☀Καλώς όρισες Ιούλιε!☀ & ✎All posts of the month #26 ➙ 9 αναρτήσεις (Ιούνιος 2016)


   Πάει και ο Ιούνιος! Ένας μήνας που προσωπικά για μένα ήταν στενάχωρος κι ας μην το έδειξα...πολύ! Όσοι Φίλοι με ακολουθείτε στα διάφορα social media θα είδατε μέσα από τα γραπτά μου την μια κάπως διάθεση αλλά πάντα με χιουμοριστική διάθεση, γιατί αυτοσαρκάζομαι κι έτσι την παλεύω! Κάποιοι με τα μηνύματα σας με είχατε καταλάβει. Ε, καλά ότι διάθεση κι αν έχω, εδώ που τα λέμε δεν κρύβεται. Πάντως, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας, εκεί που άλλοι υποτίθεται "δικοί μου" που με "νοιάζονται", δεν έδειξαν καθόλου ενδιαφέρον, έστω το τυπικό. Όχι πως με νοιάζει το τυπικό, γιατί είναι και ψεύτικο! Αλλά τέλος πάντων!

 Ο Ιούνιος μου έμαθε πως και ο πιο καλός, έντιμος άνθρωπος, διαφορετικός από την μάζα που κυκλοφορεί, στην "δύσκολη ώρα", στο "Τέλος", στο "βαρέθηκα", "κουράστηκα" ή έστω στο "δεν αντέχω πια", τον πιάνει η δειλία να το πω; ο εγωισμός να το πω; κοιτάζει την πάρτη του να το πω; όπως και να το πω, όποια κι αν είναι η καθεμιά αλήθεια από την κάθε πλευρά, πάντα υπάρχει και η μία και μοναδική αλήθεια. Αυτή η αλήθεια που λένε ότι ο Άνθρωπος αν είναι αληθινός φαίνεται στο πως φεύγει, στο τέλος. Και για μία ακόμη φορά κατάλαβα πως είναι πάρα πολύ δύσκολο για πολλούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φερθούν έτσι όπως υποσχέθηκαν ή φώναζαν πως διαφέρουν από τους υπόλοιπους. Αν δεν ήμασταν τόσο αδιάφοροι για τον άλλον και δεν κοιτούσαμε μόνο πως να περνάμε καλά χωρίς να δίνουμε δεκάρα στα αισθήματα ή στην καλή έντιμη συμπεριφορά που μας δείχνει ο άλλος, τούτος ο κόσμος θα ήταν πραγματικά πιο όμορφος, παρά την όποια κρίση περνάμε. Δεν θα αναγκαζόμασταν να περνάμε δοκιμασία πόνου, στεναχώριας, απογοήτευσης, προδοσίας κλπ. αν όντως ήμασταν ξεκάθαροι και έντιμοι μέχρι το τέλος, ακόμα και στο τέλος. 

 Το περίεργο είναι ότι δεν αλλάζουν τα συναισθήματα μου τόσο εύκολα, ακόμα κι αν με έχεις απογοητεύσει. Παραμένουν ίδια, απλά προστίθεται μια πίκρα και μια ανάμνηση ότι με πλήγωσες ακριβώς εκεί που δηλώνω εξαρχής ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Δηλαδή στην σιωπή και στην αδιαφορία στα ξαφνικά! Οταν λοιπόν, με χτυπάς εκεί τότε το λιγότερο για μένα είσαι απαράδεχτος! Και όσο κι αν μου το παίζει ο άλλος ο θιγμένος της υπόθεσης, η μόνη θιγμένη είμαι Εγώ αλλά και πάλι στέκομαι Κυρία...σε όλα μου! Αλλά, πείτε μου, ποιός εγωιστής-εγωπαθής παραδέχεται τα λάθη του

 Μάλωσα ξανά τον εαυτό μου γιατί ζητάω 'συγγνώμη' ακόμα κι αν δεν φταίω απόλυτα, ακόμα και για τα λάθη και την κάκιστη άδικη συμπεριφορά του άλλου. Τέρμα όμως πια! Ακόμα και η "συγγνώμη" πρέπει να λέγεται όταν αξίζει και πόσο μάλλον όταν πραγματικά έχω φταίξει! Τέρμα και η τόση ψωροπερηφάνια και το τόσο "δείχνω επίπεδο" και γενικά τέρμα, κουράστηκα από την βλακεία και το να παίζουν οι άνθρωποι με τις ψυχές των ανθρώπων, μέχρι να πάρουν. Και όταν πάρουν ή ΔΕΝ πάρουν σε αδείαζουν, ακόμα κι αυτοί που είχαν καρατσεκαριστεί ότι μάλλον δεν θα το κάνουν. Τελικά, για κανέναν δεν μπορείς να είσαι σίγουρη. Γι' αυτό πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό: "Από τους ανθρώπους να περιμένεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ΤΙΠΟΤΑ!"

  Στεναχωρήθηκα, πληγώθηκα ναι δεν θα το κρύψω. Είμαι Άνθρωπος με συναισθήματα και πόσο μάλλον έντιμος και καλός (ναι μαλάκας χαρακτηρίζουμε τους καλούς) αλλά πιστεύω στην ελευθερία του ανθρώπου και με το ζόρι κανείς δεν μπορεί κανέναν να δένει. Βλέπεται το τεστ των σχοινιών (θα σας πω περισσότερα γι' αυτό το τεστ κάποια άλλη στιγμή!) δεν το περνάνε όλοι και πόσο μάλλον όχι έτσι όπως το θέλουν σώνει και ντε κάποιοι. 

  Επειδή όμως, τα έχω περάσει ξανά και ξανά (και πιστέψτε με δεν φταίω πάντα και σε όλα Εγώ) και τα έχω ξεπεράσει σχεδόν όλα, κάθε φορά πάω παρακάτω πιο εύκολα. Εξάλλου, έχω άλλη επιλογή; Ναι, γίνομαι πιο κακύποπτη, δεν εμπιστεύομαι εύκολα πια, έχω (ευτυχώς) δεύτερες σκέψεις, είμαι πιο προσεχτική αλλά παραμένω Άνθρωπος και η Μαρία όλο και καλύτερη και πιο δυνατή! Γιατί η μεγαλύτερη αλήθεια της ζωής μου είναι ότι τελικά δεν χάνω ποτέ Εγώ, μόνο κερδισμένη βγαίνω, πάντα! Καθαρή συνείδηση, ξεχωριστή από τους υπόλοιπους, ελεύθερη ψυχή και δεν παίζω με τις ψυχές των συνανθρώπων μου, αν και κάποιοι το αξίζουν για να αισθανθούν πως είναι. Όμως η ζωή ξέρει καλύτερα τι κάνει και τι πρέπει να κάνει!

  Με απλά λόγια, όλα καλά, όλα ανθηρά! Η ζωή συνεχίζεται και πάω πάντα για τα καλύτερα, γιατί τα χειρότερα και τους χειρότερους τους γνώρισα, θα γνωρίσω κι άλλους βέβαια αλλά δεν μου ταιριάζουν μάνα μου τα "λίγο", τα "καθόλου", τα "άψυχα", τα ιτρινέ" και πόσο μάλλον τα "προσχεδιασμένα"

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε λοιπόν! Ο Ιούλιος ας είναι ένας μήνας που να φέρει στον καθένα αυτό που πραγματικά του αξίζει, ό,τι κι αν είναι αυτό! Και κοιτάξτε πρώτα τον εαυτό σας, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν θα το κάνει στα αλήθεια!

____________________
 
 

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι αναρτήσεις που έχουν δημοσιευτεί τον προηγούμενο μήνα.
 
Οι 9 αναρτήσεις του Ιουνίου 2016:

☀Καλώς όρισες Ιούνιε!☀ & ✎All posts of the month #25 ➙ 11 αναρτήσεις (Μάιος 2016) (Τετάρτη 1/06/2016)
 ⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 23 - 31 (Μάιος 2016) #4 (Σάββατο 11/06/2016)
 ⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 12 (Ιούνιος 2016) #1 (Δευτέρα 13/06/2016)
 Πρόσκληση: Μουσικό Ταξίδι: Ένα τραγούδι από το παρελθόν μου κι ένα τραγούδι για τον Ⓐ (Τρίτη 14/06/2016)
 Movie in Cinema Κριτική: The Conjuring 2 (Το Κάλεσμα 2) - (2016) (Τετάρτη 15/06/2016)
 #φωτογραφισετο_2016: Μάιος photoshoot #5/2016 (Παρασκευή 17/06/2016)
 ⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 13 - 22 (Ιούνιος 2016) #2 (Τετάρτη 22/06/2016)
 ΒιβλιοΚριτική: Κώστας Ν. Βελούτσος - Σεργιάνι στη ζωή (2011) (Πέμπτη 23/06/2016) 



Διαβάστε επίσης:
__________________

► Όλες οι αναρτήσεις της στήλης ✎All posts of the month
►Αρχειοθήκη: ©Όλες οι αναρτήσεις του blog (λίστα)
►✍Όλες οι αναρτήσεις του Ιουλίου 2011(2), 2012(2), 2013(13), 2014(7), 2015(10)
✎All posts of the month! #5 - 16 posts (ΙΟΥΝΙΟΣ 2014) + ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! (Τετάρτη 2/07/2014)





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Μακάρι ο Ιούλιος να είναι πιο καλός μαζί σου, Μαράκι μου!
    Χωρίς καθόλου "δήθεν" μα με πολύ γέλιο!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! Καλό μας μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κραάω ειδικα΄αυτό που έγραψες Γιάννα μου "Χωρίς καθόλου "δήθεν"
      ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε και να είσαι πολύ καλός μαζί μας!

      Διαγραφή
  2. Ελπίζω ο Ιούλιος να είναι πιο "δροσερός" για σένα, και γεμάτος μοναδικές στιγμές. Ξέγνοιαστες και όμορφες.
    Φιλάκια Φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω αυτό που ανέφερες παραπάνω, τα λέει όλα Μαράκι..
    "Από τους ανθρώπους να περιμένεις τα πάντα και τίποτα"!
    Υπάρχουν πολλά είδη ανθρώπων, ας κοιτάμε εμείς τουλάχιστον να είμαστε άνθρωποι με Α κεφαλαίο.. να μπορούμε ήσυχοι να κοιμόμαστε τα βράδια! καλό μήνα, φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, αυτό που λες να κοιτάμε να είμαστε Άνθρωποι με Α κεφαλαίο... Εγώ ξέρω πως έτσι πορεύομαι και γι' αυτό τολμω να πω πως έχω ήσυχη συνείδηση και κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.
      Έτσι είναι! Να είσαι καλά! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes