New Project: 🍶30 Day Water Challenge #1 (Ιανουάριος 2017)


  Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι έχω ένα θεματάκι με το νερό χρόνια τώρα. Για την ακρίβεια δεν πίνω νερό, όχι αρκετό, όχι πολύ, όχι όσο θα έπρεπε, όχι όσο πρέπει να πίνουμε καθημερινά. Δεν πολύ μου αρέσει το νερό, η αλήθεια είναι! Θα πιω όποτε το θυμηθώ ή όταν φάω κάποιο γλυκό! Το καλό είναι ότι όταν έχω γλυκό του κουταλιού στο ντουλάπι, τότε είναι μια πολύ καλή αφορμή για να πιω αρκετό νερό. Αλλιώς, μπορεί μέσα στην ημέρα να πιω μόνο ένα ποτήρι ή μόνο μερικές γουλιές. Άλλες φορές μπορεί να κάνω μέρες να πιω! Φυσικά, εννοείται πίνω υγρά. Είναι είτε αναψυκτικά, είτε χυμοί είτε οπωσδήποτε ημερισίως 1 με 2 κούπες πράσινο τσάι.

  Ξέρω ότι το να μην πίνω νερό δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό για την υγεία. Διότι το νερό έχει πολλά οφέλη! Έκανα από 'δω έκανα από 'κει, δοκίμασα κι έτσι δοκίμασα κι αλλιώς για να θυμάμαι να πίνω νερό και επειδή η κατάσταση μου ξέφυγε, δοκίμασα και κάτι άλλο. 

 Τον περασμένο Δεκέμβριο λοιπόν, όπως χάζευα και κόλλησα στο pinterest ψάχνοντας να βρω διάφορα πραγματάκια για κατασκευές και εκτυπώσεις, έπεσα τυχαία πάνω σε μερικά projects που είχαν να κάνουν με πρόκληση 30 ημερών πίνοντας καθημερινά 8 ποτήρια νερό.


   Διάβασα λοιπόν πέρι τίνος πρόκειται, αποφάσισα ότι θέλω να δοκιμάσω αυτή την πρόκληση, εκτύπωσα μερικά εκτυπώσιμα με την πρόκληση, κατέληξα σε ένα, το κόλλησα στον τοίχο μου δίπλα στο γραφείο μου και από την 1η Ιανουαρίου ξεκίνησα αυτή την πρόκληση σημειώνοντας πόσα ποτήρια νερό πίνω κάθε μέρα για όλο τον μήνα. 


  Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτο, που είναι για τον περασμένο μήνα, τον Ιανουάριο, κάθε μέρα για 30 ημέρες (*Δεν γνωρίζω γιατί η συγκεκριμένη πρόκληση λέει για 30 μέρες, κι όχι για 31 ημέρες που είναι κάποιοι μήνες.) χρωμάτιζα με μολύβι τόσα όσα ποτήρια νερό ήπια μέσα στην ημέρα. 
 
  Την 1η Ιανουαρίου όπως βλέπετε δεν ήπια κανένα ποτήρι νερό, γιατί θυμάμαι πολύ καλά, όλη την ημέρα το είχα ρίξει στα αναψυκτικά και ειδικά στην coca-cola που ξέρετε έχω μια αδυναμία, στο κρασί και λίγο στο ουίσκι. Καταλαβαίνετε 1η μέρα του χρόνου ήταν! Οι υπόλοιπες μέρες που ακολούθησαν έπινα από 2 μέχρι 6 ποτήρια που κατάφερα και ήπια από τα 8 που είναι το όριο. Δεν θα πω ότι τα πήγα άσχημα αλλά ούτε και πέτυχα τον τελικό στόχο που είναι να πίνω καθημερινά τουλάχιστον τα απαραίτητα 8 ποτήρια νερό. Όμως, αν σκεφτείτε πως πριν ξεκινήσω αυτή την πρόκληση το νερό που έπινα καθημερινά ήταν σαν την 1η μέρα, δηλαδή καθόλου ή σαν την 6η & 7η δηλαδή μισό ποτήρι, τότε αντικειμενικά νομίζω τα πήγα καλά, τουλάχιστον τον μήνα Ιανουάριο. 


  Διανύουμε ήδη τον μήνα Φεβρουάριο, εκτύπωσα ξανά την σελίδα και συνεχίζω ακάθεκτη να χρωματίζω τα ποτήρια νερό που πίνω καθημερινά. Το αποτέλεσμα και την πρόοδο μου για τον Φεβρουάριο, θα τα δείτε στο σχετικό post που θα ανέβει αρχές Μαρτίου. 
 
   Εννοείται πως δεν μετράω τους καφέδες, τους χυμούς, τα αναψυκτικά. Μετράω τα νερά είτε αυτά είναι σε κανονική μορφή, είτε είναι ανθρακούχο νερό, είτε ακόμη περιέχουν λεμόνι, λάιμ ή και μαστίχα. Πίνω νερό βρύσης, συγκεκριμένα εμφιαλωμένα και ακόμα πιο συγκεκριμένα ανθρακούχα. Ας πούμε το σκέτο ανθρακούκο το πίνω κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω σε θερμοκρασία δωματίου με μερικές σταγόνες λεμόνι και ένα κουταλάκι μέλι. Το ανθρακούχο με λεμόνι και λάιμ (όπως αυτό από τα Mark and Spencer που είναι το ωραιότερο σε γεύση που έχω πιει ποτέ. Το λατρεύω!) ένα ποτήρι σίγουρα θα πιω όταν γυμνάζομαι. Τα υπόλοιπα -μεταλλικά και βρύσης- νερά σε όπιαδήποτε ώρα της ημέρας. Και οπωσδήποτε δεν ξεχνάω ποτέ μα ποτέ, το βράδυ την ώρα που είναι να κοιμηθώ, ότι ώρα κι αν είναι, πίνω πάντα ένα ποτήρι νερό και πέφτω για ύπνο.

  Τέλος, έχω να πω πως τελικά αυτή η πρόκληση των 30 ημερών με έχει βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ στο να πίνω επιτέλους νερό. Είναι σαν να έχω βάλει ένα στοίχημα ή έναν στόχο και πρέπει να το κερδίσω. Έχω απέναντι μου -ή στην άκρη του μυαλού μου- την σελίδα κολλημένη στο γραφείο μου και κάθε μέρα οφείλω για το καλό μου να χρωματίζω όσο περισσότερα ποτήρια μπορώ. Και όλο αυτό με ιντριγκάρει, γιατί προκαλώ τον εαυτό μου να πίνω κάτι που μου κάνει καλό, δηλαδή νερό! Και αυτή η πρόκληση, είναι συν τις άλλης και διασκεδαστική, διότι παρακολουθώ την πρόοδο μου μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα. Άσε που αποχτάω και την συνήθεια να πίνω επιτέλους νεράκι του Θεού, γιατί τελικά, σαν το νερό δεν έχει.

   Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά εκτυπώσιμα σχετικά με αυτή την πρόκληση. Εγώ επέλεξα το παρακάτω της φωτο, γιατί μου αρέσει και με βολεύει περισσότερο. Αν θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία ή και στον παρακάτω σύνδεσμο.

  *Σημ.: Το εκτυπώσιμο το έχω βρει ΕΔΩ σε αυτήν την σχετική ανάρτηση.

https://www.dropbox.com/s/ml1mps0hj3pwscn/30%20Day%20water%20challenge.pdf?dl=0






Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

3 σχόλια :

  1. Πολύ ενδιαφέρον! Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με το νερό, προτιμώντας πάντα το καφέ και το τσάι. Νομίζω πως βοηθάει να βλέπεις στο χαρτί πόσο νερό έχεις πιεί, ειδικά όταν μπορείς με μια μάτια να το συγκρίνεις με το ποσό νερό θα έπρεπε να έχεις πιεί! Θα το δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά βοηθάει το είδα τον μηνα Ιανουάριο, το βλέπω και τώρα που συνεχίζω τον φεβρουάριο... και πραγματικά επιτέλους πίνω παραπάνω νερό από το ένα ποτήρι ή το καθόλου! Δοκίμασε το και που ξέρεις μπορεί να δουλέψει πολύ καλύτερα από ότι περιμένεις!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Κι εσύ θέμα με το νερό; Κι εγώ! Σ' ευχαριστώ για την ιδέα του εκτυπώσιμου, δεν το είχα σκεφτεί. Από το να κάθομαι και να σβήνω γραμμούλες όπως έκανα -βαρετά- μέχρι τώρα, πιο καλή λύση είναι αυτό, θα το κάνω!
    Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes