🍿Movie in Cinema Κριτική: London Has Fallen (Το Λονδίνο έπεσε) (2016)


  Την περασμένη Παρασκευή είχα πάει να δω στο cinema μια από 2-3 ταινίες που περιμένω πως και πως να κυκλοφορήσουν. Μια από αυτές ήταν η δεύτερη ταινία "London Has Fallen (Το Λονδίνο έπεσε)". Η πρώτη λεγόταν "Olympus Has Fallen (Ο Όλυμπος έπεσε)" και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013
 

London Has Fallen (Το Λονδίνο έπεσε) (2016) 

 *Η υπόθεση της ταινίας:
 Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας "Ο Όλυμπος έπεσε" μεταφέρει τη δράση και τους γνωστούς μας χαρακτήρες στο Λονδίνο για μια νέα περιπέτεια γεμάτη δράση και αγωνία. Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδες συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της Βρετανικής πρωτεύουσας, και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος  των Η.Π.Α. (Άαρον Έκχαρτ), ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας (Τζέραντ Μπάτλερ) και μια πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.   

London Has Fallen (Το Λονδίνο έπεσε) (2016)
by imdb:


*Το trailer της ταινίας: [Με ελληνικούς υπότιτλους]
 

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Babak Najafi
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman,
Radha Mitchell...
ΕΙΔΟΣ: Ταινία δράσης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99'
ΗΜ/ΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (Ελλάδα): Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016



*Η άποψή μου:
  Καταρχάς, να πω πως η πρώτη ταινία μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ! Τέτοιες είδους ταινίες δράσης, καταστροφής πάντα τις προτιμώ για να διασκεδάζω είτε σε μια σκοτεινή αίθουσα ενός κινηματογράφου, είτε στο dvd, είτε και στην TV. Αφού προσωπικά ξετρελάθηκα με την πρώτη, δεν υπήρχε περίπτωση να μη δω και τη δεύτερη. Πρωταγωνιστούν αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως ο γοητευτικότατος Τζέραρντ Μπάτλερ που αυτόν τον άνθρωπο και να τον ακούω μόνο, μου αρκεί. Λατρεύω την μπάσα φωνή του! Γενικά λατρεύω την μπάσα φωνή στον άντρα. Ας πούμε, ηθοποιοί όπως ο Τζέραρντ Μπάτλερ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ράσελ Κρόου και κάνα δυο ακόμη που δεν μου έρχονται τώρα, και μόνο να τους ακούω, μου φτάνει. 
 
📌Δες επίσης: 

🍿Movie in Cinema Κριτική: White House Down (Λευκός Οίκος: Η Πτώση)

  
  Ας γυρίσω στην ταινία όμως! Και αυτή η ταινία έχει τα ίδια συστατικά, το ίδιο χαρακτηριστικό ύφος με την πρώτη, μόνο που αλλάζει η τοποθεσία. Στην πρώτη ήταν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, η δεύτερη είναι στο Λονδίνο. Η τρίτη... που άραγε; Τι; πιστεύω πως θα υπάρξει και τρίτη! Μου αρέσει που μέσα στην αίθουσα άκουσα να λένε  μεταξύ σοβαρού κι αστείου: "Άντε, η τρίτη ταινία στην Αθήνα, δηλαδή "Η Αθήνα έπεσε". Έχει πολύ, ασταμάτητη, καταιγιστική δράση, εντυπωσιακές σκηνές, πολλές εκρήξεις, καταστροφές κτηρίων και μνημείων της βρετανικής πρωτεύουσας (όπου και μνημείο κι ένας ηγέτης μιας χώρας, άρα και καταστροφή), πολλές σφαίρες να πέφτουν σαν βροχή, αρκετό ξύλο, αρκετές αμερικανιές-υπερβολές (φυσικά) αλλά έχει και αρκετές χιουμοριστικές ατάκες στους διαλόγους (που δεν είχε και τόσο η πρώτη ταινία), ειδικά μεταξύ του προέδρου των Η.Π.Α. (Ααρον Έκχαρτ) και του πράκτορα αλλά και Φίλο του Προέδρου (Τζέραντ Μπάτλερ) με συνδυασμό μερικά μπινελίκια. Φυσικά έχουμε κι ένα Τζέραντ Μπάτλερ δέκα φορές πιο άγριο, πιο τσαμπουκαλέ, πιο ας πούμε ala Τζέιμς Μποντ, στο λίγο όμως πιο τσαλακωμένο. Βέβαια, κάποιες σκηνές εκρήξεων της βρήκα λίγο κακοφτιαγμένες και επίσης δεν μου άρεσε (καθόλου μα καθόλου) λίγο πριν το φινάλε η σκηνή (σε αργή slow motion κίνηση ή όπως αλλιώς μεταφράζεται στον κινηματογράφο) που αφού οι Αμερικάνοι βρήκαν το κρησφύγετο των κακών, μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον αρχηγό, τα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα κάναν ρίψεις πυραύλων και κατέστρεψαν κρησφύγετα, κακούς, αθώους. Σε αυτή την σκηνή έχω να πω πως έκλεισα λίγο τα μάτια μου. Και αναρωτήθηκα! Δηλαδή τώρα αυτά τι είναι; Εκδίκηση; Αντίποινα; Αν στην πραγματικότητα (αν και οι ταινίες δεν απέχουν και πολύ απ' την πραγματικότητα) όλες οι επιθέσεις γίνονται για εκδίκηση, αντίποινα ή και συμφέροντα, συγγνώμη αλλά έτσι ποτέ δεν θα υπάρχει ειρήνη μεταξύ των κρατών/εθνών και λαών στον Πλανήτη Γη. Και δυστυχώς, αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που -ειδικά- οι αμερικάνικες ταινίες μας π(λ)ασάρουν κατάμουτρα, απλά μας την π(λ)ασάρουν από την πλευρά ότι οι καλοί είμαστε εμείς και έτσι νικάμε τους κακούς. Βέβαια, ξεχνάμε πως στους πολέμους, ούτε οι μεν ούτε οι δεν, μπορούν για μένα να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο. Μόνο οι αθώοι, οι άμαχοι... θα έπρεπε να είναι προστατευμένοι αλλά δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε γίνεται. Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλο θέμα!

  Με απλά λόγια, η ταινία μου άρεσε πολύ. Λίγο περισσότερο μου άρεσε η πρώτη ως σενάριο και ως δράση αλλά στην δεύτερη μου άρεσε πολύ περισσότερο ο Τζέραρντ Μπάτλερ που ήταν πολύ πιο... και οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Περισσότερο με 'κράτησαν' οι δυναμικοί χαρακτήρες από ό,τι η ίδια η πλοκή. Αλλά, μια χαρά διασκέδασα βλέποντας την! Άντε, πάμε για την επόμενη! 
 
  Τώρα, οι δυο επόμενες ταινίες που 'έχω βάλει στο μάτι' και περιμένω πως και πως να βγουν στους κινηματογράφους είναι φυσικά το "Batman V Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης" (πρεμιέρα 24/03) & "Captain America: Civil War" (πρεμιέρα 5/05). Και οι δυο με τους ήρωες της Marvel που όπως είχα ξανά πει ΕΔΩ, λατρεύω να βλέπω! 



♦ ♦ ♦ ♦


Εσείς;  Έχετε δει αυτές τις ταινίες; Οι εντυπώσεις σας;




ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!




Διαβάστε επίσης:
_______________

📂Αρχειοθήκη: 🍿Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μαράκι, τι πλοκή! Αυτές οι ταινίες δεν μου αρέσουν.
    Κι από τους πρωταγωνιστές μου αρέσει πολύ ο Φρίμαν.
    Οι Αμερικάνοι πάντα κατασκευάζουν μηνύματα, ακόμα και στις "χαζοκωμωδίες".
    Εύχομαι όλες τις ταινίες που θες να τις δεις και να τις απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μόργκαν Φρίμαν είναι εξαιρετικός ηθοποιός σε ό,τι ρόλο και να παίξει!
      Οι Αμερικάνοι σίγουρα έχουν πολύ φαντασία που όμςω δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα!
      Η αλήθεια είναι ότι κάποις φορές είναι τρομακτικό.
      Ανυπομονώ για τις άλλες που θα βγουν σχεδόν σύντομα!
      Να είσαι καλά Αλεξάνδρα μου!
      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Έχουμε δει το trailer και διαβάζοντας τώρα τη δική σου άποψη, καταλήγω πως είναι στα γούστα του Γιάννη!
    Το σινεμά την έφερε ήδη εδώ (απίστευτα γρήγορα οφείλω να ομολογήσω πως φέρνει τις ταινίες), οπότε μάλλον για διαδικτυακή προβολή, το κόβω να τη βλέπουμε!
    ;-)
    Καλό βραδάκι, κοριτσάρα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και όταν τη δω, θα σου πω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, λοιπόν κάθισε με τον Γιάννη και δες την μωρέ! Μια ωραία περιπέτεια που αφού είναι και στα γούστα του Γιάννη θα του αρέσει αρκετά.
      Και πέρνα να μου αφήσεις τις εντυπώσεις σου, ναι;
      Φιλιά πολάάάά!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes