Diary of Bliss 2015: #1 – Για την "άγνωστη" Μαρία...

 Maria / Μαρία

  Μαρία,
ξέρω πως πάνε μήνες από εκείνη τη συνομιλία μας μέσω e-mail. Ένα e-mail από σένα, από μια άγνωστη κοπέλα που πήρε το θάρρος να μου εξομολογηθεί μια ιστορία της ζωής της, μια παρούσα κατάσταση που ζούσε σαν να την έχω ζήσει κι Εγώ. Άπειρα ερωτήματα, άπειρες απορίες, μια επιβεβαίωση από σένα σε μένα, μια "συμβουλή" από μένα σε σένα κι όλα αυτά δοσμένα με ευγένεια.

  Δεν σε έχω γνωρίσει από κοντά, δεν ξέρω ποια είσαι ούτε πως είσαι, εκτός το ότι μένεις στην Πάτρα, είσαι γύρω στα 25 και την μικρή σου ιστορία. Με βρήκες τυχαία, για την ακρίβεια βρήκες τυχαία το blog μου και τυχαία διάβασες κάποιες από τις "ιστορίες" μου και ταυτίστηκες, όπως μου είπες. 

  "Σαν να σε γνωρίζω Μαρία, χωρίς να σε γνωρίζω. Δεν μπορεί, εσύ πρέπει να είσαι αλλά όχι ακριβώς έτσι όπως είσαι." κάπως έτσι μου έγραψες. Ακαταλαβίστικα ίσως αλλά Εγώ κατάλαβα πολύ καλά τι ήθελες να πεις. Βλέπεις, το έχω δει το έργο! Απλώς, όταν παίζεις, τουλάχιστον στην αρχή στα "ωραία", δεν σου περνάει από το μυαλό, ότι θα βρεθείς κι εσύ στο επόμενο -ίδιο- κακό έργο με τους ίδιους ή με άλλους πρωταγωνιστές.  

  Άρχισες λοιπόν να μου εξιστορείς, με όλο το θάρρος, τι σου συμβαίνει, που κολλάω Εγώ, που κολλάνε τα γεγονότα, οι λεπτομέρειες, που κολλάει η αλήθεια. Δεν σου κρύβω πως ένα μικρό σοκ το έπαθα, αλλά κράτησε δευτερόλεπτα. Ήταν το σοκ του "η ζωή (μου) παίζει περίεργα παιχνίδια" ή η ζωή η ίδια γράφει τα καλύτερα σενάρια κι από τον ίδιο τον κινηματογράφο. Συνηθισμένα, βλέπεις, τα βουνά απ' τα χιόνια. Δεν με τρομάζουν πια αυτά τα "περίεργα παιχνίδια της ζωής" ή της μοίρας ή της τύχης ή ...πες το όπως θες. Τα περιμένω και είμαι σχεδόν πάντα ετοιμοπόλεμη να τα αντιμετωπίσω. Δεν σου κρύβω πως ένιωσα και μια "ηθική ικανοποίηση" ότι πάλι είχα δίκιο (δυστυχώς κι ευτυχώς), ότι η ζωή κάνει κύκλους, ότι σπέρνεις θερίζεις, ότι η δικαίωση (μικρή-μεγάλη, δεν έχει σημασία) αργά ή γρήγορα σε βρίσκει, ότι όλα εδώ πληρώνονται και φυσικά επιβεβαιώθηκα για πολλά ή για όλα να πω καλύτερα.
 
📍Diary of Bliss 2014: #1 – “Ένα Γράμμα Σε Εκείνον” - Ο Επίλογος! (05-10-2014)

  
  Ξέρω τι ακριβώς έψαχνες και τι ήθελες από μένα. Είμαι σίγουρη ότι δεν σου έδωσα τις απαντήσεις που ήθελες να πάρεις από μένα, ούτε έλυσα τις απορίες σου ούτε φυσικά επιβεβαίωσα ή διέψευσα καταστάσεις ή αλήθειες.

  Σου εξήγησα όσο πιο ευγενικά και απλά μπορούσα ότι δεν είναι του χαρακτήρα μου την αλήθεια ή την κοροϊδία που παίζεται πίσω από την πλάτη κάποιου που ξέρω Εγώ, που αφορά π.χ. εσένα, να προσπαθήσω να σε πείσω ότι "συμβαίνει αυτό και αυτό, πρόσεχε!" Είναι μεγάλη παγίδα και σχεδόν χαμένη μάχη. Γιατί; Γιατί, ποτέ κανείς δεν θα σε πιστέψει! Φυσικά όχι απαραίτητα εσένα, άσχετα αν τα βάλει με σένα, όσο ότι δεν θα πιστέψει την ίδια την αλήθεια που δύσκολα οι περισσότεροι την απο-δέχονται και ειδικά όταν έχει να κάνει με την ευτυχία/επιτυχία τους. 

 Σου εξήγησα τότε: "Μαρία μου, προτιμώ την αλήθεια να την ανακαλύψεις μόνη σου, τότε θα έχει νόημα για σένα, για τον καθένα. Εξάλλου, αν βαδίζεις με το "ψέμα", δε πάει να είσαι ο καλύτερος ηθοποιός, δε πάει να παίζεις το ρόλο σου τέλεια και να είσαι κατευθείαν για όσκαρ, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα σε βρει ή (και) εσύ θα βρεις την αλήθεια." Θυμάσαι τα λόγια μου;

  Ήθελες μια επιβεβαίωση για πολλά. Αρνήθηκα πεισματικά να δώσω απαντήσεις ή και να μπω σε λεπτομέρειες (βλέπεις έχω το σύνδρομο της "Σφίγγας") για να καταλάβεις καλύτερα και το σεβάστηκες και είμαι σίγουρη, πάρα πολύ σίγουρη, ότι κατάλαβες ακόμα περισσότερα και εν μέρη πήρες και την επιβεβαίωση που πίστευες ότι είχες "ανάγκη" να πάρεις. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα αλλά φαντάζομαι μάλλον πως κάτι καλό θα έκανα, από το "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ...ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙΣ..." [...] που έλαβα μετά από πάρα πολύ καιρό.

  Δεν θυμάμαι να σου είχα απαντήσει. Πρέπει εκεί να έκλεισε η μικρή μας "γνωριμία". Μια "γνωριμία" που ήταν ό,τι πρέπει για τη δική μου επιβεβαίωση στα ήδη απαντημένα ερωτήματα... έτσι μωρέ για την ιστορία.

 Θα σκεφτείς, "γιατί τώρα Μαρία, καθυστερημένα, τα θυμάσαι όλα αυτά;" Και θα σου πω με ειλικρίνεια ότι δεν υπάρχει πάντα  "κατάλληλη στιγμή", ότι πάλι "η ζωή (μου) παίζει περίεργα παιχνίδια", ότι άθελα σου έγινες κι εσύ κομμάτι της ιστορίας (μου), όπως άθελά μου κι Εγώ έγινα κομμάτι της δικής σου σύντομης ιστορίας. Ξέρεις, πολλές φορές, δεν χρειάζεται να βάλουμε το χεράκι μας για την "εκδίκηση ή δικαίωση", το κάνει η ίδια η ζωή για μας.


  Τέλος, αν και μπορεί αυτά που σου γράφω να μη τύχει να τα διαβάσεις ή ίσως τα διαβάσεις κάποτε, θα ήθελα όμως να σου πω κι Εγώ "Σ' Ευχαριστώ", που ίσως σου χρωστάω. Τόσο απλά, τόσα ειλικρινά!



*Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος του Diary of Bliss από το blog της Κατερίνας Positive Thinking Greece blog.




 Διαβάστε επίσης: 
_____________________



_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και 
μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε 
και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής 
και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Πείραζει που κατάλαβα και εγώ πολλά... ; Δυστυχώς ή ευτυχώς ( σου κλέβω λόγια Μαρία Π.) έχω βρεθεί στη θέση της άλλης Μαρίας. Λίγο πιο νότια σε κάποιο πόδι της Πελοποννήσου. Είχες απόλυτο δίκιο που δεν της είπες 《αυτό και αυτό》 γιατι όντως από εμπειρία δεν θα σε άκουγε.. Ακριβώς έτσι είχα αντιδράσει κι εγώ :( Έπρεπε όμως να ανακαλύψω την αλήθεια μόνη μου και το έκανα. Με μεγάλο κόστος συναισθηματικα και ψυχικά. Εύχομαι να μην είχε την ίδια κατάληξη η ιστορία της Μ από την Πάτρα ... Εύχομαι η δική της ιστορία να τελείωσε λίγο πιο "light" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίρις μου, πόσο χαίρομαι που υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα λόγια μου, ακόμη κι αν αυτά είναι "αποκωδικοποιημένα". Λυπάμαι, που συμβαίνουν αυτά αλλά δυστυχώς συμβαίνουν... Σε κάποια πράγματα είμαι τόσο απόλυτη και ξεροκέφαλη όπως όταν έχει να κάνει με το "να βγαίνει η αλήθεια στο φως" όσο κι αν το κόστος συναισθηματικά και ψυχικά είναι μεγάλο. Κι Εγώ εύχομαι η κατάληξη της "άγνωστης" Μαρίας να ήταν πολύ καλύτερη και να τελείωσε λίγο πιο "light" όπως λες κι εσύ. Γιατί, δυστυχώς για όλους η κατάληξη δεν είναι, δεν είναι και δεν θα είναι -ίσως- και ποτέ "light"... αλλά σημασία έχει ότι δεν είσαι πια "θύμα"........
      Σ' ευχαριστώ για την μικρή σου "εξομολόγηση".... Σε τιμά και με τιμά!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου! :D

      Διαγραφή
  2. -- Σε συνέχεια του πιο πάνω σχολίου... -- Εγώ πάλι δεν πιστεύω πως γράφεις κωδικοποιημένα...
    Είσαι ανοιχτό βιβλίο με πεντακάθαρη ψυχή... όσοι δεν καταλαβαίνουν απλά δεν τους ενδιαφέρει να καταλάβουν... Άποψή μου...
    Στον επίλογο θα σταθώ και θα γράψω κι εγώ "Ευχαριστώ"!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, ομορφιά μου!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, μπορεί κάποιες φορές να μιλάω κάπως "κωδικοποιημένα" γιατί δεν θέλω να πω περισσότερα από όσα πρέπει ή αντέχει ο άλλος!
      Πάντως, κρατάω αυτό που είπες: "Είσαι ανοιχτό βιβλίο με πεντακάθαρη ψυχή... ... όσοι δεν καταλαβαίνουν απλά δεν τους ενδιαφέρει να καταλάβουν..." μεγάλη αλήθεια και το έχω δει το έργο αλλά να που προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο κι εσύ να απορείς πόσο κακιά μπορείς να είσαι και να μην το έχεις καταλάβει, ενώ τόσοι λένε αυτό, γιατί "ο ένας" λέει κάτι διαφορετικό και μάλιστα το κάνει για να έχεις και ενοχές από πάνω; Άστο! Την ξέρω πια την απάντηση!

      Ας πω ένα ακόμη "Σ' ευχαριστώ" έτσι γιατί το νιώθω!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη!

      Διαγραφή
  3. καλή δύναμη εύχομαι ελπίδα αγάπη αισιοδοξία ..... φιλιά πολλά στέλνω .... εγώ το ομολογώ μερικά δεν ξέρω αν είναι η σωστή έκφραση δεν τα καταλαβαίνω ίσως τα αποδικοποιώ αλλιώς .... αντρικό μυαλό γαρ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Καλή δύναμη" αυτή η ευχή κάθε φορά που μου την λένε ή τη διαβάζω, γελάω! Κάπως πια μου φαίνεται.... χωρίς παρεξήγηση!
      Ελπίδα, αγάπη, αισιοδοξία κι άλλα πολλά τα έχουμε, ευτυχώς Νικόλα μου! όσο κι αν προσπάθησαν ή προσπαθούν να μου τα κλέψουν... δεν τα καταφέρνουν....
      Αν και 'αντρικό μυαλό" πιστεύω πως καταλαβαίνεις πολλά και πάιρνεις και το μήνυμα. Τα σωστά "αντρικά μυαλά" και πόσο μάλλον οι δίκαιοι άνθρωποι... πάντα καταλαβαίνουν ακόμη και τη διαφορά.
      Σ' ευχαριστώ Φίλε μου για τις ευχές! Τις έχουμε ανάγκη όλοι μας!

      Διαγραφή
  4. Εμένα πάλι Μαρία μου με τη στάση σου με κάνεις να σε εκτιμώ και να σε σέβομαι !!! Για την ωριμότητα της σκέψης σου και παρά τα δικά σου βιώματα , δεν το παίζεις ειδήμων γιατί και εγώ πιστεύω ότι μόνοι μας ανακαλύπτουμε αλήθειες και πλάνες !!!
    Να είσαι καλά , δυνατή , με τα δικά σου όνειρα που κανένας δεν μπορεί να σου κλέψει !!!
    Μας δίνεις μαθήματα και το εννοώ!!! Σε φιλώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nikol μου, εκτίμηση και σεβασμό που δεν πήρα από άλλους, από πολλούς αλλά τελικά επλά ήταν ανίκανοι να δώσουν, γιατί δεν ξέρουν, δεν έμαθαν τι είναι αυτά.
      Τι "ειδήμων" να το παίξω; Ποια είμαι Εγώ; Απλώς λέω ό,τι έχω ζήσει, πως τα έχω δει Εγώ τα πράγματα... από 'κει και πέρα ο καθένας πορεύεται όπςω νομίζει.
      Είμαι δυνατή, προσπαθώ για το καλύτερο, όπως όλοι μας.
      Καθετί καλό που κάνουμε, ακόμα και "μαθήματα" αν λέγονται αυτά είναι γιατί πιστεύουμε ακόμα στο "καλό" και πως αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης μας.
      Σ' ευχαριστώ για τα από καρδιάς λόγια σου, πάντα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου, στάθηκες πολύ σωστά για μένα. Έτσι είναι. έχω πει τόσα για τις συμβουλές ...ξέρεις πόσο συμφωνούμε!
    Χαίρομαι πολύ που εγώ το απόκτησα και λόγω επιστήμης, εσύ το έχεις έμφυτο!
    Μπράβο σου!
    Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, ξέρω! Ειλικρινά σιχαίνομαι τις συμβουλές, ίσως γιατί λίγες μου βγήκαν σε καλό και οι περισσότερες με πήγαν προς το γκρεμό. Προτιμώ, ειλικρινά προτιμώ παθιασμένα, να μου πει κάποιος την άποψή του, π.χ Μαρία, δεν μου αρέσει αυτό, ή έχεις ξεφύγει λιγάκι, ή μην κάνεις αυτό, κάνε το άλλο για το δικό σου καλό (όταν υπάρχει "για το δικό σου καλό" μόνο εναντίον μου είναι και το λέω επειδή είναι καρατσεκαρισμένο), αυτή είναι η γνώμη μου, η άποψή μου, από 'κει και πέρα εσύ αποφασίζεις, τότε ναι. Αλλά συμβουλές; Σε μένα δε λειτούργησαν ποτέ και δεν ξέρω γιατί.
      Βλέπεις όσο μεγαλώνω, τόσο πιο σταθερή είμαι στην στάση ζωής και σε κάποιες αξίες, που να με "πολεμούν" δεν πρόκειται να αλλάξω ή να χαλάσω.

      Πάλι καλά που έχω και αυτά τα "έμφυτα", γιατί αν περίμενα κάποιος να μου τα "μάθει", σώθηκα!
      Να είσαι καλά!
      Τα φιλιά μου! ♥

      Διαγραφή
  6. Ωπα! η καρδια μου η σοροπα!
    δεν θα πω κατι αλλο. ξερω θα γελασεις. Δεν θελω να πω οτι καταλαβα και τα λοιπα. Ξερεις πολυ καλα!
    Σε φιλω και μην μασας !♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα! Με ξέρεις...γέλασα!
      Κατάλαβες, κατάλαβα, καταλάβαμε πολλά!
      Δεν μασάω πια... (υπογραφή, Μαρία!) τα είδα όλα και πόσα ακόμα θα δω! Χεχεχε!!!
      Τα φιλιά μου κούκλα μου! ♥

      Διαγραφή
  7. Αυτές οι τυχαίες και σύντομες συναντήσεις μας με τους ανθρώπους μπορεί να αποδειχθούν καμιά φορά πολύ σημαντικές!!!
    Σε κάθε σου ανάρτηση ανακαλύπτω μια καθαρή ψυχή κι αυτό σου εύχομαι να μη το χάσεις ποτέ!!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, χίλια συγγνώμη αλλά σήμερα 1 χρόνο μετά, είδα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι δεν απάντησα στο σχόλιο σου. Ειλικρινά δεν ξέρω πως ξέφυγε!
      Όλες οι συναντήσεις μας με τους ανθρώπους, γνωστούς-αγνώστους όλες κάτι σημαντικό αφήνουν!
      Καθαρή ψυχή, αυτό πραδίνουμε στο τέλος! Τουλάχιστον εμένα αυτό με νοιάζει και δεν πρόκειται να την χάσω ποτέ.
      Να είσαι καλά Αλεξάνδρα μου!❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes