Παρουσίαση/Κριτική Βιβλίου: Μυρτώ Γκιούλη και Ειρήνη Σκούρα - "Και οι 12 ήταν υπέροχοι"


 Με αυτά κι με αυτά και με τα άλλα και με τις πολιτικές εξελίξεις και το χάος που επικρατεί γύρω μας μένουμε πίσω και ξεχνάμε όλα όσα αγαπάμε και μας ευχαριστούν. Παράδειγμα, το blogging και τα πιο light θέματα για να "αναλύσουμε" και να παρουσιάσουμε. 


  Σήμερα, επιτέλους, θα σας μιλήσω για ένα πολύ όμορφο comic βιβλιαράκι με τον τίτλο "Και οι 12 ήταν υπέροχοι" από δυο υπερ-ταλαντούχες Κυρίες, την Μυρτώ Γκιούλη (στα κείμενα) και την Ειρήνη Σκούρα (στην εικονογράφηση).

 Το εν λόγω βιβλίο το κέρδισα σε έναν διαγωνισμό που έκανε η Κατερίνα μέσα από το blog της Positive Thinking Greece. Στην στήλη της "Be my Guest" φιλοξένησε τα δυο κορίτσια σε μια υπέροχη συνέντευξη (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την συνέντευξη), που όπως σχολίασα στην σχετική ανάρτηση "Χαίρομαι που μέσα από αυτή την 'συνέντευξη' γνώρισα 2 υπέροχες Κυρίες με καλλιτεχνική ψυχή και με τόσο ταλέντο και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το έργο τους που είδα στις σελίδες τους και θέλω να τους πως "Συγχαρητήρια". Εύχομαι να πραγματοποιήσετε όλα σας τα επόμενα σχέδια, όνειρα και επιθυμίες." 

  Έτυχε λοιπόν να είμαι μια από τις τρεις τυχερές και πραγματικά δε μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά πήρα μόλις είδα το όνομά μου μέσα στις τυχερές. Πέταξα από την χαρά μου και έβγαλα μια κραυγή, που θα πρέπει να με άκουσε όλη η γειτονιά. Θέλετε γιατί από την συνέντευξη τους ένιωσα πως αυτά τα κορίτσια μέσα στην ειδική και γενική κρίση, δημιουργούν και ονειρεύονται, ενώ άλλοι κι άλλοι μένουν στάσιμοι; Θέλετε γιατί, εντυπωσιάστηκα από το θέμα του βιβλίου; Θέλετε γιατί σπάνια είμαι τυχερή σε διαγωνισμούς κι αν τύχει και κερδίσω και το δώρο είναι βιβλίο, η χαρά μου είναι διπλή; Όπως και να έχει, έλαβα στα χέρια μου το δημιούργημα της Μυρτούς και της Ειρήνης και πραγματικά λάτρεψα αυτό το comic βιβλιαράκι.


  Η δουλειά που έχει γίνει πραγματικά είναι αντάξια μιας επαγγελματικής δουλειάς δημιουργίας βιβλίου. Από το εξώφυλλο μέχρι και την ποιότητα του χαρτιού. Το βιβλίο είναι προσεγμένο, καλογραμμένο και έχει μια "ζηλευτή" αισθητική.  Η εικονογράφηση από την Ειρήνη είναι απλά εντυπωσιακή. Οι λεπτομέρειες, οι εκφράσεις, τα χρώματα... όλα τόσο εντυπωσιακά όμορφα. Τα κείμενα δε της Μυρτούς απλά θεϊκά. (Απλά μια μικρή παρατήρηση! Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τα κείμενα να μην είναι στα κεφαλαία.) Μέσα σε λίγες γραμμές μαθαίνεις απλά και κατανοητά για τη ζωή των 12 Ολύμπιων θεών. Οι περιγραφές δίνονται με δόση χιούμορ και δεν υπάρχει περίπτωση διαβάζοντας να μην σκάσεις ένα χαμόγελο.


 Μάλιστα, είχα πάει για καφεδάκι σε ένα από τα αγαπημένα μου στέκια και όπως καθόμουν και διάβαζα το βιβλίο, η κοπέλα που με σέρβιρε, η Ειρήνη, με ρώτησε τι είναι αυτό που διαβάζω. Της είπα ότι είναι ένα comic βιβλίο με θέμα τους 12  "Ολύμπιους Θεούς" και το έχουν δημιουργήσει δυο ταλαντούχα κορίτσια... κλπ. Της το έδωσα για να το διαβάσει και μέχρι να φύγω να μου το επιστρέψει. Μυρτώ και Ειρήνη, να σας μεταφέρω τα "συγχαρητήρια" από την Ειρήνη για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου. Της άρεσε πάρα πολύ! 

 Και για μια ακόμη φορά να πω κι εγώ "Συγχαρητήρια" και "Μπράβο" που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι σαν κι σας που δημιουργούν όμορφα και με αισθητικής πράγματα. Εύχομαι να υλοποιήσετε και τα επόμενα σχέδια σας και να εμπνεύστε από οτιδήποτε σας κάνει κλικ και φυσικά να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη, διάθεση και πάθος.




Την Μυρτώ και την Ειρήνη αλλά και ό,τι αφορά τη δουλειά τους, μπορείτε να τις βρείτε διαδικτυακά: 
Ιστοσελίδα: The Eros and Psyche project
Facebook: The Eros and Psyche Project





ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.


**Δεν γράφω κριτικές, απλά για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!


***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
    




Διαβάστε επίσης:

____________________     







_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫


Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.

Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!  

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.


©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

15 σχόλια :

  1. A, τί ωραία! Πάντα να είσαι τυχερή, Μαράκι μου!!!
    Σίγουρα είναι υπέροχο βιβλίο! Κρίνοντας από την εικονογράφηση και μόνο... κεντρίζει το ενδιαφέρον!
    Μπράβο στα κορίτσια!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ναι, το είδα ήδη αυτό το υπέροχο δώρο που κερδίσατε κάποιοι τυχεροί! Επίσης θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς! Φιλιά πολλά Μαράκι μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οντως φαινεται πολυ ομορφο βιβλιο!
    Παντα τυχερη σου ευχομαι Μαρια μου!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε το δημοσίευσες παιδί μου και δεν το είδα πουθενά;;
    Πάλι καλά που το ανέβασε η Μυρτώ και το είδα!! :) :)
    Απολαυστικότατη η ανάρτησή σου, αυθεντική και παθιασμένη! (όπως εσύ!)
    Χαίρομαι πολύ που ήρθε και στα δικά σου χέρια, απέδειξες για ακόμα μία φορά πως ξέρεις να εκτιμάς το κάθετι.

    Πολλά φιλιά Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είμαι ακριβοθώρητη; Δεν το έχεις καταλάβει;Χαχαχα!!!
      Με έχεις καταλάβει, με έχεις καταλάβει από όσα γράφεις!
      Το λάτρεψα! Κι Εγώ χαίορμαι που έφτασε και στα δικά μου χέρια!
      Τα φιλιά μου για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη παρουσίαση έκανες Μαρία !
    Στο μεταξύ τελευταία χάνω πολλά ..είδηση δεν είχα πάρει!
    Πάντα καλότυχη να είσαι κορίτσι μου!
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αριστέα μου!
      Α, καλά μην νομίζεις κι Εγώ με όλα αυτά πουσ υμβαίνουν γύρω μας, χάνω πολλά ...επεισόδια!
      Αχ, αυτή η τύχη να έρχεται πιο συχνά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Όμορφη παρουσίαση, Μαρία!
    Και το βιβλίο φαίνεται ωραίο! Συγχαρητήρια που το κέρδισες :)
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes