Σκέφτομαι και Γράφω#4 & Let’s talk about Relationships!#2 – Χώρισε με αξιοπρέπεια και όχι με Εγωισμό!


   Λένε ότι “ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος!”
Και ποιος/ποια  δεν έχει περάσει έναν χωρισμό; Και πάντα ένας χωρισμός είναι δύσκολος! Ας μιλήσουμε όμως για τον “ερωτικό χωρισμό”!

  Υπάρχει ο “προ-χωρισμός” και ο “μετά-χωρισμός”. Τον “μετά-χωρισμό” ξέρουμε πως είναι! Ξέρουμε πως μας κάνει να είμαστε, ξέρουμε πως καταντάμε να είμαστε!!! Αλλά ο  “προ-χωρισμός”  είναι μια άλλη περίεργη κατάσταση. Το να βρεις το θάρρος (αν δεν είσαι αναίσθητος) να δώσεις ένα τέλος ή “ΤΟ ΤΕΛΟΣ” χωρίς να πληγώσεις τον άλλον (τουλάχιστον να μην τον κάνεις κουρέλι) μοιάζει τόσο μα τόσο δύσκολο τελικά και είναι πολύ δύσκολο!

Λέω λοιπόν Εγώ τώρα:
  Εσείς 9απευθύνομαι κυρίως στα αγόρια) που θέλετε να χωρίσετε μην το κάνετε λέγοντας:
"Για το Καλό σου καλύτερα να το τελειώσουμε εδώ… δεν κάνω εγώ για σένα…  αξίζεις κάτι καλύτερο… δεν θέλω εξαιτίας μου να χάσεις μια καλύτερη τύχη… δεν μπορώ να σου προσφέρω αυτά που αξίζεις… ας πάρει ο καθένας τον χρόνο του… ας μείνουμε για λίγο καιρό μακριά..." και άλλες τέτοιες 'δηθενιές'.

  Γιατί, ξέρετε κάτι; Μπορεί να πάρετε μια απάντηση από την άλλη πλευρά που δεν θα περιμένατε καν ότι θα ακούσετε και εκτός ότι θα εκπλαγείτε, θα σας θίξει τον εγωισμό, όπως: "Ναι! για το Καλό μου δεν κάνεις για εμένα… αποδείχτηκες λίγος… θα βρω κάποιον που θα με αγαπάει αληθινά… που θα με νοιάζεται… θα είναι δίπλα μου όταν θα τον χρειάζομαι, όπως θα είμαι κι εγώ… που θα σε ξεπερνάει σε όλα...Έχεις δίκιο! Καλύτερα ας το τελειώσουμε εδώ!"


   Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν τελικά θελήσετε να πάρετε πίσω όσα είπατε, θα είναι αργά να σώσετε την κατάσταση! Γιατί, όταν δεις εσύ που θέλεις να χωρίσεις, πως “ΤΟ ΤΕΛΟΣ” τελικά δεν το δίνεις εσύ πρώτος αλλά η άλλη πλευρά και μάλιστα με τα λεγόμενά της σου τσακίζει τον εγωισμό (κάτι που τελικά δεν περίμενες με τίποτα) τότε θα έχεις χάσει “τα αυγά και τα πασχάλια”.

   Αν έχεις πάρει βέβαια την απόφαση να χωρίσεις, να δώσεις αυτό το -αναθεματισμένο- “Τέλος” (και όντως αυτή η απόφαση θα έχει παρθεί) με απόλυτη ηρεμία, σκέψη και σοβαρότητα, τότε εντάξει, δεν θα σε ενοχλήσει η “απάντηση” της άλλης πλευράς και θα τελειώσει το θέμα εκεί με κατανόηση και από τις δυο πλευρές. Αν όμως, θέλεις να χωρίσεις (για τους δικού σου λόγους!) και “πετάς” τέτοιες δικαιολογίες για τους εξής λόγους:
α) Δεν θέλεις να πληγώσεις την κοπέλα!
β) Δεν ξέρεις πως αλλιώς να το “ξεφουρνίσεις”!
γ) Όσα λες πιστεύεις πως τα εννοείς!
δ) Μάλλον θέλεις να την βγάλεις “λάδι” και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου!


  Μάθε πως, οι γυναίκες έναν χωρισμό τους σκοτώνει, είτε τις το “ξεφουρνίσεις’ λέγοντας όλα αυτά για το “Καλό της” είτε την παραμυθιάσεις αλλιώς! Το έχουμε νομίζω στη φύση μας να τα μεγαλοποιούμε τα πράγματα, να βάζουμε τα κλάματα, να γκρινιάζουμε και …να ζητάμε εξηγήσεις! Μάθε επίσης, πως η εποχή που ξεστομίζαμε τη φράση “Για το καλό σου” έχει περάσει ανεπιστρεπτή! Ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας προσπαθεί να αντέξει και να νοιαστεί τον ίδιο του τον εαυτό, πόσο μάλλον να έχει συν και κάποιον άλλον! Ίσως κάποτε ο χωρισμός να γινόταν από εγωισμό… πάνω στα νεύρα ξεστόμιζες “χωρίζουμε” και έφευγες, αλλά κι αυτή η εποχή έχει επίσης περάσει! Οι καιροί έχουν αλλάξει, πλέον κανείς και καμιά δεν έχει πολλά αποθέματα κατανόησης, υπομονής και αν κάτι δεν τους κάνει ή κάτι τους πληγώνει, (ας πούμε όπως ένας χωρισμός), ρίχνουν εύκολα τίτλους τέλους και πίστεψέ με όχι από εγωισμό αλλά από αξιοπρέπεια!

  Επομένως, πάρτε το αλλιώς εσείς που θέλετε να χωρίσετε!
Καταρχάς, να είσαστε σίγουροι ότι αυτό θέλετε!Να ξέρετε πως δεν υπάρχει επιστροφή μετά!
  Επίσης, μην διανοηθείτε να χωρίσετε “Δια τηλεφώνου”, με ένα γράμμα, με ένα sms μήνυμα, με ένα e-mail, μέσω φίλου ή τρίτου προσώπου, μέσω facebook, με ένα post-it (οι Κυρίες θα θυμάστε το εν λόγω επεισόδιο στην σειρά Sex And The City) ή ακόμα με μια σιωπή, βάζοντας το στα πόδια… σαν άνανδροι!
Κάντε το οπωσδήποτε με ειλικρίνεια!
Σαν άντρες βρείτε το θάρρος, την μαγκιά, την μπέσα, (αφού πιστεύετε πως έχετε “balls”) και πείτε στα ίσια ότι “δεν πάει άλλο”. Αφήστε τα παραμύθια και τα λόγια τα ψεύτικα, γιατί κάνετε χειρότερη την κατάσταση.

  Αν πράγματι δεν θέλετε να πληγώσετε την κοπέλα, μιλήστε της με ειλικρίνεια, γιατί τα ”παραμύθια” που θα της πείτε, μετά για εκείνη θα γίνουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, -του τύπου, αφού λέει πως μ’ αγαπάει, γιατί με χωρίζει κ.α τέτοια! Αν και εσείς, από την πλευρά σας, δεν θέλετε σε καμιά περίπτωση να πάρετε μια ταπεινωτική απάντηση (τα ανέφερα παραπάνω) που θα θίξει την αντρική σας περηφάνια -του τύπου, εγώ την χωρίζω και όχι εκείνη εμένα-! Φερθείτε έξυπνα! Γιατί “Στη θέση που βρίσκεται ο άλλος, κάποια στιγμή σίγουρα θα βρεθείς κι εσύ!”

Το συμπέρασμα ποιο είναι;
 Χώρισε με αξιοπρέπεια και όχι με Εγωισμό! Κάντο συμπεριφέροντας έτσι όπως θα ήθελες και σε σένα να σου συμπεριφερθούν σε μια ανάλογη περίπτωση! Έτσι και οι δυο πλευρές θα είναι με μια καθαρή συνείδηση και ο καθένας θα πληγωθεί από την πλευρά του για τον εαυτό του, παίρνοντας την ευθύνη που του αναλογεί!


ΠΡΟΣΕΞΕ! Είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας! Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα δυο φύλλα, μιας και πλέον και τα δυο φύλλα, έχουν ξεφύγει κάπως, στην εποχή που ζούμε! Απλά εσείς τα αγόρια έχετε λίγο παραπάνω αυτού του είδους τη στάση/συμπεριφορά! Παραδεχτείτε το! Γιατί το να παραδέχεσαι το λάθος σου ή το ό,τι έχεις ελαττώματα, δεν είναι αδυναμία αλλά αληθινή (και αναγκαία) μαγκιά! 



Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ότι μου κατεβαίνει απ’ το μυαλό, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)



ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Σκέφτομαι και Γράφω#

&

ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Let’s talk about Relationships!#



__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

14 σχόλια :

  1. Χείμαρρος το κείμενό σου!!
    "Στη θέση που βρίσκεται ο άλλος κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς κι εσύ" Ισχύει!! Πόσο διαφορετικά θα φερόμασταν αν το είχαμε κατά νου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Katerina Verigka, Κατερίνα μου, αυτή την ανάρτηση τη χρώσταγα σε μια φίλη, επομένως είναι αφιερωμένη σε εκείνη! Αλλά, είναι μια καλή ευκαιρία να ...μάθουμε όλοι μας! Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα χείμαρρος η ανάρτηση σου.
    Μαρία μου ωραία τα λες!!
    Να σου πω και ορισμένες γυναίκες το έχουμε κάνει αυτό, δηλαδή να τελειώνουμε μία σχέση λέγοντας "δηθενιές", μπούρδες λέω εγώ. Το έχω κάνει εγώ προσωπικά και ομολογώ πως δεν είναι καθόλου έντιμο, ευτυχώς δεν λες που δεν πήρα τις απαντήσεις που ανέφερες ... πραγματικά ο εγωισμός μου θα γινόταν κουρέλι. Καλή συνέχεια φίλη μου. Τα φιλιά μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, Δήμητρά μου πόσο χαίρομαι που βλέπω σχόλιό σου!
    Φυσικά και οι γυναίκες το έχουν κάνει αυτό, όπως παραδέχεσαι κι εσύ! Απλά, τονίζω τους άντρες επειδή αυτοί το κάνουν πιο συχνά και πιο εύκολα! Δεν είναι έντιμο και δεν κάνει κακό μόνο στον άλλο αλλά και εσένα τον ίδιο! Τα φιλιά μου φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, Μαράκι μου!!!
    Αν βάζαμε (όλοι μας) το μυαλουδάκι μας να δουλέψει λίγο πριν ξεφουρνίσουμε το οτιδήποτε, τί καλύτερα που θα ήταν τα πράγματα!!!
    Ό,τι και να κάνουμε, ας το κάνουμε με αξιοπρέπεια επιτέλους... Ας είναι και χωρισμός...
    Μάκια-μάκια, γλυκιά μου!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *syros2js, Γιάννα μου, αυτό λέω κι εγώ συχνά! Αν βάζαμε λιγάκι το μυαλουδάκι μας να δουλέψει... Σε όλα πρέπει να βάζουμε αξιοπρέπεια, λέω εγώ τώρα!
    Καληνύχτα και Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαράκι! Χύμα και τσουβαλάτα τα είπες!
    Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όντως ήμασταν περισσότερο ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους...
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Μαρία Π., Καλημέρα Μαρία μου!
    Πάντα τα λέω "χύμα και τσουβαλάτα"!
    (ένα απ' τα πολλά ελαττώματά μου!χαχα!!)
    Εγώ λατρεύωωωωωωωωω την ειλικρίνεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπήκα σε σκέψεις με αυτά που γράφεις. Δηλαδή οι κοπέλες τελικά προτιμάτε το να σας μιλάμε στα ίσια ή είναι δική σου προτίμηση αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ έχω το εξής, δεν είμαι καθόλου επικοινωνιακός, δεν μπορώ εύκολα να πω ψέμματα και πολλές φορές τα λέω εντελώς ωμά και με υπερβολική έως αφελή ειλικρίνεια. Έχω καταλάβει όμως ότι πολλές φορές αυτό δεν αρέσει. Η μάνα μου λέει θέλω να τα συζητάμε τα πράγματα, αν πω όμως ευθέως ότι δεν μου αρέσει ή βρήκα τρίχα στο φαγητό που έφτιαξε παρεξηγιέται, ακόμα χειρότερα αν είναι και άλλοι μπροστά. Άλλο παράδειγμα. Μία φίλη (μόνο), ασχολείται με τη μουσική, με καλούσε συχνά σε συναυλίες της, 1-2 φορές που της είπα να πάμε για καφέ εξαφανίστηκε, αποκορύφωμα που την κάλεσα στην παρουσίαση της διπλωματικής μου, δίπλα στο σπίτι της, μισή ώρα διάρκεια και δεν ήρθε, μόνο ένα μήνυμα έστειλε στο fb ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει και ευχές. Όταν με ξανακάλεσε (πάντα μέσω fb) τις λέω ευθέως δεν ξέρω αν θα έρθω, όποτε σε καλώ εγώ δεν έρχεσαι, πολύ φοβάμαι μήπως με καλείς μόνο για να έχεις κόσμο στις συναυλίες σου. Δεν περίμενα τέτοια επίθεση λέει και δεν είναι έτσι, απλά δεν μπορούσα. Απλώς λέω ευθέως αυτό που νιώθω της λέω. Καλά κάνεις καληνύχτα και έχουν περάσει μήνες που δεν ξαναεπικοινώνησε. Τι θέλετε λοιπόν; Οεο;

    Σόρρυ αν πολυλόγησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *Φίλε μου Hengeo, καταρχάς σ' ευχαριστώ που μοιράζεσαι μα΄ζι μου (μέσου αυτού του ποστ) τις σκέψεις σου...
    Λοιπόν, πέρα από "τη δική μου προτίμηση", θα σου πω από συζήτηση και εμπριίες που έχω από καταστάσεις-συμπεριφορές από Φίλες και άλλες γυνάικε ςπου έτυχε να μου μιλήσουν.
    Νια, οι περισσότερες κοπέλες προτιμάνε τα ίσα πράγματα και να λέγονται λόγια αληθινά και όχι ψέματα. (Μας αρέσει το παραμύθι, δηλ. ωραία λόγια, ωραία δώρα, ωραίες στιγμές αλλά ΟΧΙ να είναι στα ψεύτικα)
    Μπράβο που δεν μπορείς να λες ψέματα και μιλάς με ειλικρίνει που ναι μην ξεχνάμε πως όταν είσαι ειλικρινής, όλοι οι γύρω το λαμβάνουν ως κακία. Δεν ισχύει, τις περισσότερες φορές! Κάποιος που σε ξέρει, δεν θα το λάβει ως κακία, επομένως κι εσύ δεν θα στενοχωρηθείς. Αν το λάβει, σημαίνει πως δεν αξίζει και να είναι δίπλα σου!

    Το καλύτερο θα ήταν να έχουμε μια καλή (αν όχι τέλεια) επικοινωνία και να τα λέμε τα πράγματα έτσι όπως νομίζουμε... πάντα με έναν όμορφο τρόπο. Να ξέρεις πως για όλα υπάρχει ένας όμορφος τρόπος, αν ο άλλος δεν τον λάβει, τότε υπάρχει και ο άσχημος. Πάντα ακολουθούμε τον όμορφο... για αρχή!
    Επίσης, σε όλα τα πράγματα, σε όλες τις συζητήσεις, σε όλες τις καταστάσεις καλό είναι να βάζουμε/προσθέτουμε και λίγο χιούμορ (το χιούμορ που διαθέτει ο καθένας). Θα δεις πως κάνει τα πράγματα πιο εύκολα!

    Τώρα για τη φίλη μουσικό, νομίζω πως "φέρθηκες" πολύ καλά! (Το ίδιο θα έκανα κι εγώ) Όταν γίνεται 1-2 φορές, εντάξει πάει στην ευχή! Όταν όμως γίνεται πολλές φορές... εκεί κάτι δεν πάει καλά! (βεβαια υπάρχουν και οι καθημερινές υποχρεώσεις που όντως να μην έχουμε χρόνο αλλά αν θέλουμε μπορούμε να διαθέσουμε στον άλλον λίγη ωρίτσ ααπό τον πολύτιμο χρόνο μας)
    Τι θέλουμε λοιπόν;
    Καταρχάς, η κάθε γυναίκα και ο κάθε άντρας είναι ξεχωριστός και έχει τον δικό του τρόπο συμπεριφοράς! Από τον πρώτο καιρό και τις πρώτες συζητήσεις καταλαβαινεις λιγάκι τι σόι είναι ο άλλος και κάπως πιάνεις το νόημα το πως θα του συμπεριφερθείς.
    Δεν υπάρχουν πάντα στάνταρς!
    Αυτό που εγώ έχω μάθει από τις καταστάσεις είναι πως όλα ξεκινούν από την επικοινωνία. Αν βρεις την σωστή-κοινή και αμοιβαία επικοινωνία, για εσένα τον ίδιο και για τον άλλον απέναντι σου, τότε είναι το πρώτο βήμα για να υπάρξει συνέχεια για μια καλή (ανθρώπινη) σχέση! Ναι, θέλει τρόπο, διάθεση, κόπο, υπομονή, επιμονή αλλά αν αξίζει όλα αυτά θα σου μοιάζουν τίποτα μπροστά στο αποτέλεσμα και στην κατάληξη!
    Θέλουμε λοιπόν, επικοινωνία και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας... ύστερα έρχονται και τα υπόλοιπα!

    Δεν ξέρω αν σε κάλυψε η απάντησή μου στο ερώτημά σου και ελπίζω να μην σε μπέρδεψα!

    Είδες; Πολυλόγισα κι εγώ ..πάλι!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τη μακροσκελή σου απάντηση!

      Συμφωνώ μαζί σου για το θέμα της επικοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει να συμφωνείς πάντα με τον άλλο, αλλά τουλάχιστον να συζητάς ανοιχτά και όχι με κρυφές ατζέντες. Βέβαια εγώ δεν είμαι καλός στο να καταλαβαίνω διαισθητικά τους ανθρώπους, όμως πιστεύω ότι αν ο άλλος έχει την υπομονή και τη θέληση να εξηγήσει κάποια πράγματα τότε κάτι μπορεί να γίνει. Είστε όμως διατεθειμένες να το κάνετε ή περιμένετε να διαβάζουμε το μυαλό σας; Πήρα και μία ιδέα βέβαια από το top-10 της Λιακάδας που παίξατε αρκετές, αν και μάλλον είχες δίκιο ότι θα είχε πιο ενδιαφέρον από την ανάποδη, τα θετικά και όχι τα αρνητικά!

      Καληνύχτα! :)

      Διαγραφή
    2. *Hengeo, καλώς ή κακώς αυτή τη "διαίσθηση" δεν την έχουνε όλοι, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό!
      Και ναι! δυστυχώς ενώ είμαστε διατεθειμένες να το κάνουμε, να εξηγήσουμε δηλαδή, πάντα καταλήγουμε να περιμένουμε ο άλλος να "διαβάσει" το μυαλό μας. Νια, οι πειρσσότερες αυτό περιμένουμε! Λάθος! Καταλήγουμε πως πρέπει να μπαίνουμε και στη θέση του άλλου... Θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα γράψουεμ και τα θετικά σας, γιατί έχετε, η αλήθεια έιναι αυτή!

      Να έχεις μια όμορφη μέρα! :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes