🍴Let's talk about food #3: Ομελέτα στο Φούρνο & Brownies με 3 υλικά

🍴Let's talk about food #3: Ομελέτα στο Φούρνο & Brownies με 3 υλικά

 Τρίτη πρωί, πριν ετοιμαστώ για να βγω έξω για κάποιες δουλίτσες, λέω ας κάνω μια γρήγορη βολτούλα από την blogόσφαιρα (εγώ έτσι την αποκαλώ). Και πέφτω που λέτε στην ανάρτηση της αγαπημένης Αναστασίας (Nastenka) από το blog “Midnight in Brussels” που μας παρουσίαζε μια εύκολη συνταγή, όπως “Ομελέτα στο Φούρνο”. Μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ! Ε, με έβαλε σε πειρασμό πρωϊνιάτικα! Επειδή μου αρέσουν οι ομελέτες αλλά και γιατί την βρήκα τόσο εύκολη για Φούρνο. Έτσι λοιπόν, το μεσημέρι που επέστρεψα σπίτι κάθισα και έφτιαξα τη δικιά μου Ομελέτα, σύμφωνα με την συνταγή της Αναστασίας αλλά προσθέτοντας και κάτι επιπλέον, όπως κάνω πάντα σε ό,τι φτιάχνω… ό,τι κι αν είναι αυτό.


Ομελέτα στο Φούρνο

Υλικά για φαγητό

Υλικά για 2 άτομα:
      • 3 αυγά
      • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
      • 3-4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε καρεδάκια
      • 1 πράσινη & 1 κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
      • Τυρί τριμμένο Gouda
      • 100 gr Μανιτάρια
      • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
      • Μια κουταλιά της σούπας Κέτσαπ και μουστάρδα
      • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
      • 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
      • Πιπέρι-αλάτι
      • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψάκι


Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά καλά-καλά ρίχνοντας το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μικρό ταψάκι, αφού το έχουμε ‘βουτυρώσει’ με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όπως έγραψε και η Αναστασία, μόλις πάμε να κόψουμε ένα κομμάτι θα βγει αφράτο, σαν pizza.



Και ιδού το δικό μου αποτέλεσμα. Βέβαια, από τη πείνα-λιγούρα μου, μέχρι να φωτογραφίσω το πιάτο, ζεστή-ζεστή όπως ήταν η ομελέτα, τσίμπησα μερικές πιρουνιές και γι’ αυτό χάλασε και το σχήμα. Πάντως, έγινε πεντανόστιμη η Ομελέτα μου και την απόλαυσα όσο δεν πάει. 






Brownies με 3 υλικά

 Τρίτη απόγευμα, την ώρα που έβλεπα μια ταινία στο dvd με έπιασε αυτό που με πιάνει που και που να θέλω διακαώς να φάω κάτι γλυκό (υπογλυκαιμία;). Κοίταξα μπας και βρω κάτι γλυκό να φάω αλλά δυστυχώς δεν είχα τίποτα στο σπίτι. Δεν ήθελα και να αφήσω στη μέση την ταινία για να φτιάξω μερικές Τηγανίτες, οπότε έμεινα με …το παράπονο. Αργά το βράδυ και όπως ήμουν μπροστά στον υπολογιστή μου, διαβάζω το νέο blog post της συμπαθέστατης Κατερίνας Καινούργιου που γράφει κάθε Τρίτη στο yupiii.gr. Μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ! Μας παρουσίαζε «Τα αγαπημένα της πανωφόρια για το Χειμώνα….» αλλά το ακόμα καλύτερο για εμένα ήταν στο τέλος του post που έδωσε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για Brownies με Nutella, που αποτελείται από μόλις 3 υλικά! Σκέφτηκα: “Εύκολα τα υλικά, να λοιπόν η ευκαιρία να φτιάξω για πρώτη φορά Brownies και να φάω και γλυκάκι, που ήθελα από χθες.” 


Σήμερα Τετάρτη, πήγα να πάρω Nutella, μιας και ήταν το μόνο υλικό που δεν είχα. Δυστυχώς δεν βρήκα αλλά πήρα κάτι άλλο παρόμοιο. Επιστρέφω το μεσημέρι σπίτι και αμέσως κάθομαι να φτιάξω το γλυκάκι. 
 
Brownies με 3 υλικά

Υλικά:
      • 280 γραμμάρια Nutella ή Μερέντα ή κάτι παρόμοιο
      • 2 αβγά
      • 10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • Εγώ πρόσθεσα επίσης: 1 φλιτζάνι του καφέ Γάλα φρέσκο
      • Λίγο Βούτυρο για να βουτυρώσουμε το ταψάκι
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πρώτα καλά τα αυγά κι ύστερα ρίχνουμε τη Nutella και το αλεύρι. Επειδή το μίγμα θα γίνει σαν ζυμάρι, ρίχνουμε και το γάλα για να γίνει πιο ‘απαλό’ το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι, αφού το έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (σε αυτό τον χρόνο ήταν έτοιμο) στους 180 βαθμούς. Τσεκάρουμε βέβαια τρυπώντας με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί ή θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγα λεπτάκια να κρυώσει και... το σερβίρουμε κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.  
 


Και ιδού το αποτέλεσμα. Ομολογώ πως δεν περίμενα πως θα μου πετύχει. Κι όμως το αποτέλεσμα ήταν ωραιότατα -  αφράτα & νόστιμα Brownies. Περιττό να σας πω, πως αυτή την ώρα που γράφω την ανάρτηση, δεν έμεινε κανένα κομμάτι στο πιάτο, αφού πέρα από εμένα, φαγώθηκαν και από τους υπόλοιπους στο σπίτι. Ένα εύκολο γλυκάκι που είναι ιδανικό όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό ή έχουμε ‘απρόκλητους’ επισκέπτες και δεν έχει τίποτα να τους κεράσουμε. Μέχρι να τους κεράσετε κανένα ποτό, μέχρι να πείτε 5-10 κουβέντες, το γλυκάκι μέσα σε 30-40 (στο σύνολο) το πολύ λεπτά θα είναι έτοιμο.  


   Αυτές ήταν οι δυο συνταγές που ήθελα να σας παρουσιάσω. Τις έφτιαξα και πραγματικά απόλαυσα όχι μόνο το να τα φάω αλλά και όλη τη διαδικασία της εκτέλεσης της κάθε συνταγής. Γιατί, όπως και να το κάνουμε όταν γυρίζεις σπίτι και είσαι κάπως κουρασμένη και κάθεσαι να φτιάξεις κάτι να φας, τι καλύτερο από ένα εύκολο-γρήγορο αλλά κυρίως νόστιμο φαγητό και γλυκάκι! 



___________________________
► Let's talk about food! Όλες οι Συνταγές μου!




________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Την ομελέτα στο φουρνο την κανω κι εγω!! την προτιμω απο το τηγάνι πραγματικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου, ναι στο φούρνο είναι ακόμη καλύτερη!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωωωωωωω αλλαγες βλέπω! Απο όλα θα τσιμπησω χεχεχεχεχε
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, τσίμπα ελεύθερα! Χαχα!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρία, την ημέρα που ήρθες και μου σχολίασες μπήκα και σε διάβασα και μου άρεσε ο χώρος σου και νόμιζα για να είμαι ειλικρινής πως σε είχα βάλει στο ε blogroll . Δεν σε είχα ωστόσο και εγώ απορούσα γιατί δεν βλέπω ανάρτηση σου. Δεν είμαι φυσική ξανθιά αλλά σκέφτομαι μετά από κάτι τέτοια να το βάψω :P
    Την ομελέτα την είδα και από τα παιδιά. Θέλω να σου πω ωστόσο πως τα brownies σου θα τα τιμήσω κάνοντας μια παραλλαγή αύριο. Μου αρέσουν αυτές οι συνταγές που δεν χρειάζονται πανάκριβα υλικά ή πολλή διαδικασία και είναι εύκολα. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς άνετα για να έχεις να κεράσεις σε έκτακτες επισκέψεις.
    Τώρα σε έβαλα στο brogroll οπότε θα έρχομαι. (όχι, δεν είναι απειλή μην τρομάζεις χαχα)
    Μια όμορφη συνέχεια στην ημέρα σου εύχομαι.
    Φιλιά πολλά και καλό σ-κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!
      Μαρίνα, όταν φτιάξεις τα δικά σου brownies μην με ξεχάσει. Να περάσω να πάρω ένα κομμάτι! Σου μιλάει εδώ η γλυκατζού.
      Και ναι, όποτε θέλεις να έρχεσαι από 'δω να τα λέμε, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας.... καμιά απειλή! Μόνο πρόσκληση με ελεύθερη είσοδο για τους καλούς Φίλους και Φίλες!
      Κι εσύ να έχεις μια όμορφη μέρα!
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

      Διαγραφή
  5. Την ομολέτα φιλενάδα μου με συγχωρείς αλλά δεν θα την δοκιμάσω. Δεν είμαι λάτρης!
    Τα brownies όμως νομίζω σήμερα θα τα κάνω!!!! Το πολύ μέσα στο ΣΚ! Να αναμένεις νέα μου!
    Να ρωτήσω κάτι; Αν τα ψήσω σε φορμάκια σιλικόνης ατομικά, λογικά μια χαρά δεν θα βγούν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε την ομελέτα αφού δεν σου αρέσει και στάσου στα brownies! Μετά την ανάρτηση σου με τα μπισκότα, θέλω αν τα φτιάξω αλλά αύριο θα πάω super-market. Οπότε μέσα στο Σ/Κ πιστεύω πως θα τα φτιάξω! Όσο για φορμάκια σιλικόνης... δεν ξέρω αλλά γιατί να μην γίνουν; Δεν τα έχω δοκιμάσει! Για δοκίμασε τα εσύ και πες μας. Τα ατομικά είναι ακόμα πιο όμορφα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes