⌛Keep a 5 Year Journal: Days 28-31 (Δεκέμβριος 2015) #5

⌛Keep a 5 Year Journal: Days 28-31 (Δεκέμβριος 2015) #5

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015: Ευτυχία είναι...
  "Ευτυχία είναι οι Στιγμές!" Το έχω πει, το έχω "αναλύσει" το θέμα, με τον δικό μου τρόπο ΕΔΩ. Οπότε, Συλλέγουμε Στιγμές για μια 'ευτυχισμένη-γεμάτη ζωή'. Είπαμε, πως και η ονομασία του blog μου, ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ δεν είναι τυχαία, αντικατοπτρίζει απόλυτα τη ζωή μου, όσα πιστεύω/υποστηρίζω ...κι εμένα την ίδια.

  Αν έχετε, όμως, όρεξη να διαβάσετε κι άλλα περισσότερα για το "τι είναι ευτυχία", δείτε και τις παρακάτω αναρτήσεις μου...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015: Μια χαρούμενη στιγμή.
  Όλη η μέρα ήταν μια χαρούμενη στιγμή. Όλη η μέρα μα όλόόόλη η μέρα ήταν γεμάτη ΜΟΝΟ από όμορφες, χαρούμενες, ξέγνιαστες, παρεϊστικες στιγμές. Όλη την ημέρα την πέρασα με Φίλες, με αγαπημένα πρόσωπα κάνοντας ωραία πράγματα παρέα. Φτιάξαμε μαλλί, φάγαμε, ήπιαμε, φωτογραφηθήκαμε, βγάλαμε ένα σωρό selfie, περπατήσαμε, relaxάραμε, συζητήσαμε, γελάσαμε με τη ψυχή μας και γενικώς περάσαμε τέλεια. Απλές, όμορφες, παρείστικες στιγμές.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015: Πώς πέρασε η προηγούμενη χρονιά;
  Κοιτάζοντας το ημερολόγιο τοίχου που κρεμάω κάθε χρόνο στον τοίχο στα δεξιά του γραφείου μου, βλέπω με ικανοποίηση σίγουρα και καθόλου πια με λύπη, ότι το 2015 είναι χωρισμένο σε 50-50 κατάσταση. Παρατηρώ πως οι πρώτοι έξι μήνες δεν έχω σημειώσει (γιατί κρατάω πάντα μικρό-σημειώσεις με τα πιο σημαντικά της μέρας σε στυλ κωδικοποίηση της Μαρίας, χεχε! Τα 'πολλά' με λίγες περισσότερες λεπτομέρειες τις γράφω σε 'ημερολόγιο', όπως σας έχω πει παλιότερα) σχεδόν καμία καλή στιγμή που να έχω να θυμάμαι έντονα. Ήταν έξι ολόκληροι μήνες που κυριαρχούσε η θλίψη, λύπη, στεναχώρια, θυμό... (βάρυ των τελευταίων 4 μηνών του 2014) και αρκετές δύσκολες στιγμές όχι μόνο δικές μου αλλά και αγαπημένων προσώπων, όπως το πρόβλημα υγείας της μάνας μου που πέρασε και που ήμουν σχεδόν η μόνη που στάθηκα σε όλα δίπλα της. Φοβήθηκα ότι θα την χάσω και μάλλον μετά Εγώ, αν δεν λυγίσω, αν δεν τα καταφέρω εντελώς μόνη μου χωρίς καμιά βοήθεια, από ένα σημείο και μετά.. θα χάσω κι εμένα. (ξέρω βέβαια, αποδεδειγμένα, πως είμαι σκληρό καρύδι αλλά όσο να 'ναι, πάντα μέσα βαθιά, πολύ βαθιά υπάρχει ο φόβος/φοβία του "κι αν λυγίσω και δεν βρω τη δύναμη να ξανά σταθώ στα πόδια μου; τι γίνεται Μαρία; Πόσο και πόσα αντέχει η ψυχούλα σου Μαρία;")  Τέλος πάντων, ήταν-είναι, έχω ακόμα διάφορες σκέψεις στο κεφάλι μου, γιατί κάποια πράγματα, κάποιες καταστάσεις στη ζωή είναι πάνω από τις δικές μας δυνάμεις και επιλογές να μην τις βιώσουμε. Καταλαβαίνετε τι εννοώ, έτσι δεν είναι;

  Οι πρώτοι έξι μήνες μου κάνουν σαν να μην είναι "τίποτα" (αυτό το "τίποτα" που φοβάμαι!) και οι υπόλοιποι έξι μήνες, δόξα τω Θεό δεν έχω παράπονο είχαν σχεδόν τα πάντα. Τα βάρη που σας είπα πιο πάνω, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας... παλιές-καινούργιες γνωριμίες, αποκαλύψεις, εξομολογήσεις, capital controls που με είδα αλλά είδα και την μάνα μου με την οικονομική τρέλα που επικρατούσε έξω με την ανάλυψη των 60€ (τόσα ήταν; δεν θυμάμαι και καλά!) πιο cool από ποτέ. Τότε είδα την αλλαγή της μάνας μου σε αρκετά πράγματα (και δεν αφορούν καθόλου χρήματα και τέτοιο θέμα) και πιστέψτε με, ήταν και η ηρεμία στην σχέση μας. Οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για τον Σύριζα, το δημοψήφισμα (που συγγνώμη αλλά ακόμα νιώθω "μ@λ@κ@ς"), η ελπίδα για τον νέο Πρωθυπουργό μας (Αχ ρε Αλέξη... θαμπωθήκαμε από τα ωραία λόγια, με το νεαρό της ηλικίας σου, το χαμόγελο μικρού παιδιού, την γοητεία σου... χαχα! Ούτε γκόμενος/α να ήσουν που τελικά μας βγήκες ...άπιστος/η!) που τελικά αυτή η ελπίδα ψεύτικη/κάλπικη μας βγήκε στην πορεία, η πολιτική κατάσταση και το "τρωγόμαστε μεταξύ μας" με το παραμικρό, χωρισμοί, φυγές, άνθρωποι που ήρθαν, άλλοι, έφυγαν, οι στιγμές με Φίλες/ους... κ.α. πολλά. 

 Πως πέρασε λοιπόν η χρονιά; Γρήγορα, όπως όλες! Τελικά 365 μέρες δεν φτάνουν για να κάνεις, να ζήσεις όσα θέλεις... Άφησε μια γεύση γλυκόπικρη θα έλεγα (από το τελείως πικρή/αλμυρή/άγευστη/αδιάφορη, προτιμώ την γλυκόπικρη). Μια "γλυκόπικρη" γεύση στα πάντα. Στις πράξεις, στην αίσθηση, στις αναμνήσεις που κάθε φορά που θα χρειάζεται να κάνω αναδρομή στο έτος 2015, οι στιγμές-αναμνήσεις που θα μου έρχονται πρώτες στο μυαλό θα είναι οι γλυκόπικρες-δυνατές που μου έδωσαν δύναμη για να γίνω λίίίγο παραπάνω δυνατότερος-σοφότερος-καλύτερος Άνθρωπος.  

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου2015: Ο Νο. 1 στόχος μου για την επόμενη χρονιά.
  Μια δουλειά της προκοπής για τα χρήματα και μόνο! Αν είχα οικονομική άνεση, το έχω πει και το πιστεύω/υποστηρίζω απόλυτα (κι ας με κράζουν πολλοί και πολλές) ΔΕΝ θα δούλευα "μάγκες", πάρτε το χαμπάρι! Να δουλεύεις σαν δούλος, 10-12 ώρες την ημέρα, μηδέν προσωπική ζωή, να έχεις τον κάθε αφεντικό/εργοδότη (για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) να σου κάνει τη ζωή κόλαση για τον χ,ψ λόγο και να πληρώνεσαι λίγα έως και τίποτα, λες και νομίζουν πως δουλεύεις για τη ψυχή της μάνας σου. Θα έκανα κάτι που γουστάρω, τα χόμπι μου, το οτιδήποτε που θα μου έδινε χαρά και θα μοιραζόταν αυτή η χαρά... αυτή για μένα θα είναι δημιουργική εργασία κι όχι σκλαβιά. Συγγνώμη που σε κάποιους "βολεμένους" τους το χαλάω αλλά τολμώ να μιλήσω Εγώ που έχω κάνει ένα σωρό δουλειές και δύσκολες δουλειές, ώρες στο πόδι, για ένα μεροκάματο ...της πείνας. 

  Και εδώ ολοκληρώνεται και ο μήνας Δεκέμβριος για το project "Keep a 5 Year Journal: 365 days 2015". Και συνεχίζω απτόητη για το 2016. Ναιιιιι!!! 

οι ερωτήσεις για τον μήνα Ιανουάριο του 2016

    Είναι έτοιμες και οι ερωτήσεις για τον μήνα Ιανουάριο του 2016.



   Και μιας και αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση για το 2015, να ευχηθώ να έχουμε "Καλή και Χαρούμενη χρονιά". Το 2016 ας είναι μια χρονιά πιο ευγενική, καλόψυχη, να σφύζει από υγεία και να μας χαρίσει απλόχερα, άνετα, χωρίς τσιγκουνιές full συλλεκτικές -πανέμορφες- στιγμές... σε όλο τον κόσμο!
Happy New Year 2016
 
 

 Διαβάστε επίσης:
______________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Μονο ευτυχια και χαρα Μαρια μου! τρεχω να δω τις αναρτησεις που μας προτεινεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχία και χαρά Αριάδνη μου σε όλους μας, σε όλο τον κόσμο.
      Είναι Υγεία αυτά τα δυο, όπως και το γέλιο!
      Να διαβάσεςι και τις άλλες αναρτήσεις, πιστεύω κάτι θα σε αγγίξει....

      Διαγραφή
  2. Ας σε ταξιδέψει το τρενάκι της καινούριας χρονιάς σε μέρη που δεν έχεις ξαναδεί, όμορφα και... περίεργα (γιατί όχι;;;), όπου θα δεις μαγικά ηλιοβασιλέματα, οι λιακάδες θα στεγνώσουν κάθε δάκρυ σου και θα πλατσουρίσεις στις ακτές της αγάπης μαζεύοντας καρδούλες που σε λατρεύουν!
    Χαρούμενη χρονιά, Μαράκι, μικρό κι αγαπημένο. Συνέχισε να τα ζεις έτσι έντονα όλα, αλλά μην αφήνεις τις δύσκολες στιγμές να σε χορεύουν στο ταψί και παίρνουν αέρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Αλεξάνδρα μου, τέτοιες υπέροχες, ονειρικές.... ευχές μόνο εσύ ξέρεις να τις δίνεις. Αυτό το τρενάκι του 2016, να ταξιδέψει τον καθένας μας σε μέρη που κυριαρχεί η ευτυχία, η χαρά, το γέλιο...... τα όμορφα συναισθήματα. Και να δεν πρέπει την κάθε δύσκολη στιγμή να με/μας χορεύει στο ταψί και να μας παίρνει τον αέρα. Αφού οι καλές στιγμές είναι πάντα πιο δυνατές....
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, χαρούμενη να έχεις κι εσύ Αλεξάνδρα μου!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  3. Κορίτσι μου γλυκό, εύχομαι οι περισσότερες μέρες σου να είναι σαν τις 29 του μήνα!!!
    :-)
    Καλή χρονιά, ομορφιά μου! Με υγεία, χαμόγελο και πολλή αγάπη! Και ασφαλώς με μια δουλειά που θα σε γεμίζει!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό για την χρονιά ξαναπες το!! Το σκέφτομαι συνέχεια..
    Γι'αυτό πάλεψα και θα ξαναπαλέψω να είμαι ελεύθερη επαγγελματίας γιατί ειδικά στην χώρα μας οι υπάλληλοι είναι σαν δούλοι, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
    Άκου το κορυφαίο που είπε ο εργοδότης του Κ σε όλους τους εργαζόμενούς του : Θα σας είχα απολύσει αλλά σας λυπήθηκα... Δεν περιγράφω άλλο! Έχουμε πολλά ανάλογα και σκληρότερα παραδείγματα γύρω μας. Μεγάλη κουβέντα! Προτιμώ χίλιες φορές να κάνω δύο δουλειές αλλά δημιουργικές παρά μία σαν σκλαβιά!

    Συμπτωματικά την ώρα που μπήκα να σε διαβάσω αποφάσισα να φτιάξω δική μου λίστα για τον Ιανουάριο, πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον να μην απαντάμε όλοι στα ίδια! :)

    Αγκαλιά και φιλί! ( ˘ ³˘)❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτός ο εργοδότης τόσο καλός άνθρωπος μωρέ είναι που "λυπήθηκε"; ρε κλοτσιές που θέλουν πολλοί, τέτοιοι! Μωρέ 2 δουλειές δημιουργικές παρά μία και σκλαιά, αυτό ξανά πεστο!
      Τις είδα τις ερωτήσει.... θα απαντήσω σίγουρα και στις δικές σου, γιατί μου άρεσαν όλες τόσο πολύ!
      Τα φιλιά μου Κατερίνα μου! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

      Διαγραφή
  5. Αχ Μαράκι μου. Η χρονιά (η κάθε χρονιά) έχει τόσες μέρες, άρα είναι λογικό να υπάρχουν και όμορφες και δύσκολες μέρες. Ποιος θα βρεθεί να πει ότι όλα ήταν εύκολα και ανθηρά; Ή ποιος θα πει πως όόόοολα ήταν απαίσια; (στο τελευταίο μόνο ένας απαισιόδοξος, αλλά ευτυχώς εμείς δεν είμαστε!)
    Στο 29 που λες, είδα και φωτογραφία σου (καλά δε θυμάμαι?), κούκλα με το μπουκλωτό μαλλί! Να το κάνεις συχνά γιατί σου πάει θαύμα!
    Όσο για τον Αλέξη, ποτέ δεν τον πίστεψα γιατί μου φαίνονταν εντελώς ουτοπικά όσα έλεγε και ανέφικτα, πράγμα που σήμαινε πως δεν είχε καν επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά ας μη σχολιάσω άλλο..
    Πραγματικά αυτό το τελευταίο που λες, το βλέπω στον Αλέξανδρο, δουλεύει σαν είλωτας, 12 και 13 ώρες την ημέρα.. τόσο που στενοχωριέμαι όταν τον βλέπω τόσο κουρασμένο. Το καλύτερο είναι να έχεις μία ασχολία (έτσι θα το ονομάσω) που θα αγαπάς, θα αισθάνεσαι παραγωγικός και δημιουργικός και συγχρόνως θα σου προσφέρει τα έσοδα που χρειάζεσαι. Τώρα πόσο εφικτό είναι αυτό, δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέλειωσαν οι ιδέες και οι ευκαιρίες! ;-)
    Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρόνια με υγεία, με πολλά χαμόγελα, με πολλή αγάπη, και να έχεις κάθε ευτυχία που θες σε όλους τους τομείς!
    Πολλά φιλάκια! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, συμφωνώ σε όλα μαζί σου! Έχεις δίκιο! Και ναι! εμείς δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Άσε που ξέρω ανθρώπους που όόόόόλα τα βλέπουν απάισια (μα πραγματικά, δεν βλέπω ούτε μισό καλό;) που και να με πιάνει η απαισιοδοξάι μου, που βλέπω αυτούς και λέω "Μαρία, εμ τίποτα δεν θα γίνεις σαν κι αυτούς!".
      Για τον Αλέξη, πόσο μα πόσο δίκιο έχεις αλλά άστο αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί του. Όχι άλλο, φτάνει!
      Μακάρι να βρεθεί μια "ασχολία" γιατί δεν παλέυεται η κατάσταση και τόσο εύκολα...
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ευχές σου! Αντεύχομαι σε σένα και στην οικογένεια σου!
      Τα φιλιά μου κουκλίτσα μου! ❤❤

      Διαγραφή
  6. Kαλή χρονιά κορίτσι, να είσαι πάντα γερή, χαρούμενη και δημιουργική!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου, να είσαι καλά για τις υπέροχες ευχές σου!
      Ανταποδίδω.... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχεις!

      Διαγραφή
  7. Σου αξίζουν τα καλύτερα -σε κάθε επίπεδο- και μόνο τέτοια σού εύχομαι να ζήσεις το 2016 κι όχι μόνο, γλυκό μου Μαράκι! Την αγάπη μου και καλή χρονιά με μια καλή δουλειά κι αγάπη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέτρα μου, από το στόμα σου/τα γραφόμενά σου και στων Πάντων τα αυτιά. Ε, μα...!
    Σ' ευχαριστώ για τις υπέροχες από καρδιάς ευχές!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα Πέτρα μου με ό,τι επιθυμείς! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes