✍ My thoughts #22 – Ενα "Αντίο" κι ένα "Φεύγω" που πονάει...


Πριν μερικές ημέρες στο προφίλ μου στο fb ανέβασα το παρακάτω status.


   Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα πως το "Φεύγω" πονάει πολύ περισσότερο από το "Αντίο". Γιατί υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Μια λεπτομέρεια που χτυπάει όχι μόνο την καρδιά αλλά και ολόκληρο "το είναι σου"

  Ποια είναι αυτή η μικρή λεπτομέρεια, σύμφωνα πάντα πρώτα απ' όλα από τα δικά μου βιώματα κι ύστερα από τα βιώματα, συζητήσεις, εξομολογήσεις των άλλων γύρω μου, που πιστεύω πια πως το "Αντίο" είναι απλά το τέλος μιας νέας αρχής και το "Φεύγω" η αρχή ενός τέλους;
   Έχω μιλήσει, έχω γράψει ουκ ολίγες φορές για τα "Αντίο", τα "Φεύγω-Φυγές" που τα έχω νιώσει στο πετσί μου μέχρι τέρμα στα πολύ βαθιά της ψυχής μου, από μικρή ηλικία. Οπότε ξέρω από πρώτο χέρι τα αρνητικά συναισθήματα και ακόμα περισσοτερο (και αυτό είναι που έχει τελικά σημασία) ξέρω πια πολύ καλά τα θετικά. Και τολμώ να πω πως έχω καταλήξει στο ότι όσο και να πονάνε πρέπει να τα βιώνω σαν κάτι το φυσιολογικό σε βαθμό αδιαφορίας, από ένα σημείο και μετά.
 
  Λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι απλά η εικόνα. Τι εννοώ "εικόνα"; Αφήστε την φαντασία σας να τρέξει λιγάκι. Το "Αντίο" μπορείς να το πεις με οποιοδήποτε τρόπο, κομψό ή άκομψο. Από το να το πεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ή τηλεφώνου μέχρι αφήνοντας ένα post-it. Δηλαδή μπορεί να το πεις και χωρίς επαφή ή ένα βλέμμα. Από την άλλη, το "Φεύγω" όπως και να το πεις, η εικόνα να φεύγεις από δίπλα, από κοντά, από τη ζωή του άλλου βλέποντας να περνάνε η μέρες και  απουσία να γίνεται όλο και πιο αισθητή, είναι πιο δυνατή, αξέχαστη και κυρίως πληγώνει.

  Το "Αντίο" μπορεί να το πεις αλλά να μην το εννοείς πάντα και να τα πισωγυρίσματα. Θα το πεις, θα χαθείς για λίγο καιρό, θα έχεις πάει παρακάτω αλλά με κάποιον τρόπο ο χρόνος θα σε φέρει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που κάποτε του είχες πει "Αντίο" και να ξανά προσπαθήσετε πάλι. Μπορεί βέβαια και όχι! Μπορεί να είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν να μην έχει πληγωθεί κανείς από τους δυο. Και πάλι "Φίλοι" που λένε.

  Το "Φεύγω" όμως όταν το πεις και το εννοείς γιατί θα έχεις σπάσει, τελειώσει συναισθηματικά μέσα σου, ανοίγοντας την πόρτα, κλείνοντας τη δυνατά και χωρίς να κοιτάξεις ούτε δευτερόλεπτο πίσω, τότε δεν υπάρχει καμία επιστροφή, ούτε μια ακόμη ευκαιρία για επανασύνδεση. Ακόμα κι αν ο χρόνος σε φέρει τυχαία μπροστά στο πρόσωπο που κάποτε σήμαινε πολλά για σένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις πως δεν συμβαίνει τίποτα ή πως δεν πληγώθηκες ποτέ. Άπαξ και φύγεις συναισθηματικά κενός γυρίζοντας την πλάτη σου αδιάφορα, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανασύνδεσης.  Πολλές φορές -δυστυχώς- το "Φεύγω" συμβαίνει και σιωπηλά και τότε εκεί να δεις πόνος. Είναι η όλη σιωπηλή εικόνα που φτιάχνεις στο μυαλό σου.

  Η όλη 'εικόνα' λοιπόν κάνει τη διαφορά, κι όχι τόσο οι ίδιες οι λέξεις. Είναι αυτό που λένε ότι δεν έχει σημασία τόσο αυτό που θα πεις αλλά πως θα το πεις. Σαφέστατα πονάνε και τα δυο αλλά πάντα η εικόνα μιας "φυγής" μένει χαραγμένη στο μυαλό μας και μας πονάει περισσότερο μένοντας με ένα παράπονο κι ένα "γιατί".

 _______________
✍@υτές ήταν οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο. Ίσως λίγο ασυνάρτητες, όμως ελπίζω να πιάσετε το νόημα του θέματος.
 

Ήρθε η ώρα να φύγω - Νίκος Οικονομόπουλος 
Μη φύγεις τώρα - Νίκος Οικονομόπουλος
Κοίταξε με φεύγω - Γιώργος Τσαλίκης
Καλά που έφυγες  - Νατάσα Θεοδωρίδου
Όταν θα φεύγεις - Γιάννης Πλούταρχος 
Πως φεύγεις έτσι - Πέτρος Κουλουμής
Εγώ θα φύγω - Κώστας Μαρτάκης
Μη φύγεις - Τριαντάφυλλος
Φεύγω - Λένα Παπαδοπούλου
Φεύγω - Ορφέας Περίδης
Φεύγω - Χάρις Αλεξίου
Ένα Αντίο - Γλυκερία 
 Το Αντίο - Δέσποινα Βανδή
Αντίο - Νίκος Οικονομόπουλος
Μη μου λες Αντίο - Κώστας Μακεδόνας






______________________________ Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει απ’ το κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)





Διαβάστε επίσης:
_________________
 
►Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "My thoughts"
►Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη "Σκέφτομαι και Γράφω"
► Διαβάστε περισσότερα άρθρα/κείμενα μου
► Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την στήλη ♪Let's Talk About Music
►Περισσότερα άρθρα από την στήλη ♫Music Obsessions - Γιατί, κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί, έτσι απλά, με τους στίχους ενός τραγουδιού!!!

 
 
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Με προβλημάτισες γιατί δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει διαφορά. Πάντα μου φαινόταν το ίδιο... Αλλά έχεις δίκιο. Το "φεύγω" κρύβει μια σκέψη από πίσω. Είναι πιο συνειδητοποιημένο.
    Σε φιλώ Μαράκι μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylie μου, μπορεί για τους περισσότερους να μην υπάρχει διαφορά. Όμως επειδή Εγώ προσωπικά έχω ζήσει, έχω βιώσει στο πετσί μου αμέτρητα "Φεύγω" έχω δει ξεκάθαρα τη διαφορά και γι' αυτό έβγαλα και αυτά τα συμπεράσματα που έγραψα. Για μένα δεν είναι το ίδιο, διότι ε΄χω δοκιμαστεί και στα δυο και ξέρω. Και όπςω σωστά έγραψες "Το "φεύγω" κρύβει μια σκέψη από πίσω. Είναι πιο συνειδητοποιημένο." αυτή κι αν είναι τεράστια διαφορά.
      Να είσαι καλά κορίτσι μου! Ελπίζω να σε προβλημάτισα από την θετική πλευρά.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes