Αναζήτηση στο blog

Οι Προσωπικές μου Φιλοσοφίες (My Philosophies)…


ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ
(My Philosophies)

"Το να είσαι αυτοκαταστροφικός σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που σε κατευθύνουν τα συναισθήματά σου και ό,τι κάνεις στη ζωή σου το κάνεις με πάθος. Εφόσον, δεν βλάπτεις κανέναν παρά μονάχα τον εαυτός σου τότε έχεις όλο το δικαίωμα να είσαι αυτός που είσαι, γιατί απλά έτσι είσαι απ' τη φύση σου. Και στο φινάλε, δική σου είναι η ζωή, δικός σου ο εαυτός τον κάνεις και του φέρεσαι όπως εσύ θέλεις!"


"Οι πληγές μπορούν με το χρόνο να κλείσουν επιφανειακά… όμως σε καμιά περίπτωση δεν γιατρεύονται! Πάντα βαθιά μέσα σου θα σε πονάνε και θα (ξανά) ματώνουν."


"Από μικρό κοριτσάκι, θυμάμαι!, σχεδίαζα τα όνειρα μου. Όμως έχασα τόσα χρόνια απ’ τη ζωή μου- και ειδικά τα χρόνια της εφηβείας μου που απ’ τα 17 έως τα 20 μου χρόνια δεν έχω καμία ανάμνηση… απλά ζούσα περιμένοντας να ζήσω!"

"Ποτέ μου δεν φοβήθηκα τις αποτυχίες! Ποτέ μου δεν φοβήθηκα τα λάθη! Μα πάνω απ’ όλα ποτέ μου δε φοβήθηκα τα εμπόδια που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Γιατί, όταν στη ζωή ΟΛΑ μα ΟΛΑ σου έχουν έρθει δύσκολα και έχεις δώσει τη μάχη σου για να κερδίσεις, τότε τι να φοβηθείς… όλα τα παραπάνω? Απλά, γίνεσαι ένα με αυτά!"


"Όταν πρέπει να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό έχω το χαμόγελό μου για όπλο."


"Στην αρχή νιώθεις μίσος. Με τα χρόνια το μίσος μετατρέπεται απλά σε θυμό. Και ο θυμός είναι μια απίστευτη δύναμη! Σε οδηγεί στο να κάνεις τα όνειρα σου και τους στόχους σου πραγματικότητα!"


"…Θυμήσου το χθες (παρελθόν), ζήσε το σήμερα (παρόν), και σκέψου το αύριο (μέλλον). Γιατί αύριο είναι μια άλλη μέρα!"


"Η ζωή είναι όντως όμορφη! Όχι απλά όμορφη, είναι πανέμορφη!!! Απλά, όλοι εμείς τι κάνουμε να φαίνεται άσχημη."


"Μπορεί μετά από μια "τραγωδία"- όπως είναι ο θάνατος- να πονάς, να υποφέρεις, να μην θέλεις να ζεις καν… αλλά θα συνεχίσεις να ζεις και μάλιστα θα σταθείς ξανά στα πόδια σου τόσο σύντομα- που ούτε κι εσύ δεν θα το πάρεις είδηση- γιατί απλά θες δε θες η ζωή συνεχίζεται."


"Δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς!"


"Ο χειρότερος φόβος δεν είναι ο θάνατος. Ποιος δεν φοβάται τον θάνατο? Και όποιος λέει το αντίθετο λέει ψέματα!"


"Όλοι! από την οικογένειά σου μέχρι και οι πιο άσχετοι σου λένε ποιο είναι το καλό για τη ζωή σου, ποιο είναι το καλό για σένα… κρίνοντας πάντα απ’ τα δικά τους δεδομένα και πολλές φορές απ’ τα δικά τους θέλω. Όμως, η αλήθεια είναι άλλη. Το καλό του καθενός το ξέρει μόνο ο ίδιος. Ο καθένας μας ξέρει τι θέλει μα πάνω απ’ όλα ο καθένας ξέρει τι νιώθει, άρα και ποιο είναι το καλό του!"


"Μπορεί να φαίνομαι άτομο με χαμηλό δείχτη νοημοσύνης αλλά είμαι πιο έξυπνη απ’ ό,τι δείχνω! Μπορεί να κάνω τη χαζή αλλά καταλαβαίνω τα πάντα. Και σίγουρα πολλά περισσότερα απ’ όσα οι άλλοι νομίζουν."


"Δεν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι μόνο άσχημες ψυχές!"


"Δεν πιστεύω στους εμφανισιακά όμορφους ανθρώπους αλλά στην γοητεία ενός ανθρώπου! Μπορεί ένας άνθρωπος να μην είναι και ο πιο όμορφος αλλά να σε κερδίζει με την γοητεία του και όχι μόνο…!"


"Προτιμώ να μην ακούσω κανέναν και να κάνω λάθος, τουλάχιστον θα κατηγορώ μόνο εμένα και δε θα το ξανακάνω, παρά να ακούσω τους άλλους και να κάνω το λάθος, τότε θα κατηγορώ αυτούς και σίγουρα θα το ξανακάνω…!"


"Ζω με το παρελθόν μου! Αυτό με κρατάει να ζω το παρόν και να γίνομαι καλύτερη απ’ αυτή που ήμουν τότε!"


"Αν ζεις το παρόν και το παρελθόν το έχεις διαγράψει τελείως, δεν θέλεις να θυμάσαι τίποτα απ' αυτό, τότε για μένα είσαι ένας άνθρωπος κενός!""Ο πειρασμός είναι ένα έντονο συναίσθημα που σε τραβάει σαν μαγνήτης!"


"Η αγάπη είναι ένα κόκκινο λουλούδι με αγκάθια σαν το τριαντάφυλλο. Είναι μια αμαρτία που σε καίει σαν την κόλαση. Μα τόσο γλυκιά που σε πηγαίνει κατευθείαν στον παράδεισο." (Οκτώβριος 2008)

"Φοβάμαι όταν όλα μου πάνε καλά! Έχω μάθει στα δύσκολα και όταν όλα μου έρχονται εύκολα και ωραία, φοβάμαι ότι κάτι θα γίνει και όλα θα γκρεμιστούν και θα απογοητευτώ πάλι!"


"Ποτέ μου δεν πίστευα στην ηλικία! Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός! Είμαστε ό,τι φαινόμαστε και όπως αισθανόμαστε!"


"Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήξερα τι ήθελα να κάνω, ήξερα τι ήθελα να νιώσω, ήξερα τι ήθελα να Ζήσω μα πάνω απ’ όλα ήξερα ότι θέλω να Ζήσω! Και σήμερα στα 26 μου χρόνια ακριβώς τα ίδια θέλω!!! Τότε δεν ήξερα πως να τα πραγματοποιήσω Τώρα παλεύω να τα κάνω δικά μου…!!!"

"Προτιμώ την αλήθεια απ’ το ψέμα! Η αλήθεια πονάει για λίγο και για μια στιγμή μα το ψέμα πονάει πολύ και για μια ζωή."

"Η φαντασία ξεπερνάει τα όνειρα αλλά και τα όνειρα ξεπερνούν τη φαντασία." (1999)


"Η φαντασία δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα."

"Ο Albert Einstain είχε πει το εξής: "Ο γάμος είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να δώσεις διάρκεια σε ένα τυχαίο γεγονός." Εγώ απλά θα προσθέσω: "Ένα τυχαίο γεγονός που στο τέλος καταλήγει να είναι το πιο σημαντικό πέρασμα της ζωής σου."

"Ποτέ δεν έκρυψα ότι μου αρέσει η μοναξιά!"


"Καλύτερα λίγα και κάτι, παρά όλα και τίποτα!"

"Η ευγένεια με σκοτώνει! Η ευγένεια σε έναν άνθρωπο με λιώνει σαν το κερί."

"Δεν πιστεύω στην φιλία! Οι φιλίες δεν μπορούν να κρατηθούν απ' τη στιγμή που ο άλλος δεν δέχεται αυτό που είσαι."

"Το σεξ είναι μια απ’ τις απολαύσεις της ζωής μαζί με το φιλί, τη μουσική, το φαγητό, τα γλυκά…"

"Τα γλυκά είναι σαν την αμαρτία! Ξέρεις ό,τι δεν σου κάνουν καλό αλλά υποκύπτεις στον πειρασμό!"

"Πάντα βιάζομαι (τρέχω)… να προλάβω, τι? Να προλάβω τη Ζωή που φεύγει!!!"


"Αγαπάω πολύ εύκολα. Η δική μου αγάπη φτάνει μέχρι το Θεό!!! Από έναν γνωστό μέχρι έναν άγνωστο! Αγαπάς κάποιον για οποιονδήποτε λόγο. Από έναν σοβαρό μέχρι έναν χαζό λόγο! Γιατί, αυτό είναι αγάπη!"


"Η χειρότερη μοναξιά δεν είναι όταν δεν έχεις κανέναν κοντά σου αλλά όταν έχεις κάποιον δίπλα σου αλλά είναι σαν να μην είναι εκεί για να σ’ ακούσει, να σου πει πως όλα θα πάνε καλά!"

"Η εμπιστοσύνη δε χαρίζεται. Κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Μόνο η αγάπη χαρίζεται απλόχερα."


"Όταν πετυχαίνω κάτι-ας πούμε έναν στόχο-αντί να χαίρομαι και να πετάω απ’ την χαρά μου κάνω σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα πρώτα λεπτά γιορτάζω, από 'κει κι πέρα είμαι τόσο συγκρατημένη και λέω: "Εντάξει πάμε παρακάτω, στον επόμενο στόχο! Δεν αναπαύομαι." Είναι αυτό που λένε: "Στην επιτυχία κάποιου την αντιλαμβάνονται οι γύρω του εκτός απ’ τον ίδιο." Έτσι ακριβώς είμαι κι εγώ! Ίσως γιατί δεν θέλω να απογοητευτώ;"


"Όταν λένε ή γράφουν καλά λόγια για μένα με αγγίζουν ελάχιστα έως καθόλου! Ίσως, επειδή τα καλά και μεγάλα λόγια τα έχω φάει με το κουτάλι και πολλές φορές έχουν αποδεχτεί και μεγάλα ψέματα … και γι’ αυτό δεν δίνω και τόση μεγάλη σημασία!"


"Πάντα να ακούς το ένστικτό σου! Ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν πέφτει έξω!"


"Η εξωτερική εικόνα ενός ανθρώπου αδικεί αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Το έξω είναι απλά η βιτρίνα…"

"Στη ζωή βαδίζουμε χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς πάμε… απλά κρίνοντας και κάνοντας."


"Συνέχισε να ονειρεύεσαι, τουλάχιστον τα όνειρα δίνουν ελπίδες, έστω και ψεύτικες!"

"Αγάπησε χωρίς ενοχές! Ενοχές να έχει ο άλλος που δε νιώθει το ίδιο που νιώθεις κι εσύ."

"Ό,τι ζει ο άνθρωπος είναι γνώση!"

"Η επιστημονική Γνώση είναι η ανθρώπινη Γνώση."

"Τα λάθη μου τα ξέρω πολύ καλά! Τόσο καλά που δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου τα υπενθυμίζει. Τα υπενθυμίζω εγώ η ίδια στον εαυτό μου κάθε μέρα."

"Καλό είναι κάποιες φορές να φτάνεις στα άκρα! Ο καθένας μας ξέρει ποια είναι (και ποια θεωρεί) τα δικά του άκρα… Άκρα είναι: Εκεί που οι άλλοι σου λένε να σταματήσεις, να μην κάνεις ούτε ένα βήμα παραπέρα… εκεί εσύ πρέπει να πας αντίθετα της λογικής το ρεύμα και να συνεχίσεις, να πας ευθεία και να ανοίξεις την όποια πόρτα βρεις… κι ας είναι προς την καταστροφή! Τουλάχιστον, αν έχεις κάνει λάθος θα κατηγορείς μονάχα τον εαυτό σου και θα μάθεις από το πάθημα σου… Αν όμως, έχεις κάνει το σωστό… τότε θα ξέρεις: "Πως τα καλύτερα έρχονται και πρέπει να είσαι έτοιμος να τα δεχτείς…"


"Από το τίποτα προτιμώ το κάτι!"


"Όταν πρέπει να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό έχω το χαμόγελό μου για όπλο. Γι' αυτό αν παρεξηγηθώ θα πω πως δεν έχεις χιούμορ καθόλου."


"Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Η Ζωή θέλει ρίσκο ...έστω και γι' αυτό το ...κάτι! just do it!!!"


"Τελικά δεν έχει ΤΟΣΟ σημασία αυτά που λες (επειδή πολλοί δεν τ' ακούν ή δεν θέλουν να τ' ακούσουν) ΟΣΟ ότι έχεις το θάρρος και την τόλμη και τα λες, εκεί που οι άλλοι σιωπούν!!!"


"Προσπαθείς, ρισκάρεις, παίζεις, κερδίζεις, χάνεις! Ή παίζεις, χάνεις, κερδίζεις!!! Δε βαριέσαι! Πάμε γι' άλλα, για καλύτερα!!!"


"Έχεις κάποιον που σε αγαπά/που σε νοιάζεται/που σε σκέφτεται και πάνω απ' όλα σε ηρεμεί??? ε, τότε είσαι και νιώθεις ...happy!!!"


"Κάποια πράγματα τελειώνουν πριν καν ακόμα αρχίσουν! "ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ" φωνάζεις και συνεχίζεις τη Ζωή σου!!!"

"Τους κόλακες (όποιοι κι αν είναι αυτοί) να τους κρατάς σε απόσταση. Δεν αξίζει να τους δίνεις σταγόνα αξίας και προσοχής. Γιατί απλά δεν αξίζει τελικά να δίνεις στο "τίποτα" την αξία του "κάτι"! Αυτό πλέον το έμαθα καλά!!!
"Αν δεν μας αποδέχονται όπως είμαστε και θέλουν να μας κάνουν κάτι άλλο, δεν αγαπούν εμάς αλλά τον εαυτό τους! Έχουν όμως τα κότσια να μας το πουν??? Όχι απλά μας πληγώνουν και απαιτούν!" Και μην ακούσω ξανά ότι "αυτό που έκανες θα το εκτιμήσουν". Ποιοί οι δικοί σου άνθρωποι? Το πολύ-πολύ να σου δώσουν μια και να πας από 'κει που 'ρθες! Αχαριστία και πάλι αχαριστία!!!!!!! Όμως.... όλα εδώ πληρώνονται!!!!!!"


"Ο Νίτσε λέει: "Για να πετύχεις πρέπει να απογοητεύσεις όλους τους ανθρώπους που σ' αγαπάνε!" εγώ πάλι θα το αλλάξω λιγάκι και θα πω: "Για να κερδίσεις την ελευθερία σου πρέπει να απογοητεύσεις όλους τους ανθρώπους που εσύ αγαπάς!"


"Αν με ρωτήσεις ΓΙΑΤΙ, θα πάρεις την απάντηση που σου αναλογεί! Γι' αυτό μην μπεις καν στη διαδικασία!"

"Πάντα με φόβιζε η στασιμότητα και το "τίποτα"... όλα να περνάνε από δίπλα μου κι εγώ εκεί! σαν παρατηρήτρια να βλέπω τη Ζωή να φεύγει! Όμως πάντα το μυαλό εν κινήσει... πάντα όμως!!!"

"Ό,τι δεν ακούγεται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει! Και ό,τι υπάρχει δε σημαίνει πως ακούγεται! Αλλά και ό,τι ακούγεται δε σημαίνει ότι υπάρχει!"


"Σχεδόν τίποτα πλέον δεν με ξαφνιάζει, δεν με εκπλήσσει, δεν με ενθουσιάζει, δεν με εντυπωσιάζει... περιμένω τα πάντα και τίποτα!!!"

"Τους υποκριτές, τους ψεύτες και τους αχάριστους τους ακυρώνω και τους στέλνω από εκεί που ήρθανε, έτσι για να ξέρουν με ποια έχουν να κάνουν!"


"Από αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι να ακυρώνω χωρίς δεύτερη σκέψη όσους μου προκαλούν πόνο."


"Κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί, έτσι απλά, με τους στίχους ενός τραγουδιού!!!"


"Έχω πάψει εδώ και καιρό να απαντάω σε ανόητες ερωτήσεις! Χωρίς να θέλω να πω ότι είσαι ανόητος... απλά διατύπωσε διαφορετικά την ερώτηση και -ίσως- σου απαντήσω!!! Εξηγημένα πράγματα!"


"Σε μια ανόητη/ηλίθια ερώτηση ή δίνεις μια έξυπνη απάντηση ή απλά απαντάς... χαμογελώντας. Κι άσε τον άλλον να απορεί....."

(Με αφορμή το τραγούδι του Bryan Adams - Summer Of '69) "Δεν ξέρω για το Καλοκαίρι του '69 (δεν είχα ακόμα γεννηθεί!), ξέρω όμως για το Καλοκαίρι του 2008! The best of my Life!!!!!!!!!"


"Θέλω... να κοιμάμαι και να ξυπνάω δυνατή, αισιόδοξη και χαμογελαστή! ζητάω πολλά;;;"

"Λες ότι δεν ταιριάζω μ' αυτό τον άνθρωπο, δεν έχω κοινά στοιχεία! Όμως τελικά ίσως κανείς δεν ταιριάζει με κανέναν. Απλά στην πορεία συνηθίζεις και συμβιβάζεσαι με τα υπάρχοντα στοιχεία. Και κάπου εκεί βρίσκεις τον κώδικα επικοινωνίας.......!!!"


"Σήμερα συνειδητοποίησα το εξής: Δεν χρειάζεται να κουράζεις το μυαλό σου περισσότερο απ' όσο αντέχει. Μην πιέζεις τόσο πολύ τον εαυτό σου... κανείς δεν είναι τέλειος! Χαλάρωσε! Τα 9 απ' τα 10 σωστά, σβήνουν το 1 λάθος! Πάλι κερδισμένος είσαι!!!"

"Γιατί να μην λέμε στους ανθρώπους γύρω μας τι αισθανόμαστε? Ό,τι κι αν είναι αυτό! Τίποτα δεν είναι δεδομένο και ΠΡΕΠΕΙ να λέμε όλα όσα νιώθουμε για κάποιον, γιατί δεν θα έχουμε πάντα την ευκαιρία. Σήμερα, Τώρα, όχι Αύριο... Αν φοβόμαστε ότι... ο άλλος δεν θα ανταποκριθεί, ok δεν τρέχει τίποτα! Εσύ τουλάχιστον θα είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου! Αν ανοίγαμε την καρδιά μας και λέγαμε ότι αισθανόμαστε πιστεύω θα ήμασταν πιο δεμένοι."


"Για ακόμη μια φορά μου είπαν πως είμαι των άκρων. Ή του ύψους ή του βάθους. Ή πάνω ή κάτω! Δεν έχω μια μέση οδό! Τι απάντησα; Ωραία! Είμαι ο εαυτός μου!"


"Το κυνήγι της ευτυχίας: Κάθε μικρή προσπάθεια (περνώντας διά πυρός και σιδήρου)... ένα μικρό βήμα προς την ευτυχία!!!"

"Τελικά ενώ ήσουν πεπεισμένος ότι έχεις απομακρυνθεί από κάποιον (δικό σου άνθρωπο) παρά τα χρόνια που σας συνδέουν, συμβαίνει κάτι το αναπάντεχο ...και συνειδητοποιείς ότι τελικά τίποτα δεν σας χώριζε, μόνο ο εγωισμός. Ένα ακόμη μάθημα ζωής!"

"Τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω... προχωράνε όπως και η Ζωή και μαζί με αυτά κι εμείς! Δεν υπάρχει pause, ούτε stop, ούτε repeat, ούτε rewind, ούτε return..........."

"Χαμογελάστε χωρίς να σας καίγεται καρφί αν κάποιος/κάποια παρεξηγηθεί μαζί σας! Δικό του πρόβλημα, όχι δικό σας!"

"Η Ζωή είναι σαν την αφηρημένη τέχνη! Δεν μπορείς πάντα να εξηγήσεις αυτό που βλέπεις!"

"Κάποτε και τα δάκρυα στερεύουν στο πέρασμα του χρόνου... ακόμη κι οι πληγές κι οι αναμνήσεις δεν έχουν σβήσει!"

"Λένε ότι ένας χωρισμός, είναι ένας μικρός θάνατος... μόνο που σ' αυτή την περίπτωση αργά ή γρήγορα επιστρέφεις... γιατί απλά η Ζωή συνεχίζεται!!!"


"Σήμερα το πρωί διάβαζα ιστορία και μου ήρθε στο μυαλό το εξής: Τελικά οι πόλεμοι και κάθε είδους διαμάχες (κοινωνικές, επαγγελματικές, προσωπικές, ερωτικές) γίνονται για τους τρεις εξής λόγους, κατά την ταπεινή μου άποψη. Πρώτον, για τη δύναμη! Δεύτερον, για το προσωπικό όφελος - εγωισμό & τρίτον, για το χρήμα."


"Αν δεν μας αποδέχονται όπως είμαστε και θέλουν να μας κάνουν κάτι άλλο, δεν αγαπούν εμάς αλλά τον εαυτό τους! Έχουν όμως τα κότσια να μας το πουν??? Όχι απλά μας πληγώνουν και απαιτούν!"


"Οι μεγάλες αγάπες δεν καταλήγουν πουθενά... ούτε καν στο παράδεισο!"


"Η ελπίδα και η πίστη θέλει λίγο σπρώξιμο (δηλαδή εμείς θέλουμε σπρώξιμο) για να τα κρατήσουμε ζωντανά καθόλα τη διάρκεια του ταξιδιού μας σ' αυτή τη Ζωή! Και σίγουρα κανείς μα κανείς δεν μπορεί/δεν αντέχει να πορευτεί μόνος/η... χρειαζόμαστε συνοδοιπόρο. Οι σωστές επιλογές έρχονται μετά από πάρα πολλές λάθος επιλογές. Σημασία έχει να αντιληφθούμε (γρήγορα) ποια είναι η σωστή. Τέλος, ο αγώνας τελειώνει πρώτον, όταν μέσα μας τα πάντα έχουν νεκρώσει (συναισθήματα) και δεύτερον όταν η Ζωή η ίδια αποφασίσει για μας. Μέχρι τότε παλεύουμε... μέχρι τέλος!!!"

"Κάποτε μου είχαν γράψει το εξής: "Φτιαγμένη από πολύτιμη πορσελάνη, ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ!" Ναι, εύθραυστη μεν, αλλά δυνατή σαν ατσάλι."


"Αν θέλεις ένας άντρας να σου ανοίξει την καρδιά του, θα πρέπει πρώτα ν' ανοίξεις την δική σου σ' εκείνον. Όταν το καταφέρεις αυτό θα έχεις ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά του... που αφορούν εσένα!!!"


"Αν μια παρεξήγηση δεν λυθεί κι απλά μείνει στην άκρη και στη σιωπή, τότε να φοβάσαι πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν κι άλλες... και τσουπ είσαι ένα βήμα πριν το 'τέλος'!"


"Τα γραπτά μένουν... τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Γι' αυτό μην βασίζεσαι Ποτέ στα λόγια... θα σε προδώσουν! Τα γραπτά απ' την άλλη... θα είναι αποδεικτικά στοιχεία..!"


"Όλα τα ωραία στη ζωή τα έχουμε μπροστά μας, μα δεν τα βλέπουμε γιατί κοιτάζουμε αλλού! Απλά ας ανοίξουμε τα μάτια μας, ας ανοίξουμε τ' αυτιά μας και ας πλατειάσουμε περισσότερο το μυαλό μας!"


"Κάνε συνήθεια την καλή ψυχολογία! Κάνε την καλή διάθεση δεύτερη σου φύση! Χαμογέλασε στα δύσκολα, ευχαρίστησε όποιον σε αμφισβητεί και αστειεύσου με τα "μικροπράγματα."


"Δίπλα στο όνομά μου (ή μαζί με τ' όνομά μου) συνοδεύεται η λέξη "λάθη" (πληθυντικό παρακαλώ!!!)"


"Έχεις το δικαίωμα να μου προσάψεις το οτιδήποτε (αρκεί να στέκουν) αλλά δεν επιτρέπω να μου πεις ότι δεν προσπαθώ... έστω και λιγάκι! Και επιτέλους βαρέθηκα να ακούω πράγματα για εμένα, απ' τη στιγμή που τα γνωρίζω από πρώτο χέρι και στο φινάλε τα παραδέχομαι εγώ η ίδια. Αν έχεις να μου πεις κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί... πες το μου και θα σου βγάλω το καπέλο!!!


"Σε συζήτηση που είχα σήμερα είπα το εξής: "Σ' αυτή την εποχή που ζούμε η μπούρδα και η μ@λ@κί@ εκτιμάται και όχι η προσωπικότητα και η αξία ενός ανθρώπου!" Και πιστέψτε με αυτά τα δυο τα βιώνω κάθε μέρα σε σημείο να θέλω να ξεκαρδιστώ στα γέλια αλλά καταλαβαίνεται κρατιέμαι για να μην παρεξηγηθώ! Αλλά απ' την άλλη... ούτως ή άλλως παρεξηγημένο άτομο είμαι!!!"


"Πραγματικά, με κάποια άτομα μόνο αυτό --> =)) μπορώ να κάνω!!! δηλαδή να ξεκαρδιστώ στα γέλια................"

"Από αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι να ακυρώνω χωρίς δεύτερη σκέψη όσους μου προκαλούν πόνο."


"Κάθε ανασχηματισμός που γίνεται περιμένεις να δεις αν θα έχουμε θετικές εξελίξεις... γιατί δεν αρκεί ν' αλλάζουν τα πρόσωπα και οι θέσεις, δεν είναι αυτή η ουσία. Η ουσία είναι ν' αλλάξει η πολιτική, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα."


"Αν θέλεις ένας άντρας να σου ανοίξει την καρδιά του, θα πρέπει πρώτα ν' ανοίξεις την δική σου σ' εκείνον. Όταν το καταφέρεις αυτό θα έχεις ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά του... που αφορούν εσένα!!!"


"Μπορεί να γνωρίζεις έναν άνθρωπο 6 ή 10 χρόνια και να τον βλέπεις απλά φιλικά, όταν όμως τον συναντήσεις τυχαία μετά από πάρα πολύ καιρό ξαφνικά να τον δεις διαφορετικά. Δηλαδή να σου γυρίσει το μυαλό... και να προχωρήσει σε σχέση."


"Υπάρχει μια περίπτωση να αρέσεις σε κάποιον αλλά να διστάζει να σου το πει για δυο λόγους! Πρώτον φοβάται αυτό που δείχνεις ότι είσαι (κατά βάθος μια εικόνα παρεξηγημένη) & δεύτερον δεν αντέχει καν να δοκιμάσει, να προσπαθήσει να σε προσεγγίσει! Υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση που διστάζει να σου το πει, γιατί πρώτον κολλάει στην όποια διαφορά ηλικίας & δεύτερον να νομίζει ότι τρέχει κάτι με κάποιον."


"Έχω βαρεθεί ν' ακούω ότι αυτή χώρα χρωστάει Δις... εκατομμύρια! Δεν ξέρω, αλλά αυτό το 'Δις... εκατομμύρια' μου κάθεται στο στομάχι!!!"


"Κοίτα να δεις! Εκεί που λες ότι έχει περάσει πολύς καιρός και μάλλον δεν θα σε θυμούνται... ένα μήνυμα είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι... οι άνθρωποι τελικά δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα! (Πολλές φορές δεν ξεχνιούνται και ποτέ!)"

"Πολλές φορές νιώθω σκ@τ@!!! Αλλά μια χαρά το σηκώνω το φορτίο. Ε! Γκρινιάζω καμιά φορά, αλλά την βρίσκω την άκρη εγώ στο τέλος!"


"Δυστυχώς δεν είμαι τόσο πειθαρχημένη, όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήθελα!!! Μπορεί να είναι και καλό, γιατί δεν κολλάω εύκολα στα πρέπει των άλλων... αλλά μόνο στα δικά μου!"


"Κάποια κοπέλα έγραψε το εξής: "Ποια η μεγαλύτερη γκάφα της ζωής σου;" και η απάντηση ήταν: "Που παντρεύτηκα". Και θα συμφωνήσω λέγοντας ότι την μεγαλύτερη γκάφα, το μεγαλύτερο λάθος & την πιο ακραία τρέλα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι... όντως να παντρευτεί. Μπροστά σ' αυτό, όλα τ' άλλα μοιάζουν τόσο αθώα και ...κατανοητά."


"Υπάρχουν στιγμές που λέω: "Μαρία, είναι ώρα να τα παίξεις όλα για όλα. Είσαι δυνατός χαρακτήρας και ξέρεις να στέκεσαι στα πόδια σου, τώρα θα δειλιάσεις; Δεν σου το επιτρέπω! Η προσπάθεια μετράει... γι' αυτό πάρε μια βαθιά ανάσα και προχώρα!" Και προχωρώ... τώρα το που και το πως θα καταλήξω κάθε φορά; Άγνωστο!!! Στην πορεία βλέπω την κατάληξη...!"


"Ομολογώ πως έχω γίνει πλέον πιο κυνική απ' ό,τι ήμουν. Συγνώμη που πλέον δεν λυπάμαι κα-θό-λου, δεν με ενδιαφέρουν κα-θό-λου, δεν αισθάνομαι κα-θό-λου οίκτο να το πω; όλους εκείνους που έχουν στην Ζωή τους τα απολύτως απαραίτητα, τις λεγόμενες μικρές πολυτέλειες & γκρινιάζουν & μυξοκλαίνε... & κυρίως δεν λένε ευχαριστώ! Δηλαδή τι να πουν αυτοί που δεν έχουν σχεδόν τίποτα αλλά λένε δόξα τω Θεό, την υγειά μας ας έχουμε."


"Μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις ό,τι δυσκολία έρχεται στην πορεία της Ζωής σου!!!
5 λεπτά ίσως είναι αρκετά για να δεις, να νιώσεις ότι η Ζωή ΔΕΝ μετριέται με τον χρόνο και όλα αυτά που φέρνει, ΑΛΛΑ από τις στιγμές που βλέπεις, νιώθεις και ζεις μέσα στο χρόνο!!!"


"Για να εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα! (που έλεγε και ο σπουδαίος Λάμπρος Κωνσταντάρας) Είμαι ήρεμος άνθρωπος! Αλλά! αν δεν είσαι εντάξει απέναντί μου και με πειράξεις άδικα, θα σε κάνω να ...μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που βρέθηκες στο δρόμο μου! Το κατάλαβες; Ευχαριστώ! Και... το θέμα θεωρείται λήξαν!!!"


"Αφού δεν το σηκώνω το ποτό, δεν με σηκώνει κι εκείνο, γιατί το πίνω ρε γαμώτο; Δεν το θέλω, δεν με θέλει αλλά στο τέλος ένα γινόμαστε!!!""Σ' ένα βλέμμα έκλεισα τα μυστικά της ζωής μου...............!!!!""Η μουσική είναι το ομορφότερο τοπίο στο οποίο μπορείς να δραπετεύσεις."


"Τρεις καταστάσεις, τρεις αποφάσεις, τρία "φεύγω"! α) Θέλεις να φύγεις... αλλά δεν μπορείς! β) Πρέπει να φύγεις... αλλά δεν θέλεις! γ) Ανυπομονείς να φύγεις... αλλά δεν επιτρέπεται! Μένεις στην αναμονή και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή… Να φύγεις αξιοπρεπώς και όχι σαν τον κλέφτη μες τη νύχτα."


"Θυμώνω που πίστευα, ήλπιζα... όμως ΠΑΛΙ λάθος κατάλαβα! Να πάρει, άλλα ονειρεύεσαι κι άλλα η Ζωή σχεδιάζει για σένα! Τελείωσε! Ποτέ ξανά δεν θα πιστέψω σε ελπίδες, σε ωραία λόγια, σε αγάπες και λουλούδια... όλα ένα παραμύθι που στο τέλος δεν ξέρεις πως να μαζέψεις τα κομμάτια σου!"


"Κάτι (απ' τα πολλά) που δεν αντέχω σε μένα είναι τα πισωγυρίσματα... μα πιο πολύ δεν αντέχω των αλλωνών τα πισωγυρίσματα... όλων εκείνων που σου δείχνουν και σου λένε ότι σ' αγαπούν και σε νοιάζονται και μετά από λίγο ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ...κάνουν τους κινέζους. Που είναι η μαγκιά και η μπέσα? Μάλλον χάθηκαν στη διαδρομή..."


"Τελικά στην προηγούμενή μου ζωή μάλλον θα ήμουν -χελώνα-. (κρίμα κι εγώ που νόμιζα ότι ήμουν κάτι άλλο!) Δεν εξηγείτε αλλιώς! Όταν νιώθω "ασφάλεια", βγαίνω απ' το καβούκι μου και προχωράω στη... Ζωή και εκεί που πρέπει να πάω. Όταν όμως νιώθω "κίνδυνο" (και όλα τα συναφή) κλείνομαι στο καβούκι μου και δεν έχω πολλά πάρε δώσε και... μένω στη μοναξιά μου! Μάλλον και στην επόμενη το ίδιο θα είμαι!"


"Η διαίσθησή μου για μία ακόμη φορά βγήκε (δυστυχώς) αληθινή! Είναι αυτό που λέω: "έπεσα από τα σύννεφα (λέμε τώρα!), τσακίστηκα στη γη, είδα πως δεν υπάρχει κανείς γύρω για να νοιαστεί και πήρα τον δρόμο της επιστροφής..."Δυο ψυχές ανθρώπων, όσο και να ταιριάζουν μεταξύ τους... δεν είναι γραφτό ΠΟΤΕ να πορευτούν μαζί στη Ζωή... αντίθετα από δυο κορμιά που συναντιούνται, γίνονται για μια στιγμή ΕΝΑ κι ύστερα τραβάνε... το δρόμο τους!"


"Αν σου έχω κάνει κάτι, πιάσε με και πες μου ότι ξέρεις κάτι; έκανες αυτό κι αυτό και δεν μου άρεσε... αλλά να μου το πεις. Ναι θα σου το πω! Όμως, την πρώτη φορά δεν θα πω τίποτα... δεν θα σου μιλάω όπως πριν... δεν θα σου συμπεριφέρομαι όπως στην αρχή... απλά καθαρά τυπικά!"


"Μπορεί να βρίσκεσαι με το ένα πόδι έξω απ' το "χώρο" σου, μπορεί να σε οδηγούν ένα βήμα πριν πιάσεις πάτο, μπορεί ακόμη και να σου κάνουν τα νεύρα τσατάλια... αλλά ΟΧΙ! θα φύγεις όταν το θελήσεις εσύ... και εννοείτε με το κεφάλι ψηλά!!! Μέχρι τότε, ο ένας θα ανέχεται τον άλλον!!!"

"Και μετά μου λένε γιατί τσαντίζομαι εύκολα! Μα αν μου προσάπτεις κάτι χωρίς να το έχεις εξακριβώσει πρώτα, πως θες να αντιδράσω; Με το να σου απαντήσω αναλόγως... έτσι όπως σου αξίζει!!!"


"Facebook, Twitter, skype, Chat... καλή η επικοινωνία μέσω αυτών, αλλά βρε παιδιά! άλλο είναι... ξέρετε! η προσωπική επαφή... το άγγιγμα που λένε έχει άλλη αίσθηση! Δεν νομίζετε;"


"Θυμάμαι τα πάντα! Επειδή έχω μνήμη ελέφαντα, γαϊδουρινή υπομονή, ανθρώπινα συναισθήματα και είμαι Σκορπίνα στο ζώδιο. Σου φτάνουν ή θέλεις κι άλλα;;;"


"Χαμογελάω πολύ, αισθάνομαι καλά... μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;;;"


‎"Αν μπορείς αγάπα με απόλυτα! Αν δεν μπορείς είσαι ελεύθερος να φύγεις δεν θα σε σταματήσω!"


“Σ' αυτή την εποχή που ζούμε η μπούρδα και η μ@λ@κί@ εκτιμάται και όχι η προσωπικότητα και η αξία ενός ανθρώπου! Και πιστέψτε με αυτά τα δυο τα βιώνω κάθε μέρα σε σημείο να θέλω να ξεκαρδιστώ στα γέλια αλλά καταλαβαίνεται κρατιέμαι για να μην παρεξηγηθώ! Αλλά απ' την άλλη... ούτως ή άλλως παρεξηγημένο άτομο είμαι!!! Αν παρεξηγείσαι λέγοντας τα αυτονόητα (και αλήθειες)... τότε γουστάρω να παρεξηγούμε!


"...μου κάνει καλό να μ' αγαπάς!!!" --δεν έχω ακούσει ωραιότερο πράγμα απ' αυτό! (Α)


"...Να προσέχεις! γιατί η Ζωή σου μου είναι πολύτιμη!!!" αυτό λέει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! (Α)


Άντρας:Σαββατόβραδο μέσα; Υποτίθεται είσαι ερωτευμένη με κάποιον! :)


Γυναίκα: Και τι σημαίνει αυτό; Ήμουν όλη μέρα έξω και "υποτίθεται" πως πρέπει να γυρίσω κι εγώ σπίτι μου κάποια στιγμή, λέω τώρα εγώ!!!! :)


Άντρας: ‎...άντε καλή ξεκούραση τότε! μη μου αγριεύεις :) ‎...απλά όσο ήμουν εγώ με κάποια, ξέχναγα πότε "έπρεπε" να γυρίσω σπίτι ...το σπίτι δεν με έβλεπε ..και μου κάνεις εντύπωση! ;)


Γυναίκα: Μπα! Νομίζεις πως μόνο εσύ τα έχεις περάσει αυτά; Κι εγώ, κι εγώ! Αλλά δεν ζω μόνη μου για να μην υπολογίζω κανέναν... έχω και το σόι που πρέπει να φροντίσω, κατάλαβες; Ευχαριστώ πάντως!!!!!129. “Έχω αυτόν τον σύνδρομο που δεν ξέρω πως να τον περιγράψω με μια λέξη: "Όταν αγαπάω, το νιώθω! Όταν όμως με αγαπούν αμφιβάλλω!" Τι μπορείς να πεις;” (στα παράλογα λέμε ΟΧΙ, στον έρωτα ΝΑΙ!!!!!)


130. “Είμαι η καλύτερη ψυχολόγος του εαυτού μου!”


131. "Έχεις το δικαίωμα να μου προσάψεις το οτιδήποτε (αρκεί να στέκουν) αλλά δεν επιτρέπω να μου πεις ότι δεν προσπαθώ... έστω και λιγάκι! Και επιτέλους βαρέθηκα να ακούω πράγματα για εμένα, απ' τη στιγμή που τα γνωρίζω από πρώτο χέρι και στο φινάλε τα παραδέχομαι εγώ η ίδια. Αν έχεις να μου πεις κάτι που δεν το έχω αντιληφτεί... πες το μου και θα σου βγάλω το καπέλο!!!132. "Ναι! όταν είμαι στις μαύρες μου (και στις καλές μου) ακούω και Πλούταρχο και Σφακιανάκη και ότι μου κάνει κέφι. Πειράζει;;;"


133. "Τα δάκρυα μου "κάψανε" τα μάτια μου! Όμως δεν φταις εσύ, φταίω εγώ που αφήνω να με πληγώνει ό,τι ...μ' αγαπά ή αγαπώ;;!!!"


134. “Ένα tango μπορεί να "αναθερμάνει" μια σχέση και να φέρει δύο ανθρώπους πάλι πιο κοντά........ Πρέπει να μάθω επειγόντως tango!"


135. Μιλάω και παίρνω θέση για τα πάντα...
~Για τον έρωτα και το sex... που συμφωνώ απόλυτα ότι ναι μεν είναι δυο όμοια πράγματα μα και τόσο διαφορετικά. Είναι το εγκεφαλικό... το σαρκικό... το συναισθηματικό... Και συμφωνώ επίσης στο ότι όλες οι σχέσεις είναι ερωτικές. Μα όλες… Δεν ερωτευόμαστε απλά κάποιον ή κάποια… ερωτευόμαστε το οτιδήποτε. Και γιατί όχι;


~Για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον γάμο... λέγοντας τα εξής: «Μια ζωντανή σχέση μπορεί να παραμείνει ζωντανή όταν διαρκώς παίζεται κορώνα-γράμματα, είτε αυτή είναι με τον Θεό, είτε αυτή είναι με τους ανθρώπους.» -Για μένα αυτό είναι αυτονόητο! Είναι από μόνες τους γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις δύσκολες και κάποιες φορές αδύνατες και άπιαστες που αν μια σχέση δεν την παίξεις κορώνα-γράμματα και να ρισκάρεις γι’ αυτήν, δεν πρόκειται όχι να την κρατήσεις αλλά και να την ζήσεις ακόμη.


Ο Πατέρας Φιλόθεος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει: «Για μένα το πιο τραγικό είναι οι νεκροί γάμοι… οι συμβατικοί γάμοι!» Πες τα βρε Πατέρα Φιλόθεε! Εγώ το λέω αλλά ο καθένας προτιμά να ζει -και το κακό είναι να το πιστεύει- σε ένα μίζερο παραμυθάκι παρά να δεχτεί την πραγματικότητα. Ότι έτσι είναι τα πράγματα… υπάρχουν και αυτά… και το δέχομαι…… αλλά μην παραμυθιάζεις και τον ίδιο σου τον εαυτό φωνάζοντας ότι εσύ είσαι η εξαίρεση και σε μένα ποτέ δεν θα συμβεί αυτό… Μα είναι δυνατόν; Σε κάποια φάση εννοείται και είναι λογικό ότι θα το περάσεις κι εσύ αυτό το στάδιο. Μπορεί να το παλέψεις και να ζωντανέψει ο γάμος σου αλλά μπορεί πάλι και να μην τα καταφέρεις και να νεκρώσει. Μην το αποκλείεις βρε παιδί μου! Όλα τέλεια και στρωμένα με ροδοπέταλα δεν είναι. Επειδή δυστυχώς στην σημερινή εποχή ο εγωισμός υπερνικάει πολλές φορές την αγάπη. Ιξού και τα διαζύγια… Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του χωρισμού και όχι σε έναν συμβατικό/νεκρό γάμο που μόνο αρρωστημένη κατάσταση θα μπορούσες να την αποκαλέσεις.

«Ένα τραγικό της κοινωνίας μας είναι ότι όλοι κατηγορούν τους άλλους για κάτι». Είναι αυτό που λέω ότι όλοι μας το παίζουμε αθώοι και άγιοι και δεν κοιταζόμαστε λιγάκι στο καθρέφτη μας να δούμε και τα δικά μας λάθη και ναι ακόμα και να τα παραδεχτούμε. Μόνο 1 λεπτό αν σταθείς μπροστά στον καθρέφτη σου και κοιταχτείς χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα, εκείνος με τον τρόπο του θα σου πει πολλά ή θα σου δείξει πολλά. Είναι κάτι μαγικό… Είναι πρόκληση… Αν το αντέχεις, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις! Εξάλλου, γουστάρω τους ανθρώπους που δείχνουν τις αδυναμίες τους και έχουν την μαγκιά, αν θέλετε, να παραδεχτούν την αλήθεια.


136. “Αν και μικρός ο βούδας σκέπτεται σαν μεγάλος με τις φιλοσοφίες του! Ποιος είπε λοιπόν ότι οι μεγαλύτεροι (ηλικιακά) άνθρωποι ξέρουν πολύ περισσότερα από τους μικρότερους; Άρα; όλα είναι θέμα εμπειριών, καταστάσεων... τρόπου σκέψης και χαρακτήρα!”137. Με ρωτάς “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ;”

“Ευτυχία είναι καθετί που μας κάνει να χαμογελάμε! Γιατί, ένα χαμόγελο κάνει τη ζωή να φαίνεται πιο όμορφη! Όταν δε χαμογελάς τα βλέπεις όλα μαύρα, ενώ όταν είσαι με ένα χαμόγελο στα χείλη και αισιόδοξος είσαι και πιο δυνατός για να αντιμετωπίσεις τις όποιες ‘ΣΚΙΕΣ’ συναντήσεις στη ζωή σου!”


138. “Πρέπει κάτι δυνατό να γίνει ή ένα σοκ να πάθεις για να ξυπνήσεις και επιτέλους να δεις το πόσο όμορφη είναι η Ζωή, το πόσο χαζός είσαι που κάθεσαι και στενοχωριέσαι... και κλαις και μαραζώνεις... αντί να βγεις έξω και να τη γευτείς. Σαν παρατηρητές βλέπουμε τη Ζωή από μπροστά μας να περνά κι εμείς να μην μπορούμε ν’ αντιδράσουμε, ίσως γιατί ο φόβος μας κυβερνά και δεν τολμάμε να πάμε και λίγο παραπέρα. Κι όμως, όλα είναι τόσο απλά, καθόλου σύνθετα... αλλά μέχρι να το καταλάβουμε...!”

139. “Απογοητεύομαι πολύ εύκολα, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο!”


140. “Μου έχουν πει ή μάλλον μου έχουν γράψει το εξής και είχαν δίκιο: “Ακόμα και τα μηνύματά σου είναι των άκρων. Ή πάνω ή κάτω.”


141. “Πρέπει να ξεπερνάμε την κάθε δυσκολία και να δείχνουμε στη Ζωή πως ακόμα ήμαστε εδώ και έχουμε πολλά ακόμα να της προσφέρουμε!!!”


142. “Τελικά ποιό είναι χειρότερο; Να μην ξέρεις τι σε περιμένει ή να ξέρεις και απλά περιμένεις στην αναμονή;
Όπως και να έχουν τα πράγματα, εγώ χαμογελώ, αισιοδοξώ & προπάντων όπως πάντα ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ!!!”143. “Μετά από μία δύσκολη μέρα ή γενικώς σε καταθλιπτικές στιγμές... Η ΜΟΥΣΙΚΗ και το ΓΡΑΨΙΜΟ με χαλαρώνει όσο τίποτα άλλο! Α! και η αγκαλιά του καλού μου!; Όταν είμαι χάλια γενικώς, μόνο αυτά με χαλαρώνουν!!!”


144. Λέω: "Αγάπη είναι ό,τι σε κάνει καλύτερο & ευτυχισμένο άνθρωπο!"


145. “Είναι καιρός ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του... να παραδεχτεί τα λάθη του... να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια και αν μας έχει μείνει λίγη Μπέσα & Αξιοπρέπεια... να κοιτάξουμε να αλλάξουμε πρώτα το δικό μας τρόπο σκέψης.......................”146. “Δεν μπορώ να κάνω αυτό που οι άλλοι θέλουν... ούτε να απολογούμαι σε κανέναν! Δεν μου πάει... Όχι άλλη πίεση!”


147. “Είμαι ήρεμος άνθρωπος αλλά 'μην με βγάλεις απ' τα ρούχα μου'! Έτσι σήμερα τσακώθηκα στην εφορία με μια υπαλληλίσκο που μόνο τη δουλειά της δεν έκανε... που μόνο καφεδάκι... τσιγαράκι, υφάκι ήταν... αλλά όταν βάλεις λίγη φωνή, να που τελικά γίνεται η δουλειά σου! Εμ, πως να πάει κάτι καλά σ' αυτή την χώρα; Κεφάλια μη ανύπαρκτο μυαλό!!!”


148. Πάντα λέω: “Δεν είναι κακό να πέφτεις, να λυγίζεις! Κακό είναι να μην μπορείς να βρεις τη δύναμη να ξανά σταθείς στα πόδια σου! Και να σου πω και κάτι; όταν κάπου-κάπου λυγίζεις μόνο καλό μας κάνει, επειδή έτσι αντιλαμβάνεσαι πόσο δυνατός είσαι τελικά!”149. “Αν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τόσο (εύκολα) κακό σ' ένα ανυπεράσπιστο ζώο, τότε είναι ικανός να κάνει κακό στην ίδια του την μάνα που τον γέννησε! Σκότωμα-βασάνισμα θέλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μόνο άνθρωποι δεν λέγονται!”150. “Κοιτάξτε γύρω σας! Όπου κι αν είστε... τι βλέπετε; Ελπίζω όχι μια Τράπεζα... αλλά τη Ζωή που περνάει από δίπλα σας κι εσείς απλά την παρατηρείτε............!!!”151. “Οι βόλτες ή οι συναντήσεις εκτός προγραμματισμού είναι οι πιο πετυχημένες!!!”


152. “Και ναι! Υπάρχουν στιγμές που κυριολεκτικά χοροπηδάω από την χαρά μου από τα υπέροχα νέα που ακούω ή διαβάζω! Όταν πας με σταθερά βήματα, έρχεται η στιγμή (αργά ή γρήγορα) που ανταμείβεσαι! 9 λύπες & 1 χαρά έχει αυτή η Ζωή, έ, να μην το χαρώ;”153. “Ο έρωτας δεν κρύβεται. Είναι σαν... ένα όνειρο που βλέπεις κάθε βράδυ στον ύπνο σου και ξαφνικά ένα πρωί βγαίνει αληθινό! Από 'κει και ύστερα σε ακολουθεί παντού! Γίνεσαι ένα μ' αυτόν!″154. “Οι ωραιότερες & πιο ευτυχισμένες στιγμές έρχονται απροσδόκητα! Λες 'Ναι' και απλά ξεκινάς έτσι όπως είσαι! Ούτε στολίσματα... ούτε καν να έχεις κάποιο πλάνο! Ε, ναι λοιπόν, αυτά είναι τα ωραία!!!” (3/07/2012)155. Λένε πως: “το καλό πράγμα αργεί να 'ρθει!” Εγώ πάλι λέω (απλά λέω) πως “ίσως τελικά να μην έρθει και ποτέ!”156. Ρε γαμώτο, ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι, όταν παίζεις με ανοιχτά χαρτιά, ξεκάθαρα, με τις δικές σου δυνάμεις (και με την αξιοπρέπειά σου) με μπέσα, αλήθεια....... και μάγκικα, χωρίς που@@@ές και λαμογιές... και ακούς όλοι να παραδέχονται ότι είσαι ένας σπάνιος άνθρωπος γιατί απλά ξεχωρίζεις από χίλια μίλια μακριά από όλους αυτούς που πατάνε επί πτωμάτων, ενώ εσύ δίνεις απλόχερα την ανθρωπιά σου! Ε, μετά απ' όλα αυτά, είναι να μην πέφτεις τα βράδια να κοιμάσαι με ήσυχη την συνείδησή σου;;;;!!! λέω τώρα εγώ!157. Nα θυμάσαι: "Η αληθινή ομορφιά πηγάζει ΜΟΝΟ από μέσα μας, εσωτερικά. Ό,τι καλλυντικό και να φορέσεις, αν δεν νιώθεις καλά και δεν μπορείς να σκάσεις ούτε ένα χαμόγελο, η ασχήμια σου θα φανεί."
Γιατί, Ομορφιά σημαίνει: “Να χαμογελάς & να είσαι ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σου!″158. Αυτό που λατρεύω στο καλοκαίρι είναι ότι μπορούμε να είμαστε ανέμελοι (από το ντύσιμο μέχρι & την διασκέδαση) χωρίς να σε νοιάζει αν φαίνεται τρελό, λες και είσαι από άλλο πλανήτη! (λέμε τώρα!)


159. Σ' αυτή την Ζωή δεν έχει σημασία τι θέλει για σένα ο άλλος, αλλά τι θέλεις και τι νιώθεις εσύ! Η Ζωή είναι δική σου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου την φρουρήσει. Η Ζωή του καθενός είναι μοναδική και πολύτιμη... αυτό μην το ξεχνάς!!!160. Κάνε αυτό που τόσο πολύ σου αρέσει και μην δίνεις καμία απολύτως σημασία στα dislikes παρά μόνο στα likes αλλά και στα σχόλια που έχουν να σου πουν κάτι, ακόμα και μία αρνητική κριτική... που σίγουρα θα σε κάνει ακόμη καλύτερη/ο! (Το dislike ένα απλό κουμπάκι είναι που πιο εύκολα το πατάς παρά αυτό το αρνητικό που έχει κάποιος να πει, να το πει με σχόλιο).161. Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση & ανεμελιά μετά από κάθε δύσκολο Χειμώνα!162. Είμαι ερωτευμένη με... τη μουσική... με το γράψιμο... με την αλήθεια... με την Ζωή όπως και να είναι... με την μοναξιά... με τις καθημερινές-απρόβλεπτες- στιγμές... με τα γλυκά... με το cinema... με τα ταξίδια... με τον σκύλο μου... με τα λάθη... με τον άνθρωπο που αγαπώ όσο κανέναν άλλο... ακόμα κι αν δεν είναι πια πλάι μου! Είμαι ερωτευμένη... με ό,τι με κάνει να είμαι εγώ!


163. Πάντα στην άκρη του μυαλού μας να έχουμε τη σκέψη ότι η Ζωή είναι το πολυτιμότερο πράγμα που μας χάρισε απλόχερα ο Θεός. Όσες δυσκολίες και όσα εμπόδια συναντήσουμε στο δρόμο μας, θα είναι μόνο για καλό. Γιατί τελικά ο χειρότερος εχθρός μας, ο χειρότερος ανταγωνιστής μας… είναι ο εαυτός μας!!! Οι δυσκολίες διαμορφώνουν και δυναμώνουν τον άνθρωπο. Μέσα από όλα αυτά θα βγούμε δυνατοί και νικητές στη ΖΩΗ!!! Ας καλλιεργήσουμε και την αυτοπεποίθησή μας και όλα θα πάνε καλά. Η Ζωή είναι ωραία! Σήμερα βρέχει… Αύριο θα έχει ήλιο!


164. Πιστεύω πλέον ότι η μεγαλύτερη αρετή είναι να αντιδράς σε ότι σε κάνει να μην είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Όχι βέβαια να αντιδράμε σπάζοντας και καταστρέφοντας αλλά να αντιδράμε με τον λόγο μας και τη φωνή μας, με την αλήθεια και τις αξίες μας. Με αυτά τα εφόδια ίσως, λέω ίσως, κάτι να καταφέρουμε ή τουλάχιστον κάτι να περισώσουμε. Επιτρέπεται ο θυμός (δικαιολογημένος) αλλά όχι το μίσος. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ακόμη να ξεχωρίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις. Το θέμα είναι να βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο!165. Σήμερα το πρωί διάβαζα ιστορία και μου ήρθε στο μυαλό το εξής:


"Τελικά, οι πόλεμοι και κάθε είδους διαμάχες (κοινωνικές, επαγγελματικές, προσωπικές, ερωτικές) γίνονται για τους τρεις εξής λόγους, κατά την ταπεινή μου άποψη. Πρώτον, για τη δύναμη! Δεύτερον, για το προσωπικό όφελος - εγωισμό και τρίτον, για το χρήμα! ΤΕΛΟΣ!!!
166. Για χρόνια μισούσα στην κυριολεξία τις Κυριακές. Τώρα τελευταία άρχισα να τις αγαπώ και αν τις απολαμβάνω κάνοντας πράγματα που μου αρέσουν! Όπως, π.χ. Κάθε Κυριακή τα πρωινά (μέχρι να σηκωθώ από το κρεβάτι) βλέπω ταινία στο DVD, τρώγοντας το πρωινό μου (που τις άλλες μέρες δεν τρώω), αν είναι κωμωδία γελάω μέχρι δακρύων και… είμαι έτοιμη για να χαρώ το υπόλοιπο της ημέρας… με την οικογένεια, τους φίλους!167. Αρπάξτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται! Γιατί, ίσως, να μην υπάρχει δεύτερη ευκαιρία!!!168. Μου λένε ότι είμαι πολύ καλή στο ν' ακούω τους άλλους... με προσοχή! Ναι το ξέρω πως είμαι καλή ακροάτρια. Αφού εγώ δεν μπορώ να μιλήσω στους άλλους... το μόνο που μπορώ λοιπόν να κάνω για να βοηθήσω κι εμένα είναι... ν' ακούω αυτά που έχουν να μου πουν οι άλλοι. Και ναι πετυχαίνει... το πείραμα!!!!!!!
169. ΜΗΝ αγοράζετε τίποτα! ΜΗΝ πουλάτε τίποτα! Πετάξτε ό,τι δεν θέλετε & μην διανοηθείτε να το δώσετε σε κάποιον άλλον που μπορεί να το χρειάζεται! Μην δίνεται σημασία στα 1€ & 2€ (άσχετα πως με τα 1€ & 2€ αγοράζεις μια φραντζόλα ψωμί και τρώει μια οικογένεια) που τυχαίνει να έχετε πάνω σας! Ψωνίστε ΜΟΝΟ ακριβά! Σκοτώστε την ώρα σας γράφοντας (μες την άγνοιά σας) μ@λ@κίες, κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη! Πυροβολήστε όποιον κάνει σωστά τη δουλειά του & επιβραβεύστε τους ανώριμους...! ΜΗΝ γράφετε στα ελληνικά, μόνο greeklish! ΜΗΝ μιλάτε! ΜΗΝ τραγουδάτε! ΜΗΝ διασκεδάζετε! ΜΗΝ γελάτε & χαμογελάτε! ΜΗΝ κάνετε χιούμορ! ΜΗΝ τρώτε! ΜΗΝ πίνετε! Και κυρίως... ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ! Γιατί κάποιοι ενοχλούνται! (Ήδη ξεκαρδίστηκα στα γέλια, γράφοντάς αυτά!)


170. 1)Κάτι παλιό: Το γνωστό ανέκδοτο: Η ιστορία επαναλαμβάνετε!


2)Κάτι νέο: Τα ίδια & τα ίδια (στιγμές, καταστάσεις) αλλά η διαφορά είναι ότι εγώ δεν είμαι πλέον η ίδια!


3) Κάτι δανεικό: Η ίδια η Ζωή μου & ο μεγάλος μου έρωτας!


4)Κάτι μπλε: Η θάλασσα, ο ουρανός, τα όνειρα τα μελλοντικά!171. . Τελικά γράφω καλά ή σχετικά καλά, όταν είμαι στις μαύρες μου, όταν κάποιοι με έχουν πληγώσει! Γι’ αυτό, χρωστάω ένα Ευχαριστώ! Να 'ναι καλά όσοι με κάνουν να έχω έμπνευση!!!

172. Λέω τώρα εγώ, με το 'φτωχό' μου το μυαλό: Αυτός που απομακρύνετε από τον άλλον δεν είναι αυτός που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ας πούμε να πάρει ένα τηλέφωνο, να στείλει ένα μήνυμα, να σε ρωτήσει αν είσαι καλά, αν θες να πάμε μια βόλτα... αλλά είναι αυτός ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει όλα αυτά... αλλά δεν τα κάνει!!!!!!!173. Όταν λαμβάνεις ένα μήνυμα που λέει: "Τα καλά παιδιά ΔΕΝ ξεχνιούνται!" συνειδητοποιείς πως υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι που σε θυμούνται σε μια δύσκολη στιγμή!


174. Τελικά νομίζω πως καταλαβαίνεις πως αγαπάς κάτι αληθινά, ειλικρινά, απόλυτα & με ψυχή όταν φέρνεις στο νου την εικόνα αυτού που αγαπάς και ...δακρύζεις! Λέω τώρα εγώ! Ίσως και να κάνω λάθος!


175. Λέω πως "Μαγκιά είναι να παραμείνεις ο εαυτός σου... να μην είσαι μια βιτρίνα!" (Ξέρω τι λέω!)

176. Θες μια 'πικρή' αλήθεια; Ε, πάρε μία λοιπόν!
Μπορεί να είμαι ον λίγον απόμακρη μα καθόλου σνομπ όπως νομίζουν! Ο τοίχος δεν γίνεται να πέσει τόσο εύκολα... αν δεν υπάρχει κιόλας σοβαρός λόγος και αιτία!177. Λέω πάλι εγώ! Θες ακόμη μια 'πικρή' αλήθεια;


Όταν δεν €χ€ις πάνω σου δ€κάρα τσακιστή και δ€ν €χ€ις τη δυνατότητα να βγ€ις €ξω για καφ€ (και το '€ξω' πάντα απαιτεί €) τότε κάθεσαι στο σπιτάκι σου και είτε διαβάζεις κανένα βιβλίο, είτε βλέπεις TV (δηλ. τούρκικα δεν έχει και τίποτα άλλλο να δεις!) είτε "σκοτώνεις την ώρα σου" στο fb, στο YouTube.... είτε ακούς μουσική +με όλα τα παραπάνω! Ή κάνω λάθος;178. Λέω εγώ: “Να μην φοβάσαι τη βροχή που φέρνει ο ουρανός! Να φοβάσαι την βροχή που φέρνει ο καιρός! Εκείνη τη βροχή που κρατάει παραπάνω από 40 ημέρες και 40 νύχτες… εκείνη τη βροχή που μέσα στη ψυχή σου έχει καταχωνιάσει… και δεν λέει να φύγει!” Έτσι λέω εγώ κι αν θες με παίρνεις σοβαρά, αν πάλι όχι, δεν πειράζει! Οι προσωπικές σκέψεις, είναι απλά …προσωπικές σκέψεις!


179. Λέω τώρα εγώ!

Θες μια 'πικρή' αλήθεια; Ε, πάρε μία λοιπόν!
Μπορεί να είμαι ον λίγον απόμακρη μα καθόλου σνομπ όπως νομίζουν! Ο τοίχος δεν γίνεται να πέσει τόσο εύκολα... αν δεν υπάρχει κιόλας σοβαρός λόγος και αιτία!


N.J. ξέρεις καλα οτι συμφωνω απολυτα μαζι σου κ μαλιστα σου βγαζω το καπελο!!!


ΜΑΡΙΑ Π. σ' ευχαριστώ! Εμείς καταλαβαινόμαστε......


N.J. λιγοι μας νιωθουν κ μας κατανοουν... αυτοι οι λιγοι ομως θα ειναι μαζι μας για μια ζωη... οι υπολοιποι αντε στο καλο!


ΜΑΡΙΑ Π. έτσι ακριβώς! Εγώ τους δείχνω την έξοδο και αυτοί διαλέγουν αν θα την περάσουν ή θα μείνουν κοντά μου για να ...την παλέψουμε μαζί! Είτε είναι φίλοι είτε οτιδήποτε άλλο...

N.J. ειναι η στιγμη της υποκλισης... ποσο πολυ σε νιωθω! (6/09/2012)180. Λέω πάλι εγώ! Θες ακόμη μια 'πικρή' αλήθεια;

Όταν δεν €χ€ις πάνω σου δ€κάρα τσακιστή και δ€ν €χ€ις τη δυνατότητα να βγ€ις €ξω για καφ€ (και το '€ξω' πάντα απαιτεί €) τότε κάθεσαι στο σπιτάκι σου και είτε διαβάζεις κανένα βιβλίο, είτε βλέπεις TV (δηλ. τούρκικα δεν έχει και τίποτα άλλλο να δεις!)είτε 'σκοτώνεις την ώρα σου' στο fb, στο YouTube....είτε ακούς μουσική +με όλα τα παραπάνω! Ή κάνω λάθος; (6/09/2012)181. Λέω τώρα εγώ: Μοιράζομαι θα πει, πως δίνω κάτι απ’ την ψυχή μου… πάντα με όλη τη ψυχή μου! Και είναι ωραίο το συναίσθημα το να μοιράζεις το οτιδήποτε (ακόμα και ένα απλό χαμόγελο) και να παίρνεις την χαρά που ο άλλος λαμβάνει από σένα, εις διπλούν!....................__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε με greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Privacy Policy and GDPR!
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό post πάνω στο αντίστοιχο menu.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

Copyright© ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ | Created by and Irene Gkitsali