Top 5 Favorites#10η εβδομάδα – Αγαπημένες Ελληνίδες Τραγουδίστριες!


Top 5 Favorites# logo


  Εντάξει, δεν το πιστεύω κι Εγώ ότι επανέρχεται ένα χρόνο μετά η ομολογουμένως “παραμελημένη” στήλη “Top 5 Favorites”. Δε θα την παραμελήσω ξανά και θα ολοκληρωθεί μέχρι την τελευταία κατηγορία. I promise!

 Λοιπόν, η επόμενη κατηγορία που θα παρουσιάσω είναι “5 Αγαπημένες Ελληνίδες Τραγουδίστριες”. 5 αγαπημένες Κυρίες του ελληνικού τραγουδιού που τις αγαπώ για τη φωνή τους, τα τραγούδια τους αλλά και την μεγάλη πορεία τους στο είδος που αντιπροσωπεύουν. Αγαπημένες, λατρεμένες αλλά δεν θα της βάλω στην 5άδα μου, γιατί είναι Νο.1 από μόνες τους, είναι και η Χαρούλα Αλεξίου και η Ελένη Βιτάλη.
 
▂ ▃ ▅ █ ♪♫♫♪

No.5 Γλυκερία

Γλυκερία: Μια ερμηνεύτρια με μεθυστική-ταξιδιάρικη φωνή, θα έλεγα. Υπέροχη φωνή, διακριτική παρουσία, χαμηλών τόνων και με εξαιρετικά τραγούδια στη δισκογραφία της. Πάντα χαίρομαι να την ακούω! 

♪Τραγούδια που ξεχωρίζω: “Μέχρι να βρούμε ουρανό”, “Ο,τι αγαπώ Είναι Δικό Σου”, “Δεν έχω πολλά”, “Χαθήκαμε(ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή), “Κρυφτό”, “Να συμβεί”… 



No.4 Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μια από τις ωραιότερες, ερωτεύσιμες, δυναμικές και πραγματικά άξιες γυναικείες φωνές που έβγαλε τα τελευταία χρόνια η ελληνική δισκογραφία. 
  

♪Τραγούδια που ξεχωρίζω: “Τα λέμε”, “Έλα(συμμετέχει ο Πάνος Μουζουράκης), “Η αγάπη αργεί(το αγαπημένο μου!!!), “Η επιμονή σου(συμμετέχει ο Κώστας Λιβαδάς), “Από έρωτα(ακούγεται στην ομότιτλη κινηματογραφική ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, σε στίχους του ίδιου και σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη), “Κόψε και μοίρασε”, “Αττική Οδός”…



No.3 Πέγκυ Ζήνα

Πέγκυ Ζήνα: Αγαπημένη από τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα και παραμένει αγαπημένη μέχρι και σήμερα. Πολύ ωραία φωνή, κλασάτη γυναίκα, ωραίες επιλογές τραγουδιών, ευγενική παρουσία, την προτιμώ στα πιο λαϊκά της και όχι τόσο στα “pop” της. Υπήρξε βέβαια μια περίοδο που με είχε εκνευρίσει γενικώς με κάποιες επιλογές της αλλά εντάξει, όλοι χάνουμε κάποτε το δρόμο μας… μέχρι να τον βρούμε ξανά.

♪Τραγούδια που ξεχωρίζω: “Έφυγες (Να προσέχεις, σ' αγαπώ)”, “Το πάθος είναι αφορμή”, “Λόγια αγάπης”, “Μια καλή κουβέντα”, “Της μοναξιάς τα μονοπάτια”, “Διώξε την πίκρα”, “Σ' αγάπησα πολύ”, “Το μυστικό”, “Μαζί σου”, “Χάνομαι”, “Παραδώσου”, “Τρέξε”, “Νόημα”,  το αγαπημένο μου ever “Μόνη Καρδιά(τραγούδι επιβίωσης για την μου!)



No.2 Φανή Δρακοπούλου

Φανή Δρακοπούλου: Το έχω πει πολλές φορές ότι μου αρέσει πολύ η Φανή Δρακοπούλου. Από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα κανένα τραγούδι της δεν με έχει απογοητεύσει, αντιθέτως, με τα περισσότερα τραγούδια της ταυτίζομαι. Πάντα κάθε της νέο τραγούδι έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να εκφράσει αυτά που νιώθω την δεδομένη χρονική στιγμή. Τη λατρεύω… για πολλούς λόγος! Έχει για μένα …“κάτι”! 


♪Τραγούδια που ξεχωρίζω: “Πάψε να ρωτάς(για κάποιον λόγο πάντα θα μου θυμίζει την “Πρώτη μου Αγάπη”), “Απών”, “Μην του πείτε”, “Εκκρεμότητες”, “Τι εννοείς”, “Πως μπορείς”, “Άιντε κόσμε”, “Μια συγνώμη”, “Ο αλήτης”, “Αν υπάρχει Θεός”, “Πάλι σκέφτομαι με την καρδιά μου”, το πολύ-πολύ αγαπημένο μου & αφιερωμένο και επίσης τραγούδι επιβίωσης για την μουΚαλύτερα Αλήτισσα” που είναι, έγινε, θα είναι πάντα και μια συγκεκριμένη μέρα η απάντηση μου για πολλά... 


No.1 Νατάσα Θεοδωρίδου

 
Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι να πω για την Νατάσα Θεοδωρίδου; Τα καλύτερα! Γουστάρω πολύ την φωνή της, έχει μια “μαγκιά”, δυναμική σε ό,τι ύφος κι αν τραγουδήσει. Τα τραγούδια της με συνδυασμό τη φωνή της, είναι σαν να μιλάει ‘εκείνη’ και να λέει “καθαρά, σταράτα” αυτά που θα ήθελες να πεις εσύ. Δεν ξέρω, κάπως έτσι το βλέπω Εγώ! Και τα τραγούδια της το αποδεικνύουν και με το παραπάνω. Έχει γράψει ήδη μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό τραγούδι και θα συνεχίσει για τα ακόμα καλύτερα που θα μείνουν στο πέρασμα των χρόνων. Επίσης, κατά την προσωπική μου άποψη και γούστο, το live cd που είχε κυκλοφορήσει το 2003 με τίτλο “Νατάσα Θεοδωρίδου Live - Μια διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα” είναι ένα απ’ τα καλύτερα με ακούραστη ροή live album που έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική δισκογραφία. Σ’ αυτό, με τις ερμηνείες των δικών της τραγουδιών αλλά και παλιών, καλών, γνήσιων, χρυσών τραγουδιών (από το “Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ”, “Αυτή η Νύχτα μένει”, μέχρι τα “Δεν θα ξαναγαπήσω” και “Καλή τύχη”) αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τη γνήσια φωνή της που ξεχωρίζει.  

 ♪Τραγούδια που ξεχωρίζω: “Φεγγάρι μου”, “Έλα που φοβάμαι”,  “Καληνύχτα,  σ' αγαπάω”, “Έντεκα παρά”, “Κύκλος”, “Μια κόκκινη γραμμή”,  “Για κανέναν”, “Ούτε μια λέξη”,  “Τις δύσκολες στιγμές”, “Αχάριστη καρδιά”, “Επιτέλους(ντουέτο με την Καίτη Γαρμπή), “Δε θέλω τέτοιους φίλους(ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή), “Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές”, “Αν υπάρχει παράδεισος”, το αγαπημένο μου “Δεν επιτρέπεται”, το επίσης αγαπημένο μου με τη δική της ερμηνεία και κατ’ εμέ καλύτερη εκτέλεση (που το ερμήνευσαν πρώτη φορά η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή) Μια χαμένη Κυριακή” που δεν δεν υπάρχει μέρα να μην το ακούω. Πάντα θα θυμίζει “Εκείνο το μπλε Παλικάρι” και τόσα άλλα…”… 



▂ ▃ ▅ █ ♪♫♫♪

 

Αυτό ήταν λοιπόν, το 10ο Top5 με τις δικές μου 5 Αγαπημένες  Ελληνίδες Τραγουδίστριες.
Ποιες είναι οι δικές σας 5 αγαπημένες;
 
Θα επιστρέψω σύντομα με την επόμενη 11η κατηγορία, Top 5 Favorites#11η εβδομάδα – Αγαπημένοι ξένοι τραγουδιστές!
_____________________ 


 
Διαβάστε επίσης:
____________________
 ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την αρχική ανάρτηση με όλες τις κατηγορίες & ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα προηγούμενα post του Top5 Favorites#.





 
_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

10 σχόλια :

  1. απλά ήρθα να πώ μια μεγάλη καλημερα καλό μεσημέρι καλή συνέχεια ..... τώρα τα κορίτσια παραπάνω δεν μου αρέσουν όλα αλλά δεν πείράζει ..... για αυτό υπάρχει ποικιλία για να διαλέγουμε σωστά ;;; φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα μου, έτσι ακριβώς! "Γι' αυτό υπάρχει ποικιλία..." και επειδή δεν αρέσει σε μας κάτ, δε σημαίνει πως θα πρέπει να απαγορεύουμε, να κρίνουμε ή να "κοροιδεύουμε" τις επιλογές του άλλου! Μ΄αρέσει πως σκέφτεσαι!
      Χαίρομαι που πέρασες έστω για να αγήσεις την Καλημέρα σου! Ανταποδίδω την καλησπέρα μου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η Θεοδωρίδου! Τη θεωρώ μακράν, την πιο ωραία λαϊκή φωνή του σύγχρονου τραγουδιού. Χαραμίζεται όμως, διότι τα μαγαζιά που επέλεξε να εμφανίζεται, πάνε για φούντο. Η Αλεξίου προφανώς και είναι εκτός συναγωνισμού. Προσθέτω την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η γυναίκα ζωγραφίζει! Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω για την Θεοδωρίδου σε όλα όσα έγραψες!
      Ελευθερία Αρβανιτάκη, ναι μου αρέσει κι εμένα!
      Να είσαι καλά Πέτρα μου! :D

      Διαγραφή
  3. Όμορφες οι επιλογές σου.
    Και εγώ την έχω παραμελήσει αυτή τη στήλη.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχαχαχα Σορρυ με μενα γελαω!
    Αν με έβαζες εμενα να κανω λίστα θα εβαζα μονο Αλεξιου και Βιταλη! Δεν θα ειχα αλλες! αχαχα!
    Όχι ότι με χάλασαν οι επιλογές σου!
    Φιλάκια πολλά Μαρία μου!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα βρε Αριστέα μου!
      Η λίστα σου δεν θα ήταν μια ολοκληρωμένη λίστα, αφού δεν θα είχες άλλες! αχαχαχαχα!!!
      Αλλά από μόνες τους αυτές οι δυο Κυρίες φτάνουν για να φτιάξουν μια λίστα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes