🕯Καλό Πάσχα και ευχές για αληθινή Ανάσταση ψυχής🕯

Καλό Πάσχα 2020 by ΜΑΡΙΑ Π. ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫"

  Μια ημέρα πριν την Κυριακή του Πάσχα και όλοι μας βιώνουμε μέρες που είναι ίδιες για όλους μας, άρα λίγο πολύ μπορεί να υπάρχει μια κάποια εν-συναίσθηση για όσα νιώθουμε με τον εγκλεισμό, τα μέτρα και φυσικά με την ανησυχία του Κορωνοϊού (Covid 19).
 
  Για να είμαι ειλικρινής, για μένα προσωπικά είναι ένα ίδιο Πάσχα σαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την διαφορά ότι υπάρχει και κάτι ακόμα βαρύ, συν όλα αυτά που βιώνουμε, οπότε δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι και σε καμία μα καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν χάνω την πίστη μου, επειδή έκλεισαν οι εκκλησίες, δεν πήγαμε στον επιτάφιο και τα συναφή αυτών των ημερών.
 
  Δυστυχώς έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν και πάρθηκαν μέτρα που ναι δεν είναι όλα λογικά ούτε δίκαια για όλους θα έλεγα (αλλά αυτό είναι άλλο παπά ευαγγέλιο) αλλά από την άλλην πλευρά είναι αναγκαία... δεν είναι στο χέρι μας για πολλά, τουλάχιστον όχι ακόμα. Όμως ένα πράγμα είναι στο χέρι μας και σε αυτό θα σταθώ γιατί το πιστεύω απόλυτα. Κανένας εκπρόσωπος του κράτους, ούτε η κάθε Κυβέρνηση, ούτε οι Ιερής άνθρωποι που εκπροσωπούν τις εκκλησίες ούτε οι ίδιοι οι κλειστοί ναοί ούτε βέβαια κανένας επικίνδυνος ιός, ούτε και η δύσκολη καθημερινότητα δεν μπορεί να αγγίξει την πραγματική πίστη στο Θεό, σε όπου πιστεύει ο καθένας τέλος πάντων και στην πίστη που έχουμε από πάντα μέσα στην ψυχή μας. Λυπάμαι, πραγματικά λυπάμαι, με όσα ακούω και διαβάζω, όσοι ξεστομίζεται κουβέντες του τύπου "παν να μας πάρουν την πίστη, γι' αυτό κλείνουν τις εκκλησίες, μας θέλουν άθεους και τα συναφή" καθίστε μπροστά στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε μήπως η πίστη σας εσείς οι ίδιοι τις έχετε κάνει ρωγμή; Μήπως στην διαδρομή της ζωής σας πριν συμβούν -και- αυτά που βιώνουμε είχατε αρχίσει εσείς οι ίδιοι να την διώχνεται από μέσα σας; Μην ξεχνάμε πως ο άνθρωπος πάντα προσπαθεί να ρίξει πρώτα το φταίξιμο στον άλλον από το να τα βάλει πρώτα με τον εαυτό του. Η σύγκρουση γίνεται πρώτα μέσα μας κι ύστερα με όλους τους άλλους και με όλα.
 
  Λυπάμαι Εγώ προσωπικά δεν χάνω την πίστη μου κι ας είμαστε σαν φυλακισμένοι στην ίδια μας την χώρα από τα μέτρα, ούτε αυτές τις άγιες ημέρες, ούτε τις προηγούμενες και ελπίζω ούτε τις επόμενες μελλοντικές ημέρες. Γιατί το να ξαπλώνεις το βράδυ και να νιώθεις πως τα κατάφερες και ευχαριστείς κάπου εκεί που πιστεύεις που επέζησες και σήμερα και να ξυπνάς το πρωί και να ευχαριστείς και πάλι που κέρδισες μια ακόμη μέρα και έχεις την υγεία σου ή έστω την παλεύεις ρε αδελφέ, είναι σπουδαίο πράγμα και ύψιστη πίστη που να ξέρετε αυτή επιστρέφεται εις διπλούν κι ας μην πας για λίγο καιρό στην εκκλησία. Εξάλλου, όταν χρειαζόμαστε να προσευχηθούμε για κάτι, το κάνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε, αρκεί να κοιτάξεις ψηλά και να πεις ό,τι έχεις να ζητήσεις βαθιά μέσα από την ψυχή σου.
 
   Όπως έχω γράψει παλιότερα “Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους!” (5/08/2013) πρώτα από εμάς τους ίδιους κι ύστερα από τους υπόλοιπους. Γιατί τα πάντα αλλάζουν ή και εξελίσσονται, το θέμα είναι να κρατάμε την πίστη μας και την λίγη αισιοδοξία ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.
 
  Αυτές είναι μερικές σκέψεις που κάνω αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Θεωρώ πως τούτη την στιγμή δεν υπάρχει λόγος να πω κάτι παραπάνω. Καλά να είμαστε, να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα μας ευελπιστώντας λίγο καλύτεροι άνθρωποι.
 
     Αληθινή και φωτεινή Ανάσταση και ένα ήρεμο Πάσχα με όσους έχουμε κοντά μας και όσοι είναι μακριά μας, δόξα τω Θεό, ευτυχώς που υπάρχει το internet και τόσοι άλλοι πια στην εποχή μας τρόποι επικοινωνίας, που όταν θέλεις τους νιώθεις κοντά σου. Ένα φετινό Πάσχα ναι μεν κοινό για όλους κλεισμένοι στα σπίτια μας χωρίς να επιτρέπεται να κάνουμε πολλά μα όχι χωρίς ουσία και νόημα.
Χριστός Ανέστη
 
Διαβάστε περασμένες πασχαλινές αναρτήσεις:
______________________________
 


 
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

2 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά Μαρία μου. Το θέμα που με εκπλήσσει είναι ότι τώρα, με τις απαγορεύσεις γίνανε όλοι πιστοί λες και η πίστη είναι η προσκύνηση του επιταφίου μόνο.
    Άνθρωποι να βγούμε από αυτήν την κρίση που βιώνουμε. Ανθρωπιά λείπει τίποτε άλλο
    Καλή Ανάσταση κορίτσι μου
    Εύχομαι υγεία πάνω από όλα και κουράγιο
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μοιυ, την ίδια εντυπωση έχω κι Εγώ, ξαφνικά όλοι έγιναν φανατικά πιστοί.
      Η πίστη ή την έχεις ή δεν την έχεις σε κάθε περίσταση.
      "Ανθρωπιά λείπει τίποτε άλλο" ακριβώς αυτό.
      Καλή Ανάσταση και κουράγιο με Υγεία σε όλο τον κόσμο.
      Φιλιά πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes