✍My thoughts #30: 👎Η χειρότερη συμβουλή που μου έχουν δώσει❗️

  Τον Ιανουάριο του 2020 με αφορμή το challenge της Άλκηστης από το blog Little Hope Flag σας μίλησα για την ✅Καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει❗️ (κάντε κλικ!) Τώρα ήρθε η σειρά να σας μιλήσω για την χειρότερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

   
 
💬"Να τα έχεις καλά με ΟΛΟΥΣ, γιατί ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα σου ανοίξουν πόρτες για να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες και ανθρώπους."
 
 
 
 
  Παραδέχομαι πως από παιδί δεν καταλάβαινα, δεν το δεχόμουν και εκνευριζόμουν όταν άκουγα τους άλλους να (μου) λένε "Πρέπει να τα έχεις καλά με όλους". Γιατί; Πως γίνεται να τα έχεις καλά με όλους; Τα έχουν όλοι καλά με μένα; Μπορείς να τα βρίσκεις με όλους; Ταιριάζεις με όλους; Και τι εννοούν "με όλους;" Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί, ούτε θέλουν το καλό σου. Αξιολογώ τον κάθε άνθρωπο και αναλόγως επιλέγω αν αξίζει να υπάρχει στη ζωή μου ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά.
 
  Ναι, δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να έχουμε επαφή με κάποιους "όχι καλούς ανθρώπους", γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει σώνει και ντε να παίζουμε θέατρο, μάλιστα σε τέτοιο βαθμό μέχρι αηδίας. 
 
  Στο "να τα έχεις καλά με όλους" σημαίνει ότι θα παίζεις και θέατρο, σημαίνει ότι θα σφίγγεις και τα δόντια σου, θα κάνεις υπομονή, θα ανέχεσαι συμπεριφορές. Φυσικά, αν φτάσουμε σε βαθμό που θα κακοπερνάμε, θα μας προσβάλλουν, θα κινδυνεύει και θα πρέπει να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητά μας και την και ψυχική μας υγεία, όχι σε καμία περίπτωση -και το θεωρώ αυτονόητο- δεν γουστάρω να τα έχω καλά με όλους.

  Ένα παράδειγμα, που μου έτυχε παλιότερα με καλή μου Φίλη. Μια μέρα που είχαμε πάει βόλτα, την παίρνει τηλέφωνο μια δική της φίλη να βγουν για καφέ και μου είπε να τους ακολουθήσω  για να μη φύγω νωρίς, αφού δεν προλάβαμε να ευχαριστηθούμε τη βόλτα μας. Αμέσως της είπα να πάει και να περάσει καλά αλλά Εγώ δεν επιθυμώ, δεν θέλω να έρθω γιατί αυτή η γυναίκα δεν με συμπαθεί και προσωπικά την θεωρώ έναν απαίσιο, κομπλεξικό και άχρηστο άνθρωπο.
   
   Μάλιστα δεν μου αρέσει που κάθε φορά που με βλέπει δεν με έχει χαιρετάει ποτέ, κάνει ότι δεν με βλέπει τύπου "Γεια σου Χάρη συγγνώμη δεν σε πρόσεξα" παρότι που πάντα με συστήνει η φίλη μου. Όπως επίσης και η συμπεριφορά της όταν ήρθε επίσκεψη στο σπίτι της φίλης μου που ήμουν κι Εγώ κι άρχισε να μου κάνει κήρυγμα (χωρίς να με ξέρει, χωρίς να της έχω δώσει το δικαίωμα και την άδεια) πάνω στην συζήτηση, να μου λέει γιατί δεν έχω παντρευτεί, δεν έχω κάνει παιδιά, να αφήσω τις σπουδές (τότε πήγαινα Νυχτερινό Επαγγελματικό Λύκειο και δούλευα ταυτόχρονα) και να κυνηγήσω κανέναν άντρα γιατί θα μείνω γεροντοκόρη κ.α πολλά που πραγματικά ακόμα απορώ πως είχα τόση υπομονή και δεν την πέταξα έξω, κι ας ήταν το σπίτι της φίλης μου. Σε μένα έλεγε τέτοια και στη φίλη μου ότι είναι ντροπή που είναι χωρισμένη και δεν έμενε στον γάμο της κι ας κάνει το κορόιδο. Πραγματικά, και Εγώ και η Φίλη μου της είπαμε πως αυτές δεν είναι σοβαρές απόψεις και πως ο καθένας έχει υποχρέωση να κάνει για τη ζωή του ό,τι νομίζει καλύτερο για την προσωπική του ευτυχία. Αλλά από ντουβάρια έχει γεμίσει ο τόπος.
 
  Εν τω μεταξύ αυτή η κομπλεξική παντρεύτηκε από μικρή, δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή της, δεν σπούδασε τίποτα αλλά το έχει καημό να τελείωνε κάτι, ασφυκτιά μέσα στον γάμο της, κ.α. όπως τα έλεγε στην Φίλη μου. Και εν τω μεταξύ, μετά από κάποιο άσχημο βίαιο συμβάν διαπίστωσε και η Φίλη μου ότι όντως είναι απαίσιος άνθρωπος και πρέπει να απομακρυνθεί. Και όπως έπραξε.  
 
   Που θέλω να καταλήξω! Όταν λοιπόν αρνήθηκα να ακολουθήσω την παρέα και της είπα ότι δεν γουστάρω ακόμα και για έναν καφέ να χαλάσω την ζαχαρένια μου με ανθρώπους που δεν (με) γουστάρουν κανέναν και οι 9/5 κουβέντες τους είναι μες την κακία και τον σνομπισμό, μου είπε σαν να μου κάνει επίπληξη "Μαρία, καλό είναι να τα έχεις καλά με όλους γιατί μπορεί να τους βρεις στο δρόμο σου και μπορεί να κερδίσεις κάτι." (ευτυχώς πια δεν πορεύεται με αυτό) Εκεί αντέδρασα λίγο απόλυτα. Και όταν έχω μια άποψη και σου εξηγώ γι΄αυτό και γι' αυτό και δεν τη σέβεσαι, ναι εκεί μου βγαίνει το "είμαι απόλυτη, δεν ακούω κανέναν, δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το δάκτυλο και ναι Εγώ ξέρω καλύτερα από τον καθένα το δικό μου καλό."
 
   Ευτυχώς στην πορεία της διαδρομής μου, η ζωή μου επιβεβαίωσε ουκ ολίγες φορές πως το καλό το δικό μου το ξέρω μονάχα Εγώ και κανένας άλλος. Ακόμα και οι λεγόμενες συμβουλές ή το θέλουν το καλό μου από την "οικογένειά μου" αποδείχτηκαν όχι απλά χειρότερες αλλά η καταστροφή μου, μέχρι και σήμερα. Ευτυχώς ο χαρακτήρας μου (και η διαίσθησή μου) ήταν από πάντα τέτοιος που επέλεγα να ακολουθήσω τις δικές μου συμβουλές και να κάνω κάτι στη ζωή μου. Διαφορετικά πιστέψτε με θα ήμουν στο τίποτα.
 
 Βέβαια όταν δεν τα έχεις καλά με όλους, υπάρχει το τίμημα να μην σε εκτιμήσει στα αλήθεια κανείς, να σου σούρουν ένα σωρό του τύπου "δεν πας καλά, δεν κάνεις με άνθρωπο, έχεις πρόβλημα..." αλλά δε βαριέσαι! στο τέλος μόνο η ηρεμία της ψυχής σου και οι σωστοί άνθρωποι πλάι σου έχουν σημασία. 

 
   Όχι λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, Εγώ σαν Μαρία, δεν μου έμαθα να τα έχω καλά με όλους. Γιατί; Γιατί μπορώ! Γιατί έτσι θέλω! Γιατί έτσι νομίζω! Γιατί έτσι αντέχω! Γιατί καλώς ή κακώς δεν είμαι συμφεροντολόγα, ούτε υποκρίτρια, ούτε πονηρή, ούτε με μια εξυπνάδα να εκμεταλλευτώ με κάθε τρόπο τον καθένα. Δυστυχώς τόσα ταλέντα δεν έχω! Αν και ξέρω πολύ καλά πως στην άγρια εποχή που ζούμε, το να τα έχεις καλά με όλους, κάνει λίγο πιο εύκολη την επιβίωση σου.
 
  Μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι δυστυχώς δεν το είχα ποτέ με το "δημόσιες σχέσεις" Παίζει να είμαι η χειρότερη των χειρότερων στο κομμάτι "δημόσιες σχέσεις, κοινωνικές συναναστροφές". Και λόγω αυτού κάπου εδώ απέτυχα ή βγήκα χαμένη και όχι κερδισμένη σε πολλά πράγματα στη ζωή μου.  Αλλά να! πιστεύω στους λίγους και καλούς; και φταίει ότι ίσως είμαι επιλεκτικός άνθρωπος; ίσως επειδή είμαι περισσότερο εσωστρεφής; ίσως επειδή έχω τραβήξει πολλά και κρατάω μια πισινή; ίσως επειδή θέλω να γνωρίζω λίγο τον άλλον και να νιώθω ασφαλής και άνετα; ίσως επειδή δεν αντέχω με τίποτα να είμαι με ανθρώπους που δεν έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον, αξιόλογο και να μην χαίρομαι την παρέα τους;  ίσως επειδή πολύ απλά βρε αδελφέ, ξέρω πολύ καλά ποια είμαι, δεν παίζω ξύλο με κανέναν, τα έχω καλά με όποιον με πάει και τον πάω και αν συμβαίνει το αντίθετο, πορεύομαι με αυτό που πιστεύω απόλυτα "Μακριά κι αγαπημένοι ή και ξένοι.
 
 
@υτές ήταν οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο!
 
   
 
 Αλήθεια! 
Εσένα ποια είναι η χειρότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;
✅Η χειρότερη συμβουλή που μου έχουν δώσει❗️

 
  ✍@υτές είναι οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο!
 Επειδή εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)





Διαβάστε επίσης:
_________________

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "My thoughts"

 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...



*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! 
Copyright ©2010-2021

8 σχόλια :

  1. Σε νιώθω όμως... κάτι παρόμοιο έχω περάσει και εγώ με "φίλες"! Η τελευταία σου παράγραφος με περιγράφει πλήρως. Δεν το' χω με τις "δημόσιες σχέσεις" καθόλου και με τόση υποκρισία που βλέπω και συμφέρον, προτιμώ να μην το αποκτήσω ποτέ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρα μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
      Κι Εγώ το προτιμώ από πάντα, δεν αλλάζει, είναι να το έχεις και μέσα σου.
      Προτιμώ την καθαρότητα στους ανθρώπους και στα πράγματα.

      Διαγραφή
  2. Όχι, δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου Μαρία μου! Απόλυτα δίκιο έχεις. Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη. Μακριά όσο γίνεται από τοξικούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζω με τοξικούς ανθρώπους Γιάννη μου, δυστυχώς.
      Προσπαθώ να φύγω μακριά...
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό και τη στάση σου, Μαρία μου. Στο παρελθόν, σε εργασιακό περιβάλλον, προσπάθησα να τα έχω καλά με όλους, μάλιστα βοήθησα πολλούς που δεν τους θεωρούσα φίλους ούτε καλούς ανθρώπους αλλά πίστευα ότι θα αναγνώριζαν τη βοήθεια που τους έδωσα. Το αποτέλεσμα που εισέπραξα όμως ήταν αχαριστία και, ακόμη χειρότερα, κάποιες στιγμές ένιωσα ότι με θεωρούσαν χαζή ενώ εκείνοι τους εαυτούς τους έξυπνους. Εννοείται ότι άλλαξα πορεία 180 μοιρών απέναντί τους, κάτι που τους "υποχρέωσε" να αλλάξουν στάση και να πουν "ευχαριστώ" με το ζόρι. Όπως καταλαβαίνεις, από εκεί και πέρα δεν την "ξαναπάτησα". Στην επόμενη δουλειά μου έκανα ό,τι ακριβώς κάνω και στην προσωπική μου ζωή: επέλεγα τα άτομα με τα οποία ήθελα να λέω δυο κουβέντες παραπάνω. Σε φιλώ, Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mia μου, πόσο σε νιώθω. Τα έχω ζήσει σε εργασιακό περιβάλλον και τράβηξα τα χειρότερα και πιο πολύ ψυχολογικά. Βέβαια, στο τέλος πήραν αυτό που άξιζαν από τη ίδια τη ζωή.
      Βέβαια χειρότερα τραβάω στο οικογενειακό περιβάλλον που δυστυχώς ζω... αλλά έχω βάλει τα όρια μου και να αποφύγω τα χειρότερα... μέχρι να φύγω μακριά.
      Προτιμώ την ησυχία μου, την αλήθεια, τα ξεκαθαρα πραγματα και τους ανθρώπους που μπορώ να πω δυο κουβέντες παραπάνω, όπως σωστά λες κι εσύ. Να είσαι καλά Mia μου για το σχόλιο που άφησες.

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes