24 Days Challenge, Day #9: Ι… όπως λέμε... Internet!


Ι… όπως λέμε... Internet!



Internet (διαδίκτυο): Παγκόσμιο ηλεκτρονικό δίκτυο πληροφοριών. Είναι ένα Παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια ομάδα πρωτοκόλλων για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρήστες καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δυστυχώς, στην εποχή μας, το Internet (ή αλλιώς στα ελληνικά διαδίκτυο) έχει γίνει ένα με την καθημερινότητάς μας. Όσοι και όσες τουλάχιστον έχουμε (ακόμα) την πολυτέλεια(;) να έχουμε σύνδεση στο Internet. Όσοι λοιπόν, έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, έχουμε και κάποια επαφή, μέσου του ηλεκτρονικού μας (σταθερού) υπολογιστή, Laptop, Tablets ή ακόμα κι από το “smart” κινητό μας, με το Internet, χρησιμοποιώντας (σχεδόν καθημερινά) κάποιες από τις υπηρεσίες του. 

Υπηρεσίες όπως:

*Πρώτα απ’ όλα, το e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).
Οι περισσότεροι έχουμε ένα ή και περισσότερα e-mail (Gmail, yahoo, hotmail, outlook) οποία επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων. Πώς είναι το κλασικό ταχυδρομείο, με φάκελο και γραμματόσημο; Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν χρειαζόμαστε ούτε φάκελο, ούτε να πάμε στο κοντινό ταχυδρομείο της περιοχής μας, να πληρώσουμε το γραμματόσημο για να στείλουμε το γράμμα μας. Με το e-mail, απλά από το σπίτι μας, τη δουλειά μας ή από οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο, έχοντας κάποια ηλεκτρονική συσκευή (τις ανέφερα πιο πάνω) και σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να στείλουμε σε πολλούς παραλήπτες το μήνυμά μας, το γράμμα μας, το κείμενο μας… επισυνάπτοντας μαζί φωτογραφίες, αρχεία, ηλεκτρονικά έγγραφα… και όλα αυτά με “μηδέν” κόστος και κόπο. 

*Οι μηχανές αναζήτησης.
Με το που μπαίνουμε στο πρόγραμμα περιήγησης (Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera) το πρώτο που θα συναντήσουμε φυσικά είναι η μηχανή αναζήτησης (Google, MSN Search) της προτίμησής μας. Μέσω των μηχανών αναζήτησης μπορούμε να βρούμε ένα σωρό πληροφορίες… όπως ειδήσεις, βίντεο, άρθρα, χάρτες.. διευκολύνοντάς μας να βρούμε αυτό που ψάχνουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

*Τα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Κάποιες από τις υπηρεσίες του διαδικτύου είναι και τα social media (ή στα ελληνικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Πολύς κόσμος που είναι χρήστης του διαδικτύου έχει δημιουργήσει κάποιο προφίλ σε κάποιο από αυτά τα μέσα δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Tumblr, Blogger, Wordpress, LiveJournal) όπου του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άτομα από όλο τον κόσμο, να εκφράζει τις σκέψεις του, να μοιράζεται τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές του ανησυχίες. 

*Τα On-Line video-game, οι ηλεκτρονικές κρατικές υπηρεσίες, τα εκπαιδευτικά μαθήματα… είναι κάποιες υπηρεσίες του διαδικτύου που όλοι λίγο-πολύ έχουμε ασχοληθεί ή που ασχολούμαστε κατά καιρούς, γιατί είτε κάτι μας προσφέρουν είτε απλά μας ψυχαγωγούν. 

Πολλές φορές λοιπόν, σκέφτομαι ότι όλα τα παραπάνω συν άλλα τόσα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, θέλουμε-δε θέλουμε, τα έχουμε ανάγκη-δεν τα έχουμε, τα χρειαζόμαστε-δεν τα χρειαζόμαστε… είτε συμπαθούμε, είτε μισούμε αυτό που λέγεται Internet (διαδίκτυο) και όλες τις υπηρεσίες που “κουβαλάει” μαζί του, το σίγουρο είναι ότι πλέον είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί κι αν κάποιος το κάνει (και δε κάποιος που είναι χρήστης του διαδικτύου) θα είναι σαν να κοροϊδεύει τον εαυτό του. Κάποιοι -ίσως- μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό (όπως μπορούν να ζήσουν και χωρίς τηλεόραση), κάποιοι άλλοι πάλι δεν μπορούν να φανταστούν τη Ζωή τους χωρίς αυτό. Όχι! δεν είναι σαν το νερό, σαν τη τροφή ή τον αέρα που αναπνέουμε αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια, -εκτός το ότι ζούμε στην εποχή του Παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, της κατάρρευσης, της κρίσης, των ραγδαίων αλλαγών (ή όπως αλλιώς θέλετε να την χαρακτηρίσετε),- ζούμε στην εποχή της Πληροφορίας, των Υπολογιστών, της Τεχνολογίας. 

Όσο και να νοσταλγούμε τις παλιές-ωραίες εποχές που δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω τόσο κοντά και τόσο εντός της ζωής μας και νιώθαμε πιο “ευτυχισμένοι” και πιο “ελεύθεροι”, δυστυχώς ο χρόνος που περνάει, οι εποχές που αλλάζουν, τα μυαλά των ανθρώπων που σκαρφίζονται διάφορα, –υποτίθεται- για μια καλύτερη Ζωή και οι συνθήκες ζωής που πλέον δεν είναι ίδιες ούτε εύκολες για όλους, μας κάνουν να εισχωρούμε όλο και πιο πολύ και όλο πιο βαθιά στον κόσμο του Διαδικτύου με αποτέλεσμα να γινόμαστε κι εμείς ένα κομμάτι του.  Ο καθένας, λοιπόν,  για τους δικούς του λόγους και ανάγκες εξαρτιέται από αυτό που λέγεται Internet (διαδίκτυο) ή με μια λέξη Τεχνολογία. Το θέμα είναι, αυτή η εξάρτηση να μην μας “κόψει” τις γέφυρες επικοινωνίας με τον πραγματικό –έξω- κόσμο!  


Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος του παιχνιδιού 24 Days Challenge από την mystickland.

Ιστολόγια που συμμετέχουν:
Συλλέγω Στιγμές


ΕΔΩ διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του “24 Days Challenge”!





__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

5 σχόλια :

  1. Αχ, ναι! Να μην αποκοπούμε από τον "έξω" κόσμο, αλλά χάρη σε αυτό γνωριστήκαμε, ε?
    ;-)
    Μου άρεσε η ανάλυση που έκανες!!!
    Σε φιλώ πολύ, Μαράκι μου!!!
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *syros2js, φυσικά και χάρη σ' αυτό γνωριστήκαμε και γνωρίζουμε αξιόλογα άτομα.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου πολύ ωραία η ανάλυση , είμαστε στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας . Μου αρέσει το Ιντερνετ , το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου , και παντού
    Φιλάκια κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *nikol, έτσι ακριβώς! Είμαστε "στην εποχή της σύγχρονης Τεχνολογίας". Σε πολλούς αρέσει το Internet... η αλήθεια είναι αυτή! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Mayumi, αχου! Σ' ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια!
    (Κι εσύ μου έφτιαξες το κέφι!)
    Η δημιουργία... είναι κάτι που χρειάζομαι να έχω στη Ζωή μου!
    Καλώς σε βρήκα Φίλη μου! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes