🖋My Favorite Quotes #12: 160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας 2013

160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας

   Η συναισθηματική αρμονία μπορεί να επιτευχθεί. Δεν είναι άπιαστο όνειρο. Κατακτάται με το χαμόγελο, τη θετική προσέγγιση των πραγμάτων και τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους γύρω μας. Ακολούθησε τις συμβουλές του ημερολογίου αυτού και ανακάλυψε μια καλύτερη ζωή!

  Είμαι σε μια φάση... θα έλεγα όχι τόσο ήρεμη και μες την τρελή αισιοδοξία. Όμως επειδή με ξέρω καλά, λίγες ημέρες χρειάζομαι για να πάρω και πάλι τα πάνω μου, και μάλιστα στα ακόμα καλύτερά μου. Έτσι λοιπόν, όπως ήμουν σκεπτική και προσπαθούσα να διαχειριστώ τις κακές μου σκέψεις βρίσκοντας και βλέποντας τα καλά και τα θετικά των κακών σκέψεων μου, αμέσως στο μυαλό μου, μου ήρθε ένα βιβλίο/ημερολόγιο. Κοίταξα τη βιβλιοθήκη μου, το πήρα στα χέρια μου, άρχισα να το ξεφυλλίζω και να το διαβάζω.

160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας
  Το ημερολόγιο αυτό λέγεται "Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας", είναι του 2013 και περιέχει μικρά κειμενάκια/αισιόδοξα quotes της Σμαρούλας Παντελή. (σημ.: Νομίζω πως κάθε χρόνο κυκλοφορεί κάτι ανάλογο!) Σας το είχα δείξει στο instagram μου, τότε το 2013 όταν το είχα πάρει στα χέρια μου. Αν θυμάμαι καλά, χωρίς να είμαι και σίγουρη πρέπει να το είχα κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό. Δεν έχω σημειώσει τίποτα απολύτως σε αυτό, απλά το είχα και το έχω για να το ξεφυλλίζω, να πέφτω σε τυχαία σελίδα και να διαβάζω κάποιο τυχαίο quote.

  Μάλιστα, από τότε έλεγα πως θέλω να γράψω μια ανάρτηση γι' αυτό το ημερολόγιο και να μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα quotes. Εντάξει, μπορεί να μην το έκανα το 2013, το κάνω όμως τώρα το 2017 και χαίρομαι γιατί για μένα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μέσα από αυτά τα 160 αισιόδοξα quotes (ναι, ναι 160 quotes παρακαλώ!) να πάρω λίγη παραπάνω δύναμη και θετική ματιά που τόσο ανάγκη έχω με την περίεργη-πεσμένη ψυχολογία που με δέρνει τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς δεν ευθύνομαι μόνο Εγώ γι' αυτό αλλά και να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί μέσα από κάποιο μικρό ή μεγάλο κείμενο μπορεί να βρούμε μια απάντηση και λίγη βοήθεια που ίσως έχουμε ανάγκη να πάρουμε από κάποια λόγια τρίτων.
   
  Ξέρω πως τα 160 quotes είναι πολλά για να τα διαβάσετε 'κατεβατά' σε μια ανάρτηση. Σκέφτηκα βέβαια να τα χωρίσω σε 2 ή και 3 αναρτήσεις σαν part 1 & 2 αλλά νομίζω πως όλα μαζί σε μια ανάρτηση είναι πολύ καλύτερα σαν αρχείο. Οπότε, θεωρώ πως αξίζει ο κόπος να αφιερώσετε λίγο χρόνο να τα διαβάσετε όλα γιατί τέτοια quotes που λένε αλήθειες που κατά βάθος γνωρίζουμε όλοι μας, μόνο θετικά vibes μπορούν να μας δώσουν.

▬▬▬▬▬

160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας
1. Να έχεις μια αισιόδοξη και φωτεινή χρονιά! Να δεχτείς τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες με το ίδιο θάρρος και την ίδια λαχτάρα για ζωή.

2. Καμιά φορά σκοτεινιάζει η ψυχή μας γιατί σβήνουμε το φως στο δωμάτιο όπου φυλάμε τα όνειρά μας.

3. Το Σαββατοκύριακο δεν είναι μόνο για ξενύχτι και κραιπάλες, είναι και μια ευκαιρία για χαλάρωση, προσευχή και αληθινή φροντίδα του εαυτού μας.
 
160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας

4. Πολύς κόσμος φοβάται να έρθει σε επαφή με τη θλίψη του, μήπως πονέσει, και τελικά καταλήγει να ζει μισή ζωή, χωρίς συναισθήματα.

5. Οι περισσότεροι ασχολούνται με το δίκαιο και το άδικο χωρίς να φροντίζουν ουσιαστικά τις πραγματικές τους ανάγκες.

6. Αν έχεις κουραστεί και χρειάζεσαι χρόνο μόνο για εσένα, δήλωσε το ειλικρινά και τίμια, χωρίς να γκρινιάζεις και να επιτίθεσαι στους γύρω σου.

7. Οι δυσκολίες και οι επιτυχίες είναι κομμάτια της πραγματικότητας και πρέπει να βρούμε τρόπο να είμαστε χαλαροί και ήρεμοι απέναντι και στα δυο.

8. Αν αισθάνεσαι πως έχεις πιο πολλές αποτυχίες στη συλλογή σου από αυτές που σου αναλογούν, σκέψου μήπως έχεις βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.

9. Συνέχισε να αξιοποιείς το Σαββατοκύριακο με σκοπό να ανασυντάξεις πραγματικά τις δυνάμεις σου και όχι να αναλωθείς σε υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ!

10. Φρόντισε την καθημερινή σου διατροφή σαν να φροντίζεις ένα ευαίσθητο μικρό παιδί και όχι σαν να γεμίζεις ένα σκουπιδοτενεκέ!

11. Ποιος είπε ότι θα αρέσεις σε όλους; Φρόντισε, όμως, να συναντάς πιο πολλούς ανθρώπους στους οποίους αισθάνεσαι ότι αρέσεις.

12. Ευκαιρία να ασχοληθείς με το να αρέσεις πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου. Όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και εσωτερικά. Φρόντισε την καλλιέργειά σου τόσο ψυχικά όσο και πνευματικά.

13. Αν η δουλειά που κάνεις δεν σου αρέσει πολύ, φρόντισε να έχεις κάτι που σου αρέσει τις ώρες που δεν εργάζεσαι. Η δουλειά είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής.

14. Μέσα στον βαρύ χειμώνα είναι ευκαιρία να ασχοληθείς με τον χώρο σου. Ξεκίνα υπεύθυνα και σοβαρά να τον μεταμορφώνεις στον δικό σου μικρό παράδεισο.

15. Δεν αρκεί να κάνεις το σωστό. Πρέπει να μπορείς να βρεις τρόπο να το απολαύσεις.

16. Δικαιούσαι να πεις όχι σε κάθε μορφή επικοινωνίας που σε βλάπτει.

17. Μην ντύνεσαι βιαστικά για να βγεις. Βάλε πάνω σου ένα μαντήλι, ένα υφασμάτινο λουλούδι, έστω ένα κόκκινο κορδελάκι, που να σου θυμίζει πως η ευτυχία είναι πρώτα στο χέρι σου.

18. Όταν διαφωνείς με κάτι, πρότεινε εσύ κάτι διαφορετικό, που μπορεί να είναι καλό τόσο για σένα όσο και για τους άλλους.

19. Διαφώνησε συμφωνώντας. Δηλαδή βρες κάτι στο οποίο θα μπορέσεις να συμφωνήσεις με αυτούς που συνεργάζεσαι. 

20. Η πραγματικότητα έχει και στιγμές έντασης. Κάνε ένα βήμα πίσω και πάρε βαθιές αναπνοές. Χαλάρωσε και συνέχισε, μηδενίζοντας το κοντέρ της έντασης.

21. Η αναπνοή μας είναι το κλειδί στο εσωτερικό μας Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών. Μάθε να αναπνέεις σωστά και θα γίνουν θαύματα με τη διάθεσή σου.

22. Έστω και μισή ώρα γρήγορο περπάτημα, ακόμα και στη βροχή και το κρύο, θα σε αναζωογονήσει και θα σου επαναφέρει τη διάθεση για ζωή. 

23. Μην ξεχνάς τους φίλους σου. Αποτελούν το αόρατο δίχτυ ασφαλείας που βρίσκεται πάντα εκεί για να σε κρατήσει όταν χρειαστεί.

24. Δοκίμασε να περιποιείσαι τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι και ζεις. Αυτό θα σε φέρει πιο κοντά στην αισιοδοξία.

25. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι κουραστικό, προσπάθησε να τελειώνεις με αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

26. Είναι καλό μερικές φορές να μην έχεις πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να εξασκηθείς στο να μη φοβάσαι τα κενά και τις παύσεις.

27. Η πραγματική καλοπέραση συνδέεται με την ομαδικότητα. Όταν είμαστε μια καλή παρέα, μπορούμε να κάνουμε και την πιο δύσκολη δουλειά.

28. Ο χώρος εργασίας μπορεί να μοιάζει με άχαρο τοπίο. Κάνε κάτι εσύ για να φέρεις την αίσθηση της συντροφικότητας στο γραφείο.

29. Λένε πως αν έχεις να φας έναν βάτραχο, κάν’ το αμέσως για να ξεμπερδεύεις.

30. Αν έχεις να φας δυο βατράχια, φάε πρώτα το πιο άσχημο.

31. Τελειώνει ο μήνας. Πόσο χάρηκες τη ζωή; Συνειδητοποίησε το δικό σου μερίδιο ευθύνης στη χαρά που σου δίνει η ζωή.

32. Στις παύσεις και τα κενά μπορούν να αποκαλυφθούν θησαυροί. Ταλέντα που δεν ξέραμε πως έχουμε, φίλοι που δεν είχαμε προσέξει, ευκαιρίες που δεν μεταδίδονται από τις ειδήσεις κ.ά. 

33. Όταν είναι δύσκολο να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς ή αυτό που θέλει ο άλλος, μπορούμε να στρίψουμε ένα νόμισμα. Δεν χρειάζεται να κουράζουμε το θέμα!

34.  Καμιά φορά λέμε πολλά λόγια ενώ δεν χρειάζεται. Σαν να φοβόμαστε το συναίσθημα.

35. Γιατί όμως να φοβόμαστε το συναίσθημα; Το συναίσθημα είναι ένας εσωτερικός δείκτης αλήθειας. Πρέπει να μάθουμε να το αναγνωρίζουμε και να το εμπιστευόμαστε.

36. Πλησιάζει και αργία! Ε, λοιπόν ευκαιρία για μεγάλες εξερευνήσεις. Όσο και να είσαι του καναπέ, καλό είναι να βρεθείς έστω και για λίγο κοντά στη φύση. Όχι απαραίτητα σε ταβέρνα κοντά στη φύση!

37. Ευκαιρία για μια μικρή προσωπική επανάσταση! Δείξε επιτέλους την αντίστασή σου σε κάτι που σε χαλάει!

38. Καλλιέργησε τη συναισθηματική σου ευφυΐα. Γίνε παρατηρητής των συναισθημάτων. Όλοι έχουμε συναισθήματα που καθορίζουν τις επιλογές μας και τα αγνοούμε. Μάθε να τα βλέπεις.

39. Ξενοιασιά δεν σημαίνει αδιαφορία. Σημαίνει να μην είμαι δούλος του πρέπει.

40. Βρες ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα που σε κάνει να γελάς και διάδωσέ το. Το γέλιο έχει τεράστια θεραπευτική αξία.

41. Δώσε όσο πιο πολλές ευχές μπορείς στους γύρω σου. Μ’ αυτό τον τρόπο συντονίζεσαι με τη θετική πλευρά της ζωής.

42. Σε όλους μας συμβαίνουν αναποδιές, γι’ αυτό κρατήσου στη συχνότητα της θετικής σκέψης.

43. Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγαλύτερες στο μυαλό μας ενώ, όταν τις αντιμετωπίζουμε, πολλές φορές λέμε «Σιγά το πράγμα»!

44. Ασκήσουν στη θετική αναπλαισίωση, που σημαίνει να μεταμορφώνεις μια δυσκολία σε μικρότερη δυσκολία.

45. Καμιά φορά γινόμαστε σαν μικρά παιδιά που τα θέλουν όλα τώρα. Δημιούργησε μια καλύτερη σχέση με την ποιότητα, αφήνοντας την ποσότητα λίγο πιο πέρα.

46. Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται στην ιδέα να αρέσουν στους άλλους και καταλήγουν να κάνουν πράγματα που δεν αρέσουν στους ίδιους.

47. Οτιδήποτε και να κάνουμε για να αρέσουμε στους άλλους πρέπει πρώτα να το εγκρίνουμε. Πρέπει πρώτα να αρέσει σε εμάς.

48. Ένα από τα πιο καλά φάρμακα για τη ψυχή είναι να βρεθούμε σε ένα ξέφωτο και  να ατενίσουμε τον ορίζοντα. Ας μην χάνουμε τέτοιες θεραπευτικές ευκαιρίες. 

49. Όταν εύχεσαι καλημέρα, να το εννοείς.

50. Άφησε τον εαυτό σου τελείως ελεύθερο να ονειρευτεί, χωρίς να τον λογοκρίνεις και χωρίς να αυτοσαρκάζεσαι.

51. Καμιά φορά τα όνειρα φαίνονται άπιαστα, αλλά όταν ονειρευόμαστε κάτι, είναι σίγουρο πως μπορούμε να το πλησιάσουμε. Γι’ αυτό και μπορούμε να το ονειρευτούμε.

52. Καθένας μας έχει τις δικές του ατέλειες. Δείξε αγάπη στις δικές σου όπως θα έδειχνες αγάπη σε ένα απροστάτευτο μικρό πουλί.

53. Ευκαιρία για ένα μαγιάτικο στεφάνι αρμονίας. Φτιάξε ένα με χάρτινα λουλούδια και κρέμασε από κάθε λουλούδι μια χάρτινη κορδέλα, όπου θα γράψεις κάτι που σου αρέσει στον εαυτό σου.

54. Αν έχεις κάποιο όνειρο για τη ζωή σου, φρόντισε να το προσεγγίσεις τολμώντας, γιατί ύστερα από πολλά χρόνια θα το μετανιώσεις που δεν το κυνήγησες.

55. Εγκαινίασε ένα Τετράδιο Ονειρεμένων Επιθυμιών. Γράψε οτιδήποτε επιθυμείς ή ονειρεύεσαι να κάνεις και να αποκτήσεις και άνοιγέ το συχνά για να το συμβουλεύεσαι.

56. Όταν ακούς μια αρνητική κριτική για σένα, σκέψου ποιος σου την απευθύνει. Τι παραπάνω μπορεί να ξέρει για το τι θα σε ωφελούσε;

57. Οι προσδοκίες φέρνουν άγχος και απογοητεύσεις. Οι επιθυμίες φέρνουν γλυκά συναισθήματα.

58. Αντί να ασχολείσαι με τα δεινά που έρχονται, συγκεντρώσου στις καλές στιγμές που έχεις.

59. Δείξε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και κάθε τόσο τόλμα να κάνεις κάτι που μέχρι χθες το έβρισκες δύσκολο.

60. Μην περιμένεις τους φίλους σου για να ξεκινήσεις κάτι που θέλεις. Έχεις τον καλύτερο φίλο κοντά σου, τον εαυτό σου.

61. Ξεκίνα την εβδομάδα σου με μια δική σου προσευχή.

62. Όταν οδηγείς στον δρόμο, δώσε προτεραιότητα σε κάποιον που βιάζεται και απόφυγε να θυμώσεις. Ο θυμός είναι η χειρότερη παρέα στο αυτοκίνητο. 

63. Η κατάθλιψη είναι συχνά το αποτέλεσμα συσσώρευσης θυμού και θλίψης. Μοιράσου τα συναισθήματά σου με καλούς φίλους.

64. Στη ζωή έχουμε πάντοτε επιλογές. Ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές έχουμε την επιλογή να συγκεντρωθούμε στην αναπνοή μας μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο. 

65. Τα χρώματα που φοράμε επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Επέλεξε χρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση όταν τα φοράς.

66. Αν έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι που σε βασανίζει, αντιμετώπισέ το γρήγορα γιατί έτσι θα τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα.

67. Μπήκαμε στο καλοκαίρι. Κάνε την καλύτερη γυμναστική για τους μυς του προσώπου σου χαμογελώντας συχνά.

68. Το να εστιάζεις μόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση δεν μπορεί να σου δώσει μια γεμάτη ζωή.

69. Το να έχεις πάντα δίκιο μπορεί να σε απομονώσει. Ψάξε και βρες και το δίκιο των άλλων για να νιώθεις πιο κοντά τους και για να επιθυμούν και οι άλλοι τη συντροφιά σου.

70. Η συναισθηματική ευφυΐα απαιτεί να μπορείς να μπεις στη θέση του άλλου. 

71. Το να μπορείς να μπαίνεις στη θέση του άλλου δεν σημαίνει να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Σημαίνει, όμως, να μπορείς να κατανοείς το συναίσθημα και τη θέση του άλλου.

72. Όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου, μην κολλάς στα λάθη και τις παραλείψεις. Σκέψου περισσότερο εκείνα για τα οποία νιώθεις υπερηφάνεια.

73. Είναι σίγουρο πως πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε πίσω ποτέ. 

74. Μην χάνεις χρόνο και ενέργεια ψάχνοντας να βρεις το δίκιο σου. Έχει μεγαλύτερη σημασία να εστιάσεις στον τρόπο που εκφράζεσαι για να μπορούν οι άλλοι να δουν το δίκιο σου.

75. Το να αισθάνεσαι ότι ανήκεις κάπου σου δίνει μεγάλη ασφάλεια και ενέργεια. Διάλεξε με προσοχή τις ομάδες στις οποίες ανήκεις. Αποτελούν μέρος της ταυτότητας σου.

76. «Ανήκω» σημαίνει νιώθω μέλος μιας ομάδας που με κάνει να αισθάνομαι πως η παρουσία μου είναι σημαντική.

77. Το καλοκαίρι σού δίνει την ευκαιρία να συναντιέσαι με τους φίλους σου πιο συχνά, στον κήπο, στο μπαλκόνι σου ή στο πάρκο και να μοιράζεσαι. Η ζωή έχει νόημα όταν τη μοιράζεσαι. 

78. Το να καταπίνεις τα συναισθήματά σου δεν σε βοηθάει καθόλου. Μίλησε στους δικούς σου ανθρώπους για οτιδήποτε σε βαραίνει.

79. Φούσκωσε ένα στρώμα και βούτηξε στη θάλασσα. Άσε το κυματάκι να σε χαλαρώσει. Να δέσεις, όμως, το στρώμα με ένα σκοινί σε κάποιο αγκυροβόλιο για να μη βρεθείς μακριά.

80. Η συναισθηματική ισορροπία προϋποθέτει ειλικρίνεια με τον ίδιο μας τον εαυτό.

81. Το να αποφεύγουμε μια ρήξη από φόβο μήπως απομονωθούμε δεν μας προστατεύει πραγματικά.

82. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε εμείς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουμε.

83. Α+Β=Γ, που σημαίνει ότι αν κάνω κάτι (Α) σε κάποιον που αντιδρά με τρόπο (Β), θα έχω ένα αποτέλεσμα (Γ). Για να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα,, θα πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό.

84. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα συναισθήματα. Αντίθετα χρειάζεται να μπορούμε να τα διακρίνουμε και να τα συμβουλευόμαστε.

85. Το πρόβλημα σε μια σχέση το έχει αυτός του οποίου οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται. Αν οι ανάγκες σου δεν ικανοποιούνται, τότε εσύ έχεις το πρόβλημα.

86. Δεν μπορείς να λες σε κάποιον «έχεις πρόβλημα» και να περιμένεις να αλλάξει. Πρέπει να τον βοηθήσεις να καταλάβει με ποιον τρόπο σε δυσκολεύει η συμπεριφορά του.

87. Εφόσον ως άνθρωποι ζούμε και εργαζόμαστε σε ομάδες, χρειάζεται να βρούμε τρόπους να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο για να είμαστε όλοι σε ισορροπία.

88. Μην περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου από τον καναπέ που κάθεσαι. Η ζωή αλλάζει με δράση.

89. Αν έχεις να πας από το σημείο Α στο σημείο Β, χρειάζεται να καταλάβεις από πού πρέπει να περάσεις και να μην περιμένεις να προσγειωθείς στο σημείο Β ως διά μαγείας.

90. Τα συναισθήματα είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, η οργή, η ευτυχία, η δυστυχία, η γαλήνη, ο φόβος, ο έρωτας, η ασφάλεια, η ζήλια, ο πόνος, η μοναξιά, η απελπισία! Μάθε να τα αναγνωρίζεις.

91. Για να έχεις ψυχική ισορροπία, χρειάζεται να ακούς προσεχτικά και όχι μόνο να μιλάς.

92. Το τραγούδι όπως και το γέλιο δημιουργούν ψυχική ευφορία. Τραγούδα και γέλα όσο πιο συχνά μπορείς.

93. Το μυστικό της συναισθηματικής αρμονίας κρύβεται στην απόφασή σου να συνάψεις ειρήνη με τις δυσκολίες της ζωής.

94. Πάρε στις διακοπές ακουαρέλες και χαρτιά και άσε τον εαυτό σου να ζωγραφίσει ελεύθερα και αβίαστα, χωρίς να τον κρίνεις. Είναι μια μορφή διαλογισμού, που φέρνει γαλήνη.

95. Αν οι διακοπές έχουν την ένταση της καθημερινότητας, τότε δεν είναι διακοπές. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα.

96. Έχουμε ανάγκη από γαλήνη. Μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την αναγκαία καθημερινή δόση γαλήνης με διαλογισμό. Κάθισε άνετα κάπου και κλείσε τα μάτια σου για 5 λεπτά. 

97. Το πρωινό ξύπνημα στις διακοπές έχει μεγάλη θεραπευτική αξία γιατί σου επιτρέπει να πιεις τον καφέ σου και να κάνεις τη βόλτα σου με ηρεμία, ενώ οι άλλοι ακόμη κοιμούνται.

98. Αν είσαι σε διακοπές με παρέα, δεν χρειάζεται συνεχώς να αγωνιάς αν όλοι περνούν καλά. Καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του.

99. Τρίτη και 13! Ευκαιρία να εστιάσεις στην καλή τύχη! Φτιάξε μια ευχή για να έχεις καλή τύχη. Γράψε τη στην άμμο!

100. Στην Ελλάδα έχουμε πολλές Παναγίες. Δοκίμασε να παρακολουθήσεις μια λειτουργία. Είναι ένας τρόπος να συνδεθείς με τον πνευματικό σου εαυτό.

101. Αντί να αγωνιάς για το σώμα σου και τις ατέλειές του, δοκίμασε να εστιάσεις στα εσωτερικά σου χαρακτηριστικά. Σκέψου για ποιους λόγους σε θέλουν οι άλλοι στην παρέα τους. 

102. Αύγουστος σημαίνει και τέλος του καλοκαιριού. Αντί να στενοχωριέσαι, κάνε μια λίστα από πράγματα που θα ήθελες να κάνεις τον χειμώνα και δεν μπόρεσες την προηγούμενη χρονιά.

160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας
103. Γιόρτασε κάθε μέρα και δείξε ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά πράγματα που έχεις στη ζωή σου. Μην αφήνεις τις δυσκολίες να γίνουν οι πρωταγωνίστριες της ημέρας σου.

104. Κοίταξε μακριά στον ορίζοντα καθώς δύει ο ήλιος. Συνειδητοποίησε πως κάθε μέρα ο ήλιος ανατέλλει και για σένα. 

105. Κάποιες φορές συμβαίνει να μην περάσουμε στις διακοπές μας και τόσο καλά. Είναι κι αυτό κάτι που τυχαίνει στη ζωή, που δεν μπορεί να είναι μια ευθεία γραμμή.

106. Γίνε για λίγο παπαράτσι και φτιάξε μια εφημερίδα με κουτσομπολιά, αστεία και φωτογραφίες από τις διακοπές. Μπορείς να τη στείλεις στους φίλους για να διασκεδάσετε την επιστροφή στην καθημερινότητα!

107. Δεν τελείωσε ένα όμορφο καλοκαίρι· αρχίζει ένα χρωματιστό φθινόπωρο. Έχε την καρδιά σου ανοιχτή για ευχάριστες εκπλήξεις.

108. Συνδέσου με τη θετική σου ενέργεια και γύρνα στην καθημερινότητα με χαμόγελο. Θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα και οι άλλοι θα σ’ το ανταποδώσουν.

109. Ξέρεις, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Αξιοποίησε αυτή την πληροφορία. Και καλό φθινόπωρο! 

110. Έχεις πάντα την επιλογή να ασχολείσαι με τα κακώς κείμενα ή να εστιάζεις στο πώς θα γίνεις ένας αλχημιστής της καθημερινότητας μετατρέποντας τις δυσκολίες σε ευκαιρίες.

111. Έχεις την επιλογή να εξασκηθείς στο να μεταμορφώνεις τα τοξικά συναισθήματα, όπως τον φόβο και τη ζήλια, σε απελευθερωτικά συναισθήματα, όπως γαλήνη και αγάπη.

112. «Μεταμορφώνω ένα συναίσθημα» σημαίνει συνδέομαι με τις εσωτερικές θετικές μου δυνάμεις και εστιάζω στο κομμάτι της πραγματικότητας που μου δίνει χαρά, δύναμη, αισιοδοξία. 

113. Αν έχω κάποιον με τον οποίον πρέπει να συνεργαστώ, είναι καλό να βρω τα στοιχεία του χαραχτήρα του με τα οποία συνδέομαι και να του το δείξω. Μαζί θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

114. Υπάρχουν μέρες που η ψυχή μας δεν μπορεί να χαρεί. Η φύση είναι καλός γιατρός και με τα χρώματά της θυμίζει τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Μην κλείνεσαι μέσα όταν δεν έχεις κέφι.

115. Να θυμάσαι πως μέσα μας υπάρχει ένας θεραπευτής που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο ενός φίλου αλλά και τον δικό μας. Ανακάλυψε τον δικό σου εσωτερικό θεραπευτή.

116. Η αθωότητα είναι απελευθερωτική. Θυμήσου με τι ευκολία συγχωρούσες τους φίλους όταν ήσουν παιδί και με πόση χαρά ξαναρχίζατε το παιχνίδι. Μήπως η αθωότητα είναι χρήσιμη και σε εμάς;

117. Όταν κρίνουμε τους άλλους γύρω μας, γεμίζουμε τοξίνες γιατί στο βάθος γνωρίζουμε ότι και οι άλλοι κρίνουν εμάς. Πόσο μας χρησιμεύει πραγματικά αυτή η τοξική κριτική;

118. Βάζοντας στους ανθρώπους ταμπέλες είναι σαν να υψώνουμε τείχη ανάμεσά μας, οπότε είναι σχεδόν αδύνατον να χαρούμε ή να συνεργαστούμε χωρίς να αγκομαχάμε από το ανέβα-κατέβα.

119. Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη με τους γύρω σου, σκέψου και εκφράσου με απλό τρόπο.

120. Μάθε να δείχνεις καλοσύνη τόσο στον εαυτό σου όσο και στους άλλους. Θα περνάς πιο καλά.

121. Δώσε στον εαυτό σου το δικαίωμα να αποκτήσει αγνή ματιά. Προχώρα χωρίς προσδοκίες, με ανοιχτό μυαλό, έτοιμο να δει αυτό που υπάρχει και όχι αυτό που θα ήθελες ή θα έπρεπε να υπάρχει.

122. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να απολογείσαι για τα συναισθήματά σου. Άφησε τον εαυτό σου να αισθάνεται ελεύθερα και όχι όπως θα όφειλε να αισθάνεται.

123. Αν κάποιος σε θυμώνει, μπορείς απλώς να του πεις: «αυτό που κάνεις με θυμώνει».

124. Αν κάποιος σε πλήγωσε, μπορείς απλώς να του πεις: «αυτό που έκανες με πλήγωσε».

125. Αν κάποιος προσπαθεί να σου κάνει τον δάσκαλο και γι’ αυτό αισθάνεσαι πίεση, μπορείς απλώς να του πεις: «δεν με βοηθάς μ’ αυτό τον τρόπο».

126. Όλοι μας μέσα σε μια φυσιολογική ζωή παίζουμε ρόλους. Σε άλλους είμαστε καλοί και σε άλλους μπορούμε να βελτιωθούμε. Ας χαρούμε τους ρόλους που παίζουμε καλά!

127. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρνει σε όλα. Χαλάρωσε και σημείωσε αυτά στα οποία τα πας καλά, για να τα θυμίζεις στον εαυτό σου όταν σε πιάνουν οι κακίες μαζί του.

128. Παίξε με τους φίλους σου το παιχνίδι όπου λέτε ο ένας στον άλλο τα θετικά σας. Ας κόψουμε αυτή την κακή συνήθεια να υπογραμμίζουμε μόνο τα λάθη μας.

129. Εξερεύνησε τον κόσμο γύρω σου, γνώρισε τους ανθρώπους καλύτερα, μάθε ξένες γλώσσες, άκου διαφορετικές μουσικές. Υπάρχει τόσος πλούτος γύρω σου. 

130. Δεν είσαι μόνο ένα πράγμα. Είσαι ένα σύνολο από σκέψεις, συναισθήματα, δεξιότητες, ταλέντα και όνειρα. Γνώρισε τον εαυτό σου καλύτερα. Είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος. 

131. Και βέβαια μπορείς να αλλάξεις γνώμη. Όλα αλλάζουν, όλοι μας αλλάζουμε. Είμαστε μέρος της αλλαγής του σύμπαντος.

132. Γιατί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια; Γιατί να βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους; Η ζωή σού δίνει άπειρες ευκαιρίες για εξερεύνηση και πνευματική αφθονία. 

133. Αντιμετώπισε τις αργίες με παιδικότητα. Μην φυλακίζεις την ψυχή σου στις υποχρεώσεις.

134. Καθάρισε την ψυχή σου όπως καθαρίζεις τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου. Πέτα από πάνω σου τα τοξικά συναισθήματα, τις τοξικές σκέψεις και τις τοξικές σχέσεις.

135. Μην ψάχνεις τη δύναμη μέσα στο εγώ σου. Βρες τη μέσα στις σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα.

136. Όταν προσπαθείς να λύσεις μόνος σου τα προβλήματα, απλώς βιώνεις φόβο και μοναξιά. Ζήτησε βοήθεια για να έχεις καλή παρέα σε κάθε δυσκολία που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις.

137. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς· αρκεί να έχεις την πρόθεση.

138. Υπάρχουν στιγμές που δεν μας αρέσει ο εαυτός μας. Όλοι πέφτουμε σε παγίδες. Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου. Συμφιλιώσου με τις πλευρές του εαυτού σου που σου φαίνονται σκοτεινές. Προσπάθησε να καταλάβεις με ποιον τρόπο και για ποιον λόγο γεννήθηκαν.

139. Η τάξη και το χάος είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Ανακάλυψε την αξία του να μην ελέγχεις συνέχεια τα πράγματα.

140. Με το να κάνεις κάτι επίτηδες για να υποφέρει κάποιος άλλος δεν προσφέρεις καμία ουσιαστική χαρά σε εσένα.

141. Ό,τι και να γίνεται γύρω σου, συγκεντρώσου σε αυτό που εσύ θέλεις να δεις.

142. Αντί να βασίζεις τη ζωή σου στις εμπειρίες του παρελθόντος, άλλαξε τη ζωή σου βασίζοντάς τη στα όνειρά σου για το μέλλον.

143. Οι φοβίες μας δεν είναι τίποτε άλλο από μια δυνατή σχέση με οδυνηρές εμπειρίες του παρελθόντος. Να οραματίζεσαι καθημερινά το μέλλον που επιθυμείς.

144. Κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει τα όνειρά σου. Είναι δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι ελεύθερα.

145. Το εδώ και το τώρα αποτελεί τον μοναδικό πραγματικό χρόνο. Αυτή είναι η στιγμή που μπορείς να αλλάξεις το μέλλον σου. Από την επιλογή που κάνεις εδώ και τώρα.

146. Το βήμα σημειωτόν δεν μπορεί ποτέ να σε οδηγήσει στην αρμονία. Τις αναλογίες της αρμονίας θα τις ανακαλύψεις καθώς προχωράς προς την κατεύθυνση που επιθυμείς.

147. Πρέπει η καρδιά σου να συμφωνεί με τους στόχους σου για να αντέξεις τις δυσκολίες της πορείας προς αυτούς. 

148. Η αγάπη δεν είναι απλό συναίσθημα. Είναι μια τεράστια δύναμη που απελευθερώνει, θεραπεύει και δημιουργεί. 

149. Συντρόφευσε την πίστη σου στις αξίες σου με αγάπη για τη ζωή. Έτσι δεν θα γίνεις φανατικός. 

150. Δείξε τη δύναμη σου με αγάπη. Η βιαιότητα είναι μια παγίδα που σε φυλακίζει στην τοξικότητα.

151. Ασχολήσου με τα καθήκοντα σου με αγάπη για να έχεις καλή διάθεση.

152. Μην επενδύεις στην τάξη γύρω σου χωρίς αγάπη, γιατί έτσι θα γίνεις απλώς ένας ενοχλητικός σχολαστικός.

153. Τι νόημα έχει η αποστειρωμένη αυστηρότητα; Σε απομακρύνει από τους γύρω σου. Ντύσε την ανάγκη σwwου για δικαιοσύνη με αγάπη. 

154. Η αγάπη θεραπεύει. Η ζωή χωρίς αγάπη αρρωσταίνει.

155. Το να προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι εμποδίζει κάποιον άλλον να μας συμπληρώσει με την αγάπη του. 

156. Μάθε να αγαπάς αυτό που είσαι και όχι αυτό που θα έπρεπε να είσαι.

157. Το να συντηρείς μέσα σου μνήμες απόρριψης και πικρίας δεν σε αφήνει να συνδεθείς με την αγάπη. 

158. Γράψε μια επιστολή που θα την απευθύνεις στον εαυτό σου ευχαριστώντας τον για όσα κατάφερε τη χρονιά αυτή. 

159. Σκέψου ένα δικό σου τελετουργικό με το οποίο θα συγχωρέσεις τον εαυτό σου για τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τα λάθη του.

160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας
160. Αποχαιρέτησε τη χρονιά που περνάει με μια προσευχή. Υποδέξου τη νέα χρονιά με μια ευχή.


▬▬▬▬▬


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Συναισθηματικής ΑΡΜΟΝΙΑΣ 2013
Copyright © Κείμενα: Σμαρούλα Παντελή
Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ
1η έκδοση: Αύγουστος 2012


160 Quotes Ημερολόγιο Συναισθηματικής Αρμονίας


Σμαρούλα Παντελή (PhD)
  Η Σμαρούλα Παντελή είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας. Εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθεραπεύτρια και βοηθάει άτομα με φοβίες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά προβλήματα. Διευθύνει θεραπευτικές ομάδες με την τεχνική του ψυχοδράματος. Από το 1986 συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, στους οποίους προσφέρει εξειδικευμένα σεμινάρια ψυχολογίας και επικοινωνίας για τα στελέχη τους. Έχει διδάξει για επτά χρόνια «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας και εκπαιδευτικών παραμυθιών. Διευθύνει την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Playback Nuevo.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό της www.mirazomai.com και να επικοινωνήσετε μαζί της στο 210 7225538 ή στο 210 6772069 ή να της γράψετε στο info@mirazomai.com





Διαβάστε επίσης:
___________________

► Διαβάστε τα προηγούμενα post της στήληςMy Favorite Quotes
Οι Βιβλιοθήκη του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫... (Λίστα)
► ΒιβιλιοΚριτικές: Παρουσιάσεις/Κριτικές Βιβλίων






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ 
 Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Ομολογώ ότι τα έχω κάνει αχταρμά (ήταν πολλά τα ρητά Μαρία!)
    αλλά πέρα από όσα υπογράμμισες, μου έμεινε στο (ξανθό) μυαλό
    το 17! Γιατί άραγε;... Φιλιά πολλά Μαράκι και καλό βραδάκι! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Πέτρα μου, αχταρμά; Πες ό,τι τάχα διαβάζεις ένα βιβλίο ala Quotes!
      Αχαχα! Υπογράμμισα αυτά που αυτό τον καιρό με εκφράζουν λίγο περισσότερο.
      Όσο για το 17, ξέρεις, ξέρεις.... 😉
      Τα φιλιά μου αγαπημένη!💛

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω τα quotes, οπότε όπως κατάλαβες, λάτρεψα την ανάρτηση σου! Όμορφες σκέψεις που πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας, γιατί μας βοηθούν να θυμόμαστε τι αξίζει πραγματικά.
    Σε φιλώ χαμογελαστό κορίτσι. Καλό μας μήνα 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, χαίρομαι που λάτρεψες την ανάρτησή μου. Έπρεπε να την κάνω και την έκανα την κατάλληλη στιγμή!
      Κράτησε τα όλα μαζί με όσα έχεις μαζέψει και διάβασε τα όποτε το έχεις ανάγκη!
      Σε φιλώ κορίτσι μου! Καλό μας μήνα! 💛

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes