💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017 #6: Ημέρες 1-31 (Μάϊος 2017)

💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017 #6: Ημέρες 1-31 (Μάϊος 2017)


Δευτέρα 1/05/2017: Ακούω.
  Από πάντα και πάντα και για πάντα από τα πολυαγαπημένα μου!🎵🎵 #Music_is_the_love_of_my_life 🎶🎶 
🎼"Roll me, Control me, Please hold me, make me feel good, I'm telling you, my babe, It's all in the game of love..."




Τρίτη 2/05/2017: Βλέπω.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 2017
 Βλέπω την ομορφιά της θάλασσας και σκέφτομαι "True, strong, wild, alone, free and beautiful!" Χεχε!😉😏 "Κάνε ό,τι θέλεις. Ο Κόσμος αυτός είναι φανταστικός και έχει φτιαχτεί από αντιφάσεις." [William Blake, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος]


Τετάρτη 3/05/2017: Διαβάζω.
  Δυστυχώς αυτό τον καιρό δεν διαβάζω όσο θα ήθελα... εδώ καλά-καλά έχω χάσει επεισόδια στο να διαβάσω τα blogs σας. Διαβάζω όμως αυτά που γράφω για το βιβλίο μου και σβήνω, διαγράφω, διορθώνω, ξανά διαβάζω...


Πέμπτη 4/05/2017: Νιώθω.
  Σήμερα, αργά το βράδυ σαν έκπληξη άκουσα λόγια που δεν θα ήθελα έτσι όπως τα έλαβα να τα ακούσω, όμως τα μάτια, το βλέμμα, η έκφραση του προσώπου και οι κινήσεις του ατόμου αυτού μου επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως οι πράξεις τελικά αρκούν πολλές φορές κι από τα ίδια τα λόγια. Και ένιωσα από λύπη, πολύ χαρούμενη.


Παρασκευή 5/05/2017: Αλλάζω.
  Προσπαθώ να αλλάζω την κακή μου ψυχολογία σε καλή, διότι όταν με παίρνει από κάτω με παίρνει άσχημα και τώρα πια δεν ανέχομαι να πέφτω εύκολα και για πολύ. Και ξέρετε κάτι; Τα καταφέρνω εξαιρετικά καλά! 


Σάββατο 6/05/2017: Ορίζω.
  Ορίζω τη ζωή μου και κυρίως τα "θέλω", τις "επιθυμίες" μου ακριβώς όπως νιώθω Εγώ. Είμαι απόλυτη σε αυτό και δεν αφήνω κανέναν να μπαίνει στην μέση και να αποφασίζει άλλος για μένα. Θέλω να έχω την πλήρη ευθύνη των επιλογών μου, έτσι ώστε και να φτάσω στο γκρεμό να "κατηγορώ" μονάχα εμένα.


Κυριακή 7/05/2017: Θέλω.
 Πραγματικά θέλω να έχω την Υγειά μου Εγώ και όσοι αγαπώ, να είμαι πάντα τόσο δυνατή, τόσο χαμογελαστή, τόσο -ωραία- τρελή... για να αντέχω τη δύσκολη καθημερινότητα και ότι μου επιφυλλάσει η ζωή.


Δευτέρα 8/05/2017: Νικάω.
  Προσπαθώ πραγματικά καθημερινά να νικάω γενικά αλλά και ειδικά σε ένα συγκεκριμένο θέμα τις αμφιβολίες που έχω πολλές φορές για κάποια πράγματα, για κάποιες καταστάσεις, για κάποια λόγια ακόμα και για κάποιες κινήσεις. 


Τρίτη 9/05/2017: Χάνω.
  Νομίζω πως κάποιες φορές χάνω σε ανούσια πράγματα αρκετό πολύτιμο χρόνο. Και για να μην γίνεται αυτό, πρέπει να βάλω ένα καλό πρόγραμμα και να το ακολουθήσω κατά γράμμα. Έλα όμως που ως ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα, δύσκολα μου βγαίνουν τα προγράμματα. Πολλές φορές για να μην πω τις περισσότερες φορές τα αυθόρμητα, τα απρογραμμάτιστα μου βγαίνουν σε καλό και κερδίζω και χρόνο. 

Τετάρτη 10/05/2017: Μυρίζω.
  Μυρίζω τα αρώματα της Άνοιξης! 


Πέμπτη 11/05/2017: Γεύομαι.
  Γεύομαι όλες εκείνες τις στιγμές που μου δίνονται από εκείνη την 'επιλογή' Ν(Χ) που έκανα τον Οκτώβριο του 2015. Ό,τι επιλέγουμε να ζήσουμε, θεωρώ πως, έτσι ή αλλιώς, είναι ορθό για μας τους ίδιους να το ζήσουμε.


Παρασκευή 12/05/2017: Πίνω. 
  Έχω να δηλώσω πως όλο τον μήνα Μάϊο και συνεχίζω και τον Ιούνιο, δεν έχω πιει αναψυκτικά παρά μόνο ελάχιστα. Πλέον, πίνω αρκετό νερό, όπως σας δείχνω τους τελευταίους 5 μήνες στην στήλη "30 Day Water Challenge" και χαίρομαι πολύ πολύ γι' αυτό!


Σάββατο 13/05/2017: Ανήκω.
  Αχαχαχα! "Ανήκω σε μένα και στα όνειρά μου" που λέει και ο Μαζώ;! Ένα από τα αγαπημένα και τραγούδια της ζωής μου. Πρώτα απ' όλα ανήκω στον εαυτό μου, γιατί αυτόν θα έχω πάντα σε κάθε εύκολη και δύσκολη στιγμή και μέχρι το τέλος. Μετά έρχονται όλοι οι υπόλοιποι!


Κυριακή 14/05/2017: Αγαπώ.
 Αγαπώ πολλά -ωραία- πράγματα. Από τη συγγραφή, τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τις εξερευνήσεις, το γέλιο... μέχρι το blog μου φυσικά.
 

Δευτέρα 15/05/2017: Φθονώ.
  Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ποτέ μέχρι σήμερα που είμαι 33 χρονών, δεν έχω φθονήσει κανέναν και τίποτα. Γενικά είμαι χαρακτήρας που δεν φθονώ και δε ζηλεύω κάτι που έχει κάποιος άλλος και δεν το έχω Εγώ κι ας το θέλω πάρα πολύ, ούτε αν ζει καλύτερα από μένα ούτε αν έχει πετύχει περισσότερα πράγματα από μένα, ακόμα κι αν δεν έχει προσπαθήσει καθόλου. Ζηλεύω καθαρά και μόνο στα ερωτικά αλλά δεν θα το δείξω ξεκάθαρα στον άλλον. Έχω τον τρόπο μου πάντα να ζηλεύω τον σύντροφό μου χωρίς να γίνομαι κατίνα - γυναικούλα. Αν ζηλέψω κάτι θα είναι πάντα με την θετική του έννοια. Αλλά επειδή ο φθόνος κρύβει μόνο κακία, δεν θα μπορούσα Εγώ, έτσι όπως είμαι, να νιώθω φθόνο.

 
Τρίτη 16/05/2017: Σκέφτομαι.
  Είμαι σε μια φάση που σκέφτομαι περισσότερο θετικά για κάποια σχέδια που έχω στο μυαλό μου. Γενικά σκέφτομαι τόσο-όσο αντέχει το μυαλό μου την παρούσα φάση.


Τετάρτη 17/05/2017: Αισθάνομαι.
 Αισθάνομαι χαρούμενη μέσα στην όποια λύπη μου...


Πέμπτη 18/05/2017: Φροντίζω.
  Φροντίζω να περνάω μόνο καλά με τους ανθρώπους που εκτιμώ, σέβομαι, θαυμάζω και αγαπώ.


Παρασκευή 19/05/2017: Απολαμβάνω.
  Απολαμβάνω καθετί που με κάνει να γελάω, να είμαι σε μια φάση, όπως το λέω Εγώ, χιουμοροκατάσταση, καθετί που με κάνει χαρούμενη.   

 
Σάββατο 20/05/2017: Υπερέχω.
  Υπερέχω στο ότι μπορώ να διασκεδάσω, να περάσω καλά και να κάνω πράγματα με τον εαυτό μου, όταν φυσικά δεν γίνεται να έχω παρέα. Και δυστυχώς διαπιστώνω ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει να περνάει καλά μόνος με τον εαυτό του ούτε για μισή ωρίτσα. 


Κυριακή 21/05/2017: Υπολείπομαι.
  Υπολείπομαι σε αναισθησία όταν επιβάλλεται να είμαι αναίσθητη για να μην πληγωθώ.   

 
Δευτέρα 22/05/2017: Βοηθώ.
  Όταν βλέπω ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον, ότι είμαι ικανή να τον βοηθήσω, το κάνω με όλη μου την καλή καρδιά, με όλη μου την ευγένεια και χαίρεται η ψυχή μου. Πολλές φορές, συμβαίνει να βοηθάω και να την πατάω. Όμως λέω δε βαριέσαι;! Αφού είμαι τέτοιος Άνθρωπος!


Τρίτη 23/05/2017: Πολεμώ.
  Πολεμώ τις αρνητικές σκέψεις μου, τις αμφιβολίες μου. Πολεμώ τον κομπλεξισμό των γύρω μου και ακόμα περισσότερο πολεμώ τους αγέλαστους-σοβαροφανείς ανθρώπους με ένα λαμπερό ηχυρό χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. 


Τετάρτη 24/05/2017: Πιστεύω.
  Πιστεύω πως ό,τι επιλέγουμε την κάθε δεδομένη στιγμή, είναι ακριβώς ότι αισθανόμαστε και μας τραβάει την παρούσα φάση... οπότε δεν θα πρέπει να μετανιώνουμε για την όποια επιλογή μας, ακόμα κι αν μας έκαψε, μας πλήγωσε ή μας λύγισε. Στο τέλος κάθε επιλογής το συμπέρασμα είναι πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο και πάντα για να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί. 


Πέμπτη 25/05/2017: Δουλεύω.
  Δουλεύω πάνω στον εαυτό μου καθημερινά. Από το να βρίσκω λόγους να μην με παίρνει από κάτω μέχρι να κάνω μικρά πραγματάκια και να μην μένω στάσιμη. 


Παρασκευή 26/05/2017: Βαριέμαι.
  Βαριέμαι να είμαι σε μια παρέα και όλη την ώρα να μιλάνε για το ανύπαρκτο χρήμα και "αχ και βαχ  να είχα τώρα λεφτά να πάρω εκείνο, να πάρω το άλλο..." και δεν το λένε στα πλαίσια του χιούμορ αλλά της μιζέριας. Απαπα! Όλοι μιλάμε για την κρίση και τα σχετικά αλλά όχι σε βαθμό να φαίνεται ως ψύχωση. Καλύτερα βρε παιδιά να μιλάμε για το sex και οτιδήποτε άλλο που θα μας προκαλέσει να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Μόνο έτσι νικάμε την μιζέρια!


Σάββατο 27/05/2017: Ταξιδεύω.
   Ταξιδεύω με την φαντασία μου γιατί για ταξίδια σε όμορφους προορισμούς αυτό τον καιρό δεν υπάρχει δυνατότητα. 


Κυριακή 28/05/2017: Δημιουργώ.
  Δημιουργώ μια καινούργια αρχή σε έναν τομέα της ζωής μου που είχα πάρει πολύ σοβαρά κάποια πράγματα ενώ δεν έπρεπε καθόλου. Γιατί τελικά όταν "χαλάει" κάτι, μπορεί είτε να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο είτε να δημιουργηθεί μια καλή, σοβαρή ευκαιρία για να ξανά φτιαχτεί αυτό που χάλασε.
 


Δευτέρα 29/05/2017: Αντιστέκομαι.
 Αντιστέκομαι στους αγέλαστους και κομπλεξικούς ανθρώπους κι ανθρωπάκια.


Τρίτη 30/05/2017: Γράφω.
  Γράφω σχεδόν καθημερινά και ένα κομμάτι για το βιβλίο μου. Δεν είναι πάντα εφικτό αλλά λίγο λίγο, που θα πάει; θα φτάσω στην ολοκλήρωσή του.


Τετάρτη 31/05/2017: Τα καλύτερα του Μάη. 
   Ο Μάης δεν ήταν τελικά και τόσο εύκολος μήνας, τουναντίον, ήταν ζόρικος. Όμως, τελικά εκεί που κάτι τελειώνει, τσουπ σου φέρνει ως δια μαγείας τα καλύτερα. Και φεύγει η αρνητίλα και τα βλέπεις όλα πιο θετικά, cool με αποτέλεσμα ο επόμενος μήνας να κυλάει πολύ καλύτερα από τον προηγούμενο.




💭Ημερολόγιο Σκέψεων 2017
  Αυτές ήταν και οι 31 ερωτοαπαντήσεις μου για το μήνα Μάϊο για το "Ημερολόγιο Σκέψεων 2017", που δημιούργησε η Μαρία από το blog "Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά…"






Παρακάτω οι 30 ερωτήσεις του Ιουνίου 2017.
Ημερολόγιο Σκέψεων: οι 30 ερωτήσεις του Ιουνίου 2017



Διαβάστε επίσης:
___________________

►Διαβάστε τις περσινές αναρτήσεις της στήλης "Ημερολόγιο Σκέψεων 2016"
►Διαβάστε επίσης τις αναρτήσεις της στήλης "⌛Keep a 5 Year Journal 2015 & 2016"





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫  Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μου άρεσε που έκανες όλο το μήνα μαζί. Είναι σαν μια κατάθεση όλων όσων είσαι.
    Καλή δύναμη με το βιβλίο σου. Να σου ευχηθώ σύντομα να το έχουμε και στα χέρια μας.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, όταν κάνω μια ανάρτηση με όλες τις ερωτήσεις του μήνα είναι γιατί δεν έχω καταφέρει να κάνω τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις. Μια ολόκληρη ανάρτηση ίσως να κουράζει τους αναγνώστες....
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι μου γλυκό εύχομαι πάντα να αντιστέκεσαι στην μιζέρια και να έχεις πολύ πολύ έμπνευση για το βιβλίο σου και να το τελειώσεις πολύ πιο σύντομα από ότι περιμένεις.
    Σου στέλνω ένα τεράστιο φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes