Δρώμενο:🎄Το Xmas δέντρο των bloggers: Χ... όπως λέμε "Χαμόγελο"🎄 (part 1)

Το Xmas δέντρο των bloggers


  Έφτασε και η δική μου σειρά για να κρεμάσω το δικό μου 22ο στολίδι στο Xmas δέντρο των bloggers. Ένα δρώμενο που εμπνεύστηκε η Μαρίνα από το blog "Εκεί που Ερωτεύομαι τη Ζωή" και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η Μαρίνα λοιπόν μας προτρέπει να στολίσουμε το δέντρο με τα 24 γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου που θα γεμίσει με θετική ενέργεια τις φετινές περίεργες εορτές αλλά και την νέα χρονιά που σε λίγες ημέρες θα υποδεχτούμε.
 
  Το γράμμα μου είναι το "Χ". Η λέξη που επιλέγω είναι "Χαμόγελο".
 
  Όταν είδα ότι μου κληρώθηκε αυτό το γράμμα, αμέσως η πρώτη μοναδική λέξη που ξεστόμισα δυνατά ήταν φυσικά "Χαμόγελο και Χαμογελώ". Μα δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη, τουλάχιστον σαν πρώτη σκέψη. 
 
  Όσοι με γνωρίζετε/διαβάσει/ακολουθείτε, ακόμα και στις Φωτογραφίες μου βλέπετε ένα κορίτσι που συνέχεια χαμογελάει και είναι με ένα Χαμόγελο στα χείλη. Άλλοτε βέβαια σαν χαζό χαρούμενο παιδί κι άλλοτε σαν μια Μόνα Λίζα, όπως μου έχουν πει αρκετές φορές. Ω ναι αλήθεια είναι! Και έτσι έχουν τα πράγματα! Πολλές φορές είμαι και από τα δυο, ανάλογα ποιον έχω απέναντι μου και πως μου συμπερι-φέρετε.
 
  Η αλήθεια επίσης είναι ότι χαμογελάω όχι επειδή δεν έχω επίγνωση στο τι συμβαίνει γύρω μου, ούτε βέβαια ότι όλα μου πάνε καλά και "έλα μωρέ τι ανάγκη έχει αυτή; ζει στον κόσμο της, δεν πάει καλά..." και ένα σωρό γελοία έως αστεία (εδώ πάντα σκας ένα χαμόγελο με αυτοπεποίθηση) επικριτικά σχόλια.
 
  Αντιθέτως, χαμογελάω, βεβαίως βεβαίως, επειδή καλώς ή κακώς από πολύ μικρό παιδάκι ήμουν ένας μοναχικός δυστυχισμένος άνθρωπος που τίποτα δεν πήγαινε καλά, που ποτέ δεν είχα την στήριξη από τους δικούς μου, που σχεδόν μονάχη μου πάλεψα να διεκδικήσω τα αυτονόητα και τα δικαιώματα  της ζωής (μου).
 
   Μέσα από πάμπολλες μάχες εδώ και 37 περίπου χρόνια κατάφερα το τίποτα, το μηδέν, το χωρίς νόημα, το ότι "δεν θα γίνεις και δεν θα καταφέρεις τίποτα", το δεν έχω αξία Εγώ ή η ζωή που θέλω να ζήσω... να δώσω σε όλα, σε μένα κυρίως, αυτό ακριβώς που λέγετε Χαμόγελο, άρα δύναμη, κουράγιο, θέληση να μπορώ να παλεύω, να τα αντιμετωπίζω όλα και να κερδίζω καθημερινές μάχες για να έχει αξία η ζωή που για κάποιον λόγο μου δόθηκε.
 
  Ένα Χαμόγελο, ναι μεν δείχνει στους απ' έξω μια καλή όμορφη εικόνα, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ότι δίνει μπρος "το μέσα μας" ενέργεια, δύναμη, θέληση αλλά και σπρώξιμο για να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό στον ίδιο σου τον εαυτό (γιατί κακά τα ψέματα από εμάς ξεκινούν όλα) αλλά και στα άγρια ή ήρεμα θηρία που σε περιμένουν στην γωνία για να σου κλέψουν το Χαμόγελο, άρα και τη δύναμη και τη θέληση για ζωή, για τη ζωή σου όπως σου αξίζει να ζήσεις.
 
  Κι Εγώ το αληθινό Χαμόγελό μου το κέρδισα με πολλούς κόπους, με πολλά άδικα κλάματα, με απανωτά χτυπήματα κι όμως δεν το έχασα στο τέλος ή μάλλον δεν το έχασα ποτέ πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι απλά κάποτε κρυβόταν γιατί φοβόμουν και δεν ήξερα ακόμα ποια είμαι ακριβώς και τι αξίζω. Εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό, σήμερα! ξέρω απόλυτα ποια είμαι, τι αξίζω, "τι θέλω και τι δεν θέλω" και σίγουρα χωρίς καμία αμφιβολία έχω καρατσεκάρει πως ένα Χαμόγελο κάνει πάντα τη διαφορά, φέρνει θετικά πράγματα στο δρόμο σου, κερδίζεις περισσότερα, δείχνει όλη την αλήθεια σου, κάνει τα μάτια σου και το προσωπάκι σου ακόμα πιο χαρούμενα και κυρίως μαζί με αυτό η ανυπόφορη καθημερινότητα και πραγματικότητα παλεύεται λίίίίγο πιο εύκολα.
 
   Γι' αυτό λοιπόν επιλέγω τη λέξη "Χαμόγελο"! Ό,τι και να γίνεται, ό,τι κι αν συμβαίνει, ακόμα και μέσα από την μάσκα που φοράς, όπως κι αν νιώθεις να μην ξεχνάς, να μη φοβάσαι, να επιλέγεις εσύ "γιατί μπορείς/γιατί μπορώ!" να λες (αυτή είναι πάντα η απάντηση!) να σκας πάντα ένα Χαμόγελο και... δεν πειράζει καθόλου αν κάποιες φορές είναι και στραβό, ειρωνικό ή ακόμα και «με ύφος πολλών-χιλίων καρδιναλίων» ειδικά όταν ξέρεις πως έχεις δίκιο ή που προσπαθούν κάλπικοι μάγκες να πατήσουν στις δικές σου πλάτες.
 
   Αυτή είναι η δική μου ευχή για την νέα χρονιά.
Και όπως λέω πάντα: Να μην ξεχνάτε: "Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"
 



  Και μιας και έρχονται Χριστούγεννα, μέρες που είναι και δυστυχώς λόγω της κατάστασης/καραντίνας/πανδημίας πολλούς θα μας βρουν  μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, θα τους αφιερώσω ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι έτσι απλά γιατί... 🎼Είναι Χριστούγεννα...γι' αυτό🎼.
 

   Μαρινάκι μου, σ' ευχαριστώ για αυτό το όμορφο δρώμενο που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω κι Εγώ αλλά να διαβάσω και άλλες υπέροχες συμμετοχές και να γνωρίσω κι άλλους αξιόλογους bloggers.
 
 Καλές και ήρεμες γιορτές να έχουμε με Υγεία και... Χαμόγελο!😉
 
UPDATE:
Δείτε ΕΔΩ 🎄Το Xmas δέντρο των bloggers 2020 που στολίστηκε!🎄



__________________
Διαβάστε επίσης:
__________________
 
►Διαβάστε περισσότερα Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα 
 



 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

Μπορείς να με στηρίξεις δημιουργικά απλά...



*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι κατοχυρωμένα!

37 σχόλια :

  1. Ήμουν σίγουρη ότι αυτή θα ήταν η λέξη σου.
    Σε ευχαριστούμε που μας ανοίγεις τη ψυχή σου. Μακάρι η δύναμη που απέκτησες μέσα από τα δύσκολα, να αποτελέσει έμπνευση για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
    Ας μου επιτραπεί η λέξη, είναι μαγκιά για κάποιον, να τα βάζει με κάθε τι δύσκολο και να καταφέρνει να χαμογελά!
    Μαράκι μου έχεις απόλυτο δίκιο, το χαμόγελο ήταν, είναι και θα είναι σημαντικό.
    Και μακάρι να το έχει άφθονο η νέα χρονιά, γιατί η φετινή προσπάθησε πολλές φορές να το στερήσει!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συμμετοχή και το ωραίο στολίδι.
    Καλή σου μέρα και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι Εγώ σ' ευχαριστώ και πάλι Μαρινάκι μου για την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό το υπέροχο και τόσο αισιόδοξο δρώμενο.
      Καλά να είμαστε όλοι και να χαμογελάμε έτσι πείσμα σε αυτούς που πάνε να μας το στερήσουν άδικα.
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  2. Τι καλύτερο στολίδι από ένα χαμόγελο Μαρία μου, τι και αν φοράμε μάσκα, φαίνεται και στα μάτια μας. Ξορκίζουμε το κακό με ένα χαμόγελο. Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Φίλη μου! "Ξορκίζουμε το κακό με ένα χαμόγελο" για να την παλεύουμε πιο εύκολα.
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρία. Για το σημερινό στολίδι διάλεξες μια σημαντική λέξη. Το χαμόγελο, τόσο παρεξηγημένο από πολλούς, μα τόσο λυτρωτικό για όποιον το χρησιμοποιεί και το δέχεται.
    Καλές γιορτές με χαμόγελα λοιπόν και το 2021 ας χαμογελάμε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, ας είναι η νέα χρονιά γεμάτη από χαμόγελα λοιπόν για όλο τον κόσμο!
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα με ένα τεράστιο χαμόγελο μπορώ να πω! Πανέμορφο στολίδι και απαραίτητο το χαμόγελο για τη ψυχολογία μας για τη μέρα την καινούργια που ξημερώνει, για μια ματιά προσώπου αγαπημένου, για ένα αγαπημένο άκουσμα! Χαμόγελο για την ίδια τη ζωή που έχει τα σκαμπανεβάσματα της αλλά όμως αξίζει τα πάντα! Καλές γιορτές να έχουμε και με χαμόγελα να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωή, για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα ένα Χαμόγελο αξίζει τα πάντα!
      Μια νέα χρονιά λοιπόν με χαμόγελα πολλά!
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  5. σου ταιράζει αυτό το στολίδι Μαρία μου
    και επειδή σε ξέρω, το υπογράφω και εγώ.

    καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη, τύχη και χαρά.
    φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, Φίλη μου, να είσαι καλά!
      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  6. Φυσικά και το ''Χαμογελο''δεν πρέπει να λείπει από το δέντρο μας! Στολίδι πραγματικό.
    Πόσο δίκιο έχεις! Ένα χαμόγελο καρδιάς αλλάζει πολλά στην καθημερινότητά μας. Μας οπλίζει δύναμη για να πορευτούμε και πιστεύω ότι δείχνει καλή καρδιά όποιος χαμογελά!
    Μου άρεσε η κατάθεση ψυχής για τη λέξη -στολίδι σου.
    Και η ευχή σου γίνεται και δική μου
    Ωραίο και το τραγούδι σου
    Φεύγω με ευχές να περάσεις τις γιορτινές μέρες με χαμόγελο και να μην το χάσεις ποτέ
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, πόσο σ' ευχαριστώ πάντα για τα όμορφα από καρδιάς ευχές σου και λόγια σου.
      Ας χαμογελάμε μωρέ κόντρα στους δύσκολους καιρούς!
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  7. Μ' ένα τεράστιο Χαμόγελο στα χείλη αλλά περισσότερο με Χαμόγελο στην καρδιά διάβασα το στολίδι σου Μαρία και Χάρηκα απίστευτα γιατί ακριβώς όπως και εσύ το έχω κατατσεκάρει και δουλεύει ακριβώς όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία!
    Και όταν χαμογελάς κάτω από την μάσκα, αυτό φαίνεται στα μάτια γιατί από αυτά δεν λένε ψέματα!

    Πολλά χαμογελαστά και χαρούμενα ΑΦιλάκια στέλνω σε όλους με ευχές για χαμογελαστές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α, γισσα Άιναφετς, χαρά μου η επίσκεψή σου στο blogοσπιτάκι μου!
      Το χαμόγελο φαίνεται και στα μάτια όντως και αυτά δεν λένε καθόλου και ποτέ ψέματα.
      Μια χαμογελαστή χρονιά να έχουμε και Καλές γιορτές!🎄❤️

      Διαγραφή
  8. Χαμόγελο λοιπόν Μαρία μου!
    Δοσμένο από την καρδιά σου στην οποία πάντα υπάρχει ένα όμορφο, αληθινό και εκφραστικό χαμόγελο.
    Είχα την τύχη να το γνωρίσω αυτό κα να το πιστοποιήσω σαν χαρακτηριστικό που σε συνοδεύει. Σε καμαρώνω που παλεύεις ανάμεσα σε χίλιες δυό δυσκολίες. Μου αρέσει που κυνηγάς το όνειρό σου. Κάντο με αξιοπρέπεια και πίστη.
    Κρατώ το στολίδι σου στο δέντρο μας ως ένα ακόμα ξεχωριστό δώρο ανάμεσα στα άλλα και στέλνω τις ευχές μου κοντά σου για καλές γιορτινές μέρες.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, πάντα με αξιοπρέπεια και με πίστη στα πάντα... Οι δυσκολίες παλεύονται πιο εύκολα με ένα χαμόγελο για δύναμη... Να είσαι καλά Φίλε μου και σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Καλές γιορτές και μια όμορφη καλύτερη χρονιά να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  9. Μία υπέροχη λέξη που την έχω για..έμβλημα! Και το χαρά σκέφτηκα μα η Χαρά είναι πολλές φορές προσωπική υπόθεση ενώ το χαμόγελο είναι νίκη αποκλειστική μας κοντρα στα δύσκολα και προσφορά σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται γύρω μας . Η μπάλα σου στολίδι μοναδικό στο δένδρο μας. Καλά Χριστούγεννα φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου, το "Χαρά" το σκέφτηκα μετά από το "χαμόγελο"... όντως προσωπική υπόθεση... και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια βιώνω πραγματικές "χαρές"... ίσως καποια στιγμή γράψω κάτι για την "χαρά"...
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Μαρία
    Ημουν βέβαιη πως η λέξη που θα διάλεγες θα ήταν το χαμόγελο. Και επειδή σε βλέπω να χαμογελάς σταθερά και επειδή πρόσφατα είχαμε σχετική κουβεντούλα, γύρω από το τραγούδι του Τσάρλι Τσάπλιν με τίτλο Smile.
    Είναι δύσκολο να πορεύεσαι στη ζωή χωρίς στήριξη, χωρίς την αίσθηση αυτή, ιδίως όταν είσαι παιδί. Τις ημέρες των εορτών η δυσκολία αυτή γίνεται πιο βαριά. Μεγαλώνοντας και αντλώντας δύναμη από το χαμόγελο μέσα σου, μαθαίνεις να στηρίζεις τον εαυτό σου - να τον αγαπάς. Το κείμενό σου μάς θύμισε τη δύναμη αυτή που έχουμε μέσα μας. Πολύ σημαντικό
    Καλές γιορτές, με φως, δύναμη και χαμόγελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου, όπως ακριβώς τα γράφεις έχουν τα πράγματα.
      Επιλέγω στην μαυρίλα να χαμογελώ όσο μπορώ παρόλο τις αμέτρητες δυσκολίες...
      Την υγεία μας να έχουμε και να στηριζόμαστε στον εαυτό μας, να τον αγαπάμε για να μας αγαπάνε και οι άλλοι που αγαπάμε.
      Καλές γιορτές να έχεις με χαμόγελο βεβαίως βεβαίως!😉🎄❤️

      Διαγραφή
  11. Υπέροχο το στολίδι σου Μαρία Συγχαρητήρια Το χαμόγελο είναι σημαντικό στη ζωή μας.Σου έρχομαι πάντα να χαμογελάς και να είσαι ευτυχισμένη Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, όντως πολύ σημαντικό στη ζωή μας!
      Να είσαι καλά!
      Καλές γιορτές να έχεις με χαμόγελο βεβαίως!😉🎄❤️

      Διαγραφή
  12. Χαμόγελο!
    Η δύναμή του μεγάλη. Ανακουφίζει τους στεναχωρημένους, αφοπλίζει την κακία, διαβρώνει τους κατσούφηδες, σε κάνει να λάμπεις! Είναι ευεργετικό και για αυτούς που το εκφράζουν και για αυτούς που το δέχονται.
    Εύχομαι το χαμόγελο να είναι πάντα χαραγμένο στο πρόσωπο και την καρδιά σου.
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, η ευχή σου ευχή μου!
      Το χαμόγελο τέτοια δύναμη έχει... για όλα αυτά που ανέφερες.
      Να είσαι καλά!
      Καλές γιορτές να έχεις με χαμόγελο ασφαλώς!😉🎄❤️

      Διαγραφή
  13. Α ρε Μαράκι... Πόσα χαμόγελα θαυμασμού ξόδεψα, διαβάζοντας την αφήγησή σου. Πόση μαγκιά χρειάζεται να μπορείς να χαμογελάς, μετά από τόσες δοκιμασίες! Σου "έτυχε" λοιπόν, το πιο αντιπροσωπευτικό γράμμα.
    Τελικά αυτό το δρώμενο, έβγαλε στην επιφάνεια τα εσώψυχα και τις προσδοκίες μας και μπράβο στην Μαρίνα για την πρωτοβουλία!
    Λοιπόν, συνέχισε ακάθεκτη να οπλίζεις τη μηχανή σου και να χαμογελάς μ' ότι συμβαίνει τριγύρω σου.
    Να περάσεις όμορφες γιορτινές μέρες 🧡🎄✨
    ΥΓ. Πολύ ωραίο τραγούδι & βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, αχ Μαρία μου αυτό ακριβώς είπα όταν διάβασα ότι το "Χ" είναι το γράμμα μου "μου έτυχε σίγουρα το πιο αντιπροσωπευτικό γράμμα"😀
      Να είναι καλά το Μαρινάκι μας, ναι για την ευκαιρία που μας έδωσε...
      Όμορφες γιορτές και σε σένα και Καλή χαμογελαστή δυναμική χρονιά να έχεις!🎄💛

      Διαγραφή
  14. Τι αισιόδοξο κείμενο είναι αυτό; Απόλαυσα την ανάγνωση του και ένιωσα αρκετα κοντά σου. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου στερήσει το χαμόγελο σου. Είναι δικό σου κι εσύ αποφασίζεις που θα το χαρίσεις. Εγώ πάντα ξεκινώ με τον καθρέφτη μου (αν σου αρέσει η συμβουλή μου κράτησε την).
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένια, ναι είμαι σίγουρη ότι ένιωσες αρκετά κοντά μου, στην κατάθεση ψυχή μου για το "Χαμόγελο". Και φυσικά μου αρέσει και κρατώ τη συμβουλή σου Φίλη μου!
      Καλές γιορτές να έχεις με χαμόγελο ασφαλώς!😉🎄❤️

      Διαγραφή
  15. Αυτό ακριβώς κάνει το χαμόγελο που επέλεξες σαν πανέμορφη λέξη -στολίδι Μαρία μου είναι η δύναμη που δίνει στον άνθρωπο, για όλα τα δύσκολα που συμβαίνουν στην ζωή μας..
    Μπράβο που το έκανες μότο σου... μπράβο που δεν αφήνεις κανέναν να σου το πάρει...
    Κάπου διάβασα, πως... (το χαμόγελο είναι μια καμπύλη που ισιώνει τα στραβά) Το λατρεψα!
    Ειθε Μαρία μου το στολίδι σου να στολίσει με πολλά χαμόγελα την καινούργια χρονιά!!!
    Καλά Χριστούγεννα να περάσεις με αγάπη και χαμόγελα πολλά!!🎄✨🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδάκι μου, "το χαμόγελο είναι μια καμπύλη που ισιώνει τα στραβά" πραγματικά υπέροχο!
      Μακάρι το 2021 να στολιστεί με αμέτρητα χαμόγελα για όλο τον κόσμο.
      Καλές γιορτές και μια όμορφη χαμογελαστή χρονιά να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  16. Πόσο το χάρηκα το στολίδι σου, το αισιόδοξο κείμενό σου και την κατάθεση ψυχής γιά την λέξη στολίδι σου !!!Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια.
    Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα. Είπε ο John Lennon !!! Το έχω λατρέψει και προσπαθώ να χαμογελώ στα καλά και στα δύσκολα !!! Μακάρι όλοι να έχουμε χαμογελαστές στιγμές, ημέρες , μήνες χρόνια ....Καλές γιορτές και καλή χρονιά σου εύχομαι με κάθε καλό, πολλές χαρές και ακόμη περισσότερα χαμόγελα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία, μωρέ καλά τα είχε πει ο John Lennon!
      Και ναι Φίλη μου μακάρι όλοι να έχουμε χαμογελαστές στιγμές, ημέρες, μήνες, χρονιά...
      Καλές γιορτές και μια χαμογελαστή χρονιά με πολλες χαρούμενες στιγμές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  17. Δεν θα μπορούσε να λείψει αυτό το στολίδι από το δέντρο μας, Μαρία μου.
    Χαμόγελο, σπουδαία λεξη με πολύ μεγάλη δύναμη.
    Με συγκίνησε η εξομολόγηση σου.
    Ακούμπησε ευαίσθητες χορδές.
    Μη σταματάς να χαμογελάς κι όλα θα πάνε καλά.
    Εύχομαι πολλά πολλά χαμόγελα σε ολο τον κόσμο.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, πολύ μα πολύ σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Καθετί που μοιράζομαι, ακόμα και κατάθεση ψυχής να είναι, είναι μεγάλη μου χαρά και στόχος μου να ακουμπήσω έστω μονο μία ευάισθητη χορδή, γιατί όλοι μας λίγο πολύ αισθανόμαστε κάπου το ίδιο.
      Ευχή μου να χαμογελάμε λίίίίγο περισσότερο όλοι μας την νέα χρονιά.
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  18. Μαρία,
    Αν κάτι κουβαλώ από χρονιά σε χρονιά μες τη βαλίτσα μου, είναι το χαμόγελό μου. Σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου, διάβασα κάτι "κλεμμένο" σε έναν τοίχο της πόλης μου που έγραψαν τα παιδιά και από τότε το υιοθέτησα. Είχαν γράψει λοιπόν : "Κι αν όλα πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά". Σίγουρα όλοι το έχουμε διαβάσει κάπου. Εύχομαι ολόψυχα, και όλοι να το τηρούμε!!!
    Καλά Χριστούγεννα, σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέσπερη, τα παιδιά έγραψαν κάτι πολύ σωστό που το ανέφερα κι Εγώ στο κείμενο μου.
      Και το "στραβό χαμόγελο" πίστεψε με κάνει δουλειά.
      Το έχω τσεκάρει...!😉
      Α; χαμογελάμε μωρέ κακό δεν κάνει, καλό σίγουρα κάνει!
      Να είσαι καλά και πολύ σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
      Καλές γιορτές να έχεις!🎄❤️

      Διαγραφή
  19. Αυτό το κουκλοβαφτιστηρόνιμου έχει πάντα τέλειες ιδέες, κι ας μην μπόρεσα λόγω υποχρεώσεων, να συμμετάσχω κι εγώ. Το δέντρο σας έγινε πανέμορφο και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το υπέρλαμπρο Χαμόγελό σου! Φιλιά πολλά Μαράκι μου και χρόνια πολλά κι από εδώ. Καλή Πρωτοχρονιά! 💖🎅

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes