Άγγελοι…

Άγγελοι (Angels)
Θυμάμαι μικρή ήμουν ακόμη,  πέμπτη τάξη Δημοτικού, στο μάθημα της ζωγραφικής, φτιάχναμε διάφορα στολίδια για τα Χριστούγεννα που ήταν προ των πυλών. Ζωγράφιζα αγγέλους σε χαρτόνι… ώσπου ήρθε η συζήτηση μεταξύ εμού και μιας φίλης-συμμαθήτριας. Με ρώτησε αν “πιστεύω πως υπάρχουν Άγγελοι”. Θυμάμαι πεντακάθαρα αυτές τις περασμένες –ελάχιστες- καλές στιγμές. Της απάντησα λοιπόν, με το μυαλό που είχα σ’ εκείνη την ηλικία: “Αφού υπάρχει η λέξη “Άγγελοι”, σημαίνει πως υπάρχουν Άγγελοι, άρα πιστεύω σ’ αυτούς!” Κι όμως! Τότε πίστευα πως αφού υπάρχει μια λέξη,(γραμμένη στα βιβλία, στην ομιλία των ανθρώπων) σίγουρα θα υπάρχει και στη Ζωή. Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτή η θεωρία που είχα τότε, ξέρω όμως ό,τι αισθάνεσαι, ό,τι βιώνεις, ό,τι γεύεσαι σ’ αυτή τη Ζωή… υπάρχει!!!

Θα σου έλεγα πως υπάρχουν… και άγγελοι και δαίμονες και παράδεισος και κόλαση και Θεός και διάβολος και καλό και κακό. Όλα αυτά ο άνθρωπος μπορεί να είναι, κι ακόμα περισσότερα! Άγγελος δεν είναι κι ένα αγαπημένο πρόσωπο που υπάρχει στη Ζωή μας (αν είσαι τυχερός) και με τα λόγια του και τις πράξεις του μας ανακουφίζει; Μην μου πείτε πως δεν σας έχει τύχει ένας τέτοιος άνθρωπος! Έστω κι αν πέρασε για λίγο απ’ τη Ζωή σου (περαστικός ντε) σίγουρα θα σου άφησε ένα καλό συναίσθημα. Πόσο τυχερή και ευλογημένη μπορεί να είσαι! Έχω να το λέω!  

Πιστεύω πως ο καθένας μας έχει δίπλα του έναν Άγγελο που μας προστατεύει και κυρίως μας φυλάει… με όποιον τρόπο. Βέβαια θα μου πει κάποιος και δίκιο θα έχει, όταν συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα σε ανθρώπους, που είναι ο άγγελός τους; Θα σου πω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, πως στη Ζωή υπάρχουν τα δύσκολα και τα άσχημα για να μας ταρακουνάνε έτσι ώστε να ζήσουμε αυτό που λέγεται “ΖΩΗ”. Θα σου έλεγα πως δεν εξηγούνται όλα, πως σε κάποια ερωτήματα δεν υπάρχουν απαντήσεις, πως στα περισσότερα “Γιατί” δεν υπάρχουν εξηγήσεις.  Επίσης θα σου έλεγα πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει κι ό,τι του συμφέρει. Εγώ πιστεύω σ’ αυτά που νιώθω μέσα μου και αυτό μου αρκεί.



Η Αγία Γραφή για τους αγγέλους:

Οι Άγγελοι Ανήκουν στον πνευµατικό κόσµο
                        Είναι δηµιουργήµατα του Θεού
                        Προϋπάρχουν του υλικού κόσµου
 


Επιπλέον οι Άγγελοι:
Είναι ασώµατοι και αεικίνητοι
Είναι σε δύναµη και γνώση ανώτεροι από τον άνθρωπο
Είναι κατά χάρη αθάνατοι
Είναι άπειροι ως προς τον αριθµό



Από την Αγία Γραφή ξέρουµε τρεις µε τα ονόµατά τους: Μιχαήλ, Γαβριήλ,
Ραφαήλ.
 
Έργο των Αγγέλων είναι Να υµνούν ακατάπαυστα το Θεό
                                                   Να εκτελούν τις εντολές του
                                                  Να φροντίζουν τους ανθρώπους
                                                  Να µεσιτεύουν στο Θεό για εµάς 


 

__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved



Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes