True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #5 – Βρε κορίτσι γιατί δεν τρως;

 

  Σήμερα το πρωί, αφού είχα τελειώσει μια δουλειά που είχα (δεν πήγε καλά αλλά δεν απογοητεύομαι!) πήγα στην στάση να περιμένω το λεωφορείο για να γυρίσω σπίτι. Περνάει λοιπόν το ίδιο λεωφορείο σε διάστημα ούτε 5 λεπτών και ένας Κύριος γύρω στα 75 και βάλε(;) μου λέει: "Βρε κορίτσι μου πριν από λίγο δεν πέρασε αυτό πάλι; Το άλλο δεν έπρεπε να έρθει;"

Εγώ: Ναι, κι Εγώ απορώ που πέρασε το ίδιο λεωφορείο τόσο γρήγορα. Αλλά σίγουρα σε λίγο θα περάσει και το άλλο που θέλω να πάρω κι Εγώ.

Κύριος: Μας έχει κάψει και ο Ήλιος τόση ώρα! (χαμογελάει)

Εγώ: Ναι, πες τε το ψέματα!

Κύριος: Κορίτσι μου, έλα εδώ πλησίασε να σε ρωτήσω κάτι. 

Εγώ: Ναι, πείτε μου!

Κύριος: (να με κοιτάζει από πάνω μέχρι κάτω!) Εσύ τρως καθόλου; Ή δεν ξέρεις τι θα πει φαγητό;

Εγώ: (γελαστά) Φυσικά και τρώω!  
Κύριος: Μπα δεν νομίζω ότι τρως! Είσαι πολύ αδύνατη. Να τρως παιδί μου...

Εγώ: Όχι τρώω το φαγητό μου κανονικά...
Κύριος: Όχι δεν νομίζω πως τρως. Μήπως είσαι συνεχώς σε δίαιτα;

Εγώ: Μπα! Έτσι που έχουν καταντήσει τα πράγματα και με αυτά που βιώνουμε, τι δίαιτα να κάνουμε; Μας κάνουν οι άλλοι θέλουμε δε θέλουμε! (γελάω προσπαθώντας κάνοντας χιούμορ)

  Επιτέλους έρχεται και το λεωφορείο που τόση ώρα περιμένουμε. Μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να ανέβουμε, ο Κύριος μου λέει: "Να σου πω και κάτι αλλά μην παρεξηγηθείς. Σου το λέω με καλή πρόθεση. Να ξέρεις πως οι άντρες θέλουν τις γυναίκες με κώλο και όχι να είναι ένα κόκκαλο."

  Ανεβαίνουμε και συνεχίζει την κουβέντα: "Θέλουν μια γυναίκα να σφίζει από ζωή κι όχι να φαίνεται λες και είναι ένα βήμα πριν τον τάφο. Και όποιος λέει το αντίθετο να ξέρεις κορίτσι μου ότι δεν ξέρει όχι να εκτιμάει μια γυναίκα αλλά ούτε και την ίδια τη ζωή! Ο αληθινός άντρας με Άλφα κεφαλαίο, να ξέρεις πως δεν θα τον πειράξει ποτέ αν η κοπέλα του έχει λίγα παραπάνω κιλά, όπως κι εσείς οι κοπέλες δεν νομίζω πως θα σας πειράζει αν ο άντρας έχει λίγη κοιλίτσα! Η εμφάνιση ναι μετράει αλλά δεν κρατάει για πάντα κορίτσι μου! Η προσωπικότητα και το "ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου", κάνουν την διαφορά και την ευτυχία."

Εγώ: Αχ να ξέρατε πόσο συμφωνώ μαζί σας και τα λέω κι Εγώ αυτά!

Κύριος: Μην πέφτετε στην παγίδα για να αρέσετε σε κάποιον άντρα να κάνετε δίαιτες. Γι' αυτό να τρως! Το αγόρι σου δεν σε ταΐζει;

Εγώ: Όχι, πως... ναι τρώω!
Κύριος: Να σε ταΐζει να του πεις και εσύ να τρως όλο σου το φαϊ! Πρέπει να πάρεις κανά 2-3 κιλά... Μην φοβάσαι δεν θα ασχημίνεις! Τα όμορφα και γελαστά κορίτσια όπως εσύ, είναι πάντα όμορφα, όπως και να είναι. 

Εγώ: Ναι, έχετε δίκαιο! Να είσαστε καλά! Μακάρι κάπως έτσι να σκέφτονταν ο κόσμος...

  
  Και κάπου εδώ η συζήτηση τελείωσε, αφού εκείνος κατέβηκε κι Εγώ συνέχισα τη διαδρομή μου!

 Μου έφτιαξε τη διάθεση αυτός ο Κύριος, που να σας πω δεν ήταν καθόλου πρόστυχος ή ήθελε να μου την "πέσει" να το πω πολύ απλά! Έχω τύχει περιπτώσεις που ήταν αυτός ο σκοπός τους και πλέον ξέρω να ξεχωρίζω τον καθένα. Μου άρεσε αυτά που είπε, όπως τα είπε και ήταν ένα καλό μάθημα με αλήθειες της ζωής. Να είναι καλά! 

  Αν και μου το λένε συχνά αυτό το "εσύ δεν τρως καθόλου; Γιατί είσαι τόσο αδύνατη; Θα σε σκορπίσει ο αέρας..." και από την μία με κάνει να απορώ που απορούν κι από την άλλη απλά γελάω, αλλά δεν είναι ότι επίτηδες το κάνω να είμαι αδύνατη. Φυσικά και έχω περάσει ανασφάλειες με τα κιλά μου, κι έχω υπάρξει αν όχι χοντρούλα, σίγουρα με 10-15 κιλά παραπάνω (που εδώ που τα λέμε, δεν πολύ μου φαινόντουσαν) αλλά και πάλι είμαι αδύνατη χωρίς να το κάνω επίτηδες και σίγουρα όχι για να αρέσω σε κάποιον άντρα. 

  Είμαι η Μαρία και είμαι έτσι όπως είμαι! Έτσι με έκανε ο Θεός! Έχω ατέλειες (και στην εμφάνισή μου και στον χαρακτήρα μου) και μου αρέσω, διότι λατρεύω τις ατέλειες στους ανθρώπους. Και δε όταν δεν προσβάλλουν τον άλλον, ακόμα περισσότερο μου αρέσουν και τις αγαπώ τις ατέλειες. Εξάλλου, πέρα από το βλέμμα μου και το χαμόγελό μου, δεν πολύ πιστεύω ότι μου αρέσω εμφανισιακά. Ανασφάλεια δεν είναι και αυτό; Σημασία έχει να γίνεσαι καλύτερος ως άνθρωπος και σε αυτό είμαι σε καλό δρόμο! Σας μπέρδεψα;   







Διαβάστε επίσης:

____________________


Περισσότερες "True Stories"...









_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.

Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Απίστευτη ιστορία. Δε θα διαφωνήσω με το σκοπό του κυρίου, δεν ήμουν μπροστά άλλωστε για να ξέρω, αλλά θα πω πως το βρίσκω αδιάκριτο όλο αυτό. Ποτέ δε ξέρεις τι περνάει κάποιος ώστε να σχολιάζεις την εμφάνισή του και να τον προβληματίζεις σχετικά με το πως φαίνεται στους άλλους... Στην περίπτωσή σου ήταν "ακίνδυνο" αλλά έχω ακούσει αντίστοιχο διάλογο με παχουλή κοπέλα, την οποία συμβούλευαν να χάσει βάρος γιατί "δε θα αρέσει στους άντρες" και φυσικά η κοπέλα ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα.
    Δε ξέρω εκνευρίζομαι με αυτούς τους "εξυπνάκηδες" που έχουν άποψη για όλα. Δε λέω ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία ο κύριος της ιστορίας, απλά μου το θύμισε και είπα να το πω για να ξεθυμάνω χαχα.
    Να σου αρέσεις εμφανισιακά και να σε αγαπάς! Φιλάκια πολλάααα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello! Θεωρώ οτι εχει να κανει με το υφος και τον τροπο που στο λεει ο αλλος αλλά και με το πως το διαχειριζεσαι εσυ ο ιδιος! Δλδ πραγματικά αν ηταν η αλλη κοπελα που λες στη θεση της Μαρίας μαλλον θα χε παθει καταθλιψη και αν ηταν η Μαρία στη θεση της αλλης κοπελας μπορει και να το περνούσε ντουκου!
      Κι εμενα μου φάνηκε κάπως ολο αυτό ... αλλα οντως πρέπει να ειμαστε μπροστά για να δουμε πως το λεει.. δλδ οκ να σου πει ... ρε παιδι μου φαε και τπτ... δεν πειραζει να παρει ςκαι κανενα κιλο αλλα... να φτασει να της λεει οτι οι αντρες τις προτιμουν με κιλα... εμενα αυτο με ξενισε λιγακι ... αλλα οντως μπορει να ηταν απλα "συμβουλευτικου" χαρακτήρα!

      Διαγραφή
    2. Rylie μου, συμφωνώ μαζί σου! Κι Εγώ το βρίσκω "αδιάκριτο"... Παλιότερα, σε κανά δυο περιπτώσεις αναγκάστικα να το πω επειδή δεν ήταν καθόλου 'ακίνδυνη" περίπτωση. Σε αυτήν την περίπτωση, με το ύφος του Κυρίου δεν χρειάστηκε να φερθώ κάπως. Πάντως, κι Εγώ έχω βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις με κοπέλες που δεν ήταν τόσο αδύνατες και δεν μου α΄ρεσε ο τρόπςο τους προς την κοπέλα. Και μάλιστα δεν κρατήθηκα και την υπερασπήθηκα και η κοπέλα μετά μου είπε πολλά.... Να είναι καλά. Ακόμα έχει τύχει και οι Φίλοι-άντρες να φερθούν τόσο αδιάκριτα και κάφρα που τους έβαλα στη θέση τους λέγοντα το πιο απλό: "Δνε ξέρουμε αν έχει η κοπέλα ή κάθε κοπέλα ή ο κάθε άνθρωπος είτε με παραπάνω κιλά είτε με λιγότερα, τι πρόβλημα υγείας έχει...."
      Να είσαι καλά! Μου αρέσω και με αγαπώ, όπςω και να είμαι! Τα φιλιά μου κούκλα μου!

      Υ.Γ.: Καλά έκανες και τα είπες και ξεθύμανες! Γι' αυτό και αναρτώ τέτοιες αναρτήσεις για να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας και όχι μόνο!

      Διαγραφή
    3. Μαράκι μου, συμφωνώ μαζί σου! Φαντάσου, αν οι κοπέλες με λίγα κιλά παραπάνω αισθάνονται άσχημα σε τέτοιες απόψεις Κυρίων κυρίως, φαντάσου πως πρέπει να αισθάνοβνται και αυτές με λιγότερα κιλά, που της λένε να πάρουν γιατί δεν θα αρέσεις στον καθε΄να κλπ. Μάλλον κανέναν δεν μπορείς να τον πιάσεις πουθενά! Ένα "να είσαι έτσι όπςω σου αρέσει" δεν πάιζει; όλα τα άλλα, περιττά και τα λέω για να κάνω τον έξυπνο;

      Τα παίρνω λοιπόν ως "συμβουλευτικού" χαρακτήρα και δεν χαλιέμαι!

      Διαγραφή
  2. αχαχαχα! Εγώ πάλι έχω πάρει κιλάκια και μου λένε ότι τώρα τους αρέσω ( οι δικοί μου, μη φανταστείς παραέξω...)
    γιατί πριν ήμουν σαν χτικιάρα! Αφού μετράει η προσωπικότητα κι όχι τα κιλά ας μην ασχολούμαστε με αυτά από καμία πλευρά λέω εγώ! ☺
    Φιλάκια πολλά Μαρία μου!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Κυρία μου, μας αρέσεις όπως και να είσαι και με τα κιλάκια σου (αλήθεια που είναι αυτά τα κιλάκια κι Εγώ η στραβή δεν τα βλέπω; χαχαχα! ) αλλά πάνω απ' όλα με την προσωπικότητα σου. Ε, ναι, από αυτήν έχεις μπόλικη! Τι; θα ασχολιόμαστε με κιλά και αηδίες; Έλα σε παρακαλώ! Βαριέμαι! Χαχαχα!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου παιδί χαρούμενο! ♥

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes