Έφτασε ...η ώρα της Γης! (Earth Hour) - (Update: 28/03/2015)

Η ώρα της Γης 2015 
 Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF (εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή) ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».

  Κάθε χρόνο η ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος. 

Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 2015 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.



Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;


Μετά από τρία 9 χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.

Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:
Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:
·         Της προστασίας της βιοποικιλότητας
·         Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
·         Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης
 1 μέρα απομένει μέχρι την Ώρα της Γης 2011 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Έλληνες θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.


Το WWF Ελλάς, καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός μετατρέπεται σε πράξη και η λίστα αποδεκτών του μηνύματος περιλαμβάνει και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο. Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη!

Αναδημοσίευση/πηγή: http://www.wwf.gr


ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΥΓΙΗ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!


Έφτασε ...η ώρα της Γης! (Earth Hour)

Update: 28/03/2015

  Σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2015 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Παίρνουμε μέρος σε τόσες και τόσες Παγκόσμιες και μη εκστρατείες, κάποιες από αυτές να φτάνουνε στο να είναι -ίσως- άκυρες, ας λάβουμε μέρος και φέτος (για όσους κάθε χρόνο συμμετέχουμε) και στις 20:30 με 21:30, με 1 μόνο ώρα για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Μέσα σε αυτή την ώρα μπορούμε να κάνουμε πολλά... και μέσα στο σκοτάδι ή έστω κάτω από το φως των κεριών.


ΕΔΩ σε αυτή την ανάρτηση που είχα ανεβάσει στις 22/04/2012, μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να δείτε από τα links για την ταινία "The Day the Earth Stood Still (Όταν η Γη σταματήσει)" με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves. Μια ταινία που μιλάει για τη φύση της ανθρωπότητας και την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλούμε εμείς οι άνθρωποι στο περιβάλλον.




*Η Αρχική δημοσίευση έγινε στις 25/03/2011. 




_______________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Κι όσο οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα, εμείς ας ενημερωθούμε, οργανωθούμε, αντιδράσουμε - δράσουμε!
    Καλό Σ/Κ έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Τουλάχιστον, εμείς ας κάνουμε ό,τι μπορούμε και ότι περνάει απ' το χέρι μας!
      Καλή Κυριακή να έχετε!

      Διαγραφή
  2. Ax, βρε Μαράκι! Εδώ δεν έχουμε ευαισθησία σε άλλα κ' άλλα θέματα, στη σωτηρία του πλανήτη θα δείξουμε την καλοσύνη μας? Όταν πια το καταλάβουμε, θα είναι αργά βέβαια, αλλά... ασ' τα να πάνε!
    Φιλί γλυκό, ομορφιά μου!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λες! Ας αρχίσουμε όμως να δείχνουμε "Ευαισθησία" και για τη σωτηρία του πλανήτη, γιατί κατοικούμε σε αυτόν. Είναι το σπίτι μας, η Ζωή μας και ....μπλα, μπλα, ξέρεις!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Καλό είναι να ενεργοποιηθούμε κάποια στιγμή έντονα... αλλά μας έχω φοβηθεί πια.
    Καλά κάνεις όμως και ενημερώνεις Μαράκι, υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που δεν ξέρουν, ας μάθουν, για να μην έχουν και δικαιολογίες.
    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, κι εγώ μας έχω φοβηθεί και περιμένω περισσότερο τα χειρότερα παρά τα καλύερα. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι με μια ελπίδα....
      Καλό είναι να γνωρίζουμε κι αν μπορούμε να κάνουμε το ελάχιτσο, το μικρούτσικο να το κάνουμε! Εκεί δεν χωρούν δικαιολογίες!
      Σε φιλώ και σου εύχομαι να έχει μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes