🖋My Favorite Quotes #1: …45 μαθήματα ζωής!

   🖋My Favorite Quotes …45 μαθήματα ζωής!

 Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από μια κυρία 90 ετών σήμερα, τη Regina Brett, πρώην δημοσιογράφο στο Κλίβελαντ του Οχάιο. «Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, έγραψα κάποτε στη στήλη μου στην εφημερίδα, τα 45 πράγματα που μου έμαθε η ζωή. Ήταν το πιο πετυχημένο άρθρο που έγραψα ποτέ»

   Εγώ απλά είπα να “σχολιάσω” με τον δικό μου τρόπο αυτά τα 45 μαθήματα ζωής

 📌Την παρούσα ανάρτηση τη δημοσίευσα επίσης και στο Συγγραφικό μου blog ✎Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές✎ στις 14/11/2015 και θα τη βρείτε ΕΔΩ!

 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 1. H ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είν' ωραία. (Όντως η Ζωή είναι άδικη. Αλλά έτσι ή αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από ωραία, είναι «μαγική».)  

2. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, απλά κάνε το επόμενο μικρό βήμα. (Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μ’ αυτό τον τρόπο!)

3. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιονδήποτε. (Απόλυτα λογικό!)

4. Αν αρρωστήσεις, δε θα σε κοιτάξει η δουλειά σου. Θα σε κοιτάξουν οι φίλοι και η οικογένειά σου. Μη τους χάσεις. (Τους χάσεις, σε χάσουνε… όλοι απομακρύνονται στα δύσκολα.)   

5. Πλήρωνε τις πιστωτικές σου κάθε μήνα. (Συμφωνώ απόλυτα! Το ίδιο λέω κι εγώ!)

6. Δε χρειάζεται να υπερισχύεις σε κάθε διαφωνία. Συμφώνησε ότι διαφωνείς. (Το κάνω! Όμως αν ο άλλος είναι απόλυτος και δεν καταλαβαίνει… άστα να πάνε!)   

7. Κλάψε παρέα με κάποιον. Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ' ό,τι αν κλαις μόνος. (Εγώ όμως δεν κλαίω (σχεδόν) ποτέ μπροστά σε άλλους!)

8. Δεν πειράζει να θυμώνεις με τον Θεό. Το αντέχει. (Είσαι σίγουρη ότι το αντέχει;)

9. Βάζε στην άκρη για τη σύνταξή σου, από τον πρώτο σου μισθό. (Για να βάλω κάτι στην άκρη, πρέπει να μου περισσεύει κάτι.)

10. Απέναντι στη σοκολάτα κάθε αντίσταση είναι μάταιη. (Έτσι ακριβώς! Πώς μπορείς να αντισταθείς σ’ αυτή την μικρή αμαρτία;)

11. Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου, για να μη σου καταστρέφει το παρόν. (Νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο… Το παλεύω!)

12. Δεν πειράζει να σε δουν τα παιδιά σου να κλαις. (Δεν πειράζει λες έ;)

13. Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων. Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει το δικό τους το ταξίδι. (Ούτε και οι άλλοι έχουν ιδέα για το δικό μου ταξίδι. Άρα μην συγκρίνουν τη ζωή τους με τη δική μου!)

14. Αν μια σχέση πρέπει να διατηρείται μυστική, τότε δεν πρέπει να τη διατηρείς εσύ. (Έτσι έ; Άρα κατευθείαν… διαγραφή;)  

15. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μ' ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών...Αλλά μην ανησυχείς. Ο Θεός δεν τρεμοπαίζει τα βλέφαρά του. (Τώρα ησύχασα…!)

16. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Ηρεμεί το μυαλό. (Μόλις το ‘κανα!)

17. Ξεφορτώσου ό,τι δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή ευχάριστο. (Συμφωνώ κι έτσι πρέπει. Αλλά νομίζεις πως είναι πάντα εύκολο…;)

18. Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει όντως πιο δυνατό. (Το διαπιστώνω κάθε μέρα!)

19. Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Αλλά τη δεύτερη φορά εξαρτάται από σένα. (Τα χρόνια φεύγουν και πίσω δεν γυρνούν. Μια ευκαιρία όμως σίγουρα έχεις…)  

20. Όταν είναι να κυνηγήσεις αυτά που αγαπάς στη ζωή, μην πεις ποτέ όχι. (Πρέπει επιτέλους να αρχίσω να λέω περισσότερα ΝΑΙ!!!)

21. Άναψε τα κεριά, στρώσε τα καλά σεντόνια, φόρεσε τα ακριβά εσώρουχα. Μην τα φυλάς για ειδικές περιπτώσεις. Κάθε μέρα είναι ειδική περίπτωση. (Είναι αυτό που λένε: «Ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου;» Κάτι τέτοιο!)

22. Προετοιμάσου για όλα. Και μετά ακολούθησε το ρεύμα. (Δεν ξέρω αν είμαι προετοιμασμένη για όλα, αλλά ξέρω σίγουρα ότι περιμένω τα «πάντα» και «τίποτα»!)

23. Γίνε εκκεντρικός τώρα. Μην περιμένεις να πάρεις σύνταξη για να ντυθείς στα μοβ! (Κοίτα να δεις! το μωβ χαρακτηρίζεται εκκεντρικό χρώμα;)  

24. Το σημαντικότερο όργανο του σεξ είναι το μυαλό. (Μόνο το μυαλό; Μήπως είναι και κάτι άλλο;)

25. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ευτυχία σου παρά μόνο εσύ. (Όπως κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τα λάθη μας παρά μονάχα εμείς οι ίδιοι.)

26. Σε κάθε αποκαλούμενη "καταστροφή" σκέψου: "Σε 5 χρόνια, θα έχει καμία σημασία;". (Σε 5 χρόνια δεν ξέρω… αλλά αύριο… μεθαύριο… σε 1… 2 χρόνια θα έχει καμιά σημασία;)    

27. Να επιλέγεις πάντα τη ζωή. (Εγώ την επιλέγω… εκείνη όμως μ’ επιλέγει;)

28. Συγχώρησε σε όλους τα πάντα. (Ε, ε… μην λέμε υπερβολές! Εγώ είμαι άνθρωπος, δεν είμαι ο Θεός για να συγχωρώ τα πάντα στους άλλους! Εγώ συγχωρώ ως εκεί που αντέχω, τα υπόλοιπα τ’ αφήνω στην κρίση του Θεού.)    

29. Το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα δεν είναι δική σου δουλειά. (Ακριβώς! Έχω πάψει προ πολλού να με νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για το πρόσωπό μου. Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.)

30. Ο χρόνος θεραπεύει σχεδόν τα πάντα. Δώσε χρόνο στο χρόνο. (Όπως το λες! Θεραπεύει σχεδόν τα πάντα. Συνεχίζεις αλλά… δεν ξεχνάς!)

31. Όσο καλή ή κακή κι αν είναι μια κατάσταση, θα αλλάξει. (Όλα αλλάζουν! Τίποτα δεν μένει σταθερό και ίδιο. Ακόμα και ο άνθρωπος αλλάζει. Τώρα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, δεν ξέρω.)  

32. Μην παίρνεις τόσο τον εαυτό σου στα σοβαρά. Κανείς άλλος δεν το κάνει. (Κανείς; Μην είσαι σίγουρη!)

33. Πίστευε στα θαύματα. (Πιστεύω, πιστεύω!!!)

34. Ο Θεός σ' αγαπάει επειδή είσαι αυτός που είσαι, όχι για κάτι που έκανες ή δεν έκανες. (Το ξέρω πως μ’ αγαπάει! Είμαι σίγουρη γι’ αυτό! Κι ας έχω αμφιβάλει -μια φορά μόνο- για εκείνον.)

35. Μην παρακολουθείς τη ζωή. Βγες μπροστά και εκμεταλλεύσου την πλήρως τώρα. (Δυστυχώς πάντα ήμουν παρατηρήτρια. Μακάρι να φοβόμουν λιγότερο, ώστε να μπορούσα να τη γευτώ στο έπακρο.)

36. Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: να πεθαίνεις νέος. (Δεν θέλω να πεθάνω «νέα». Θέλω να ζήσω… ακόμα δεν έχω ζήσει τίποτα!)

37. Τα παιδιά σου θα ζήσουν μόνο μια φορά τα παιδικά τους χρόνια. (Εγώ δυστυχώς δεν τα έζησα έτσι όπως φυσιολογικά θα έπρεπε.)

38. Το μόνο που έχει σημασία τελικά είναι ό,τι αγάπησες. (Πλέον το καταλαβαίνω αυτό! Όση σημασία έχει να σ’ έχει αγαπήσει κάποιος, άλλο τόσο σημασία έχει να έχεις εσύ ο ίδιος αγαπήσει κάποιον, κι όχι μόνο τον εαυτό σου.)   

39. Βγες έξω κάθε μέρα. Τα θαύματα παραμονεύουν παντού. (Να βγω αλλά να έχω κάποιον για παρέα και να έχω και κάπου να πάω.)

40. Αν βάζαμε τα προβλήματά μας δίπλα στων άλλων, θα τα παίρναμε αμέσως πίσω.  (Αναλόγως σε ποιον θα τα βάζαμε… σε ποιο άτομο.)

41. Η ζήλια είναι χάσιμο χρόνου. Έχεις ήδη όλα όσα χρειάζεσαι. (Δεν ζηλεύω εύκολα! Αλλά είσαι σίγουρη ότι έχω όλα όσα χρειάζομαι; Αλλά τουλάχιστον έχω τα βασικά που χρειάζομαι!)

42. Τα καλύτερα έπονται. (Την λέω συχνά αυτή την ατάκα. Θέλω να το πιστέψω!)

43. Ό,τι διάθεση και να έχεις, σήκω, ντύσου και πήγαινε εκεί που έχεις να πας. (Δεν έχω κάπου να πάω… γιατί δεν είμαι προσκεκλημένη πουθενά.)

44. Ενέδωσε. (Σε κάθε τι…; Ακόμα και σ’ αυτά που είναι πέρα από τη λογική;)     

45. Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο." (Και τι δώρο! Ανεκτίμητο, σπάνιο και μοναδικό!



Διαβάστε επίσης:
____________________

 
► Διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης🖋My Favorite Quotes
 
►Ετικέτα: Τροφή για Σκέψη

🆙Αρχείο Αναρτήσεων του blog! Blog Post Archive!🆙 

📂Αρχειοθήκη: Όλες οι θεματικές ενότητες του blog

Δείτε όλες τις Αρχειοθήκες & Λίστες (Lists) του blog

Δείτε το Site Map του blog για εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο του blog

Πρόσβαση στην🔑Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog (My Library)


*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων Μου (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ - ✎Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές✎ & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, όχι για Εμπορική Χρήση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
*Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!* ~ *Copyright ©2010*
by ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes