⏳Συλλέγω Στιγμές #38:☺Το ξεκαθάρισμα ...από τα φετινά Γενέθλιά μου! ☺


Συλλέγω Στιγμές #38:☺Το ξεκαθάρισμα ...από τα φετινά Γενέθλιά μου!☺

Προχθές, 10/11 είχε τα γενέθλιά του το blog μου! Χθες, τα είχα Εγώ! Και δυο "Σκορπιοί", οπότε καταλαβαίνετε! Χαχα! Έτυχε παιδιά να γιορτάζουμε με μια μέρα διαφορά. Ειλικρινά δεν το σχεδίασα ούτε το έκανα επίτηδες όταν δημιούργησα το ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Έφτασαν λοιπόν και τα φετινά γενέθλιά μου που τόσο μα τόσο διακαώς περίμενα! Πέρασαν κι αυτά, όπως έρχονται και φεύγουν όλες οι στιγμές. Ήταν καλά! Θέλω να είμαι όμως -όπως πάντα- ειλικρινής -πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μου- δεν τα πέρασα και δεν τα έζησα όπως τα ήθελα, όπως τα επιθυμούσα, όπως τα ονειρευόμουν, όπως θα έπρεπε επιτέλους, έστω μια φορά. Όμως, δεν πειράζει! Δεν παραπονιέμαι, δεν κλαίγομαι, δεν μιζεριάζω και κυρίως δεν είμαι αχάριστη. Του χρόνου θα είναι τα καλύτερα γενέθλια της ζωής μου. Βέβαια, κάθε χρόνο το ίδιο εύχομαι και όταν έρχονται είναι "μια απ' τα ίδια" ή για να μην είμαι άδικη, είναι ένα τσικ, μια σταγόνα πιο ωραία, από τα προηγούμενα. Κάτι είναι και αυτό! 

  Κάποια στιγμή, κάποια γενέθλια, που θα πάει; "θα σπάσει το ποδάρι" και θα είναι τα καλύτερα μου γενέθλια. Χαχαχα! Μέχρι τότε, ελπίζω... σε ένα θαύμα! 

  Θέλω όμως να εκμυστηρευτώ κάποιες σκέψεις μου, κάποια συμπεράσματα που έβγαλα από τα φετινά μου γενέθλια. Να έχω να θυμάμαι μωρέ τα ωραία από τα γενέθλια του 2015. Έλαβα πολύ ωραία μαθήματα και μηνύματα ζωής... αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά πρόσωπα κάποιων γνωστών και φίλων... "ξεκαθαρίστηκαν" μπερδεμένες καταστάσεις... είδα ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι σκάρτοι... ποιοι πραγματικά με νοιάζονται, με αγαπούν, με εκτιμούν και ποιοι με έχουν γραμμένοι, ειδικώς και γενικώς... και γενικά η μέρα μου είπε πολλά! 

  Εντάξει, ξέρω θα πείτε πως "ακούγομαι" κάπως πικραμένη, στεναχωρημένη, τσαντισμένη... και δίκιο θα έχετε. Δεν θα σας πω ψέματα! Άσε που τα ψέματα δεν χωρούν σε μένα! Και να ήθελα να πω ψέματα, ξέρετε πως δύσκολα μπορώ να κρυφτώ και πόσο μάλλον γραπτώς. Γιατί  προφορικός, κλείνομαι στη σιωπή μου και δεν μου βγάζεις εύκολα λέξη, τις περισσότερες φορές! Εγώ θα τα πω -για την ακρίβεια θα τα γράψω- και δεν δίνω δεκάρα πως θα τα μεταφράσει ο καθένας. Αυτοί που με ξέρουν ή όσοι με παρακολουθείτε τόσα χρόνια στο blogging, θα καταλάβετε 'γιατί' και 'πως' τα λέω. 

  Λοιπόν, δεν είμαι ακριβώς στεναχωρημένη ή πικραμένη... περισσότερο είμαι θυμωμένη (θα περάσει, όπως περνάνε όλα!) και κουρασμένη από την απαράδεχτη -συνεχής- συμπεριφορά κάποιων. Δεν ξέρω, μπορεί να μεγαλώνω και να μην έχω άλλη ανοχή σε κάποιες καταστάσεις. Ίσως πάλι με τόσα και τόσα που έχω περάσει και πολλές καταστάσεις να τις έχω ζήσει ξανά και ξανά, πραγματικά να έχω κουραστεί και να μην μπορώ να δίνω σε τίποτα και σε κανέναν άλλο χρόνο και περιθώρια, ειδικά όταν έχω δώσει μήνες από τον χρόνο μου.

  Αναλαμβάνω βεβαίως την μισή ευθύνη (ολόκληρη συγγνώμη αλλά δεν θα την πάρω πάνω μου. Το έκανα τόσα χρόνια και ήταν άδικο για μένα!) ότι έδωσα σε ανθρώπους (για να σας προλάβω, δεν έχει να κάνει μόνο με ερωτικής φύσεως σχέσεις) υπερβολικά χρόνο, περιθώρια από όσο λογικά έπρεπε. Έδειξα περισσότερη κατανόηση σε συμπεριφορές και καταστάσεις που από την αρχή ήταν μπερδεμένες και πόσο μάλλον έμπαζαν από παντού. Δυστυχώς δεν είμαι από τους ανθρώπους της εποχής μας, που με το παραμικρό "παίρνω το καπελάκι μου", λέω "bye bye" και φεύγω. Μένω και παλεύω με τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Δυστυχώς ξεφεύγω από τα όρια... αυτό πρέπει πια να το διορθώσω και νομίζω πως πια το κατάλαβα για τα καλά.

  Ξέρω πως πολλοί δεν σας αρέσουν τα γενέθλια και δεν τα παίρνετε και πολύ σοβαρά. Εγώ όμως τα παίρνω πολύ σοβαρά ή τέλος πάντως τα εκτιμώ και ο λόγος είναι ότι μου υπενθυμίζουν ότι κέρδισα έναν ακόμη χρόνο στη ζωή. Είμαι ακόμα εδώ, παλεύω, έχω γίνει λίγο καλύτερος άνθρωπος από τον περσινό εαυτό μου, πιο σοφή, πιο γενναία, πιο δυνατή... και πως τα καλύτερα έρχονται ή τέλος πάντως θα έρθουν ...κάποια στιγμή. Άσε που θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις ένα γερό ξεσκαρτάρισμα από πράγματα και κυρίως ανθρώπους περιττούς, τοξικούς και διπρόσωπους που δεν αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή σου. (προσωπική μου άποψη αυτή!)   

  Τα φετινά 32ά γενέθλιά μου (Ναι, εντάξει, το ξέρω πως δεν μου φαίνεται αλλά δεν φταίω Εγώ γι' αυτό! Χεχε!) λοιπόν είδα, άκουσα, ένιωσα ποιοι τελικά νοιάζονται, αγαπάνε, πόσο υπολογίζουν και κυρίως εκτιμούν την Μαρία. Από τους γνωστούς, σχεδόν άγνωστους μέχρι τους συγγενείς και Φίλους. Αυτοί που με σκεφτήκανε, που αφιέρωσαν -άνετα- λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους  και με χίλιους δυο τρόπους μου δείξανε την αγάπη τους, την εκτίμηση τους και κυρίως δεν με άφησαν μόνη μια τέτοια μέρα, απέδειξαν ότι είναι άνθρωποι που αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή μου και να πορευόμαστε στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα μαζί. Οι άλλοι (όλοι αυτοί που προσπαθούν τόσο καιρό να με πείσουν ότι νοιάζονται αλλά μάλλον το κάνουν για να βγουν 'τίμιοι' από πάνω), που με το ζόρι μου ευχήθηκαν ένα "χρόνια πολλά", που ήταν τόσο δύσκολο ακόμα και το "τυπικό", που με άδειασαν και πάλι με την απαράδεκτη -απάνθρωπη- συμπεριφορά τους, που με ξέχασαν, που "με άφησαν μόνη", που τέλος πάντων, δεν έκαναν πράξη τα λόγια και τις υποσχέσεις τους (από λόγια χόρτασα παιδιά, οι πράξεις δείχνουν και το περιεχόμενο ενός ανθρώπου) όλοι αυτοί λοιπόν, που με απλά λόγια έδειξαν σιωπή και αδιαφορία, αποδείξατε περίτρανα πόσοι σκάρτοι (ναι σκάρτοι!) είσαστε τελικά! Σήμερα, μια τέτοια μέρα αποκαλύφθηκε ο πραγματικό σας εαυτός. (ευτυχώς 1-2 είναι αλλά αν κάθε φορά διώχνουμε από τη ζωή μας έστω κι έναν τοξικό άτομο, τότε στο τέλος θα μείνουν άνετα μόνο όσοι αξίζουν!)
    
"Λυπάμαι(!) έπεσα και πάλι έξω, έκανα λάθος εκτίμηση, λάθος κατάλαβα... συγγνώμη!" Σας έδωσα μεγαλύτερη αξία από ότι τελικά δώσατε εσείς σε μένα. Και μην διανοειθείτε να μου πείτε ότι έχω βγάλει λάθος συμπεράσματα, γιατί η συμπεριφορά σας και τα γεγονότα μηνών, μιλάνε από μόνα τους. Και αυτά είναι τρανταχτές αποδείξεις! Επιλέξατε την σιωπή και την αδιαφορία, άρα κάνατε την επιλογή σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να κάνω την πιο 'τελεσίδικη' επιλογή και να συμπερι-φερθώ κι Εγώ αναλόγως. Δεν μπορείτε να πείτε, είμαι ξεκάθαρη, ξηγημένη, δίκαιη και τίμια... αντίθετα από εσάς. 

 Για να μην πέσετε, λοιπόν, περισσότερο στα μάτια μου, από όσο ήδη έχετε πέσει και για να μην χαθεί τελείως η 'εκτίμηση', η 'συμπάθεια', το 'νοιάξιμο' που έδειξα στο πρόσωπό σας, καλύτερα "μακριά κι αγαπημένοι" (που λέει ο λόγος!), καλύτερα την αγάπη μου, το "νοιάξιμο" μου, τον χρόνο μου, την καθημερινότητά μου, την φιλία μου, την ανθρωπιά μου και ό,τι άλλο καλό έχω να δώσω, να το δώσω εκεί και σε αυτούς που το αξίζουν πραγματικά και αληθινά. Είναι άδικο όλα τα όμορφα και αληθινά συν-αισθήματα να χαραμίζονται σε κενούς και αχάριστους ανθρώπους. Τι; είμαι κάπου λάθος; άδικη; υπερβολική; Για κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη...!

  Παίρνω λοιπόν το καπελάκι μου και ό,τι άλλο καλό ένιωσα ή νιώθω ακόμα για σας και αποχωρώ από τη ζωή σας μια και καλή. Βάρος δε γουστάρω να είμαι σε κανέναν! Δεν μου αρέσει να είμαι το 'περίσσευμα', ούτε φυσικά να παρακαλάω ή να ζητιανεύω λίγα συναισθήματα, προσοχή ή δεν ξέρω κι Εγώ τι στο διάλο άλλο. Μην διανοηθείτε όμως και με κατηγορείσετε ή να μου προσάψετε διάφορα άκυρα, γιατί τότε θα πάρετε εις διπλούν ακριβώς αυτά που σας αξίζουν. Και για να είμαστε ξηγημένοι, δεν θα δείξω καθόλου κατανόηση ούτε και παραπάνω καλοσύνη, από όσο σας έδειξα τόσο καιρό. Ό,τι και όποιος αξίζει, προσπαθεί να μείνει στη ζωή μας, διαφορετικά μάλλον δεν άξιζε ποτέ. Κι Εγώ προσπάθησα τόσο πολύ... εσείς πάλι καθόλου!

 Τετέλεσται λοιπόν! Αν κάπου όμως έχω κάνει λάθος, έβγαλα λανθασμένα συμπεράσματα ή σας έχω αδικήσει, αυτό θα φανεί και πάλι από την συμπεριφορά σας και τις πράξεις σας και πολύ ευχαρίστως θα ζητήσω συγγνώμη, γιατί έχω την μαγκιά να το κάνω άνετα χωρίς να μπει στην μέση κανένας εγωισμός. Αλλά ξέρω πως δεν είμαι λάθος! Τα γεγονότα είναι γεγονότα και δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Δεν μου χρωστάτε καμιά εξήγηση, δεν έχετε καμιά υποχρέωση, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε! Ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει, καλύτερα! #Καλή_Καρδιά!
  
  Τα είπα και ησύχασα! Και τώρα συνεχίζω τη ζωή μου περιμένοντας τα καλύτερα! Και θα έρθουν, γιατί γι' αυτά παλεύω... για τα καλύτερα!

  Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους και όλες ξεχωριστά για τις υπέροχες ευχές σας, τα υπέροχα λόγια σας, τις ωραίες εκπλήξεις σας που μου αφήσατε εδώ στο blog, στο facebook, στο e-mail, στο instagram αλλά και τα τηλεφωνήματά σας. Το εκτιμώ όσο δε φαντάζεστε! Αν όλες ή έστω οι μισές από τις ευχές σας πιάσουν, τότε πραγματικά τι παραπάνω να ζητήσω από τη ζωή (μου);! Άντε, να με χαίρομαι και να με χαίρεστε κι εσείς που με αγαπάτε. Υγεία, δύναμη και τύχη και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!

#μόνο_αγάπη βρε παιδιά! Αυτό μας κάνει να νιώθουμε γεμάτοι, ευτυχισμένοι και ζωντανοί άνθρωποι.    






Διαβάστε επίσης: 
_______________  
Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "Συλλέγω Στιγμές"



_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

24 σχόλια :

  1. Καλημέρα. Χιλιόχρονη με μια ζωή ανέφελη, όσο γίνεται. Και κάνε όνειρα, προσπάθησε να τα πραγματοποιήσεις και πάντα να σαι καλά!!
    Τα γενέθλια και για μένα είναι σημαντικά. Γιορτάζουμε τη μέρα της γέννησής μας, τα χρόνια που περνάνε και θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικά από την ονομαστική γιορτή, ενός ονόματος που μας έδωσαν οι γονείς μας.
    Όσο για το ξεσκαρτάρισμα καλά κάνεις. Πάντα πρέπει να γινεται ανεξαρτήτως γενεθλίων.
    Να σαι καλά Μαρία μου
    Και του χρόνου να έχεις τα πιο όμορφα γενέθλια που ονειρεύεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, κάνω όνειρα και προσπαθώ α τα πραγματοποιήσω κι αν είμαι και τυχερή... καταλαβαίνεις!
      Έτσι ακριβώς! Τα γενέθλια είναι σημαντικά γιατί έτσι δίνουμε και αξία στη ζωή (μας)... Το ξεσκαρτάρισμα, το κάνω πάντα αλλά θεωρώ πςω μια τέτοια μέρα, η μέρα των γενεθλίων, είναι το πιο σωστό και τίμιο ξεσκαρτάρισμα, χωρίς να κάνεις κάποιο λάθος.
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές! Μακάρι να πιάσουν....! ❤

      Διαγραφή
  2. Εκατόχρονη Μαρία μου, εσύ και το μπλογκ σου! Σου εύχομαι του χρόνου να είναι τα καλύτερα γενέθλιά σου και όπως ακριβώς τα επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω, γλυκό μου Μαράκι....
    Δεν ξέρω πότε θα έρθουν τα καλύτερα γενέθλια, αλλά μακάρι κάθε χρόνο τα γενέθλια να είναι καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά! Κι αυτή μια πρόοδος δεν είναι?!
    ;-)
    Θέλω να σε βάλω στην αγκαλιά μου και να αφήσεις πίσω ό,τι σε πλήγωσε, σε πόνεσε, σε στεναχώρησε.
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γιορτινά! Μη μασάς! (Οκ, μόνο τη σοκολατόπιτα που διάβασα πως έφαγες το πρωί! χιχι!)
    Να σε χαιρόμαστε, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, κάθε χρόνο αν είναι και λίγο, τόσο δα πιο όμορφα τα γενέθλια, και όχι άσχημα με άσχημες αναμνήσεις και συναισθήματα, φυσικά και είναι πρόοδος και δεν λέω και όχι!
      Εντάξει δεν πειράζει! Ας πληγώθηκα, ας στεναχωρέθηκα, ας πόνεσα, ας έκλαψα... όλα για κάποιον λόγο γίνονται, έτσι δεν είναι;! Έπρεπε να συμβεί, ό,τι συνέβη... και μετά από καιρό θα διαπιστώσω ότι ήταν σίγουρα μόνο για καλό! Δεν μασάω! Θα πάρω τον χρόνο μου και θα συνέλθω!
      (χεχε! έφαγα και μάλιστα 2 κομμάτια! ό,τι είχε μείνει δηλαδή! έτσι για να πάνε τα ...φαρμάκια κάτω!)
      Να με χαίρεστε, όπως σας χάιρομαι κι Εγώ! ❤)

      Διαγραφή
  4. Έχω κάνει σε αρκετούς ανθρώπους κατά το παρελθόν, εκπλήξεις με τούρτες κλπ για τα γενέθλια τους. Δεν μου το ανταπέδωσε ποτέ κανείς τους. Σταμάτησα λοιπόν κι εγώ να τους κάνω τέτοιου τύπου εκπλήξεις, και έγινα όσο ξενέρωτη ήταν/είναι κι εκείνοι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν Μαρία μου την ημέρα που έχουμε εμείς γενέθλια, οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι όλη τη χρονιά! Γι' αυτό μην ασχολείσαι με κανέναν από δαύτους! Χρόνια σου πολλά με Υγεία κι από δω και να 'σαι πάντα δημιουργική και αυθόρμητη όπως τώρα! Γλυκό φιλί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, πόσο συμφωνώ μαζί σου! Κι Εγώ, πάντα έφτιαχνα δώρα, τηλεφωνήματα, κάρτες, έδειχνα το ενδιαφέρον μου και την αγάπη μου σε πολλούς που τελικά εκείνη ποτέ δεν μου ανταπέδωσαν στο ελάχιστο, παρά μονάχα σιωπή και αδιαφορία. Σταμάτησα! Τώρα, ξανά χρειάστηκε, να διαγράψω τέτοιους παρόμοιους ανθρώπους.... γιατί οι άνθρωποι τελικά αλλάζουν αλλά μόνο προς το χειρότερο.
      Αφού δεν αχολούνται αυτοί με μένα και δεν εκτιμάνε ότι κάνω, έτσι δεν ασχολουμαι ούτε κι Εγώ... κι ας πονάει!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου! Με βοήθησες πολύ!
      Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου! ❤

      Διαγραφή
  5. Πολύχρονη και πάλι αγαπημένη μου!! Αν σε παρηγορεί αυτό,ποτέ δεν έχω ζήσει τα ιδανικά γενέθλια και πλέον δεν με πειράζει.. Μια ιδέα είναι όλα αυτά. Σημασία έχει να μας βρίσκουν υγιείς και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε.
    Ας τα να πάνε στον αγύριστο όσα σε πληγώνουν, γιατί όσο τα αναφέρεις σε μπλοκάρουν ακόμα και αν νομίζεις πως προχωράς. Άσε που όσο ασχολούμαστε με αυτά, εμείς δηλητηριάζουμε την ψυχή μας κι όχι εκείνοι που σκόρπισαν το δηλητήριο.. αξίζει; δεν αξίζει..
    Έχεις καταφέρει τόσα και μπορείς να καταφέρεις κι άλλα, πιστεύω σε σενα! Κι αφού πιστεύεις κι εσύ στον εαυτό σου, μη σε νοιάζει τίποτα..
    Πολλά φιλιά και αγκαλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, δεν με νοιάζουν τα "ιδανικά γενέθλια" και γενικώς δεν πιστεύωσ το "ιδανικό". ίσως να μην υπάρχει! Απλώς θέλω οι άνθρωποι που λένε ότι με νοιάζονται και με αγαπάνε και είναι στις καλές μας, δισκεδαστικές στιγμές να είναι μαζί μου σε αυτή την σημαντική ημέρα για μένα... μπορεί ας πούεμ αύριο αν μην υπάρχω! Αν αυτό που ζητάω είναι πολύ απαιτητικό, εντάξει τι να πω; μάλλον ζητάω πολλά! Ε, όχι όμως ζητάω τα απλά, όπςω μου ζητάνε και οι άλλοι γι' αυτούς! Επιτέλους, ας κάνουν κάτι και για μένα.... αν δεν μπορώ αν τους έχω στα δύσκολα και στις δυνατες μου στιγμές, τι να τους κάνω στις δισκεδάσεις μας;
      Τα γράφω, προτίστως για να τα "χώνω" σε μένα κι ύστερα για να μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη ή τις δυσκολίες του άλλου. Η ψυχή μου δεν μπορεί πια να δηλητηριαστεί τόσο εύκολα.... μην ανησυχείς, αντέχει!
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Αποδέχομαι με χαρά την αγκαλιά και τα φιλιά!❤

      Διαγραφή
  6. πολυχρονη αστερι μου και εσυ και το υπεροχο μπλογκ σου . Μην ασχολεισαι θα σου πω και εγω , διαλεξε τις πιο ομορφες στιγμες που εχεις απο ολους βαλε την ζυγαριά σου να μετρήσει και αν ισορροπήσει ή αν βαρύνει στα θετικα κρατα σφικτα το φιλο και προχωρα ανταμα αν παλι βαρυνει προς την αδιαφορια , προσπερνα οτι και οπως και να το κανεις δεν θα σε θυμαται ποτέ σε φιλω !!!!ΧΑΜΟΓΕΛΑ και μεινε παντα παιδι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου, αυτό εμ την ζυγαριά το έκανα, το κάνω και αν και εμ βαριά καρδιά παίρνω την απόφαση και επιλέγω το σωστό για μένα, για τους άλλους. Χαμογελάω και μένω πάντα παιδί, γιατί έτσι μένω Ά-νθρωπος! Σ' ευχαριστώ πολύ για το πολύ ενθαρριντικό σχολιο σου! Σε φιλώ! ❤

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου το ξεσκαρτάρισμα φυσικα να το κανεις αλλα οχι στα γενεθλιά σου! Το ξεσκαρτάρισμα να το κάνεις κάθε μέρα λίγο λιγο. Κάποιος μπορεί να σου ευχεται κάθε χρόνο, να σου κανει τα καλύτερα δωρα κ.ο.κ αλλα στην πραγματικότητα να μην ειναι διπλα σου , και το αντίθετο. Κάποιος άλλος για τον οποιο ίσως αυτές οι μέρες να μην εχουν τόση σημασια, να το ξεχασει ή να του διαφύγει, αλλά γενικά, στη ζωή σου να είναι πολύ κοντά σου. Ετσι θα κρίνεις κι όχι βάση των γενεθλίων σου . Φυσικα φαντάζομαι οτι εννοεις οτι πρόκειται για το πακετο κι όχι για το μεμονωμένο γεγονός! Σε καταλαβαινω και ναι πρεπει όλα να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας
    Μαράκι μου ζω κι εγώ μια περίοδο ξεσκαρταρίσματος και μάλιστα ανθρώπων που πίστευα ότι ήταν δίπλα μου. Το μόνο που κάνουμε είναι να δηλητηριάζουμε την ψυχή μας ενώ εκείνοι να μην ενδιαφέρονται διόλου. Αξίζει; Οχι! Πλέον θέλω να προσπαθήσω να βλέπω τι έχω και όχι τι δεν έχω!
    Πρόσεξε τη Μαρία πρωτ'απ'ολα και μετα ολους τους υπόλοιπους.
    Χιλιόχρονη και πάλι....
    φιλια αγαπημενη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, το ξεσκαρτάρισμα το κάνω πάντα και συχνά! Αλλά στα γενέθλια, να θέλεις να μη το κάνεις, να το αποφύγεις, η ίδια η μέρα, η ζωή, η κατάσταση της ημέρας σε σπρώχνουν να κάνεις ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Δεν μιλάω για ανθρώπους που ΄σιως να το ξέχασαν αλλα μιλάω για εκείνοςυ που το θυμούνται και με την συμπεριφορά τους την απαράδεχτη σε κανουν να αισθάνεσαι ότι είσαι και βάρος που πρέπει αν σπαταλήσουν χρόνο (λίγα λεπτά) να πουν ένα "χρόνια πολλά" αλλά να σου πουν "εντάξει, στα είπα αλλά τώρα έχουμε και δουλειές να ασχοληθούμε".... ε, άντε μου στο διάολο! Δεν μιλαω ούτε για μια στιγμή αλλά για πολλές στιγμές κακές μαζί που ήρθαν όλες μαζί και έδεσαν και το αποτέλεσμα ήταν να βγει η υποκρισία και ακόμα χειρότερα η αχαριστία. Και ξέρεις εσύ τι σημαίνει αχαριστία!
      Αφού δεν ενδιαφέρονται, αποχωρώ κι Εγώ με αξιοπρέπεια! Τόσο ξεκάθαρα και τίμια!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για όσα μου έγραψες! Θα συνέλθω και θα ηρεμήσω και όλα θα πάνε καλά!
      Τα φιλιά μου Φιλενάδα! ❤

      Διαγραφή
  8. Οι Κινέζοι Μαρία μου, το έχω γράψει και στο blog άρα ίσως να το έχεις δει, θεωρούν την ημέρα των γενεθλίων κάποιου την προσωπική του πρωτοχρονιά. Οπότε ότι και αν γίνεται πάντα να επενδύεις σε αυτή την μέρα, για το γαμώτο και μόνο. Είναι η μέρα σου, η χαρά σου.
    Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου στα αλήθεια κάθε χρόνος που έρχεται να σου φέρνει πιο όμορφες στιγμές, περισσότερα χαμόγελα, αγάπη μπόλικη σε όλα τα επίπεδα και έμπνευση για κάθε πτυχή της ζωής σου! Και ίσως τα φετινά να μην ήταν έτσι όπως τα περίμενες αλλά δεν ξέρεις τι θα σου φέρουν οι επόμενες ημέρες, η γιορτή σαράντα μέρες κρατά, να ισχύσει το ίδιο και τα γενέθλια!
    Σε γλυκοφιλώ, σε καλησπερίζω και σου αφήνω εδώ ευχές για ένα υπέροχο μέλλον! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε Μαρινάκι μου! Και μια χαρά τα έχουν πει και οι Κινέζοι. Επενδύω σε αυτή την ημέρα για πολλούς προσωπικούς μου λόγους, που ΄σιως κάποια στιγμή να τους αναφέρω. Για το γαμώτο λοιπόν είναι η μέρα μου, η χαρά μου, η μέρα που θυμάμαι πως υπάρχει η ζωή κι όχι μόνο η πάλη, η επιβίωση ή ο θάνατος. Υπάρχει ζωή, η δική μας ζωή και πως ήρθαμε σε αυτό τον κοσμο, για κάποιον λόγο. Τόσο δύσκολο να το καταλάβουν κάποιοι;!
      Και αν είναι μια τέτοια μέρα, να ξεσκεπάζονται οι σκέρτοι και να δικαιώνονται όσοι αξίζουν, ε, τότε Εγώ θέλω να είμαι αυτή, η πρώτη που θα γιορτάζω με "πυροτεχνήματα" τα γενέθλια (μου!)
      Εύχομαι και ελπίζω, οι επόμενες μέρες να μου φέρουν μόνο τα καλύτερα και αυτά και αυτούς που μου αξίζουν και κυρίως αληθινούς. Όλα έγιναν και γίνονται για κάποιον λόγο! έτσι δεν είναι; όαλ καλά λοιπόν!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου! ❤

      Διαγραφή
  9. Μαράκι μου σε διάβασα με πολύ προσοχή.Νομίζω αισθάνομαι τη πικρία σου και εύχομαι να είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που χρειάζεται να βγάλεις από την ζωή σου και όσοι μείναν να είναι εκείνοι που πραγματικά αξίζουν.
    Καλώς ή κακώς είναι καταστάσεις και συμπεριφορές που όλοι έχουμε νιώσει.Όταν όμως έχεις την δύναμη να τους απομακρύνεις,μέσα σου ξέρεις ότι κάποια στιγμή δεν μπορεί,θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με όλα όσα έχεις.
    Τα γενέθλια,και γενικά οι γιορτές,και για εμένα είναι σημαντικά,γενικά η όλη αίσθηση μου αρέσει και το χαίρομαι αόμα και αν δεν κάνω απολύτως τίποτα!Αύριο έχει τα δικά του και ο tomarys,δυστυχώς δεν είμαι και πολύ καλή με τις εκπλήξεις και το δώρο το έλαβε και την τούρτα που σκοπεύω να κάνω την είδε.Αλλα η σκέψη μετράει,δεν μπορεί!χαχαχα Μπορώ να ετοιμάσω και να καταβάσω το φεγγάρι,να το κρατήσω για έκπληξη,ποτέ!με τρώει γαμώτο αλλά που θα πάει...
    Εύχομαι ολόψυχα,και να ξέρεις πως το εννοώ,κάποια στιγμή όλο το καλό,και όλη η αγάπη που εχεις δώσει γύρω σου να σου ανταποδωθεί!Γενικά είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά,και ελπίζω να συμβαίνει,σε μένα τουλάχιστον νομίζω συνέβη!
    σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου, και πικρία λκαι στεναχώρια και θυμός και πόνος και... όλα όμως θα φύγουν με τον καιρό, θα περάσουν! Έχω δώσει χρόνο στον εαυτό μου για να ξεπεράσω και αυτή την κατάσταση και να ηρεμήσω.... Έχω τη δύναμη να προχωρήσω και χωρίς αυτούς που αποδείχχτηκαν ότι δεν αξίζουν στη ζωή μου, κι ας ξέρω καλά ότι αξίζουν σαν άνθρωποι αλλά κάπου έχασαν το δρόμο τους γιατί και αυτοί είναι πληγωμένοι αλλά δυστυχώς άθελά του ή και ξέροντας τι κάνουν, πληγώνουν άλλους που δεν φταίνε και που τους έχουν φερθεί και τους φέρονται τίμια και εντάξει, που λένε.
      Δεν πειράζει! Πολύ απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αν και πολλοί επιλέγουν να χάσουν τα καλά και να κρατήσουν τα άσχημα, γιατί έτσι νομίζουν πως είναι ασφαλής! Λάθος βέβαια.....
      Εμένα ποτέ δεν με ένοιαξαν ιδιαίτερα η τούρτα, τα δώρα, οι εκπλήξεις αλλά η σκέψη ότι κάποιος με σκέφτηκε μια τέτοια μέρα, ήταν -έστω και για λίγα λεπτά- διπλα μου αληθινά κι όχι τυπικά ή ψεύτικα.
      Μακάρι η ευχή σου, αυτό που η αγάπη και όλα τα καλά να μου ανταποδωθούν κάποια στιγμή....
      Εύχομαι χρόνια πολλά στον tomarys, να τον χαίρεσαι, να τον χαιρόμαστε κι εμείς όταν διαβάζουμε τις αναρτήσεις του, αν είσαστε τόσο όμορφα και χαρούμενα πάντα μαζί σε όλα και μόνο τις καλύτερες ευχές μου για ότι επιθυμεί εκείνος και ό,τι επιθυμείς εσύ για εκείνον!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Πάντα με βοηθούν να νι΄βωθω καλύτερα, γιατί νιώθω ότι τα αφφήνεις με συμπάθεια κι αγάπη. Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Φίλη μου! ❤

      Διαγραφή
  10. Μαράκι μου χρόνια πολλά κι από δω!
    Πολύχρονο και το μπλογκ σου ( είμαστε πολλές του Νοεμβρίου τελικά...κάτι πρέπει να έχει ο μήνας, εσύ η πέτρα, εγώ η Κατερίνα (Βαλσαμίδη...) πωπωπω αγαπημένος μήνας...πορτοκαλής! ☺
    Να έχεις πάντα γύρω σου αυτούς που θέλεις και τακιμιάζεις μάτια μου!
    Κι επειδή θα στεγνώσουν τα χρώματα που άφησα για λίγο σε φιλώ εδώ !


    και του χρόνου καλύτερα ( κι εγώ χάλια πέρασα τα φετινά μου γενέθλια αχαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, εγώ το πιστεύω πως αυτός ο μήνας κάτι έχει.... δεν είναι τυχαίο, τόσες συμπτώσεις! Χεχε!
      Και πως να μην είναι τελικά και αγαπημένος μήνας;!
      Καιρός να έχω γύρω μου μόνο ανθρώπους που αξίζουν όπςω αξίζω κι Εγώ!
      Αντε, του χρόνου πολύ καλύτερα και για τους δυο! Ε, μα!

      Σε φιλώ! Καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο να έχεις! ❤

      Διαγραφή
  11. Τούρτα δε θα έμεινε πια, μια και η αφηρημένη νόμιζα πως είχα ευχηθεί κι εδώ, αλλά είπαμε αφηρημένη!!
    Χρόνια πολλά κι από δω Μαρία μου, με υγεία κι ευτυχία!
    Όλα σου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά, να το θυμάσαι!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, τούρτα, σοκολατόπιτα και ό,τι άλλο έφτιαξα... μέχρι το επόμενο πρωί δεν έμεινε τίποτα!
      Σ' ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σου και ναι τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά! Το βλέπω!
      Τα φιλιά μου Μαρία μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes