✍ My thoughts #25 - Όσα λέγονται κι όσα φαίνονται (τα προφανή και τα αυτονόητα)...


   Σαν άνθρωποι έχουμε την ανάγκη άλλους ανθρώπους. Εξάλλου, είναι στην φύση του ανθρώπου να είναι κοινωνικό ον, να συναναστρέφεται και να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους. Και πόσο μάλλον ανθρώπους που θεωρούμε "δικοί μας ανθρώποι". Έχουμε την ανάγκη να τους έχουμε δίπλα μας με όποιον τρόπο μπορούν και εννοείται κι εμείς να κάνουμε το ίδιο γι' αυτούς.

  Η λογική των πραγμάτων και το ανθρώπινο αίσθημα λέει να χαίρεσαι με τις χαρές του άλλου να λυπάσαι με τις λύπες του, να γιορτάζεις τις επιτυχίες του, να λες μια καλή θετική κουβέντα για να τον εξιψώσεις, να του δείξεις ότι είσαι κοντά, δίπλα (ακόμα και από απόσταση το "μαζί" είναι εφικτό) να τον στηρίζεις στις προσπάθειες του, να τον βοηθάς όπου μπορείς γιατί η αλληλοβοήθεια, η αλληλοστήριξη, ο αλληλοσεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαία για μια υγιής αληθινή σχέση.

  Όλοι μας λοιπόν έχουμε την ανάγκη μετά από τον ίδιο μας τον εαυτό να πιστέψει  σε μας και ο "δικός μας άνθρωπος", όποιος κι αν είναι αυτός, όποια είδους σχέση κι αν είναι αυτή. Κάποιες φορές ίσως μόνο μια εμψυχωτική κουβέντα είναι κάτι παραπάνω από πολύ και αρκετό. Μια κουβέντα για να ξέρουμε ότι ο άλλος μας υπολογίζει, μας υποστηρίζει, μας στηρίζει σε ότι προσωπικά έχουμε αποφασίσει να ασχοληθούμε, ακόμα κι αν αυτό είναι μια δουλειά ή ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που μας γεμίζει με χαρά. 


  Κάποια πράγματα, κάποια αισθήματα εκτός ότι λέμε αυτό και εκείνο, οφείλουμε και να το δείχνονται με πράξεις. Πες το έτσι για την αμφιβολία, έτσι για την επιβεβαίωση, έτσι για την εμπιστοσύνη, έτσι για τους κρυμμένους φόβους, έτσι γιατί πολύ απλά υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι άλλες φορές θες κάτι παραπάνω από έναν λόγο και άλλες φορές κάτι λιγότερο από μια πράξη που όμως είναι σιωπηλή. Πολλές φορές η ίδια η σιωπή φέρνει παρεξηγήσεις. Οπότε, μια κουβέντα τόνωσης μπορεί και να βοηθήσει(ς) τον άνθρωπο σου για τον οποίο λες ότι νοιάζεσαι να πάρει το μήνυμα. Εξάλλου πια υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δείξεις την αγάπη σου, την στήριξη σου ακόμα και την συμπάθειά σου. Θες με λέξεις, με κινήσεις, με δώρα, με αισθήματα, με ένα μήνυμα, με ένα τηλεφώνημα, με μια απλή κουβέντα ακόμα και με ένα χαζό-ασήμαντο like👍 (εννοείται πως τα like καλύτερα να αποφεύγονται σε κάποιες ύποπτες περιπτώσεις για ευνόητους λόγους) που είναι πλέον και η καθημερινή συνήθεια όσοι ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) μιας και θα μπορούσα να πω μεταξύ σοβαρού κι αστείου πως ένα social προφίλ το λες σαν και 'δεύτερο σπίτι' σου.

   Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι ούτε να κρύβεσαι ούτε να κάνεις τον κινέζο... Μάντεψε! Ουτε καν να είσαι μάντης/μάντισσα για να καταλάβεις ότι ο άλλος έχει ανάγκη να του μιλήσεις για όσα λέγονται, να του δείξεις με κάποιον απλό τρόπο ότι ξέρεις για τι προσπαθεί και τον στηρίζεις. Εκτός κι αν όντως δεν σε αφορά ή δεν καίγεσαι ή δεν πιστεύεις πως πρέπει να μιλήσεις και να πεις κάτι. Ακόμα κι αν στηρίζεις κάτι άλλο παρόμοιο και η ζυγαριά γέρνει προς τα εκεί. Τότε πάω πάσο!

  Να ξέρεις όμως πως και εξυπνάδα υπάρχει και αντίληψη και επίσης ενα ρημαδοfb που θες δε θες πολλά αποκαλύπτει από όσα δεν λες, δεν τολμάς, δεν θεωρείς ίσως πως δεν τον αφορά τον άλλον, ακόμα φαίνεται τι στηρίζεις και τι όχι... Αλλά το χειρότερο είναι πως από μόνος/μόνη σου καρφώνεσαι για όλα όσα λες αλλά δεν πράττεις και κάπως έτσι η εμπιστοσύνη (που ασφαλώς κερδίζεται με τον καιρό μέσω έμπρακτης οδούς) κάπως ταρακουνιέται, όχι παραίτητα για κακό. Απλώς, όπως υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να επικοινωνήσεις, άλλοι τόσοι τρόποι υπάρχουν για να μάθεις, να δεις, να ξεστραβωθείς και να καταλάβεις ή να καταλάβουν και οι δυο πλευρές πως έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα. Γιατί υπάρχουν πάντα αυτά που λέγονται και αυτά που δε λέγονται αλλά πάντα με κάποιον τρόπο πάντα φαίνονται. Και όχι δεν είναι τόσο ότι ανα-ζητείς τα προφανή και τα αυτονόητα, όσο ότι απλά ψευτοκρύβονται τα προφανή και ανακαλύπτονται τα αυτονόητα. Και αυτά πολλές φορές φέρνουν ίσως μια λανθασμένη εντύπωση και μια ανόητη ίσως παρεξήγηση.  

   Μερικές -Συλλεκτικές Σκέψεις- ίσως ασυνάρτητες, γιατί πολλά παρατηρώ άλλα τόσα καταλαβαίνω κι άλλα τόσα παραπάνω δυστυχώς (ή ευτυχώς;!) τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

✍@υτές ήταν οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο.




Διαβάστε επίσης:
__________________

► Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "✍ My thoughts"
►Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "Σκέφτομαι και Γράφω"
► Διαβάστε περισσότερα άρθρα/κείμενα μου






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
& syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!

10 σχόλια :

  1. Οι σκέψεις σου κάθε άλλο παρά ασυνάρτητες είναι Μαρία μου.
    Ίσα ίσα. Φτιάχνουν μια δέσμη για τον τρόπο που μπορεί να προσεγγίσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις.
    Είναι σημαντικό να νιώθουμε με την καρδιά μας αυτήν την προσέγγιση και επίσης να δίνουμε χαρά στον συνάνθρωπό μας.
    Καλή συνέχεια να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη χαίρομαι που κατάλαβες τις ας πούμε ασυναρτητες σκέψεις μου.
      Ειναι μια ακομη προσέγγιση από τη δική μου πλευρά για τις ανθρώπινες σχέσεις.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά όσα επισημαίνεις. Οι άνθρωποι πρέπει να επικοινωνούν και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους έμπρακτα. Σωστά. Τώρα βέβαια μην περιμένεις πάντα ειλικρίνεια γιατί προτιμούν πολλοί άλλο να δείχνουν από ό,τι είναι. Οπότε στην εικόνα που πλασάρουν δε μένει και χρόνος για να νοιαστούν για άλλους.
    Ναι οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολο να γίνουν αρμονικές. Αλλά οι δικοί μας άνθρωποι είναι άλλη υπόθεση. Τους θέλουμε και πρέπει να είναι δίπλα μας όπως κι εμείς σε εκείνους.
    Καλησπέρα Μαράκι μου
    Καλά να περάσεις το γιορτινό διήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου, πολύ σωστά. Και εκεί είναι που θέλω να καταλήξω με τις σκέψεις μας. Μιλώ και με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που είναι και λενε οτι ειναι "δικοί μας άνθρωποι" αμοιβαία συναισθήματα λογια και πράξειςπράξεις. Οι άλλοι οι ψεύτικοι δεν με αφορούν και δεν πρέπει να μας αφορούν καθόλου.
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο γνώμη σου... Παντα βοηθητικό...
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Πάντως, αν οι σχέσεις ήταν πιο ουσιαστικές, τα σόσιαλ μίντια δεν θα είχαν τόση "πέραση" νομίζω.. Μπορεί να θεωρούνται ως ένας ακόμα τρόπος επικοινωνίας -λόγω εποχής, σίγουρα- ωστόσο η ουσία βρίσκεται στο πραγματικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους δικούς μας ανθρώπους, και γενικότερα. Πολλά φιλιά Μαράκι μου και καλή εβδομάδα ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, δεν κατηγορώ τα social αλλά εμάς πως τα χειριζόμαστε. Αλλα ειναι και αυτος ενας τρόπος επικοινωνίας περισσότερο οταν υπαρχει χιλιομετρική απόσταση.... Το ενδιαφερον το πραγματικό φαίνεται και δείχνετε μόνο απο κοντα...απο την καθημερινότητακαθημερινότητα.. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Πέτρα όσον αφορά την σημαντικότητα των social media. Ο καθένας από εμάς πάντως έχει την δυνατότητα νε εκφράζεται όπως θελει, αρκει να μην πατάει στα όρια του άλλου και εισβάλλει στον προσωπικό του χώρο με το "έτσι θέλω".

    Ωστόσο, η επικοινωνία μέσω social media, έχει και θετικό αντίκτυπο σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχει απόσταση ή μη δυνατότητα κοντινης επαφής για οποιονδήποτε λόγο. Και ξανατονίζω πως σημασία έχει ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε η ποσότητα, ούτε η συχνότητα.

    Ωραίες σκέψεις Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου, Συμφωνώ πολύ μαζί σου. Την ίδια αποψη εχω κι Εγώ.
      Καλως και υπάρχουν τα social και το διαδίκτυο γενικά γιατι βοηθούν σε πολλα πραγματα. Για τις χαζομάρες και την μη κοντινή επαφή φταίμε εμεις...
      Παντα σημαντικό και βοηθητικό το σχολιο αποψη σου!

      Διαγραφή
  5. αχ βρε Μαρακι μου
    να ξερες ποσο σε αποδεχομαι και σε κατανοω σε οσα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes