Η ονειρική Αυστραλία και οι 10 χώρες όπου ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Η ονειρική Αυστραλία - Συλλέγω Στιγμές

  Η Αυστραλία είναι κυριολεκτικά ένας άλλος κόσμος. Νότιο ημισφαίριο, παράξενες θάλασσες, παράξενες λατρείες των ονείρων από τους αμπορίτζινις, παράξενα ζώα και φυτά. Μια απίστευτα προκλητική όαση για τον ταξιδιώτη.

   Πέρα από τις σημαντικές τις πόλεις, το Σύδνεϋ, την Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, με τα μεγάλα επιτεύγματα και τον εξαιρετικό πολιτισμό, η Αυστραλία έχει και μια πολύ ονειρική πλευρά. Τα τοπία της, οι έρημοι, οι καταρράκτες τα δάση της, όλα μοιάζουν πολύ, πολύ διαφορετικά στα μάτια ενός κατοίκου του βόρειου ημισφαίριου.

  Πάνω από όλα όμως, μαγεύουν οι παραδόσεις των ιθαγενών, των αμπορίτζινις, αυτού του μαγικού λαού που αγάπησε τα όνειρα… Κάθε τοπίο της Αυστραλίας έχει μια άλλη ιστορία να διηγηθεί, με την αιθερική κοσμοθέαση αυτών των παράξενων και γοητευτικών ανθρώπων.



Το ιερό βουνό Uluru
Το ιερό βουνό Uluru

 Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Αυστραλίας είναι αυτό το απόκοσμα όμορφο βουνό, το Uluru. Βρίσκεται σε ένα τοπίο που περισσότερο θυμίζει… Άρη παρά Γη, 460 χιλιόμετρα από την πόλη Σπρινγκ Άλις. Είναι κυριολεκτικά καταμεσής της Αυστραλίας. Για τους Ιθαγενείς δεν είναι τίποτα λιγότερο από το κέντρο όλου του κόσμου. Ο τεράστιος πορφυρός βράχος που δεσπόζει στο τοπίο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τόσο για την εξαιρετική ομορφιά του όσο και για την πολιτιστική του σημασία ως ιερός χώρος.





Οι εκπληκτικοί Δώδεκα Απόστολοι

Οι εκπληκτικοί Δώδεκα Απόστολοι

  Οι Δώδεκα Απόστολοι είναι άλλο ένα θαύμα της Αυστραλίας. Πρόκειται για θεόρατους βράχους στην νότια ακτή της Αυστραλίας, στο Port Campbell National Park, 290 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης. Κάποτε ήταν όντως 12, αλλά χτυπημένοι από τα τεράστια κύματα έχουν μείνει οι οκτώ από αυτούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο συνταρακτικά και περίεργα τοπία στην Γη…




Το εθνικό πάρκο Kakadu
Το εθνικό πάρκο Kakadu

  Και εδώ μιλάμε για έναν από τους πιο ονειρικούς κόσμους επάνω στην Γη, αλλά και έναν ιερό τόπο των ιθαγενών, στην βόρεια Αυστραλία. Το πάρκο ιδρύθηκε επίσημα το 1981, ενώ από το 1992 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα συνταρακτικό τοπίο, με φαράγγια από ψαμμίτη, με πολλά νερά, 300 είδη πουλιών, 50 είδη ψαριών του γλυκού νερού, 1.700 είδη φυρών, λωτούς και σπάνια νούφαρα. Αν σκέφτεστε να μετοικήσετε σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, γιατί δυστυχώς έχει και πάνω από 10.000 διαφορετικά έντομα, πολλά από αυτά δηλητηριώδη!

------------------------------------



🌎🌍🌏




Σε ποιες χώρες ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι;


Οι 10 χώρες όπου ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

  Όχι, δεν υπάρχουν χώρες που περπατώντας στους δρόμους τους θα δείτε τους πάντες να γελούν και να λάμπουν από ευτυχία. Απλώς σε κάποιες, το προσδόκιμο ζωής, οι συνθήκες διαβίωσης, η ελευθερία επιλογών, τα μικρότερα ποσοστά διαφθοράς, το κοινωνικό κράτος κ.ο.κ. δημιουργούν ένα πιο πρόσφορο έδαφος για μια καλύτερη ζωή –άρα και μερικά χαμόγελα παραπάνω

  Μήπως μια δαγκωνιά ελβετικής σοκολάτας κάνει τους πάντες ευτυχισμένους και ανέβασε την Ελβετία στην κορυφή της… χαρούμενης λίστας; Μήπως η χαλάρωση στις θερμές ισλανδικές πηγές αρκεί για να «ανεβάσει» τους Ισλανδούς; Μήπως η εξαιρετική τζαζ και ροκ σκηνή της Δανίας ηρεμεί το πνεύμα των Δανών;

  Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κλειδί για την ευτυχία, ούτε εξαρτάται από έναν και μόνο παράγοντα. Οι παρακάτω χώρες τα πάνε καλά σε διάφορους τομείς, κι ενώ σίγουρα το χρήμα παίζει ένα ρόλο, παρ’ όλ’ αυτά αποτελεί ένα μικρό μέρος όλης τη ιστορίας. Η εμπιστοσύνη στην κοινωνία, η κυβέρνηση που βρίσκεται χαμηλά στη λίστα της διαφθοράς, η γενναιοδωρία και ο εθελοντισμός των πολιτών και πολλοί άλλοι παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί για να φτάσει μια χώρα στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών.

  Ας δούμε ποιες χώρες τηρούν όλα τα παραπάνω, σημειώνοντας υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και καλύτερης ζωής, σύμφωνα με το World Happiness Report, μέσω του οποίου το Δίκτυο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τα Ηνωμένα Έθνη, Sustainable Development Solutions Network, ελπίζει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις όλων των κρατών να κινηθούν σε τέτοιες κατευθύνσεις που θα αυξήσουν τα επίπεδα τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων.


1. Ελβετία
Σχετικά με την Ελβετία

   Πήρε την πρώτη θέση από τη Δανία για το 2015, σκαρφαλώνοντας από την 3η θέση που κατείχε πέρσι και οι λόγοι είναι αρκετοί: προσδόκιμο ζωής τα 82,8 έτη, πανέμορφα τοπία με δάση, βουνά και λίμνες, ανταγωνιστική οικονομία, φημισμένο εκπαιδευτικό σύστημα, ελκυστικό φορολογικό σύστημα, φροντισμένο σύστημα υγείας… Θέλετε να πούμε κι άλλα;



2. Ισλανδία
Σχετικά με την Ισλανδία

  Με σχετικά χαμηλό φόρο εισοδήματος και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση μεταξύ άλλων, η Ισλανδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ έχει επίσης θεωρηθεί το πιο φιλήσυχο κράτος του πλανήτη, σύμφωνα με το Global Peace Index. 




3. Δανία
Σχετικά με τη Δανία

  Μπορεί να κατέβηκαν από την 1η θέση και να… κατσούφιασαν λίγο, οι Δανοί, όμως, έχουν ακόμη πολλούς λόγους να χαίρονται. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη χρονιά από το Ευρωβαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κομισιόν, το 88% αυτών που ερωτήθηκαν, χαρακτήρισαν την οικονομική τους κατάσταση «καλή», την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 65%. Ακόμη, το 81% είναι ευχαριστημένο από τη δουλειά του (αντίστοιχα, το 56% στην Ευρώπη), συν του ότι η Κοπεγχάγη θεωρείται ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού, με το διάσημο εστιατόριο Noma, να έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου του κόσμου.



4. Νορβηγία
Σχετικά με την Νορβηγία

  Η Νορβηγία έχει βρεθεί στην κορυφή διαφορετικής λίστας (Legatum Institute’s Prosperity Index) με τις πιο ευτυχισμένες χώρες για 22 χρόνια στη σειρά (το 2013 και το 2014), ενώ πέρσι, το 95% των Νορβηγών που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι αισθάνονται πως μπορούν να βασιστούν σε άλλους σε ώρες ανάγκης, ενώ το 92% απάντησε ότι είναι ευχαριστημένο με το επίπεδο διαβίωσης, τη στιγμή που ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 52%.



5. Καναδάς
Σχετικά με τον Καναδά


  Με υψηλό προσδόκιμο ζωής και μέσο εισόδημα, ο Καναδάς κρατά τους πολίτες του ικανοποιημένους και ευτυχείς στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, με το 94% να νιώθει ότι μπορεί να βασιστεί στους άλλους και το 88% να αναφέρει ότι έχει ένα καλό επίπεδο υγείας.




6. Φινλανδία
 Η όγδοη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης βρίσκεται σε διάφορες λίστες ανάμεσα στις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής και ανάμεσα στις πιο φιλήσυχες του κόσμου, σύμφωνα με το Global Peace Index. 


7. Ολλανδία
Η χώρα της τουλίπας έπεσε από την 4η θέση που κατείχε πέρσι, παρ’ όλ’ αυτά βρίσκεται ακόμη στη δεκάδα… ευτυχίας, με το αίσθημα ελευθερίας και τη γευστική μπίρα να κάνουν τους Ολλανδούς λίγο πιο ευτυχισμένους.

Σχετικά με τις Φιλανδία, Ολλανδία και Σουηδία

8. Σουηδία
  Η Τρίτη μεγαλύτερη χώρα της δυτικής Ευρώπης φαίνεται πως φιλοξενεί μερικούς από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, οι οποίοι βαθμολογούν τις ζωές τους με βαθμό ικανοποίησης 7,4 έναν από τους υψηλότερους στον OECD (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Συν τοις άλλοις, η Σουηδία φαίνεται να συνδυάζει όλα αυτά που έχουν οι σκανδιναβοί γείτονές της, από βουνά και λίμνες, μέχρι όμορφο αστικό τοπίο, ενώ η Στοκχόλμη θεωρείται ίσως η πιο όμορφη πόλη σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία.



9. Νέα Ζηλανδία
  Ονειρεμένος, μακρινός προορισμός για πολλούς, η Νέα Ζηλανδία αποτελεί νέα είσοδο στο top 10 φέτος, ξεπερνώντας το γείτονά της, την Αυστραλία. Η αλήθεια είναι ότι με τα τοπία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και μακριά από τα προβλήματα της κρίσης της Ευρώπης και της Αμερικής, οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας μάλλον δεν έχουν τίποτα να τους χαλάσει την ηρεμία.

Σχετικά με την Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

10. Αυστραλία
  Με το μεγαλύτερο κοραλλιογενές σύστημα παγκοσμίως, με πεντακάθαρες θάλασσες, υψηλές θερμοκρασίες όλο το χρόνο και καλό επίπεδο διαβίωσης, η Αυστραλία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Μελβούρνη έχει ψηφιστεί στο παρελθόν ως η καλύτερη πόλη να ζει κάποιος, σύμφωνα μ μελέτη του Economist Intelligence Unit και οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα είναι τα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας, η χαμηλή πιθανότητα συρράξεων, η ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα χαμηλά επίπεδα λογοκρισίας, ο καιρός, η εκπαίδευση, οι μεταφορές κ.ο.κ.




  📌Πηγή/Αναδημοσίευση: Το περιεχόμενο (φωτο και κείμενο) της ανάρτησης πάρθηκε αποκλειστικά από το εβδομαδιαίο ελληνικό περιοδικό «ελληνιο» (ημ/νία έκδοσης 7 Αυγούστου 2015) που κυκλοφορεί στην Αυστραλία. Το βρήκα μαζί με άλλα πολλά παλιότερα περιοδικά -ελληνικά και αυστραλέζικα- στην βιβλιοθήκη της Θείας μου και επειδή βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον τα δυο αυτά θέματα αλλά και επειδή αυτό το διάστημα ζω στην Μελβούρνη βρήκα έναν λόγο παραπάνω και την αφορμή να γραφτεί η εν λόγω ανάρτηση. 

  Σκέφτομαι πως είναι λυπηρό που η Ελλάδα μας -δυστυχώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια- δεν είναι ικανή, δεν είμαστε ικανοί ως σύγχρονος λαός να φτάσουμε αν όχι στο υψηλότερο επίπεδο αλλά στο μέσο επίπεδο της ποιότητας ζωής αλλά και τον παροχών αυτών των χωρών για να είναι αν όχι τόσο σε μια τέτοια λίστα αλλά στην θετική άποψη και στην επιλογή του κόσμου από Αυστραλία μέχρι την πιο μικρή χώρα της Ευρώπης για να επισκεφτεί ή να ζήσει στην Ελλάδα. Δυστυχώς και εδώ στην Αυστραλία από όλον τον κόσμο -ξένοι και Έλληνες- για την Ελλάδα αλλά και για μας τους Έλληνες που ζούμε σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, έχουν να πουν 9 αρνητικά και 1 καλό που εμένα προσωπικά με στεναχωρεί και με θυμώνει. Το τι λένε εδώ πέρα, θα σας τα πω σε κάποιο επόμενο ποστ. 

   Μπορεί, όμως -μέχρι στιγμής- να μην έχει τύχει να ταξιδέψω σε καμία από αυτές τις χώρες, επομένως δεν έχω προσωπική άποψη, πλην όμως της Αυστραλίας και συγκεκριμένα για την Μελβούρνη μπορώ να μιλήσω αφού όπως ξέρετε ζω το τελευταίο 2μηνο και θα συνεχίσω να ζω για ένα ακόμη μικρό διάστημα. 

  Οπότε, για τη ζωή μου στην Αυστραλία, τα μέρη που έχω δει, τα πράγματα, τις συνθήκες, τον τρόπο ζωής, την άποψη μου για την χώρα αυτή και τους ανθρώπους της και άλλα πολλά θα σας τα πω και θα σας τα δείξω εν καιρώ μέσα από πολλές φωτογραφίες και videos, που θα ακολουθήσουν με ξεχωριστές αναρτήσεις. Μπορεί να αργώ να ποστάρω (βλέπετε δυστυχώς δεν βοηθάει καθόλου το μη ισχυρό ίντερνετ που δεν διαθέτουμε εδώ πέρα όπου είναι γενικό το κακό) αλλά πιστέψτε με θα σας αποζημιώσω και με το παραπάνω.😉





Διαβάστε επίσης:
___________________ 

►Διαβάστε περισσότερες αναρτήσεις της στήλης "Αναδημοσιεύσεις

►Περισσότερα άρθρα από την στήλη "Ταξίδια/Traveling"
►Περισσότερα άρθρα από την στήλη "My favorite places"







*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. 
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα! 
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Μαράκι μου η Ελβετία και η Σουηδία, είναι χώρες που θα ήθελα να ζήσω! Το βιοτικό επίπεδο και οι παροχές που προσφέρουν θα ήταν ξεκάθαρα ο λόγος. Την ομορφιά της Ελλάδας δεν την βρίσκεις εύκολα αλλού, αλλά πλέον οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα, είναι δύσκολες.
    Πολύ ωραίο το αφιέρωμα στην Αυστραλία, αλλά ναι το ομολογώ περιμένω τα δικά σου αφιερώματα, τις δικές σου απόψεις πως και πως.
    Να ομορφοπερνάς εκεί στα ξένα.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόλο που θα ήθελα να μπορείς να γράφεις περισσότερο, ειδικά τώρα στο blog, νομίζω πως με αποζημιώνεις και με το παραπάνω μάλιστα στο instagram, οπότε δεν θα πω τίποτα!
    Υπέροχη η ανάρτησή σου, Μαράκι μου!
    Το θέμα είναι όπου κι αν βρισκόμαστε, να βρίσκουμε πράγματα να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα παρά τις δυσκολίες...
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κοριτσάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου γλυκό, πολύ όμορφο το αφιέρωμά σου. Περιμένω όμως κι εγώ όπως και η συνονόματη (λες να φταίει το όνομα?... χαχα) τη δική σου συλλογή στιγμών και τις απόψεις σου, γιατί δεν σου κρύβω πως επειδή έχω αδερφό στην Αυστραλία, αυτό που κάθε τόσο μου λέει είναι πόσο του λείπει η Ελλάδα με όλα τα στραβά της...
    Να περνάς όμορφα όπου κι αν βρίσκεσαι κοριτσάκι μου
    Σε φιλώ γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου, χαίρομαι που σου αρέσει η Αυστραλία και περνάς όμορφα εκεί. Να μη χάνεσαι όμως, να φαίνεσαι όποτε μπορείς. Είμαι περίεργη ποια είναι η θέση της Ελλάδας. Ίσως ανάμεσα στις χώρες της Αφρικής, σίγουρα πάντως μετά τις χώρες του Πρώτου και του Δεύτερου κόσμου. Μου άρεσε πολύ το όμορφο αφιέρωμά σου για την Αυστραλία. Δεν είχα ιδέα για το Uluru και τους Δώδεκα Αποστόλους. Πολλά φιλιά και να προσέχεις τον εαυτό σου, φίλη μου. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περνάς όμορφα κούκλα μ εκεί που είσαι και εύχομαι τα καλύτερα!! Θα περιμένουμε να δούμε καινούργια δημοσίευση για το πως περνάς εκεί να προσέχεις!!!!

    Υ.Γ : καινούργια αναγνώστρια στο blog σου είμαι και τώρα αποφάσισα να σου σχολιάσω να περνάς καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι ανυπομονώ γαι τα επόμενα post με τη δική σου κριτική!! να περνάς όμορφα και να προσέχεις εκεί στα ξένα!!! χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes