μαράκι μου!!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι σε ευχαριστώ που με τιμάς με το βραβείο σου. Δυστυχως δεν μπορω να αντιγραψω την εικόνα για να τη βαλω στο μπλοκ μου στη σελιδα βραβεια-υποστηρικτες :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου γλυκιά, πολλά συγχαρητήρια για το βραβειάκι που παρέλαβες και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που το χάρισες και σε μένα.. Θα φτιάξω και εγώ όσο πιο σύντομα μπορέσω την αναρτησούλα αυτή....
    Σε φιλώ γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Elena Kerasopites, εγώ ευχαριστώ που το αποδέχεσαι!

    *syros2js, Γιάννα μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (πάλι!)
    Ναι, το κατάλαβα μετά ότι πρέπει κάπου να έκανα λάθος αλλά μωρέ ας με συγχωρέσετε αλλά την ανάρτηση την έγραφα στις 3 η ώρα το πρωί, ε, η καημένη κάπου θα έκανα λάθος! Δεν πειράζει! Ελπίζω να μην με κυνηγήσει κανείς! Αν κάποιος θελήσει, μόνο εμένα να κυνηγήσει! Χαχα!
    (Ξέρεις εμένα μου αρέσουν οι αναρτήσεις-σιδηρόδρομος!)

    *georgia lam, Γεωργία μου, αν είναι να σου στείλω την φωτο-βραβείο με e-mail, ναι γιατί είναι "κλειδωμένο" το blog μου! Συγνώμη για την ταλαιπωρία!

    *Marsia Bramucci, εγώ ευχαριστώ που το αποδέχεσαι! Θα περιμένω να δω τις απαντήσεις σου... Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes