🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #4: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2016)

🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #4: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2016)


🎅Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη...

    Είναι η τέταρτη χρονιά που κάθομαι και σου γράφω γράμμα και η αλήθεια είναι μπορεί να έχω μεγαλώσει αρκετά, και πλέον, δεν με λες και μικρό παιδί αλλά μεγάλο, Εγώ ευχαριστιέμαι και μόνο που κάθομαι να σου ανοίξω την καρδούλα μου και εκτός από τις επιθυμίες μου και τα 'δώρα', να σου πω και τι αισθάνομαι τέτοιες μέρες.
 
   Διαβάζοντας τα προηγούμενα τρία γράμματα μου (2013, 2014, 2015) σχεδόν και στα τρία σου μιλάω για αυτό το κουτί που είναι γεμάτο από όμορφα συναισθήματα, αγάπη και αξίες να μου το φέρεις ως δώρο. Φέτος όμως, ΔΕΝ θα στο ζητήσω και ειλικρινά λιγάκι απορώ με τον εαυτό μου που ΔΕΝ το θέλω για την επόμενη χρονιά. Ίσως την επόμενη-επόμενη να στο ζητήσω πάλι, γιατί μπορεί τότε να το έχω ανάγκη. Για την νέα χρονιά, όμως, πιστεύω πως δεν το χρειάζομαι και τόσο Εγώ όσο το χρειάζονται άλλοι. Διότι, το 2016 που σε λίγες ημέρες θα μας αποχαιρετήσει μου πρόσφερε απλόχερα ό,τι περιέχει αυτό "Το κουτί συναισθημάτων". Πιστεύω, πως τα γεύτηκα σχεδόν όλα στο πιο ικανοποιητικό βαθμό. Και για να είμαι και τελείως ειλικρινής, διαπίστωσα πως όλα όσα περιέχει αυτό το κουτί χρόνια τώρα, τα έχω ήδη μέσα μου, στην ψυχή μου και πορεύομαι με αυτά σαν να είναι κομμάτια του εαυτού μου και όλου "του είναι μου"
 
  Θέλω να σου πω για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ. Εσύ μου προσέφερες αυτό το δώρο, το περιεχόμενο Εγώ το αξιοποίησα στον έπακρον και τώρα ήρθε η ώρα να το πασάρω πίσω σε σένα για να το προσφέρεις σε όποιον πιστεύεις πως θα το σεβαστεί, θα το εκτιμήσει και θα το αξιοποιήσει κατάλληλα και υπέρ του. 
 
  Δυστυχώς, αλλά συμβαίνουν κι αυτά, είδα πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί, αντιθέτως είναι ανίκανοι να εκτιμήσουν και πόσο μάλλον να αξιοποιήσουν προς το συμφέρον τους αυτό το κουτί με τα συναισθήματα και τις αξίες. Και για να μιλήσω ειδικά και όχι γενικά, είδα ανθρώπους που εκτιμώ, νοιάζομαι και αγαπώ ότι όσο και να τους προσέφερα πολλά, λίγα ή κάτι από το περιεχόμενο του κουτιού, που όπως σου είπα υπάρχουν πλέον 'μέσα μου', δεν τα εκτίμησαν όπως έπρεπε ή τέλος πάντων, όπως όφειλαν προς το πρόσωπο μου και την αλήθεια μου στο δικό τους πρόσωπο. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο! Το λυπηρό είναι ότι κάπου κουράζεσαι να περιμένεις μπας και ...αισθανθούν το λιγότερο, που είναι το πραγματικό νοιάξιμο με πράξεις και όχι με λόγια και δικαιολογίες. Φυσικά δεν θα τους σώσω Εγώ, ούτε βέβαια θα τους μάθω πως να νιώθουν. Δεν είναι δική μου δουλειά άλλωστε. Δεν έχω τόσο χρόνο για να προσπαθώ μόνη και για τους δυο ή όσοι τέλος πάντων είναι και φυσικά δεν γίνεται να είμαι παρούσα στην αναμονή και σε ασταμάτητες και συνεχόμενες απουσίες.
 
  Γι' αυτό σου λέω, Καλέ μου Άγιε Βασίλη, ΔΕΝ το χρειάζομαι πλέον Εγώ αυτό το κουτί, είμαι φουλ και πλήρης από συναισθήματα, αξίες, αγάπη και ότι άλλο περιέχει. Είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και με την συνείδηση μου. Τολμώ να πω πως νιώθω και είμαι πιο ελεύθερη και ξελαφρωμένη μέσα μου, από ποτέ. Γι' αυτό σου λέω πάρτο και δώσε λίγο απ' όλα σε όσους πραγματικά το αξίζουν! Έτσι μωρέ μπας και ενωθούν όλα μαζί κάποια στιγμή και δημιουργήσουν ένα σύμπαν καλοσυνάτο.
 
🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #4: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2016)
 
  Τώρα θα μου πεις πως "εντάξει Μαράκι μου, σκέφτηκες τους άλλους, εσύ όμως δεν θέλεις κάτι για σένα;" Και θα σου πω πως κάτι δεν θα θέλω κι Εγώ; Αχαχα!!! 
 
  🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,
Αυτή την χρονιά, δεν ήμουν απλά καλό παιδί, ήμουν "Το καλύτερο παιδί", όπως πάντοτε άλλωστε. Εντάξει, ήμουν και λίγο αγγελούδι😇 και λίγο διαβολάκι😈 και λίγο παιχνιδιάρα😂😂αλλά παραμένω "Το καλύτερο κορίτσι". Εσύ το ξέρεις -ίσως- καλύτερα κι από μένα, λέμε τώρα! 
 
  Μερικά από τα καλά πράγματα που έκανα ήταν:
1. Στάθηκα πιο δυνατή και δίπλα σε κάθε δυσκολία στον εαυτό μου, στους Φίλους μου, στην οικογένειά μου και σε όποιον με είχε ανάγκη. Έβρισκα πάντα χρόνο να αφιερώσω σε όποιον ζητούσε την παρουσία μου. Άσχετα που Εγώ δεν πήρα τον ίδιο ή ακόμα και ελάχιστο χρόνο  για να σταθούν οι άλλοι σε μένα. Αλλά είχα-έχω τον εαυτό μου, οπότε δεν παρακάλεσα. Εξάλλου, ο σοφός λαός λέει "Όποιος θέλει βρίσκει τρόπους, όποιος δε θέλει, βρίσκει δικαιολογίες." Αχ, τέτοιες άκουσα πολλές!
 
2. Δεν έχασα την ανθρωπιά μου, τον εαυτό μου και την προσωπικότητα μου ακόμα κι αν προσπάθησαν να με αλλάξουν για να αρέσω περισσότερο ή για να είμαι ένα εκπαιδευόμενο ανθρωπάκι. Ξεχνάνε βέβαια πως "Ανθρωπάκι δεν υπήρξα ποτέ, Ά-νθρωπος όμως με ψυχάρα, υπήρξα από την ημέρα που ήρθα σε αυτό τον κόσμο."
 
3. Ανέβηκα μερικά σκαλοπάτια πιο πάνω γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου, τις δυνατότητες μου, τις ικανότητες μου, τι θέλω και τι δε θέλω, τι χρειάζομαι και τι δεν χρειάζομαι, τι αξίζει και τι δεν αξίζει και κυρίως πίστεψα στον εαυτό μου, όσο δεν έχω πιστέψει ποτέ στη ζωή μου. Ανέβηκα στα μάτια μου εκεί που οι γύρω μου και πόσο μάλλον, "δικοί μου άνθρωποι" πέσαν στα δικά μου! 
 
4. Δεν έπαψα στιγμή να χαμογελώ αληθινά μέσα από την ψυχή μου. Ακόμα κι όταν έπεσα στα πατώματα, ακόμα κι όταν έσπασα ξανά σε κομμάτια, ακόμα κι όταν λύγισα και έγινα ψυχικά και συναισθηματικά αδύναμη, ακόμα κι όταν με παρεξηγούσαν και έλεγαν "Αυτή δεν πάει καλά. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτή χαμογελάει!" Ακόμα και τότε σε τέτοιες στιγμές βρήκα τη δύναμη να χαμογελάσω και να ξανά σταθώ στα πόδια μου εις διπλούν δυνατή και ...άντε πάλι απ' την αρχή, πάω γι' άλλα για καλύτερα.  
 
   Και είναι μερικά από τα καλά πράγματα που έκανα. Αν ρωτήσεις για κακά, δεν νομίζω πως έκανα τίποτα σοβαρό, τουλάχιστον κάτι που έχει πέσει στην αντίληψη μου. Αν πλήγωσα άδικα με την συμπεριφορά μου, τα λόγια μου, έχω ζητήσει ήδη συγγνώμη. Αν δεν έδωσα, σημαίνει πως δεν χρωστούσα όχι "συγγνώμη" αλλά ούτε καν εξηγήσεις. 
 
🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #4: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2016) by Συλλεκτικό Κορίτσι

  Για αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν σκέφτομαι ότι θα ήθελα να μου φέρεις δώρο ένα ή και τα τρία από τα παρακάτω:
 1. Την πιο δυνατή, ζεστή, αληθινή, με αίσθημα αγάπης αγκαλιά.
 2. Λίγη περισσότερη τύχη.
 3. 5 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο από αυτόν που δεν πήρα. Ν(Χ) 
 
  Για την νέα χρονιά, το 2017 θα ήθελα:
  •  Υγεία, Υγεία, Υγεία... 
  •  Τύχη μπόλικη... 
  •  Μερικά €€€€€€...
  •  Μια καλή δουλειά...
  •  Ένα μικρό διάστημα "εξαφάνισης"...
  •  Μια καλή, αληθινή συντροφιά...
 

   🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,
Ξέρω πως ό,τι κι αν μου φέρεις, θα είναι σίγουρα για καλό. Οπότε, με πίστη, λίγη αισιοδοξία, θετική σκέψη, προσπάθεια, δύναμη, χαμόγελο... κι από την πλευρά μου και όλα θα γίνουν!
 
  Ως συνήθως σου έγραψα ένα κατεβατό αλλά με ξέρεις πως είναι όταν γράφω!😉 Εγώ σου έγραψα προσωπικά για μένα! Για το τι θα κάνεις για τον κόσμο και όλους αυτούς εκεί έξω που έχουν ανάγκη να πιστέψουν σε ένα θαύμα, σου είπα το κλειδί είναι "Το κουτί των συναισθημάτων"!🎁💛 
 
🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #4: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2016)

   Σ' ευχαριστώ για όλα!💝 Να ξέρεις πως δίπλα στο δεντράκι μου θα βρεις μερικές μικρές σοκολατένιες λιχουδιές.🎄🎁 Καλές γιορτές να έχουμε!😘
 
 
Σου στέλνω ένα γλυκό φιλί!



 






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

8 σχόλια :

  1. Πες μου τώρα ότι τα σοκολατάκια τα κρατάς ευλαβικά για τον άγιο Βασίλη και μόνο, να μαδήσω τις κοτσίδες μου χαχα! Πολλά φιλιά και ελπίζω ο άγιος να εισακούσει τις ευχές σου ! ❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, άκου να δεις τι έγινε! Κράτησα ένα για τον Άγιο-Βασίλη γιατί εκτός από ευγενικό κορίτσι που είμαι, τον αγαπώ χρόνια τώρα για να το πάρει ως δωράκι που πάντα με τον τρόπο του κάθε χρόνο με σκέφτεται! Άσχετα που δεν εισάκουσε τις ευχές μου! Δεν του κράτησα κακία! Δεν φταίει άλλωστε αυτός... Αχαχα! 💛💛

      Διαγραφή
  2. χαχαχα μαρέσει που είσαι τόσο αναλυτική και διαχυτική με τον Άγιο! Είμαι σίγουρος οτι δεν θα σε ξεχάσει! Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου εύχομαι υγεία και αγάπη! Πολλή αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα είμαι αναλυτική και διαχυτική σχεδόν με όλους! Με τον Άγιο Βασίλη δεν θα ήμουν; Κάθε χρόνο με σκέφτεται και τον σκέφτομαι! Αχαχα!!! Δεν με ξέχασε, άσχετα που δεν εισάκουσε τις ευχές μου! Τον αγαπώ ακόμα!😉 Καλή Χρονιά να έχουμε Μάκη μου! Τα πιο καλά και όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Μαράκι μου σίγουρα θα τα έχεις αυτά που ζήτησες, γιατί πρώτον είσαι θετικός άνθρωπος και δεύτερον τα αξίζεις! εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, υγεία πάνω απόλα!! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη ου, και θετικός άνθρωπος είμαι πλέον και το αξίζω και εντάξει παιδί ήμουν όλη την χρονιά αλλά όχι, δυστυχως δεν μου έφερε, δεν μου έδωσε αυτά που ζήτηα. Αλλά δεν έφταιγε ο Άγιος-Βασίλης, αλήθεια! Καλή χρονιά να έχουμε με Υγεία και ό,τι καλό επιθυμο΄με! Τα φιλιά μου!💛💛

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά Μαρία μου! Ο... Άγιος Βασίλης δεν θα σε ξέχάσει είμαι σίγουρος! Εύχομαι με Υγεία το νέο έτος και όλα τα άλλα θα έρθουν απο μόνα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2η σχόλιο σου Μάκη στην ίδια ανάρτηση και οι ευχές σου καλοδεχούμενες. Να πιάσουν βρε συ, να πιάσουν μέχρι το Θεό που λένε! Καλή Χρονιάάάάά!!! 💛

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes