Υπόσχομαι ότι το 2014 θα…


Πέρσι, τέτοιον καιρό (για την ακρίβεια την τελευταία ημέρα του 2012) είχα ανεβάσει αυτή ΕΔΩ την ανάρτηση, με υποσχέσεις για το 2013. Αν της τήρησα όλες αυτές τις υποσχέσεις; Με το χέρι στην καρδιά, ναι! τις περισσότερες τις τήρησα. Για την ακρίβεια: τις 49 από τις 74!!!!!!  (Μπορείτε να το διαπιστώσετε στην σχετική ανάρτηση. Όπου σημαίνει ότι είναι οι 'υποσχέσεις' που τελικά κατάφερα να κρατήσω μέσα στο 2013 (και τελικά στο πέρασμα των χρόνων)!!!) 


Και όπως έγραψα και στο προφίλ μου στο fb:
“Όταν διαβάζεις τις 74(!;) υποσχέσεις που είχες γράψει για το 2013 και διαπιστώνεις ότι κατάφερες να κρατήσεις τις 49(!;), τότε βγάζεις το εξής συμπέρασμα: "Ναι, μεγάλωσα-ωρίμασα και έγινα λίγο περισσότερο καλύτερος και πιο 'γεμάτος' άνθρωπος!" Αν αυτό δεν είναι επιτυχία-ευτυχία προς τον ίδιο σου τον εαυτό (και συνεπώς σε όσους -πραγματικά- σε νοιάζονται) τότε τι είναι;;;;;;”Νιώθω ευλογημένη.


  Και ήρθε η ώρα για να γράψω μερικές υποσχέσεις για το 2014! Ε, μα! Άμα δεν βάλεις στόχους στη Ζωή σου, πως θα συνεχίζεις να παλεύεις και κυρίως πως θα έχει νόημα αυτή η Ζωή; 
 
  Όχι, όχι, δεν θα γράψω –πάλι- 74 υποσχέσεις. Εξάλλου, έχω ακόμα 25 υποσχέσεις (κάποιες -δυστυχώς- πλέον δεν ισχύουν) που για κάποιους λόγους δεν κατάφερα να κρατήσω μέσα στο 2013, που πρέπει -οπωσδήποτε- να καταφέρω να πραγματοποιήσω/κάνω πράξη μέχρι να μας αποχαιρετήσει το 2014.  Αυτό είναι το σωστό!  Έτσι για τυπικούς λόγους, θα αντιγράψω και σ’ αυτή την ανάρτηση αυτές  τις 25 υποσχέσεις + μερικές ακόμα για το 2014.   

update: Μεσημαίνει πως τις τήρησα μέσα στο 2014 και μετά...

Λοιπόν, υπόσχομαι ότι το 2014 θα…
1.  Θα κάνω περισσότερη οικονομία! Όχι ότι είμαι σπάταλη, αλλά δεν θα ξοδεύω σε άχρηστα πράγματα! (Ε, μα! έχουμε και ‘Κρίση’!)


 
2.  …θα μαζέψω μερικά χρήματα σε περίπτωση που κάποια στιγμή… βρεθώ άστεγη αλλά και για να τα χρησιμοποιήσω για κάποιους σκοπούς! (δύσκολο βέβαια γιατί με τα λίγα ίσα-ίσα που πορεύομαι!)

3.  …θα αρχίσω να προσέχω τη διατροφή μου και να κόψω και την τόση caca-cola που πίνω! (αχ και αυτά τα γλυκά!)

 
4. …δε θα δίνω πλέον σημασία & δεν θα εκνευρίζομαι όταν οι γύρω μου, λένε: “Εντάξει τι ανάγκη έχεις εσύ! Εσύ δεν τραβάς τίποτα!” Γιατί απλά μόνο τη δική τους καμπούρα κοιτάνε και δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλοι μα όλοι έχουμε προβλήματα! (μιλάνε αυτοί που ζητάνε μόνο τη δική σου κατανόηση αλλά εκείνοι δεν ξέρουν καν τι θα πει “Κατανόηση”!)


5. …θα βοηθάω όσο μπορώ αλλά όχι όταν αυτό είναι εναντίον μου! (ισχύει σε όλους αυτούς που τους δίνεις την θέση σου αλλά τ’ ακούς κι από πάνω χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Ισχύει για τους συγγενείς-φίλους-συμμαθητές που “νοιάζονται” όταν έχουν να επωφεληθούν από μένα.) 


 
6. …θα είμαι λιγότερο ακατάδεχτη! (και εδώ είμαι σε καλό δρόμο!)

 

7. …θα δείξω περισσότερη κατανόηση στις ανοησίες και συνεπώς στους ανόητους! (Γιατί απλά δεν αντέχεται πλέον η ανοησία και μάλιστα η κακής ποιότητα ανοησία!)

 
8. …θα προσπαθήσω να ξεχρεώσω τις τράπεζες! (γενικά να μη χρωστάω σε κανένα χρήματα!)


9. …θα πηγαίνω στο ΟΑΕΔ ή σε συνεντεύξεις για δουλειά και δεν θα φεύγω από ‘κει απογοητευμένη! (προσπαθώ ακόμη να μην φεύγω απογοητευμένη!)


10. …θα βάλω ένα μικρό πρόγραμμα στις δραστηριότητες μου για να μπορώ να είμαι σε όλα …συνεπής! (Έτσι ακριβώς! Μικρό πρόγραμμα όμως γιατί δεν πρέπει όλα τα πράγματα στη Ζωή να τα προγραμματίζουμε!)


11. …θα έχω ένα ωράριο για τις δουλειές μου, τα προσωπικά μου & κι εμένα! (όχι άλλη σπατάλη χρόνου σε βλακείες!)

12. …θα είμαι πάντα στην ώρα μου στα ραντεβού μου! (Θα είμαι! Θα είμαι!)

 
13.  …θα βάλω σε τάξη όλα τα γραπτά μου! (και είναι πάρα πολλά!)


14. …θα ετοιμάσω τα τραγούδια μου! (Κάτσε να τελειώσω με το σχολείο μου το Ιούνιο του 2014 και θα δεις! Μέχρι τότε, κάτι θα κάνω!)


15. …θα προσπαθήσω τουλάχιστον μέχρι τέλος Νοέμβρη να τελειώσω το mini βιβλίο μου! (και για το 2012 το ίδιο είπα! απλά χρόνο ή δεν ξέρω κι εγώ δεν βρήκα!)



16. …θα κυνηγήσω το ή τα όνειρά μου! (χρόνια τώρα προσπαθώ!)



17. …θα δοκιμάσω τα λεγόμενα “ραντεβού”! (δεν είμαι και σίγουρη, γιατί είμαι σε άλλη φάση… φάση μοναξιάς-απογοητευμένη με τους “άντρες” και γενικά σε φάση πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό μου!)


18. …θα δίνω σημασία σ’ αυτά που μ’ αφορούν & θα αδιαφορώ σ’ αυτά που δεν είναι του επιπέδου μου! (έτσι ακριβώς! Όχι αξία σε αυτά που δεν αξίζουν! Έχω και μια ποιότητα ως προσωπικότητα και είναι κρίμα να με χαραμίζω σε ανάξια πράγματα.)


19. …θα προσπαθήσω να είμαι με καλή διάθεση κάθε μέρα! (με αυτά που ζούμε και ακούμε καθημερινά και με αυτούς που έχω γύρω μου, ε! δεν είναι και τόσο εύκολο!)



20. …θα αξιοποιώ τον χρόνο (μου) καλύτερα και με αξία! (προσπαθώ!)


21. …θα φοβάμαι λιγότερο! (δύσκολο! Έχω πολλούς φόβους και λίγες φοβίες!)
2023 και δεν φοβάμαι πλέον!💪


 
22. …θα τα τινάξω (σχεδόν) όλα στον αέρα …αν μου δοθεί η “γνωστή” ευκαιρία ή πόρτα! (έχω δώσει το λόγο της τιμής μου! Και η “τιμή” η δική μου είναι ίση με την “τιμή” 100 αντρών!) ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ το 2022! 
Και οι παρακάτω υποσχέσεις που ισχύουν και θα ισχύουν μέχρι το τέλος…


23. …θα τα βγάλω πέρα ό,τι μα ό,τι κι (μου) συμβεί! (Ναι, γιατί είμαι πολύ δυνατή! Το έχω πει και το έχω γράψει αυτό πολλές φορές, ακόμη μία κακό δεν κάνει!)



24. …δεν θα με πάρει η κάτω βόλτα για τίποτα και για κανέναν! (Όχι, δεν πρέπει και δεν θα το αφήσω να συμβεί!)

 
 
25. …θα συνεχίσω να είμαι δυνατή! (είπαμε! είμαι πολύ δυνατή!)


26. …θα συνεχίζω να παλεύω όπως κάνω μια ζωή! (Πάντα θα παλεύω! έτσι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος!)
Επίσης:


27. θα πηγαίνω πιο συχνά Cinema! Και γενικά θα διασκεδάζω περισσότερο… ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα ή και παρέα… τον εαυτό μου! (Αν είχα την  μία μόνη πολυτέλεια διασκέδασης, θα επέλεγα σίγουρα “Cinema”. Οπότε, εύχομαι πολύ Κινηματογράφο μιας και σε “καταθλιπτική φάση” να βρίσκομαι, πάντα μια αίθουσα κινηματογράφου και παρακολούθηση ταινίας, αμέσως ξεχνιέμαι και ηρεμώ!)  


28.Δε θα ξανά πιστέψω κανέναν γνωστό-άγνωστο-συγγενή ή φίλο που θα μου πει “λόγια, λόγια, ωραία λόγια, λόγια….” μέχρι να δω πράξεις! Και δεν το διαπραγματεύομαι πλέον! (Αν δυο φορές μείνει ο άλλος στα λόγια, την τρίτη θα πάρει ότι του αξίζει, μα το χειρότερο θα έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου!) 


29. …Δε θα ξανά γυρίσω σε οτιδήποτε έχει τελειώσει… και δε θα γίνω για κανέναν η “καβάτζαπαρηγορήτρια” αν δεν έχω μια “σοβαρή & τίμια εξήγηση”! Ν(Χ)








Αυτές ήταν οι 29(!) (το νουμεράκι, καθόλου τυχαίο!) προσωπικές υποσχέσεις για το 2014. Και είμαι σίγουρη πως τις περισσότερες (μην πω όλες!) θα τις κρατήσω και θα τις πραγματοποιήσω! 

Καλή Χρονιά!




📍Διάβασε επίσης:





________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

20 σχόλια :

  1. Όμορφοι και λογικοί στόχοι!! Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω και εγώ τις δικές μου υποσχέσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κλεονίκη μου, αν έχουμε θέληση μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας!
      :)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου βρε Μαράκι που τα κατάφερες <3 Εύχομαι το 2014 να καταφέρεις να κρατήσεις και τις 29 :) Τουλάχιστον τις μισές υποσχέσεις πρέπει να κρατήσω κι εγώ..
    Θέληση να υπάρχει!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου, μακάρι να καταφέρεις να φανείς συνεπής σε όσο περισσότερες γίνεται!!!
    (Αν και είμαι απόλυτα σίγουρη πως αυτό θα κάνεις!)
    ;-)
    Α! και αν καταφέρεις να κόψεις τα γλυκά... κόψε τα και για εμένα.... pleaseeeeeeeee!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, αστέρι μου!!!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, ναι μωρέ! Μακάρι να καταφέρω να φανώ συνεπής στις περισσότερες υποσχέσεις μου!
      Τώρα, όσον αφορά στα γλυκά, δεν είπα πως θα τα κόψω (την coca-cola ναι!) αλλά τουλάχιστον να τα περιορίσω λιγάκι,
      Α! δεν σε ξέχασα! Χρόνια πολλά σε σένα και στον Γιάννη φυσικά! ό,τι επιθυμεί ο καθένας...
      Φιλιά πολλά!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά κι ευτυχισμένη Μαράκι μου με υγεία πολλή αγάπη,αισιοδοξία έμπνευση και ψυχική ανάταση μέσα απο την καρδιά μου!!εύχομαι να πραγματοποιηθούν όσα αναφέρεις και όλα σου τα όνειρα και οι επιθυμίες!!έχε ελπίδα και όλα θα γίνουν!!να έχουμε ψυχική δύναμη και αντοχές να δίνουμε τις μάχες μας να λες!!φιλάκια άπειρα και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Καίτη μου, γλυκειά μου Καίτη!
      Καλή Χρονιά να έχεις!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ευχές σου!
      Μακάρι να έχουμε όλοι τη ψυχική δύναμη και αντοχές για να παλεύουμε.....
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι ο επόμενος απολογισμός σου να αποδώσει ακόμα καλύτερα!
    Φιλιά Μαρία μου!

    Τι λες; Στο 2ο Συμπόσιο Ποίησης με θέμα τον Έρωτα θα πάρεις μέρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριστέα μου, μακάρι!
      Α, έχουμε 2ο Συμπόσιο Ποίησης; Με θέμα τον "Έρωτα" (στον χωρισμό έχω έμπνευση αυτό τον καιρό! χαχα) Να προσπαθήσω; Να δοκιμάσω;
      :)

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά!!!!Εύχομαι να πραγματοποιήσεις και τα 29!Τίποτα δεν είναι δύσκολο...Όλα μέσα στο μυαλό μας είναι....!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ελεάννα μου Καλή Χρονιά και σε σένα! Όλα είναι δύσκολα και όλα τελικά είναι εύκολα! Αρκεί να έχουμε θέληση και να πιστεύουμε σε μας! Βεβαίως και"όλα είναι στο μυαλό μας"! Φιλιά κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  7. ευχομαι να τους επιτυχεις Μαρακι μου!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύχομαι να τις κρατήσεις όλες!

    Βέβαια αυτό με τα γλυκά και τα ραντεβού δύσκολο χαχαχα!

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Hengeo, μακάρι να τις κρατήσω!
      Αυτό με τα "γλυκά" και τα "ραντεβού", ε! θα συμφωνήσω μαζί σου... διότι είναι δύσκολο, η αλήθεια είναι αυτή!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes