Συλλέγω Στιγμές #6 & Αφιέρωμα #1: Εγώ και ο Superman!

Εγώ και ο Superman!

Σαν παιδί είχα κι εγώ έναν αγαπημένο ήρωα! Όχι δεν εννοώ τη μαμά μου ή ας πούμε τον μπαμπά μου! Αυτά είναι “αυτονόητα” για ένα παιδί! Εννοώ είχα ένα “χάρτινο”  ήρωα ή αλλιώς υπερ-ήρωα που αγαπούσα, θαύμαζα, ήθελα να μπορούσα να είμαι σαν κι αυτόν… και δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο μου comic ήρωα, τον  Superman. O  Superman ήταν ο ήρωας που αγαπούσα, που θαύμαζα, που ζήλευα γι’ αυτό που ήταν, γι’ αυτό που οι δημιουργοί του τον φτιάξανε να είναι.



Εγώ και ο Superman!


Νόμιζα πως  Superman ήταν ένας άνθρωπος ελεύθερος που πετούσε σαν πουλί και βοηθούσε τους ανθρώπους  που χρειαζόντουσαν βοήθεια. Ήταν ένας άνθρωπος από άλλον πλανήτη και όχι απ’ τον δικό μας! Τότε, παιδί ακόμη, δεν καταλάβαινα τι σημαίνει “εξωγήινος”. Πίστευα πως ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο και τυχαία έπεσε στον πλανήτη μας, στη Γη. Θυμάμαι όταν έπεσαν στα χέρια μου (κάπου 9-10 χρονών πρέπει να ήμουν)  τα πρώτα comics, τα διάβαζα και τα ξανά διάβαζα σαν να είναι η πρώτη φορά. Νομίζω πως τα πρώτα μου βιβλία πρέπει να ήταν comics και όχι κάποιο παραμύθι! Ναι, ομολογώ πως δεν μεγάλωσα διαβάζοντας εγώ ή μαμά μου παραμύθια, όπως “Η Σταχτοπούτα” (το αγαπημένο μου παραμύθι), “Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι”, “Πινόκιο”, “Η Αλίκη στη Χώρα τον Θαυμάτων” κ.α. Όλα αυτά τα διάβασα μετά από πολλά χρόνια, όταν πλέον ήμουν αρκετά μεγάλη για να καταλάβω πως αυτά τα παραμύθια δε μπορούν να συμβούν στην πραγματική Ζωή ή τουλάχιστον σίγουρα δεν μπορούν στην πραγματική Ζωή οι ιστορίες αυτές να έχουν “Happy End”.

Πόσες φορές έχω δει στον ύπνο μου, στα όνειρά μου ότι πετάω όπως ο Superman. Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι -έστω μια φορά- στη Ζωή τους έχουν δει στον ύπνο τους ότι πετάνε. Είναι κοινό όνειρο… Εγώ έχω δει πολλές φορές στον ύπνο μου να πετάω (ίσως επειδή θα ήθελα διακαώς να είχα αυτή τη δύναμη, αυτή την ικανότητα να πετάω) να είμαι σαν ένα ελεύθερος άνθρωπος που πετάει χωρίς φτερά πάνω από τους ουρανούς αλλά δυστυχώς πάντα στο τέλος πέφτω στη Γη τσακίζοντας με κανονικά. Πω πω, όσες φορές έχω δει κάτι τέτοιο, ήταν σαν αληθινό! Δύο όνειρα ή μάλλον εφιάλτες βλέπω συνέχεια! Το ένα, ότι τη μια στιγμή πετάω και είμαι ευτυχισμένη και την άλλη στιγμή πέφτω στη Γη και τραυματίζομαι… και το άλλο, ότι κάποιος με κυνηγάει να με πιάσει, να μου κάνει κακό και τρέχω, τρέχω, τρέχω αλλά στη διαδρομή οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν….



Εγώ και ο Superman!



Θυμάμαι πολύ καλά (φέρνω τώρα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή) στα 10-11 μου πρέπει να ήμουν, η μαμά μου καθάριζε το δωμάτιο και από τα νεύρα της έβαλε σε μια σακούλα όλα τα comics (Superman, Popay, Donald Duck, Lucky Luke) για να τα πάει στον κάδο σκουπιδιών, έτσι για να αδειάσει ο χώρος. Θυμάμαι, πως τα πήρα εγώ και τα δυο μου αδέλφια (ο Βασίλης και ο Αντώνης) και τα κρύψαμε για να μην τα πετάξει. Αλλά δυστυχώς, μας πήρε είδηση και η σακούλα με τα πολλά μα πάρα πολλά comics, βρέθηκαν στον κάδο σκουπιδιών. Είχα θυμώσει και είχα στενοχωρηθεί  τόσο μα τόσο πολύ! Αλλά στην πορεία το ξεπέρασα!

Όμως την αγάπη μου για τον αγαπημένο μου comic super-ήρωα, τον  Superman ποτέ δεν την ξεπέρασα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί comic super-ήρωες (Batman -μετά τον Superman, είναι ο άλλος αγαπημένος μου) Spiderman, Captain America, κ.α) αλλά εκείνος ήταν, είναι και θα είναι για εμένα ο Καλύτερος και ο πιο υπερ-λατρεμένος μου ήρωας.



Εγώ και ο Superman!


Έχω διαβάσει πολλά comics του  Superman, έχω δει όλες τις ταινίες, τις σειρές και κινούμενα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει. Λατρεύω τις τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Christopher Reeve. Λάτρεψα και έβλεπα φανατικά (δεν είχα χάσει ούτε ένα επεισόδιο) την σειρά Lois & Clark (1993–1997) με πρωταγωνιστές τους Dean Cain και Teri Hatcher (μακάρι να τη έπαιζε ξανά η τηλεόραση). Έβλεπα με πολύ ενθουσιασμό επίσης την σειρά Smallville (2001–2011) με πρωταγωνιστή τον πολύ όμορφο Tom Welling, αν και κάπου στη διαδρομή χαλάστηκα το πως άλλαξε το story της σειράς και σταμάτησα να τη βλέπω, αλλά τώρα ξεκίνησα να τη βλέπω ξανά που συνεχίζει να προβάλει τους κύκλους το Star. Είχα δει και την ταινία που γυρίστηκε πολλά χρόνια μετά από τις τελευταίες ταινίες με τον Christopher Reeve, το Superman Returns (2006) με τον συμπαθή αλλά ακατάλληλο για τον ρόλο (προσωπική μου άποψη) Brandon Routh. Είχα πολλές προσδοκίες από αυτή την ταινία μιας και ήταν η επιστροφή (μετά από πολλά χρόνια) του αγαπημένου μου –εικονικού- ήρωα στην μεγάλη οθόνη και τελικά με απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό. Θέλεις ότι ο ηθοποιός δεν ήταν ο κατάλληλος ή τέλος πάντων δεν ήταν εμφανισιακά, αισθητικά κοντά στον Christopher Reeve που εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έδωσε και άφησε το στίγμα του; Θέλεις, το αδύναμο κάπως σενάριο; Θέλεις ότι δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω που περίμενα από μια καινούργια ταινία “Superman” και μάλιστα μετά από πολλά χρόνια και σε μια νέα εποχή από αυτή του ‘80; Δεν ξέρω τι έφταιξε! Δεν είμαι ειδική, απλός Σινεφίλ είμαι που λατρεύω τον κινηματογράφο, τις ταινίες και κυρίως τον Superman και περιμένω να δω μια συνέχεια που θα ανεβάσει στα μάτια μου ακόμα περισσότερο τον αγαπημένο μου ήρωα και όχι θα τον ρίξει, λέμε τώρα.

Για εμένα είναι μεγάλο γεγονός κάθε φορά που κυκλοφορεί καθετί καινούργιο με θέμα τον Superman. Ό,τι κι αν είναι αυτό, από ταινία μέχρι κινούμενα σχέδια. Και καλώς ή κακώς το κρίνω πάντα πολύ αυστηρά! Εντάξει, για ένα χάρτινο/εικονικό ήρωα μιλάμε, όχι για κάποιον αληθινό αλλά όλο αυτό το παραμύθι εμένα μου αρέσει! 


Man of steel


Σήμερα, εν έτη 2013, κυκλοφορεί μια νέα ταινία με τον αγαπημένο μου ήρωα με τίτλο Man of Steel (Άνθρωπος από Ατσάλι) με τον υπερ-λατρεμένο μου ηθοποιό Henry Cavill στον ρόλο του Clark Kent / Superman και είμαι τρελά και παθιασμένα ενθουσιασμένη. Όταν λίγους μήνες πριν διάβασα ότι θα κυκλοφορήσει καινούργια ταινία με τον  Henry Cavill να υποδύεται τον αγαπημένο μου ήρωα αμέσως χωρίς να έχω δει καμιά φωτογραφία ή βίντεο πίστεψα πως αυτός είναι ο κατάλληλος να υποδυθεί αυτό τον ρόλο, που θα πατήσει στα χνάρια του (στο ρόλο) Christopher Reeve. 


Εγώ και ο Superman!


Έχει όλα τα προσόντα! Είναι ο ιδανικός! (προσωπική μου άποψη) Αν και λίγο δυσκολεύομαι να μιλήσω και τελείως αντικειμενικά…….. Επίσης, όταν διάβασα ότι οι δημιουργοί θα είναι ο Zack Snyder (Βλ. “300) και ο Christopher Nolan (βλ. Τριλογία “Batman” και “Inception”) τότε δεν μου άφησε πολλές αμφιβολίες, παρά μονάχα ελάχιστες αλλά και αυτές εξαφανίστηκαν με το που είδα τις πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα teaser trailer. Νομίζω πως όσοι είναι πολλή Σινεφίλ και παρακολουθούνε τα δρώμενα του Κινηματογράφου, μάλλον τις ίδιες σκέψεις θα κάνανε και οι ίδιοι. Με φίλους μου πάντως, τις ίδιες σκέψεις κάναμε!  Και μετά από πολλούς μήνες αναμονής (μετρούσα τις μέρες) , επιτέλους χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου κυκλοφόρησε και επίσημα στις Κινηματογραφικές αίθουσες. Και φυσικά τι μένει; Να πάω να τη δω… με μεγάλη αγωνία!


Εγώ και ο Superman!
 
Man of Steel ή αλλιώς Superman, σου έρχομαι! Κλείνω εισιτήριο...








UPDATE (Τετάρτη 26/06/2018):
  Διαβάστε την κριτική μου για την ταινία:

🍿Movie in Cinema Κριτική: Man of Steel (Άνθρωπος από Ατσάλι)

________________________________

Σημ.: Οι φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης είναι από το Google.  


📂Αρχειοθήκη: 🍿Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα

ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Συλλέγω Στιγμές#
ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Αφιέρωμα#





__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

11 σχόλια :

  1. Δεν είχα ποτέ "κόλλημα" με τον Superman, αλλά την αλήθεια θα την πω: Smallville, έβλεπα!!!
    Και πολύ χάρηκα όταν διάβασα, πως κι εσένα σε "χάλασε" το πώς εξελίχθηκε το σενάριο...
    Σε φιλώ πολύ, Μαράκι μου!!!
    Ή μήπως να πω... Supermaράκι μου???!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επανήλθα:
    Μαράκι, είδα πως έχεις κάνει ανάρτηση και στο άλλο σου blog, αλλά δεν έχω πρόσβαση...
    Με παραξένεψε και ο τίτλος που έβαλες...
    Σταμάτησες τη λειτουργία του ή ως συνήθως το blogspot έχει βαλθεί να με στείλει στο τρολοκομείο?
    Φιλάκια, γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *syros2js, εγώ πάλι "κολληματάρα"!
    Έβλεπες " Smallville" ενώ δεν τρελαίνεσαι για τον Superman;
    Μάλλον, για τον πρωταγωνιστή το έβλεπες, έ;
    Supermaράκι; Με έκανες και γέλασα!

    Όσο για το άλλο μου blog, συνέβη κάτι που από την πλευρά μου εξηγήθηκα αλλά δυστυχώς αν μιλάς σε ντουβάρια... και μάλλον για λίγο; για πολύ καιρό; θα σταματήσω, ή μπορεί και να το κλείσω!
    Αλλά, (δυστυχώς για όλους σε σας! θα με ανεχτείτε εδώ στο λατρεμένο μου blog!χαχα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεπόν ξεκινώ γτ έχω να απαντησω σε πολλά!!
    Πρώτων χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική παλαβή σε αυτόν τον κόσμο που λατρευει Σούπερμαν, με διαφορετικούς τρόπους αλλά λατρευει!! :)Δεν εχω διαβασει το κομικ ποτε,δεν ετυχε αλλα ταινιες σειρες οτι υπαρχει εδω :)
    Το Smallvile και εγώ το είχα ξεκινήσει αλλά ξενέρωσα με το story πως το έκαναν...είχα κόλλημα με το Lois&Clark ε δεν ανετξα το κατεβασα και το ειδα με την σειρα τα επισοδια!! Το returns το συχάθηκα καμια σχεση με superman αυτό το πράγμα...Την νέα ταινια πηγα και την ειδα την μερα που βγηκε θέλω να σου γράψω αλλά θα κανω spoilers και δεν λεει να στο χαλασω οποτε αν επανελθεις με αλλο post τα λέμε εκει :)

    Φιλιά,
    Δέσποινα από SistersBeaute

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα βρε Δέσποινα, χαίρομαι που διάβασες αυτό το post! Θυμάμαι ότ στο fb που μιλήσαμε μου είχε ςπει ότι αγαπάς το cinema επομένως, σε συμπαθώ λίγο παραπάνω! Χαχα!
    Και αφού αγαπάς κι εσύ τον Superman, σε θεωρώ και Φίλη μου! Χαχαχα!
    Α, το "Smallvile", ξανά άρχισα να το βλέπω! Το "Lois & Clark" αν και έχουν περάσει τόόόσα χρόνια, θυμάμαι όλα τα επεισόδια. Κι εγώ θέλω να τα κατεβάσω! Το " returns" πες τα χρισόστομη! Με δυσκολία μπορώ να της βρω κάτι θετικό! Με απογοήτευσε πολύ! Αλλά, η νέα ταινία "man of steel" είναι το κάτι άλλο! Φυσικά και πήγα χθες και την είδα!!! Αν και έχω κάποιες ενστάσεις, την λάτρεψα... και με δυσκολία κρατιέμαι να μην πάω να τη δω για δεύτερη φορά! Φυσικά και θα επανέλθω με review post μέχρι τη Δευτέρα-Τρίτη, αφού ότι βλέπω κάνω και το ανάλογο review post... φυσικά χωρίς να αποκαλύπτω λεπτομέρειες και ...το τέλος! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω δει τις ταινίες αλλά καθόλου τις σειρές. Σκεφτόμασταν να πάμε σινεμά για να δούμε τη νέα ταινία. Τώρα που γράφεις ότι σου άρεσε , θα πάρω τον άντρα μου με το ζόρι.
    Μαρία μου σου έχω βραβειάκι http://mamakaioximono.blogspot.gr/2013/06/summer-award.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *Stamatia μου, να πάρεις τον σύζυγο και να πάτε να το δείτε! Πιστεύω θα σας αρέσει σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα δεν θα "κλαίτε" τα λεφτά σας για τα εισιτήρια! Αν σου αρέσει ο Superman η συγκεκριμένη ταινία (είναι περισσότερο προσεγμένη από ότι μπορούσ ανα φανταστώ!) Εγώ θέλω αν τη ξαναδώ (άνετα θα την έβλεπα) και κρατιέμαι! Τώρα γράφω την κριτική μου γαι την ταινία, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτω πράγματα για να μην κάνω spoilers. Ευχαριστώ για το βραβείο! Πάω αμέσως να το παραλάβω! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σου αφήνω μια γλυκιά καληνύχτα , διάβασα μόνο το βιογραφικό σου και με περίμενε ευχάριστη έκπληξη , θα μελετήσω και θα επανέλθω .
    Χαίρομαι που σε γνωρίζω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *nikol, σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Χαρά μου να τα λέμε... Καληνύχτα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλώς σε βρήκα,με αφορμή τη γιορτή βραβείων που γίνεται στη γειτονιά έμαθα για σένα απο τη Σταματία και ήρθα να σε γνωρίσω!!!Στο σπίτι μας μάλλον δεν υπάρχει ήρωας της marvel ή όχι που δεν έχουμε τιμήσει, το Σάββατο αφού απολαύσαμε τη πανσέληνο στο μπαλκόνι φύγαμε για τα village του Φαλήρου σε μεταμεσονύκτια προβολή.Σούπερ o superman!!!
    καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. *maria k, καλώς σε βρήκα κι εγώ Μαρία!
    Χαίρομαι που διαβάζω πως οι ήρωες της Μarvel και όχι μόνο είναι αγαπημένοι στο σπίτι σου... φαντάζομαι από τα παιδιά! Α, χαίρομαι που είδες και την νέα ταινία! Super ήταν όντως! Θα τα λέμε εδώ στην blogo-σφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes