Top 5 Favorites#2η εβδομάδα – Αγαπημένες ελληνικές σειρές!




Top 5 Favorites# logo 


Και επιτέλους ήρθε η ώρα για το δεύτερο post του Top 5 Favorites# με θέμα Αγαπημένες ελληνικές σειρές! Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγες αυτές που μου αρέσουν τόσο πολύ (που μπορεί να έχουν περάσει τόσα χρόνια και να τις προβάλλει η τηλεόραση ξανά και ξανά και κάποιες άλλες όχι και τόσο συχνά) που δεν βαριέμαι να τις βλέπω ακόμα και στις υπερβολικές non-stop επαναλήψεις.





Video: Το “τελευταίο” επεισόδιο του Ρετιρέ.

Πείτε τις επιλογές μου και τα γούστα μου cult, trash, κιτς ή όπως αλλιώς σας αρέσει αλλά ναι την σειρά “Ρετιρέ” την αγαπώ, το παραδέχομαι και το λέω χωρίς φόβο! 


Το ξέρω πως πολλοί την κατακρίνουν και την απεχθάνονται και πιστεύουν ότι είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει στην Ελληνική τηλεόραση αλλά  για σκεφτείτε…! Εγώ προσωπικά το Καλοκαίρι στην τηλεόραση περιμένω να δω τα μεσημέρια (σταθερά όπως κάθε χρόνο) αυτή την σειρά! Με χαλαρώνει, με ξεκουράζει, με διασκεδάζει… κι ας έχουν περάσει χρόνια και χρόνια, κι ας είμαστε σε λίγο διαφορετική εποχή… αν όμως κάτσεις να συγκρίνεις τις καταστάσεις που διακωμωδεί η σειρά με τις καταστάσεις της δικής μας σημερινής πραγματικότητας, θα σε πιάσει μια λύπηση για το πως καταντήσαμε σήμερα και μια νοσταλγία του τότε… κυρίως με τη ωραία μας κατ’ άλλα Δραχμούλα. Αν και φέτος το Καλοκαίρι το Mega δεν την πρόβαλε κανονικά όπως κάνει κάθε χρόνο, αλλά αφού αποφάσισε να την προβάλλει μέσα στον Σεπτέμβρη… κάτι είναι και αυτό! Πάντως, είναι κρίμα που η σειρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κι έτσι δεν είδαμε το τελευταίο επεισόδιο και πως κατέληξαν οι “ήρωες”…


♦ ♦ ♦


 Video: Το πρώτο επεισόδιο της σειράς.


Μα τι σειρά και αυτή!; Είναι το απαγορευμένο; είναι ο παράνομος έρωτας/δεσμός; είναι η διαφορά ηλικίας δυο ανθρώπων της Χριστίνας και του Αντώνη που ερωτεύτηκαν; είναι οι κωμικές καταστάσεις; είναι η Dolce Vita αυτό που λένε “Γλυκιά Ζωή”; ή είναι όλα αυτά μαζί; Δεν ξέρω αλλά τα συστατικά που έχει αυτή σειρά  και φυσικά το ότι είναι καλά δουλεμένη, κάνει να τη ξεχωρίζω και όταν τη προβάλλει η τηλεόραση να μην βαριέμαι να βλέπω όλα τα επεισόδια.


♦ ♦ ♦


Video: Το Φινάλε της σειράς.


Το Καφέ της Χαράς & το Κωνσταντίνου και Ελένηςεντάξει, δυο χιλιοπαιγμένες  ελληνικές σειρές που έχουν πλέον γίνει vintage/κλασικές. Και το περίεργο είναι ότι μάλλον δεν έχει κουράσουν τον κόσμο από τις πάμπολλες συνεχές επαναλήψεις (και μετά κατακρίνουν τη σειρά Sex and the city) γιατί τα νούμερα της τηλεθέασης, (απ’ ό,τι λένε!) είναι πολύ υψηλά. Εγώ προσωπικά τα μεσημέρια που παίζουν αυτές οι δυο σειρές τις βλέπω και παρά το ό,τι πλέον ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά τις σκηνές, τους διαλόγους, τις ατάκες… κάποιες φορές είναι σαν να τις βλέπω πρώτη φορά. Όσο να ‘ναι, είναι δυο σειρές που οι δημιουργοί τους Χάρης Ρώμας & Άννα Χατζησοφιά δώσανε το κάτι παραπάνω και πολλές στιγμές γέλιου στην ελληνική τηλεόραση.

Video: Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Το “Καφέ της Χαράς” δεν είχε happy end! Μπορεί να μην άρεσε σε πολλή κόσμο αυτό το φινάλε και αυτή κατάληξη… ούτε σε εμένα άρεσε όταν το είδα για πρώτη φορά, αλλά βλέποντας ξανά τη σειρά και δε το φινάλε, καταλήγω πάντα πως αυτή ακριβώς την κατάληξη έπρεπε να έχει. Γιατί απλά: Οι δυο πρωταγωνιστές/ήρωες της σειράς ήταν τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες… ο  άντρας δεν έκανε λίγο στην άκρη τον εγωισμό του και η γυναίκα έκανε περισσότερη υπομονή απ’ όσο άντεχε, σε σημείο να αλλάξει. Όμως, αυτός ο εγωιστής άντρας …την άφησε απλά να φύγει! 

Το “Κωνσταντίνου και Ελένης” πάλι, είχε happy end! Και παρά το ότι εδώ οι ήρωες της ιστορίας ήταν δυο πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες, τελικά φτάσανε μέχρι και να παντρευτούν. Νομίζω, πως όλοι που βλέπαμε τη σειρά, μείναμε ικανοποιημένοι με την κατάληξη! 


♦ ♦ ♦


Video: Το “τελευταίο” επεισόδιο της σειράς.

Πολύ αγαπημένη σειρά που κακώς δεν προβάλλεται σε επανάληψη. Θυμάμαι εγώ και ο αδελφός μου ο Βασίλης τη βλέπαμε φανατικά! Μας άρεσε τόσο πολύ ο Γιάννης Βούρος και ο τρόπος που έπαιζε που ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια. Κάθε επεισόδιο είχε πλοκή, δράση, σασπένς, ωραίες ατάκες, γέλιο… μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο (βλέπε video) που μας αποζημίωσε, μιας και είδαμε το ζευγάρι (Πέγκυ Σταθακοπούλου & Γιάννης Βούρος) και επισήμως μαζί να ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Και ζήσανε αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα!!!


☺☺☺

Αυτό ήταν λοιπόν, το δεύτερο Top 5 με τις δικές μου 5 Αγαπημένες ελληνικές σειρές! Ποιές είναι οι δικές σας 5 Αγαπημένες ελληνικές σειρές;


Θα επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα με το τρίτο θέμα, που είναι  το Top 5 Favorites#3η εβδομάδα – Αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί!

*Αν κάποιος το επιθυμεί, να πάρει μέρος, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή, διαβάζοντας περισσότερα και δηλώνοντας συμμετοχή ΕΔΩ




Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος του παιχνιδιού Top 5 Favorites#.
Ιστολόγια που συμμετέχουν:
*ΜΑΡΙΑ Π. (http://www.syllegw-stigmes.gr)




__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Καλημε΄ρα... το καφέ της χαράς και μένα μου αρέσει...να δω πότε θα καταφέρω να ξεκινήσω και γω τις δικές μου αναρτήσεις για την ωραία ιδεά σου :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα!!!όλες οι σειρές που είπες είναι και δικές μου αγαπημένες,καθώς και πολλές άλλες παλιες,όπως βαρβαρότητες,καλημέρα μαμα,πάτερ ημών,δις εξαμαρτείν,αχ ελένη,με δυο μαμάδες και πολλές ακόμη,που δυστυχώς δεν προβάλλονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, ξεκίνα όποτε βρεις χρόνο και διάθεση γι' αυτό το 'παιχνίδι'. Κανένα άγχος! :)

    *Χαρά Σωτηροπούλου, όσες αναφέρεις (ειδικά Βαρβαρότητες, Πάτερ ημών, Αχ Ελένη είναι και αυτές αγαπημένες μου)αλλά όπςω λες κι εσύ, δεν προβάλλονται! Κακώς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Mayumi, κι εγώ τις έβλεπα πριν πάω σχολείο ή μετά το μεσημεράκι! Πώς τα καταφέρνεις και δε βλέπεις τηλεόραση; Την καλύτερη δουλειά κάνεις! Μακάρι κι εγώ να την κλείσω τελείως!
    Φιλιά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όλες είναι τέλειες! Τις έβλεπα τότε και τις βλέπω ακόμα στις επαναλήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ταύρος με τοξότη"?
    Αυτό δεν μου λέει κάτι... όλα τα άλλα όμως, τα έχω λιώσει!!!
    ;-)
    (Καλέ, πόσες αναρτήσεις έχω "χάσει"?)
    Πάντα είναι όμορφα να ξέρεις πως παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, εσύ θυμάσαι τις ατάκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *syros2js, μα οι ατάκες όσα χρόνια κι αν περάσουν τις θυμόμαστε αφού είναι τόσο "έξυπνα γραμμένες"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes