✅⌛ Ανασκόπηση 2016! Αντίο 2016! Καλώς όρισες 2017!


   Πρώτη ανάρτηση για το 2017 και επέλεξα μαζί με το καλοσώρισμα και τις ευχές να κάνω και μια σύντομη αλλά περιεκτική ανασκόπηση της χρονιάς, όπως κάνω άλλωστε τα 4 τελευταία χρόνια εδώ στο blog μου. Για τις καλύτερες αναρτήσεις του 2016, σε επόμενη ανάρτηση που θα ανέβει μέσα στην εβδομάδα! Τελευταία ανάρτηση για το 2016 ήταν ΑΥΤΗ με το φετινό γράμμα μου στον Άγιο-Βασίλη. Και μπορεί να μην μου έφερε αυτά τα τρία -απλά θεωρώ- πραγματάκια που του ζήτησα πριν φύγει ο χρόνος αλλά δεν πειράζει, ειλικρινά δεν πειράζει, μάλλον για κάποιον λόγο δεν ήρθαν την κατάλληλη στιγμή.
  
  Κοιτώντας λοιπόν το ημερολόγιο μου, τις σημειώσεις μου, τις sos ημερομηνίες και γεγονότα που κατέγραφα καθημερινά και φυσικά αναπολώντας τις στιγμές των αναμνήσεων μου, το 2016 λοιπόν, ήταν μια χρονιά, που είχε πολλές στιγμές και μάλιστα οι περισσότερες, για να μην πω σχεδόν όλες, ήταν συλλεκτικές και όμορφες. 
 
  Είχε αρκετά προσωπικά γεγονότα, περιπέτειες, προσωπικές δοκιμασίες, μάχες και νίκες. 
  Είχε και δυσκολίες αλλά ευτυχώς ήταν λιγότερες από τις κακές και σίγουρα όχι τόσο πραγματικά σημαντικές. 
  Είχε, είχα κι Εγώ και στεναχώριες, ανασφάλεια, αμφιβολίες, παρεξηγήσεις χαζές, μικρά λογικά παράπονα. Ξέρετε "Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι"; Κάπως έτσι!
  Είχε και κουβέντες, ατάκες, δικαιολογίες "Δεν έχω χρόνο..." που το σιχάθηκα όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Όταν θες πραγματικά να αφιερώσεις χρόνο, έστω και τα ρημάδια 5 λεπτά (αυτά τα 5 λεπτά που δεν πήρα στις γιορτές), όπως σου αφιερώνει ο άλλος, το κάνεις χωρίς δικαιολογίες. Τι είναι ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μια φατσούλα Emoji για να δείξεις ότι τον άλλον τον σκέφτεσαι; Μια γουλιά καφέ, ένα ποτήρι νερό! Τόσο δύσκολο πια; (μήπως ζητάω πολλά;)
  Είχε περισσότερες 'επιβεβαιώσεις' παρά 'διαψεύσεις', παρόλο που ευχόμουν, προσευχόμουν, παρακαλούσα να με διαψεύσουν, να βγω άδικη, να βγω λάθος.    
 Είχε και ταξίδια, διαδρομές, εκπλήξεις για να ζήσω τις στιγμές.
  Αποθανάτισα αμέτρητες φωτογραφικές στιγμές! Σκέφτηκα να φτιάξω μερικά κολάζ για να τα προσθέσω στην παρούσα ανάρτηση αλλά είναι τόσες πολλές που δύσκολα θα μπορούσα να επιλέξω μερικές.
  Είχε και ανθρώπους που εκτιμώ και αγαπώ σταθερά στη ζωή μου. Οι καρατσεκαρισμένοι Φίλοι μου, εκεί στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, στις καλές αλλα κυρίως στις κακές στιγμές μου. Ένα τηλέφωνο, ένα μήνυμα, ένα απλό "Είσαι καλά; Όλα καλά;" ήταν αρκετό για μένα για να ξέρω πως δεν είμαι μόνη και έχω αληθινούς ανθρώπους δίπλα μου, κοντά μου.
  Είχε και καινούργιες γνωριμίες, καινούργιοι Φίλοι. Η Τόνια, η κ. Τασία, μαμά και κόρη που μου φέρθηκαν και μου φέρονται με μεγάλη συμπάθεια και αγάπη και δεν με ξεχωρίζουν από ό,τι έχουν να προσφέρουν και να μοιραστούν. Ο ταλαντούχος Νικόλας, ο ηθοποιός που κάνει πολλά ωραία πράγματα μαζί με τόση αγάπη για το επάγγελμα που επέλεξε την υποκριτική. Το  ζεύγος κα. Σούλα και κος. Αντώνης, που κάθε φορά που τους χαιρετούσα φεύγοντας, η κα. Σούλα πάντοτε να μου λέει "Να προσέχεις παιδί μου τον εαυτό σου!" και Εγώ όπως πάντα να απαντάω "Εννοείται με προσέχω!" Ο Αριστείδης που είμαστε τόσο μα τόσο αταίριαστοι χαρακτήρες αλλά όταν βρισκόμαστε για βολτίτσα περνάμε πάντα καλά.  Ο κος. Μανώλης και ο κος. Σάκης που πάντα σχεδόν καθημερινά στο ίδιο κοινό στέκι μας η "Καλημέρα Μαρία", τα καλά τους λόγια, να μου ζητήσουν να τους βοηθήσω στα περί τεχνολογίας, η συμπάθεια, απλότητα και το αληθινό χαμόγελο τους με έκαναν να είμαι λιγότερο απόμακρη.
   Δεν θα ξεχάσω φυσικά την γλυκήτατη Κατερίνα από το σταντ της unicef στο ΙΚΕΑ όλο τον μήνα Δεκέμβρη, που καθημερινά, όποτε με έβλεπε και με ή την καλημέριζα μου έλεγε με ένα πανέμορφο φωτεινό χαμόγελο και κάνοντας με μια δυνατή χειραψία "Καλημέρα κορίτσι μου, καλημέρα ψυχή μου, είσαι καλά;" και να με ευχαριστεί για όλη την υπο-στηριξη αγορών αλλά και συμπεριφοράς.  
   Εννοείται δε θα παραβλέψω την συνάντηση μου με τη δική μας Κική, όπου ΕΔΩ σας έδειξα τις αξέχαστες στιγμές μας της γνωριμίας μας πρόσωπο με πρόσωπο και επιτέλους από κοντά.
  Είχε και περισσότερη ηρεμία στην οικογένεια, μεταξύ εμού και της μαμάς αλλά και με τα αδέλφια μου. Οι κακές μας στιγμές, ελέχιστες και σ' ευχαριστώ Θεέ μου!    
  Είχε στην αρχή και απώλειες ανθρώπων (όχι ευτυχώς θανάτου!) που πίστευα, νόμιζα πως είναι Φίλοι μου, (Κ & Μ) άνθρωποι με πραγματικό πρόσωπο και όχι μια βιτρίνα. Ευτυχώς ξεσκεπάστηκαν μόλις τις πρώτες εβδομάδες του χρόνου κι έτσι μου έκαναν την τιμή να διαγραφτούν από τη ζωή μου, από μόνοι τους. Δεν πολύ με ένοιαξε! 
  Είχε την απώλεια του Παντελή στις 18 Φεβρουαρίου, κάτι που με στεναχώρησε περιέργως πολύ, κάτι που ακόμα δεν το έχω πιστέψει, ούτε το έχω χωνέψει κι ακόμα βουρκώνω στα τραγούδια του.
  Είχε και στο τέλος, πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων μια ακόμη απώλεια Ν(Χ) που δεν ήθελα και δεν θέλω να είναι "απώλεια" ή "απών" από τη ζωή μου αλλά "παρών", γιατί άξιζε, αξίζει και με ένοιαζε, με νοιάζει ακόμα αλλά αναγκάστηκα, έπρεπε, έτσι πίστευα, έτσι νόμιζα πως θα ήταν καλύτερα να φύγω από την μέση για να μην είμαι βάρος. Αυτό το "Νιώθω λες και είμαι βάρος", ακόμα δεν έχω καταφέρει να το καταπολεμήσω. Ίσως τελικά λάθος μου που επέλεξα να "εξαφανιστώ" με τον τρόπο που επέλεξα ειλικρινά με βαριά την καρδίαν αλλά το έκανα ενώ ήδη είχα μιλήσει πολλές φορές, ενώ έβλεπα πως η συμπεριφορά, τα λόγια, η σιωπή όλα με έσπρωχναν στην απομάκρυνση. Μπορεί όλα να είναι μια ακόμη παρεξήγηση, μπορεί και όχι. Ο χρόνος μάλλον ξέρει καλύτερα! Αν ήταν και στο δικό μου χέρι, θα επανορθώσω στο εντελώς ξεκάθαρη και με αγάπη και κλείνοντας όλες τις πληγές χωρίς κανένα χρέος και παρεξηγημένες κουβέντες και συμπεριφορές.
 

  Το 2016 όμως είχε και χαρές, αρκετές χαρές, στιγμές, συναισθήματα, γέλια μέχρι δακρύων και το αποδυκνύει και το μπρελόκ στα κλειδιά μου ως αναμνηστικό. Τέτοια γέλια δεν έχω γευτεί άλλωτε στη ζωή μου και το "ευχαριστώ" το αξίζει ο άνθρωπος που με έκανε να κλάψω εκτός από λίγη λύπη και από πολύ χαρά, ευχαρίστηση. Έζησα και γεύτηκα πράγματα και στιγμές στο έπακρο, που δεν είχα ζήσει τις προηγούμενες χρονιές. 
 
   Εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι είχαμε την Υγεία μας. Εντάξει, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, αρρώστησα με ίωση, με πείραξαν όλα τα χάπια μαζεμένα που πήρα (χαπακομένη εντελώς από χαζομάρα μου για να αντιμετωπίσω τον πόνο!) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μιλήσω, να φάω αλλά και να πιω νερό και έμεινα στο κρεβάτι εβδομάδα ολόκληρη και πραγματικά πως την πάλεψα και την έβγαλα πάλι καθαρή, απορία το έχω. Όμως, κατ' άλλα, τίποτα το πολύ πολύ σοβαρό! 
  
  Το Πάσχα όμορφα και ήρεμα οικογενειακά. Το Καλοκαίρι το καταευχαριστήθηκα με βόλτες, περιπάτους, μπάνια στην θάλασσα, αγναντεύοντας τα ηλιοβασιλέματα, κάνοντας πράγματα που ευχαριστούσαν τον εαυτό μου αλλά και με καλή παρέα. Ο Χειμώνας κρύος αλλά με ζεστούς ανθρώπους με ζεστές καρδιές και ακόμα πιο ζεστά αισθήματα. Την 1η Νοέμβρη, ο αγαπημένος μου μήνας, δέχτηκα μια ωραία έκπληξη που δεν περίμενα. Οι χειρότεροι μήνες του 2016 αναμφισβήτητα ο αξέχαστος Ιούνιος με Ιούλιο που βιώσα την μεγαλύτερη σε διάρκεια 'σιωπή'. Με πλήγωσε αυτός ο μήνας! Ή να πω καλύτερα η ανθρώπινη συμπεριφορά της σιωπής; Ο Οκτώβριος επίσης που ένιωσα μια ρίξη αλλά και επανασύνδεση ...σαν ένα απέραντο 'διάδρομο'. Και δυστυχώς και λυπάμαι ακόμα πάρα μα πάρα πολύ ο Δεκέμβρης. Στις γιορτές αυτές (τις χάρηκα όσο μπορούσα!) υπήρχε μια απουσία, μια σιωπή, ένα παράπονο, λίγο θυμό, πολύ πόνο, πίκρα και στεναχώρια. Είναι δύσκολο να παλεύεις για πολύ μόνη και για δυο και για χίλιοι δυο. Αλλά έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω όλα μόνη μου και με αξιοπρέπεια. Θέλω δε θέλω, με συμφέρει δε με συμφέρει έχω μάθει να αποδέχομαι τα πράγματα, τις καταστάσεις, τις αποφάσεις και τις επιλογές που δέχομαι.
 "Όλα περνάνε! Όλα θα περάσουν!" έλεγα/λέω και έπαιρνα/παίρνω δύναμη. Εξάλλου, Εγώ είμαι δυνατή δεν επιτρέπω το αντίθετο! "Δύναμη ρε!!!" λέω συνήθως!  
 
  Δεν έκανα κακό σε κανέναν! Είμαι σίγουρη γι' αυτό! Έκανα λάθη, έδωσα ευκαιρίες που ίσως δεν έπρεπε, προσπάθησα περισσότερο από όσο έπρεπε, επένδυσα τον χρόνο μου, την καλή μου διάθεση, έδειξα περισσότερη κατανόηση από όσο μου επιτραπόταν, απαίτησα πολύ λιγότερα από όσα μου αξίζουν, έμεινα στην αναμονή και στην σιωπή ενώ δεν έπρεπε, έκανα και πάλι λάθη μα αυτά είναι τα σωστά μου, μαθαίνω από αυτά. Αν πλήγωσα άθελα μου, αν στεναχώρησα, αν παρεξήγησα κάποιον... θα το έκανα μόνο αν με πλήγωσε πρώτος ο άλλος. Ζήτησα συγγνώμη όπου έφταιξα. Αν δε ζήτησα σημαίνει πως δεν άξιζε να δοθεί. Κι αν χρωστάω για την "εξαφάνιση" μου, το έκανα πολύ πριν συμβεί αλλά αν οφείλω έχω την μαγκιά να το κάνω! Αν έσπασα τα νεύρα κάποιου, αν ήμουν περισσότερο ξεροκέφαλη από ότι συνήθως, αν ήμουν όπως πάντα ειλικρινής και ο εαυτός μου και γενικά ήμουν ένα (θετικό και ωραίο) βάσανο... λυπάμαι αλλά είμαι αυτή που είμαι. Να γίνω καλύτερος άνθρωπος, να βελτιωθώ και να εξελλίσομαι ΝΑΙ, ν' αλλάξω την προσωπικότητα μου, ΟΧΙ! Δεν έφτασα εδώ που έφτασα στο σημείο να με αγαπώ περνώντας από ένα σωρό δεινά, παλεύοντας εντελώς μόνη μου για να γίνω μια γυναικούλα της κακιάς ώρας και πόσο μάλλον ένα ανθρωπάκι. Απλά, δεν μπορώ!!!
   
  
  Το 2016 είχε όμως και χαμόγελα πολλά, συνεχόμενα, ασταμάτητα, αληθινά που έφταναν ως αυτιά. Είχε το χαμόγελο μου ζωντανό, αληθινό που έβγαινε μέσα από την ψυχή μου, ακόμα κι όταν ήμουν στεναχωρημένη, πονούσα ή έκλαιγα. Είχε, είχα Εγώ ένα χαμόγελο σε κάθε εύκολη και δύσκολη στιγμή, σε κάθε λύπη και χαρά, σε κάθε δοκιμάσια και σε κάθε πλάκα. Και χαίρομαι που το χαμόγελο μου, το ιδιαίτερο χιούμορ μου και η ωραία μου τρέλα έκανε και άλλους ανθρώπους να γελάσουν κι αυτοί με την ψυχή τους. Άρα, μάλλον κάτι προσφέρω κι Εγώ σε αυτό τον κόσμο!😏😎 
  
  Και τέλος, την σκαπούλαρα και φέτος και είμαι ακόμη εδώ και γράφω για όσα ένιωσα το 2016. Λίγο και ασήμαντο είναι αυτό; Φυσικά ρητορική ερώτηση!😜 Καθόλου λίγο!  Κέρδισα μια ακόμη χρονιά ή τέλος πάντων, την υποδέχτηκα. Για το τι μου επιφυλλάσει το 2017 δεν γνωρίζω πολλά, παρά μονάχα ελάχιστα που σαν Σκορπίνα με μια δυνατή διαίσθηση ξέρει πάντα κάτι παραπάνω. Βέβαια, ίδωμεν στην πράξη και όσο ο χρόνος θα περνάει. Την Υγεία μας να έχουμε να συλλέξω στιγμές και να της μοιραστώ μαζί σας και με ανθρώπους που με εκτιμούν και με αγαπάνε. 

    
  Συνοψίζοντας και με απλά, λιτά λόγια, το 2016 ήταν μια καλή, αξέχαστη χρονιά που θα κουβαλάω μέσα μου για όλες τις πάρα πολλές υπέροχες και τις λίγες πονεμένες άσχημες στιγμές αλλά περισσότερα για τους ανθρώπους (και ιδιαίτερα για έναν άνθρωπο) που με τον τρόπο τους και την όποια επαφή, έγιναν σχέσεις ζωής και μόνο ευλογημένη και τυχερή μπορώ να αισθάνομα. Αν και το 2017, τον φοβάμαι λιγάκι και δεν ξέρω γιατί. Ίσως έχω 3-4 χρόνια να αισθανθώ φόβο για μια χρονιά. Μακάρι να διαψευστώ, μακάρι! Αν κάτι ξέχασα, δεν πειράζει εδώ θα είμαστε να τα λέμε! Χεχε!
 
  2017 ευχές να μας/σας/του(ς) έρθουν όλα τα καλά που επιθυμούμε και αξίζουμε. Εννοείται Υγεία, σωματική, ψυχική και πνευματική πρώτα και πάνω απ' όλα Αλλά και τύχη βρε παιδιά γιατί καλά ό,τι κάνουμε εμείς αλλά αν δεν έχουμε και λίγο από δαύτην, δεν τσουλάνε τα πράγματα στην ώρα τους. Και φυσικά αρκετά λ€φτά€ γιατί η ζωή δεν είναι φτηνή, ούτε εύκολη, ούτε ρόδινη για να ζεις με πενταροδεκάρες ή και σχεδόν καθόλου. Και θετική σκέψη και δύναμη και υπομονή και θάρρος (και θράσσος, μαζί πάνε αυτά!) και σεβασμός κα εκτίμηση στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας και αληθινούς έντιμους ανθρώπους δίπλα μας/κοντά μας και αληθινό νοιάξιμο και αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή και δημιουργικότητα και λίγο περισσότερο χρόνο και πράξεις όχι μόνο λόγια και φώτιση στο μυαλό μας και αλήθεια και συναίσθημα και πάθος και ωραία τρέλα και......... Ας συλλέξουμε μωρέ και φέτος της ωραιότερες στιγμές της ζωής μας!😉 
 
 Καλή Χρονιά!!!   
2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣
   


Διαβάστε επίσης:
_______________________

► Αντίο 2011! Καλωσόρισες 2012!
Υπόσχομαι ότι το 2013 θα…
Ανασκόπηση 2012: ☆Οι 12 αγαπημένες & χειρότερες στιγμές για το 2012!☆
Αντίο 2013! Καλωσόρισες 2014!
Ανασκόπηση 2013: ☆Οι 12 αγαπημένες & χειρότερες στιγμές για το 2013!☆ (part1 with words)
Αντίο 2014! 2015 ας είσαι η χρονιά μου!

Ανασκόπηση 2014: ☆Τι μου έδωσε το 2014!☆
► ⌛Diary of Bliss 2016 #1: Αντίο 2015! Καλώς όρισες 2016! & Ανασκόπηση 2015







*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Καλή χρονιά, κοριτσάκι! Κρατάμε τα καλά, τα όμορα, τις στιγμές που γεννούν ελπίδα και προχωράμε!
    Υγεία, αγάπη, πολλές στιγμές από αυτές που συλλέγεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, φυσικά κρατάε τα καλά και προχωράμε και τα άσχημα για να μην ξανά πέσουμε στα ίδια άσχημα! Καλή χρονιά να έχουμε και να είναιη πιο όμορφη, τυχερή και συλλεκτική από την προηγούμενη!
      💛

      Διαγραφή
  2. Ξεκινά η συλλογή νέων στιγμών λοιπόν Μαράκι μου
    και σου εύχομαι να γεμίσεις και φέτος το "καλαθάκι" σου
    μόνο με χαρές και με ωραίες εμπειρίες, με στιγμές ανέμελες!
    Καλή χρονιά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Πέτρα μου! Νέες συλλεκτικές στιγμές.... ήδη ξεκίνησαν!
      Ας συλλέξουμε όμορφες στιγμές όλοι μας!
      Τα φιλιά μου! Καλή χρονιά να έχουμε! 💛💛

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου, παρ'ότι βλέπω πολλούς να γκρινιάζουν για το 2016, χαίρομαι που διαβάζω πως ήταν μία γεμάτη και σχετικά καλή χρονιά, με οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία, με φίλους καλούς και ευχάριστες στιγμές! Μικροθεματάκια πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα φεύγουν άνθρωποι από τη ζωή μας, πάντα κάποιος θα μας πληγώνει, δε γίνεται να τα αποφύγουμε αυτά. Αλλά για όλα υπάρχει λόγος, και από όλα κάτι αποκομίζουμε.
    Να είσαι καλά Μαρία μου, πάντα χαμογελαστή, ζεστή και τρυφερή όπως σε ξέρουμε, και εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει ό,τι επιθυμείς περισσότερο! Ακόμα περισσότερες όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάς, περισσότερα χαμόγελα, και φυσικά υγεία και εσωτερική γαλήνη!
    Πολλά πολλά φιλάκιααα!!! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, όχι για μένα το 2016 ήταν σχετικά καλή χρονιά. Να γκρινιάξω; Δεν υπάρχει λόγος! Γεύτηκα πολλές στιγμές, αποκόμμησα πολλά όχι απλά κάτι και ...είμαι καλά Εγώ και οι Φίλοι μου και οι Οικογένεια μου! Και να γκρινιάξω;
      "Όπως με ξέρετε"! Και να θέλω να κάνω αλλιώς, δεν μπορώ να γίνω κάποια άλλη!
      Τις ιδιες ευχές σου στέλνω κι Εγώ για μια υπέροχη χρονιά για σένα, την οικογένεια σου και όσους σε αγαπούν!
      Τα φιλιά μου κούκλα μου! 💛💛

      Διαγραφή
  4. Και η φυγή των ανθρώπων και η αδιαφορία τους, μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το ξέρεις καλύτερα από εμένα αυτό.
    Το σημαντικό είναι πως, όπως λες κι εσύ "την σκαπουλάραμε και φέτος" και δόξα το Θεό, υπάρχουν στιγμές που γελάμε μέχρι δακρύων και αυτές οι στιγμές είναι που μας κρατάνε δυνατούς!
    Αγκαλιά μεγάλη και πολλά ολόγλυκα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι μου!
    Υγεία σου εύχομαι και η νέα χρονιά να σου φέρει ό,τι σου έχουν στερήσει οι προηγούμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, φυσικά και το ξέρω καλύτερα από πολλούς! Η μοίρα μου το έχει;!
      Μια χαρά είμαι και πάω για τα ακόμα καλύτερα!
      Υγεία και όλα τα καλά που επιθυμούμε για την νέα χρονιά!
      Την 💛 αγάπη μου!

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά Μαρία μου Να είναι όμορφη και πλούσια από υπέροχες εμπειρίες και να μαστε καλά να διαβάζουμε την ανασκόπηση του '17, ναι;
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, να είμαστε καλά να τα πούμε με μια καινούργια ανασκόπηση του 2017!
      Τα καλύτερα έρχονται! Καλή χρονιά να έχουμε!
      Τα φιλιά μου!💛

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά κορίτσι μου!
    Το 2017 να σου φέρει όλα αυτά που λαχταράς.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, καλή χρονιά να έχεις! Με Υγεία και ό,τι καλό επιθυμείς!
      Μακάρι το 2017 να μας φέρει ότι λαχταράμε!
      Τα φιλιά μου και την 💛 αγάπη μου!

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου..ολα οσα μας στεναχωρουν τα αφηνουμε πίσω και κραταμε μονο τις όμορφες στιγμες να μας συντροφευουν στην καινουργια χρονια.. που μόλις κανει τα πρωτα 14 βηματα της.. και σου ευχομαι κορίτσι μου να είναι η καλύτερη της ζωής σου..να έχεις την υγεια σου το κυριοτερο..... να έχεις αγαπη γυρω σου το σημαντικοτερο και πολλα παρα πολλα χαμογελα.. το..απαρέτητο.. καλη και χαρουμενη χρονια να εχεις .. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρούλα μου, συμφωνώ στα γραφόμενα σου. Να είναι η καλύτερη χρονιά για όλους μας! Τις καλύτερες ευχές μου σου στέλνω κι Εγώω! Σ' ευχαριστλω πολύ! Τα φιλιά μου!😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes