📚My Reading Challenge 2020: Τα Βιβλία που διάβασα το 2020


     Έχουμε φτάσει στον 2ο μήνα του 2021 και νομίζω πως έφτασε η ώρα για το καθιερωμένο Reading Challenge για το περασμένο δύσκολο έτος 2020. Είναι το γνωστό challenge της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Goodreads.


 

Να σας υπενθυμίσω τα προηγούμενα άρθρα του My Reading Challenge.


 

  

    
  Το 2020 λοιπόν είχα επιλέξει ως στόχο να διαβάσω τουλάχιστον 12 βιβλία και εν τέλει κατάφερα να διαβάσω περίπου 11. Ο στόχος δεν επετεύχθη αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Όπως έχω ξανά γράψει σε σχετική ανάρτηση, συνεχίζω να παίρνω μέρος σε αυτό το Reading Challenge μόνο και μόνο γιατί μου αρέσει που σε αυτή την πλατφόρμα μπορώ να βρίσκω, να μαθαίνω, να γνωρίζω, να ανακαλύπτω πολλά και όσο γίνεται περισσότερα βιβλία για να τα διαβάσω στο μέλλον και φυσικά να δημιουργώ και τη δική μου λίστα βιβλίων της χρονιάς.
 
 
Για να είμαι όπως πάντα σωστή και ειλικρινής, το 2020 για πρώτη φορά στη ζωή μου έπαθα το εξής και ειλικρινά δεν ξέρω πως έγινε. Τι εννοώ! Έτυχε από τα 11 βιβλία τα τελευταία 4 να μην τα έχω ολοκληρώσει, ακόμα. Δεν ξέρω πως μου έκατσε και πριν τελειώσω το ένα ξεκινούσα άλλο. Είμαι σίγουρη πως δεν φταίει ότι δεν με τράβηξε το εκάστοτε βιβλίο, γιατί πολύ απλά, τα συγκεκριμένα και ότι είχα επιλέξει να διαβάσω με τράβηξαν και με το παραπάνω. Μάλλον, από την κλεισούρα, την καραντίνα, το μπέρδεμα, τα πολλά αδιάβαστα βιβλία και όσα βρέθηκαν ως νέα στην κατοχή μου εκείνον τον καιρό, ας πούμε διάβαζα λίγο απ' όλα. Όμως προσωπικά δεν μου άρεσε αυτό που συνέβη. Δεν μου αρέσει να μην ολοκληρώνω την ανάγνωση ενός βιβλίου και να πηγαίνω στο επόμενο και ούτε μου πάει κι ούτε μπορώ σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον Εγώ προσωπικά να διαβάζω 2 και 3 βιβλία μαζί την ίδια περίοδο.
 
Φυσικά καλύτερα το 2021!😉

    Για να είμαι σωστή και εντάξει προς τα βιβλία, ξεκίνησα ήδη αυτή την χρονιά να ολοκληρώσω τα βιβλία που άφησα στην μέση. Οπότε θα μπουν εκ νέου στην λίστα του My Reading Challenge 2021.
 
 
 Πάντως, νιώθω πολύ όμορφα, (όπως θα δείτε στην παρακάτω λίστα με τα βιβλία που διάβασα πέρσι) που κάποια από τα βιβλία που διάβασα είναι σχολικά και τόσο μα τόσο αγαπημένα μου (και χαίρομαι που τα ξανά έχω στην κατοχή μου), από το δημοτικό και το κανονικό Γυμνάσιο και μιλώ φυσικά για την τριλογία "Ανθολόγιο" και "Ομήρου Οδύσσεια & Ομήρου Ιλιάδα". Τα διάβασα ξανά μετά από τόσα χρόνια με μεγάλη προσοχή και αγάπη, φέρνοντας μου θύμησες από εκείνα τα σχολικά μου χρόνια, που με έκαναν να σκάω συνέχεια ένα χαμόγελο νοσταλγίας διαβάζοντας αυτά τα υπέροχα κείμενα. 
 
 Ένας αλλιώτικος γάμος - Πόλυ Μοσχοπούλου
Ανθολόγιο (για τα παιδιά του Δημοτικού) Μέρος Πρώτο (πράσινο) (insta url)
Ανθολόγιο (για τα παιδιά του Δημοτικού) Μέρος Δεύτερο (κίτρινο) (insta url)
Πέρα από τη γέφυρα - Έλενα Σαλιγκάρα 
Ανθολόγιο (για τα παιδιά του Δημοτικού) Μέρος Τρίτο  (insta url)
Ομήρου Οδύσσεια
Ομήρου Ιλιάδα
Κορόιδα... σας την έσκασα - Λίτσα Καραμπίνη (insta url)
Το ραντεβού - Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη 
Μια νύχτα ακόμη - Κώστας Κρομμύδας  
Χαρμολύπη - Κλασσικά διηγήματα μεγάλων 
 Συγγραφέων της καθ' ημας Ανατολής  (insta url)
 

  Για το φετινό Reading Challenge 2021 επέλεξα μόνο 10 βιβλία. Όπως είπα μέσα σε αυτά θα είναι και τα 4 που δεν ολοκλήρωσα. Αν και η αλήθεια είναι ότι στην παρούσα φάση, αν και το θέλω πολύ να ταξιδέψω στις σελίδες ενός βιβλίου, δεν έχω και πολύ διάθεση για διάβασμα.
 
  *Μπορείτε να βρείτε το προφίλ μου στο Goodreads κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 


📍Δείτε επίσης:

 


 ✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰

 

 

Διαβάστε επίσης:
_________________

Η Βιβλιοθήκη του ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
Βιβλιοθήκη: Η ΒιβλιοΠαρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικές στήλες του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫... (Αρχειοθήκη/Λίστα)
ΒιβιλιοΚριτικές: Παρουσιάσεις/Κριτικές Βιβλίων
#Διεθνής_Εβδομάδα_βιβλίου 2013! Η δική μου επιλογή Βιβλίου!
23 Απριλίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (Τα βιβλία & Εγώ)
My blog book! Πως να μετατρέψετε το blog σας σε …βιβλίο!
Hi-5 Φώτο! 2η εβδομάδα: 5 βιβλία που αγαπώ κι υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου!
✍Bookofmylife: Ένα αναμνηστικό ενθύμιο βιβλίο Ημερολόγιο... (+ τα τελευταία βιβλία που απέκτησα)

21ο παζάρι βιβλίου 2017: Τα βιβλία που αγόρασα

✎TAG: Books

 

 


 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου. 

Μπορείς να με στηρίξεις δημιουργικά απλά...





*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

6 σχόλια :

  1. Κατ' αρχήν Μαρία είναι θετικό το ότι διαβάζεις! Αυτό είναι η αρχή. 11 βιβλία δεν είναι λίγα. Και χαίρομαι που μέσα σε αυτά είναι και φιλολογικά βιβλία από το σχολικό μας παρελθόν. Πολλά από αυτά αξίζουν και ας τα έχουμε παραμελήσει.
    Το ότι παθαίνεις σύγχυση με το τι να διαβάσεις και έτσι πας σε ταυτόχρονα διαβάσματα, δεν είναι κακό αλλά πρέπει να τα ολοκληρώνεις γιατί έτσι κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση.
    Καλή συνέχεια λοιπόν Μαρία μου και να είσαι καλά. Στέλνω φιλιά
    .
    Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά στο προσωπικό μου "Ανθολόγιο" εδώ και αν θέλεις ακολούθησέ το: https://giannispitarokilis.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Μαρία!!!
    Που είσαι βρε Μαρία; Σε πεθύμησα <3

    Εγώ τα τελευταία χρόνια με τον μικρό δυστυχώς δεν έχω ούτε χρόνο ούτε κουράγιο να διαβάσω.
    Χαίρομαι που τα καταφέρνεις, εντάξει και αν έπεσες λίγο έξω στον στόχο ας είσαι και λίγο ελαστική με τον εαυτό σου!

    Σε φιλω γλυκά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Μαρία μου!
    Φαίνονται όλα τέλεια, ένα προς ένα!

    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που διαβάζεις, το αγαπώ το διάβασμα και ενώ είμαι στην πλατφόρμα και μπορώ να αποθηκεύω και εγώ ποια βιβλία διαβάζω δεν το έχω κάνει. Τώρα με παρακινείς και θα το δω γιατί έτσι δεν ξεχνιούνται.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί ωραία που μπήκες στις σελίδες βιβλίων για παιδιά, και ταξίδεψες με τις πτήσεις τους;! Εγώ έχω φάει κόλλημα, και από το καλοκαίρι διαβάζω σταθερά, είναι πολύ μεγάλη ανακούφιση το ότι τελειώνοντας ένα βιβλίο ξεκινάω στο καπάκι ένα άλλο, με έχουν σώσει μες στην τρέλα τής καραντίνας.. Καλό διάβασμα λοιπόν και το 2021. Πάντως δεν συμπέσαμε σε κανένα βιβλίο, ωστόσο καμιά μέρα μπορώ να σου πω ποια διάβασα κι εγώ.. Φιλιά και καλό ξημέρωμα 💕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παλιά διάβαζα κι εγώ και μου άρεσε πολύ
    τωρα πια το παράτησα

    Καλώς σε βρήκα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μετά από ένα διάλειμμα 4 μηνών , επέστρεψα και στη blogoγειτονιά μας και στο blog μου , με νέα ανάρτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes