💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017 #2: Ημέρες 19-31 (Ιανουάριος 2017) Part2

💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017 #1: Ημέρες 19-31 (Ιανουάριος 2017) Part2

Πέμπτη 19/01/2017: Κάτι που αγόρασα τελευταία και μου άρεσε.
  Ένα usb stickάκι 16GB που χρειαζόμουν απαραιτήτως. 



Παρασκευή 20/01/2017: Κάτι που δεν θέλω να κάνω μόνος.
  Μμμμμ, σκέφτομαι πως όλα ή έστω τα περισσότερα μόνη μου τα κάνω. Είμαι αυτάρκης από τη φύση μου ή έστω έτσι έμαθα -καλώς(!!!) ή κακώς- από παιδί. Άσε που από το να παρακαλώ τον/την καθένα να κάνουμε πράγματα μαζί... μέχρι να συμβούν θα έχω γεράσει. Οπότε τι μένει; Μόνη αγάπη μου και μάλιστα τα απολαμβάνω. Χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί ή να μην επιθυμώ την παρέα... αλλά να είναι "καλή παρέα".



Σάββατο 21/01/2017: Η σούπερ δύναμή μου.
  Η σούπερ δύναμή μου είναι η ξεροκεφαλιά μου... το πείσμα μου... αλλά και το παρελθόν μου που χωρίς αυτό σήμερα δεν θα ήμουν δυνατή. Και όπως μου λένε κάποιοι άθρωποι που με νοιάζονται και φυσικά το ξέρω Εγώ καλύτερα από τον καθένα, αν δεν είχα περάσει ό,τι έχω περάσει, αν δεν είχα βιώσει όλες αυτές τις δυσκολίες παλεύοντας κατά 99% μόνη μου και όσα κατάφερα, ό,τι κατάφερα, τα κατάφερα μόνη μου με τις δικές μου δυνάμεις, δεν θα γινόμουν αυτός ο 'Καλός-δυνατός Ά-νθρωπος' που είμαι. Και ναι αλήθεια λένε! 
 

Κυριακή 22/01/2017: Κάτι που με εξουσιάζει.
  Οι αρνητικές μου σκέψεις όταν περιέχουν αμφιβολίες... Τα αισθήματα μου... Και μάλιστα, αυτή την ερώτηση την έκανα στη Φίλη μου την Τόνια και η απάντηση ήταν "Τα αισθήματα σου! Είσαι έρμαιο των αισθημάτων σου αλλά αυτό μην το πάρεις ως αδυναμία."  
 

Δευτέρα 23/01/2017: Όταν γυρνάω το βράδυ σπίτι.
  Φτιάχνω ένα πράσινο τσάι... ανοίγω τηλεόραση για να δω "Παρά πέντε" και καμιά ελληνική ταινία που με κρατούν ωραία παρέα... μπροστά στον υπολογιστή να γράφω ή στο κρεβάτι να ζωγραφίζω ή και να διαβάζω. 


Τρίτη 24/01/2017: Τι καφέ προτιμώ.
 Όταν είμαι έξω Cappuccino με τρεις καστανές ζάχαρες με συνοδεία από πάνω σκόνη σοκολάτα. Όταν είμαι μέσα Νες Καφέ με 4 καστανές ζάχαρες και λίγο γάλα ή αλλιώς Πράσινο τσάι με λεμόνι και μια κουταλιά μέλι. 



Τετάρτη 25/01/2017: Το γραφείο των ονείρων μου.
  Το γραφείο των ονείρων μου ήταν από πάντα στο μυαλό μου ως εξής: ένας όμορφος χώρος που θα έχει μια τεράστια πανέμορφη βιβλιοθήκη με όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει ή θα ήθελα να διαβάσω. Κι αν από το παράθυρο μου κοιτούσα θάλασσα... εντάξει δεν έχω καλύτερο. 
  Προς το παρόν όμως, το γραφείο μου που έχω φτιάξει στο δωμάτιο μου, με ικανοποιεί αρκετά. Έχω όσα χρειάζομαι... η μικρή μου βιβλιοθήκη είναι απέναντι... δίπλα στο γραφείο μου είναι το παράθυρο μου και βγαίνω άνετα στην βεράντα μου. Όλα όμορφα και ωραία! 


Παρασκευή 26/01/2017: Ένα παιχνίδι.
  Μου αρέσει η Μονόπολη, που όμως δεν βρίσκω ποτέ κάποιον για να παίξουμε, άσχετα που χάνω πάντα. Τρελαίνομαι για Παζλ... για το Tetris... που και στα δυο δεν πιάνομαι εύκολα... είμαι πάντα πολύ καλή. Μου αρέσουν τα διάφορα Δρώμενα-Προσκλήσεις που γίνονται στην blogοσφαιρα. Μου αρέσουν οι διάφορες δημιουργίες με Ζωγραφική... ξέρετε με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τέμπερες, χαρτιά κλπ. Διάφορες Καλλιτεχνικές Δημιουργίες που μου ταιριάζουν! Α! πως να ξεχάσω και τα Δρώμενα Φωτογραφίας, βεβαίως-βεβαίως που έχω λατρέψει.


Σάββατο 27/01/2017: Μια ταινία.
  Η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό είναι η πρωτότυπη ξένη ταινία "Her / Δικός της" (2013) με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς Χοακίν Φοίνιξ και Έιμι Άνταμς. Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ η δυναμική της και τα μηνύματα που περνάει περί μοναξιάς, σχέσεων, ανθρώπινες επαφές και πως η επικοινωνία στην εποχή της τεχνολογίας έχει γίνει ναι μεν εύκολη αλλά τελικά και τόσο επιφανειακή. Αν δεν την έχετε δει, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι από τις -διαφορετικές- ταινίες που μου έχουν μείνει έντονα στο μυαλό.
Υπόθεση της ταινίας:
   Τοποθετημένη στο Λος Άντζελες, στο εγγύς μέλλον, η ταινία ακολουθεί τον Θίοντορ (Χοακίν Φοίνιξ), έναν ιδιόμορφο, τρυφερό άνδρα ο οποίος βγάζει τα προς το ζην γράφοντας συγκινητικές, προσωπικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Πληγωμένος από το πέρας μιας μακρόχρονης σχέσης, ενθουσιάζεται από ένα νέο, εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται να είναι μια διαισθητική και μοναδική οντότητα. Με την εγκατάστασή του, απολαμβάνει τη γνωριμία του με τη «Σαμάνθα», μια έξυπνη γυναικεία φωνή (Σκάρλετ Γιόχανσον) η οποία διαθέτει ενόραση, ευαισθησία και απρόσμενο χιούμορ. Καθώς οι ανάγκες της και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, παράλληλα με τις δικές του, η φιλία τους εμβαθύνει σε έναν αναπόφευκτο έρωτα.
   Από τη μοναδική ματιά του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Σπάικ Τζόνζι, έρχεται το «ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ», μια αυθεντική ιστορία αγάπης η οποία εξερευνά την εξέλιξη της φύσης και τους κινδύνους της μοναξιάς στον σύγχρονο κόσμο. {πηγή:
Audio Visual}



Κυριακή 28/01/2017: Μια φράση.
  "Να αυτοκτονήσω ή να κάνω καφέ;" (Αλμπέρ Καμύ (1913-1960 , Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957) Αμέσως στο μυαλό μου, μου ήρθε ο Καμύ και αυτή η -κατά βάθος- δυνατή γεμάτη νόημα, φράση. Όποια κι αν είναι η διάθεση μας, στα πατώματα να έχει φτάσει, και μια τέτοια σκέψη -μεταξύ σοβαρού κι αστείου- να έχει εγκλωβιστεί στο μυαλουδάκι μας, η απάντηση είναι απλή. Κάνε πρώτα ένα καφέ, απόλαυσε τον, κατά προτίμηση μόνος/η σου, παρέα μόνο με τον εαυτό σου και τις φουτουνιασμένες σκέψεις σου και μετά όλα θα έρθουν μόνα τους. Θα δεις που η πρώτη επιλογή δεν θα κάνει πια καθόλου θόρυβο διότι πολύ απλά δεν θα υπάρχει καν. Δεν ξέρω, κάπως έτσι το έχω ...περάσει!  


Δευτέρα 29/01/2017: Ένα φαγητό.
  Το ξέρω το έχω πει τόσες πολλές φορές που έχω καταντήσει "γραφική" Γεμιστά ρε σεις! Είναι το αγαπημένο φαγητό αφού!
 


Τρίτη 30/01/2017: Ένα τραγούδι.

"Hold on, be strong" από την Maria Haukaas Storeng. Δεν ξέρω αν το θυμόσαστε το εν λόγω τραγούδι αλλά ήταν το τραγούδι της Νορβηγίας στην eurovision του 2008. Την 1η θέση την πήρε η Ρωσία με τον Ντίμα Μπιλάν με το τραγούδι "Believe", και εμείς που είχαμε πάει με την Καλομοίρα και το "Secret Combination" και φτάσαμε μέχρι την 3η θέση. Ε, κοιτώντας τα βίντεο μου στο κανάλι μου στο YouTube, έπεσα σε αυτό το τραγούδι που είχα ανεβάσει και έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία να το ξανά ακούσω μερικές φορές. Το αγαπώ για το σύνολο του!
 


Τετάρτη 31/01/2017: Ιανουάριος 2007… τι θυμάμαι. 
   Θυμάμαι και τι δε θυμάμαι! Πολύ δουλειά-σπίτι, σπίτι-πολύ δουλειά μόνο και κλεισμένη συνεχώς στο σπίτι μου. Δούλευα ως καθαρίστρια ήδη 2,5 χρόνια σε τράπεζα, στην καταμέτρηση... αλλά και επιπλέον extra σε άλλες δουλειές και εργοστάσια και σε καταστήματα... και πολύ δουλειά, δουλειά, δουλειά και μηδέν ζωή, γιατί ακόμα δεν είχα καταφέρει να έχω αυτά που έχω σήμερα (καρατσεκαρισμένους Φίλους, ανθρώπους που εκτιμώ και με εκτιμούν, ενδιαφέροντα και κυρίως τον εαυτό μου!). Βέβαια, είχα σχετικά καλά λεφτά για την εποχή εκείνη που τα ξόδευα στο να φτιάξω ένα δικό μου δωμάτιο της προκοπής με όλα τα απαραίτητα. Κρεβάτι για να μην κοιμάμαι στο πάτωμα ή μετέπειτα στον καναπέ, έναν καλό υπολογιστή και laptop, βιβλιοθήκη, βιβλία, καλλυντικά, ρούχα... και εκτός από τους δικούς μου λογαριασμούς, συνέφερα οικονομικά και στο σπίτι. Δεν είχα ακόμα 'ξυπνήσει', ούτε τα είχα βρει με τον εαυτό μου, ούτε ήμουν χαρούμενη ή ας πούμε κάπως ευτυχισμένη όπως είμαι σήμερα. Ούτε καν είχα ακόμη πάρει την απόφαση να επιστρέψω πίσω στα θρανία. Αυτό έγινε το Καλοκαίρι του 2008! Θυμάμαι όμως πως άρχισα να κάνω γνωριμίες, να "ανοίγομαι" κοινωνικά, να παίρνω ρίσκα και... φυσικά είχα γνωρίσει ήδη τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα (Το ξέρω πως θα γελάει με συγκίνηση, τώρα που θα με διαβάζει!😍) που όμως ακόμα δεν είχε εξελιχθεί σε "έρωτα" και σε σχέση και μάλιστα σήμερα "Σχέση ζωής". Πάντως, Η Μαρία του Τότε με του Σήμερα είναι 1000% καλύτερη από όποια μεριά και να το δω. Όμως, σε καμία μα καμία περίπτωση δεν πετάω τίποτα από εκείνον τον καιρό. Ήταν η αρχή που άρχισα να ζω πραγματικά!   
 



   Αυτές ήταν οι τελευταίες ερωτοαπαντήσεις μου του μήνα Ιανουαρίου για το "Ημερολόγιο Σκέψεων 2017", που δημιούργησε η Μαρία από το blog "Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά…"



Παρακάτω οι 28 ερωτήσεις του Φεβρουαρίου 2017
(κλικ στην εικόνα!)
οι 28 ερωτήσεις του Φεβρουαρίου 2017



Διαβάστε επίσης:
___________________

►Διαβάστε τις περσινές αναρτήσεις της στήλης "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"
►Διαβάστε επίσης τις αναρτήσεις της στήλης "⌛ Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"





Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Και γω βλέπω το βράδυ Παρά Πέντε! Με χαλαρώνει από την ένταση την ημέρας. Βάλε ένα πιάτο γεμιστά και σε μένα. Τα λατρεύω.
    Η φράση άπαικτη. Προσδιορίζει πολύ την ψυχολογία μου όταν είμαι στη δουλειά.
    Το τραγούδι φυσικά το θυμάμαι και το είχα ξεχωρίσει. Μου κάνει εντύπωση που το θυμάσαι και συ.
    Θαρρώ πως έχουμε πολλά κοινά. Πρέπει να κανονίσουμε μια συνάντηση.
    Καλημέρα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χθες είχα φτιάξει γεμιστά. Από όλα είχα βάλει! Μμμμμ απόλαυση!
      Στην δουλειά για μένα παίζει μια άλλη δική μου φράση "Ρίξτο στην τρελή και τρέλανε τους πριν σε τρελάνουν:!" Αχαχαχα!!!!
      Μα φυσικά και το θυμάμαι το τραγούδι! Το είχα ξεχωρίσει, το είχα λατρέψει και ακόμα το λατρεύω να το ακούω!
      Πρέπει να κανονίσουμε επειγόντως μια συνάντηση. Και βολτούλα στα Αναφιώτικα, Πλάκα και να συλλέξουμε όμορφες εικόνες και στιγμές.
      Όποτε θες με μεγάλη μου χαρά!
      😘😘

      Διαγραφή
  2. Τέλειο είναι το γραφείο σου Μαράκι! Μπορεί να μη βλέπει στη θάλασσα, αλλά το έχεις τακτοποιημένο και με όλα τα κομφόρ! Πού να δεις το δικό μου που γίνεται χαμός, όλο το μαζεύω κι όλο αμάζευτο είναι -θα σε πιάσει η καρδιά σου...
    Για τα γεμιστά, τι να πω, θυμάμαι όταν είχαμε βγει και μου έβαλες την ιδέα γύρισα σπίτι και τα μαγείρεψα αχαχαχα!
    Πολύ θα ήθελα να βλέπω και εγώ παρά 5, το παίρνει το μάτι μου για 5-10 λεπτά γιατί εκείνη την ώρα τρώω το βραδινό, αλλά δεν προλαβαίνω να το δω όλο.. Δυστυχώς.. Όμως το πράσινο τσάι είναι απαραίτητο και για εμένα! ☺
    Πολύ με συγκίνησες με την τελευταία απάντηση... Με όλα όσα περιέγραψες... Έχεις βγει πολύ δυνατή μέσα από όλα αυτά, όλα αυτά ήταν μαθήματα και, όπως είπες κι εσύ, η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Πιο συνειδητοποιημένο, με καλύτερες αποφάσεις, με καλύτερους ανθρώπους δίπλα σου, με μεγαλύτερη ηρεμία μέσα σου!
    Να είσαι καλά! Καλή σου μέρα!
    Φιλάκια πολλάάααα! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανασασία μου, πάντα είναι ταχτοποιημένο. Χαμός γίνεται μόνο από post-it χαρτάκια και αυτοκολλητα. Μόνο στον τοίχο που δεν κολλάω!Είναι ο χώρος που αγαπώ και περνάω ώρες το βράδυ!
      Αλήθεια είχες κάνει γεμιστά τότε; Εεεεε, είναι φαγητάρα αφού!
      Όλα πάντα για καλό καταλήγουν να γίνουν!
      Να είσαι καλά κούκλα μου!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!❤❤

      Διαγραφή
  3. Αυτάρκης και δυνατή γεμάτη συναισθήματα!! Τα 'χεις όλα! Και το γραφείο σου θαυμάσιο που ξεχωρίζει ακόμη πιο πολύ γιατί σε ικανοποιεί.
    Ωραία τα θέλω σου και η φράση γεμάτη νόημα. Καφές μόνος/η όταν έχεις τις μαύρες σου... ναι ναι σε συνεφέρνει
    Καλό απόγευμα Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου, σ' ευχαριστώ πολύ.... τα είπες όλα όσα έγραψα περιληπτικά μέσα σε λίγες γραμές. Αχαχα!
      Να είσαι καλά!
      Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ λατρεύω τα γεμιστά και τα φτιάχνω και τον χειμώνα, και μάλιστα μερικές φορές με πλιγούρι ή προσθέτω φέτα και ελιές νιαμ νιαμ! Καλή εβδομάδα Μαράκι ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Πέτρα μου, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψω γεμιστά θα βάλω και ελιές και φέτα.
      Τα φιλιά μου!❤

      Διαγραφή
  5. τα ίδια παιχνίδια μας αρέσουν!!! χεχε.. ααα Μαράκι να την κόψεις την πολύ ζάχαρη!! :) όσο για την ξεροκεφαλιά, ε, λίγο πολύ όλοι το χουμε!! άλλοτε μας βγαίνει σε καλό και άλλοτε όχι! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε Εύη μου, την έχω ελαττώσει την ζάχαρη. Από τις 5 πήγα στις 3 άντε 2,5. Δεν μπορείς να πεις,, κατόρθωμα Εγώ που είμαι των γλυκών όλων των ειδών. Χεχε!
      Α, και η ξεροκεφαλιά μου, μέχρι στιγμής σχεδόν πάντα μόνο σε καλό μου έχει βγει.
      Φιλιά πολλά!!!❤

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι είναι σπουδαίο να μπορεί κανείς να κάνει μόνος του πράγματα, δείχνει πόσο καλή σχέση έχει με τον εαυτό του. Αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη της παρέας, απλά μειώνει την εξάρτηση.
    Μαρία μου τι όμορφο που είναι το γραφείο σου; Σου εύχομαι ωστόσο, μια μέρα να το αποκτήσεις το ονειρεμένο σου και να ζεις ατέλειωτες στιγμές έμπνευσης εκεί!
    Όσο για την τελευταία σου παράγραφο θα ήθελα να σου πω, πως πρέπει να είσαι πολύ περήφανη για σένα, γιατί έχεις περάσει πολλά και όχι απλά τα έχεις αντιμετωπίσει, αλλά βγήκες δυνατότερη, συνειδητοποιημένη και αυτό είναι ευλογια!
    Να είσαι πάντα καλά κορίτσι γλυκό.
    Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα, δόξα τω Θεό, κάνω πράγματα, γιατί Μαρινάκι μου, αν περιμένω πότε να έχω παρέα θα γεράσω πριν την ώρα μου. Χεχεχε!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ το γραφείο μου το αγαπώ και εμεμπνέει.
      Μαρινάκι μου, πλεον το κατάλαβα για τα καλά και είμαι περήφανη για μένα για όσα έχω περάσει και με έχουν κάνει καλύτερη, δυνατότερη και πάνω απ' όλα ζω δεν υπάρχω απλά.
      Να είσαι καλά κοριτσάρα μου και άντε να διαβάσω κάτι νέο από σένα.
      Σε φιλώ!
      ❤❤

      Διαγραφή
  7. Μα τι γινεται βρε Μαρία μου ολες του γεμιστου ειμαστε; και εγω τρελαινομαι με αυτο το φαγακι...αν θέλεις να δεις και πως τα κάνουν στην Κρήτη δες εδώ..https://www.youtube.com/watch?v=lGCFMOJotPA
    Ειναι ωραια να κάνεις οταν μπορείς αυτο που σου αρεσει .. να περνας ομορφα παντα φιλακιαααα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, σην Κρήτη ό,τι μαγειρεύουν είναι θεσπέσιο. Το είδα!
      Να κάνουμε ομάδα Υπερ των Γεμιστών! Αχαχαχα!!!
      Περνάω όμορφα πάντα ακόμα και μόνη μου!
      Σε φιλώ γλυκα Σμαραγδένια μου! ❤❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes