Blogαλλαγές #1 - ☺Νέες αλλαγές στο blogo-σπιτάκι μου!☺ (part1) (+update)




Φωτο by ΜΑΡΙΑ Π. (Συλλέγω Στιγμές)



Αν έχουν γίνει και δεν έχουν γίνει αλλαγές γενικά στα blog μου! Δεν κάθομαι σε ησυχία και πολύ συχνά όλο και κάποια αλλαγή γίνεται, έτσι για την καλαισθησία του χώρου. Δεν μένω εύκολα ποτέ ευχαριστημένη και γι' αυτό οι αλλαγές πάνε κι έρχονται …εδώ μέσα. Προς το παρόν, μένω σ' αυτή την "βιτρίνα" που μου αρέσει αρκετά… φυσικά μέχρι την επόμενη ανακαίνιση! Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές στο blog μου! Πρώτα απ’ όλα ήθελα να αλλάξω το πρότυπο (Template). Για μέρες κοιτούσα, πρόσθετα, αφαιρούσα… διάφορα πρότυπα αλλά δυστυχώς κανένα δεν είχε κάτι από αυτά που θέλω να έχει ένα πρότυπο για να κάνει πιο λειτουργικό το blog κι έτσι παρέμεινα στο ίδιο. Επίσης, ήθελα ναα προσθέσω κάποια εργαλεία (widgets) και κυρίως να φτιάξω με εικόνες τις “προσωπικές” στήλες που έχει καταφέρει ή μάλλον έχω καταφέρει εγώ να προσθέσω στο αγαπημένο μου blog. 



Οι αλλαγές είναι μικρές μεν αλλά πολύ σημαντικές για την ορθή και εύκολη λειτουργία του blog για εμένα πρώτα, κι ύστερα για όσους και όσες τυχαίνει να με διαβάζουν!  Και κάποιες από τις μικρές αλλαγές είναι οι παρακάτω όπως θα δείτε στις φωτο.






Νέα cover φωτο.

Αλλά και μια παιχνιδιάρικη –Scrolling- νότα στο url, στον τίτλο και την περιγραφή του blog,

που αν προσέξετε είναι κινούμενα και έχει προσθεθεί ως εικονίδιο Favicon μια φωτογραφία μου!



***




Ένα “κρυμμένο” Slide Out menu όπου εκεί έχουν τοποθετηθεί σημαντικά εργαλεία με πληροφορίες σε μορφή στηλών.

Για να εμφανίσετε/αποκρύψετε το menu απλά πατάτε το γκρίζο  κουμπί που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της σελίδας και αυτομάτως στα αριστερά της σελίδας, σας ανοίγετε το menu.  



***




Τα χρήσιμα εργαλεία του blog (Αναγνώστες, Λίστα Αγαπημένων blogs κ.α.) πλέον βρίσκονται στο τέλος της σελίδας, όλα μαζεμένα, έχοντας το δικό τους χώρο.



***






Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα που είδα ότι ο Blogger, περίπου ανανεώνεται και προσθέτει καινούργια και χρήσιμα εργαλεία για όλους εμάς τους χρήστες του που χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα του Blogger. 
Ένα ωραίο, χρήσιμο και έτοιμο widgets είναι και η επίσημη “Φόρμα επικοινωνίας” του Blogger. Αν και έχω φτιάξει από την αρχή της δημιουργίας του blog δική μου (θα την βρείτε στο menu στην επιλογή Contact me!) είπα να προσθέσω και αυτή του Blogger στην αρχική σελίδα. 



***





Κάτι που επίσης είχα στο μυαλό μου να αλλάξω, είναι τα “Φιλικά Projects(όπως τα λέω εγώ) ή αλλιώς αγαπημένες στήλες άλλων αγαπημένων Φίλων blogger, στα οποία έχω την τιμή και την χαρά να συμμετέχω ή που συμμετείχα στο παρελθόν, που πλέον έχουν τον δικό τους χώρο (όπως και τους αξίζει φυσικά!). Δηλαδή, τα έβαλα όλα μαζί σε ένα widget, που κάνοντας ένα κλικ στο καθένα ανοίγει ένα νέο παράθυρο και αυτομάτως σε μεταφέρει στην εν λόγω στήλη, μιας και το καθένα έχει τον δικό του σύνδεσμο. Ένα καλό εργαλείο που σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις τέσσερις εικόνες με σύνδεσμο… και έτσι να μην “φορτώνεται” η αρχική σελίδα. 



***






Και τέλος, last but not least, η πιο ωραία αλλαγή! Και λέω η πιο ωραία, γιατί απλά από αυτό που είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, τελικά το αποτέλεσμα στην πορεία ξεπέρασε κατά πολύ την φαντασία μου, χάρις σ’ αυτό το υπέροχο και τόσο χρήσιμο widget.


Οι “προσωπικές-σταθερές-μόνιμες” στήλες του ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΓΜΕΣ πλέον βρίσκονται και –επίσημα- στα κεντρικά της σελίδας. Οι στήλες αυτές είναι όλα εκείνα τα κείμενα/αναρτήσεις που γράφω και ανεβάζω κατά καιρούς… που με τον καιρό και χωρίς να το έχω σχεδιάσει, έγιναν “προσωπικές-σταθερές-μόνιμες” στήλες που φυσικά και αντικατοπτρίζουν απόλυτα εμένα την ίδια αλλά και το περιεχόμενο αυτού του blog. Γενικά είναι οι αλλαγές και κάποιες σκέψεις ή αλλιώς ιδέες (νέες, φρέσκιες και σίγουρα πρωτότυπες δεν ξέρω και δεν παίρνω και όρκο! Σίγουρα όχι! Άσε γιατί έχουν δει και διαβάσει πολλά τα ματάκια μου τελευταία και την έχω πληρώσει και άδικα! Άσε γιατί κάποιες με “περηφάνια” φωνάζουν πως είναι δικές τους και πρωτότυπες οι ιδέες αλλά που στην πραγματικότητα τις πήραν από άλλες του εξωτερικού, αλλά …δεν το λένε!) που έχω στο μυαλό μου. Πάντως, όλα (και κυρίως οι "σταθερές-μόνιμες" στήλες που τώρα είναι 10 (;!) αλλά στην πορεία, σύντομα, θα προστεθούν 2-3 ίσως ακόμη) έχουν να κάνουν με την δική μου προσωπική γραφή και μόνο! Όλα βασίζονται πάνω στα κείμενα που γράφω (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου!), στις σκέψεις, κριτικές, εμπειρίες, απόψεις δικές μου αλλά και αλλωνών… που γίνονται “καταθέσεις και εξομολογήσεις” μέσα από την δική μου, -όχι τέλεια αλλά σίγουρα (θέλω να πιστεύω) απλή, κατανοητή και εύκολη-, γραφή. 



Οι στήλες  είναι οι εξής:





























***

UPDATE:

Δευτέρα 22/7/2013


Ένα ακόμη πολύ ωραίο εργαλείο (widgets) που πρόσθεσα είναι οι "Top σχολιαστές". Στην αρχική σελίδα βλέπετε μόνο τους "Top 10 σχολιαστές" αλλά αν κλικάρετε στον σύνδεσμο εκεί που λέει "Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο menu "Blog Statisctics", θα δείτε τους  "Top 50 σχολιαστές". Έτσι έχω και "εικονικά" μια ιδέα ποιοι σχολιάζουν και πόσο συνολικά έχουν σχολιάσει. Δεν μπορείτε να πείτε, είναι ένα χρήσιμο και αισθητικά όμορφο εργαλείο.



UPDATE:

Τρίτη 30/7/2013

Επειδή, δεν θέλω να επιβαρύνω το blog μου με πολλά εργαλεία (widgets) και όσο το δυνατόν, θέλω να υπάρχουν λίγα και χρήσιμα, πρόσθεσα το παραπάνω πολύ ωραίο, χρήσιμο και λειτουργικό widget που είναι σε μορφή "pull-down menu". Από το να έχω στην δεξιά sidebar  ένα σωρό widgets από links, προτιμώ να τα έχω σε menu και το καθένα τον δικό του χώρο. Αυτό λοιπόν που βλέπετε στην παραπάνω φωτο (και φυσικά κάτω-κάτω στην δεξιά sidebar του blog μου), πρόσθεσα σε κατηγορίες όπως βλέπετε (Diary Blogs, Beauty Blogs, Χειροτεχνίες κλπ.) όλα τα αγαπημένα μου Φιλικά blogs αλλά και τις αγαπημένες μου σελίδες που διαβάζω. Κάνοντας κλικ στο βελάκι τις κάθε κατηγορίες βλέπετε όλα τα links. Τα κλικάρετε και αυτομάτως σας ανοίγει η σύνδεση σε νέο παράθυρο, χωρίς να 'φύγετε' από το blog μου. 


*Αυτό το widget το βρήκα στο http://www.bloggertips.gr 



Αυτές είναι οι αλλαγές που έκανα στο αγαπημένο μου blog! Είναι και κάποιες άλλες, μικρές, που δεν φαίνονται με την “πρώτη ματιά” αλλά έγιναν και αυτές για να είναι πιο …λειτουργικός αυτός ο χώρος. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αρέσουν αρκετά! Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές (τις επεξεργάζομαι στο μυαλό μου) μέσα στο χρόνο, αλλά όταν έρθει η ώρα θα σας ενημερώσω!



Βέβαια, επειδή το ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ για εμένα δεν είναι απλά ένα Ιστολόγιο (blog) που απλώς γράφω …ερασιτεχνικά. Είναι κάτι και πολλά παραπάνω! Είναι η Συγγραφική-Καλλιτεχνική μου πλευρά… που ίσως Κάποια μέρα… Κάποτε… αυτή η πλευρά να βρει το δρόμο της …αναγνώρισης των γραπτών και των σκέψεων που νιώθουν -ίσως-  και κάποιοι άλλοι το ίδιο……………………..  



Τώρα που τελείωσα με την “ανακαίνιση” του blog μου, σιγά-σιγά θα αρχίσω να ανεβάζω και αναρτήσεις που βρίσκονται ήδη στα σκαριά… Review, προτάσεις ταινιών, κριτική βιβλίων, παιχνίδια λέξεων, φωτογραφίες, φαγητό, αφιερώματα και φυσικά δικά μου προσωπικά άρθρα!





Σημ.: Τα widgets τα πήρα από την σελίδα www.bloggertipsandtricks.net. Ψάχνοντας στο Google έπεσα πάνω σ’ αυτή την εξαιρετική σελίδα, που ο άνθρωπος που την διαχειρίζεται –έχει- κάνει φοβερή δουλειά! Αξίζει να τις ρίξετε μια ματιά! 





Αυτά από εμένα!

Και να μην ξεχνάτε! 

 "Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"





__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

15 σχόλια :

  1. Είσαι φοβερή!! Τέλειο το έκανες, πολύ φρέσκο και ωραίο! Κάποια στιγμή θα τα μελετήσω να πάρω ιδέες!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ που τα μοιράστηκες μαζί μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικο το ανανεωμένο περιβάλλον σου!!!
    Ό,τι είδα με ενθουσίασε και κυρίως το τελευταίο εύρημά μου!!! Ουσιαστικά είναι μενού αλλά αντί για λέξεις, έχει χαρακτηριστικές φωτογραφίες της κάθε στήλης! Εύγε,Μαράκι!!!
    Έκανες εξαιρετική δουλειά!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Katerina Verigka, χαίρομαι που σου άρεσε η αλλαγή! Χαρά μου να μοιράζομαι ό,τι καλό... Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις Κατερίνα μου!

    *syros2js, έτσι ακριβώς, είναι ένα menu! Εσύ το διατύπωσες πολύ σωστά! Χαίρομαι που σου άρεσε και σε σένα! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ όμορφο το έκανες..μπράβο!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ όμορφο το έκανες Μαρία μου! Ξετρελάθηκα με τα εργαλεία -φωτο και το μενού που εμφανίζεται και κρύβεται! Εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά , ούτε και ξέρω αν μπαίνουν στο δικό μου, με τη μορφή που έχει !
    Φιλιά πολλά!
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *me (maria), Μαρία μου, σ' ευχαριστώ! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

    *@iris, Αριστέα μου,χαίρομαι που σου άρεσε! Ναι, κι εγώ ξετρελάθηκα με τα συγκεκριμένα menu! Είναι πολύ χρήσιμα! Εγώ πάλι σπουδάζω Πληροφορική και όλα μου φαίνονται σχεδόν παιχνιδάκι αλλά εντάξει και για ένα απλό χρήστη-αρχάριο δεν είναι και τίποτα το φορβερό! Απλά, παίρνεις το έτοιμο ¨εργαλείο¨ και εσύ απλά του αλλάζεις/προσθέτεις τους συσδέσμους, εικόνες, χρώματα... όαλ τις επιλογ΄ςη σου για να ταιριάζουν στη σελίδα σου! Πάντως, σχεδόν σε όλα τα πρότυπα μπάινουν...ναι και στο δικό σου! Κάποια στιγμή θα κάνω κάποιες αναρτήσεις με "Βήμα-Βήμα" πως γίνονται όλα αυτά!
    Καλά να περνάς κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω να πω..απλά υπέροχο.! Φοβερό αποτέλεσμα..Συγχαρητήρια.!
    Έχω ξοδέψει υπερβολικές ώρες για να φτιάξω το δικό μου blog και πάλι θεωρώ πως του λείπουν πολλά πράγματα.! Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα από σχεδιασμό blog..
    Βασικά είναι πολύ καλή ιδέα, κάποια στιγμή να βάλεις πως γίνονται ορισμένα πραγματάκια (και από αυτά που έχεις στο blog σου..βλέπεις ζηλέψαμε..χεχε) βήμα - βήμα.!


    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Alexandra M., Αλεξάνδρα μου, σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Το έχω καταλάβει πως κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να δώσεις τον δικό σου προσωπικό "χαρακτήρα" στο blog σου... αυτό το βλέπω και στις αναρτήσεις σου, που έχουν (αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει κι ας μην σε γνωρίζω) το δικό σου ύφος. Ένα blog ή μια ιστοσελίδα δεν χρειάζεται πολλα πράγματα αλλά τα σημαντικά και τα χρήσιμα. Θα ήθελα κι εγώ να σας δείξω βήμα-βήμα πως γίνονται όλα αυτά και κυρίως πως τα κάνω εγώ η ίδια... εξάλλου πρέπει να μοιράζονται τα καλά πράγματα, έτσι δεν είναι; Καλό Σαββατοκύριακο κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκιιι σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.!
    Η αλήθεια είναι πως βάζω το δικό μου χαρακτήρα και προσπαθώ να κάνω τις αναρτήσεις όσο πιο ευχάριστες γίνεται.! (δεν ξέρω αν αυτό αρέσει..εγώ πάντως το ευχαριστιέμαι.!..χαχαχ)
    Φυσικά και τα καλά πράγματα πρέπει να μοιράζονται.! Πόσο μάλλον μεταξύ μας...εδώ στον blogoκοσμό μας.!
    Καλό Σ/Κ να έχεις.! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ ομορφο το εκανες!!
    Υπεροχα και εξυπνα widgets!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Μαρία μου!!Πολυ χάρηκα την αγάπη σου πρώτα για το σπιτάκι σου και δεύτερο όλες τις αλλαγές που καταφερες αυτό που είχες στο μυαλό σου να γίνει πράξη...παιρνούμε που παιρνούμε τόσες ώρες η καθε μια στο σπιτάκι της (το δημιούργημα της) τουλάχιστον πρώτα με το που μπαίνουμε να έιναι όπως εμάς ευχαριστεί στα γούστα μας και δεύτερο φυσικά να είναι εύκολο στη χρήση γαι τους αναγνώστες μας
    Να το χαρείς , με γεια σου
    την ένοιωσα την χαρά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το έκανες!! :)
    Αυτό το μενού πως το έβαλες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. *Alexandra M., μην με ευχαριστείς Αλεξάνδρα μου! Δεν είπα τίποτα περισσότερο από την αλήθεια! Σημασία έχεις ό,τι κάνουμε να το ευχαριστιώμαστε ΠΡΩΤΑ απ' όλα και απ' όλους εμείς οι ίδιοι κι ύστερα ο υπόλοιποι! :)

    *Eleftheria S. σ' ευχαριστώ πολύ ελευθερία μου! Κια έξυπνα και χρήσιμα!

    *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, εννοείται να αρέσει πρώτα σε εμάς τους ίδιους... σύμφωνα με τα δικά μας γούστα! Μα και το blog του καθένα είναι σαν τον προσωπικό μα ςχώρο, σαν το σπίτι μας, έτσι δεν είναι; Το λες κι εσύ η ίδια! Χαίρομαι που ένιωσες την χαρά μου! Η χαρές πρέπει να μοιράζονται! :)

    *Debbie89, κουκλίτσα μου, σ' ευχαριστώ! Αφού πολλές μου το ζητάτε (και χαίρομαι, γιατί αυτό σημαίνει πς αγαπάτε πολύ τον χώρο/blog σας)ελπίζω σύντομα να ανεβάσω σχετική ανάρτηση με βήμα-βήμα για τα δυο αυτά χρήσιμα menu! Stay tuned!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα καλή μου Μαρία! Τι όμορφο που έφτιαξες το blog σου!! Είσαι φοβερή! Μου άρεσαν πολύ όλες οι ιδέες σου! Καλή συνέχεια εύχομαι! Πολλα΄φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. *basiliki, γεια σου Βασιλική μου! Σ' ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσει! Φιλιά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes