Το φαινόμενο Deja vu!



Κατ’ αρχήν τι είναι το Deja vu.
Η έκφραση είναι γαλλική και σημαίνει «το έχω ξαναδεί». Όπως λοιπόν το ορίζει και η έκφραση, σημαίνει εκείνη την κατάσταση κατά την οποία για μερικά δευτερόλεπτα ή και κλάσματα δευτερολέπτων, έχουμε την εντύπωση πως κάποια κατάσταση που ζούμε αυτή τη στιγμή, την έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν. 

Άλλοι το ζουν καθημερινά, άλλοι όχι τόσο συχνά και για άλλους συμβαίνει πολύ σπάνια, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, είναι κάτι το ιδιαίτερα συνηθισμένο. ο Deja vu.

  
Λοιπόν, έχετε νιώσει, έχετε αισθανθεί, έχετε βιώσει ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση Deja vu, έστω μία φορά στη Ζωή σας; Σε μένα έχει συμβεί αρκετές φορές ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως φέτος, αυτό το Καλοκαίρι, βιώνω το φαινόμενο Deja vu είναι πιο έντονο και πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε άλλη φορά. Μπορώ να πω ότι περισσότερο με εξιτάρει, παρά ότι με τρομάζει.
Πέρσι με φέτος, ελάχιστες διαφορές. Πέρσι με φέτος περίπου τα ίδια σκηνικά, περίπου τα ίδια πρόσωπα, περίπου το ίδιο σενάριο, περίπου τα ίδια γεγονότα… αλλά! η μεγάλη αλλαγή είμαι ΕΓΩ!!! Είμαι διαφορετική, είμαι αλλού, είμαι πολύ πιο πάνω, πολύ πιο μπροστά, πολύ πιο ρεαλίστρια, πολύ πιο αποφασισμένη… να τα παίξω όλα για όλα. 
Η ιστορία λένε ότι επαναλαμβάνεται ακόμα κι αν έχει γραφτεί! Ίσως επειδή βιώνοντας  το φαινόμενο Deja vu να πέφτεις στην παγίδα να επαναλαμβάνεις τα λάθη σου (ή ακόμα και τα σωστά σου!) και η ιστορία να γράφεται πάλι απ’ την αρχή Ή απλά η ιστορία να συνεχίζετε… μέχρι να γραφτεί ο επίλογος. 
Αυτές ήταν οι σκέψεις μου… και μόνο!!!

 
 
__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

2 σχόλια :

  1. Καλησπέρα!

    Πολύ ενδιαφέρον η ανάρτηση σου. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ανατρέξω πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθώ έστω και μια στιγμή να έζησα το φαινόμενο Deja vu. Αντιθέτως, με όλα όσα γίνονται τα δυο τελευταία χρόνια στην Χώρα μας και με την κατάσταση που επικρατεί βιώνω πολύ συχνά το φαινόμενο Nirvana. Πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββας@ σ' ευχαριστώ πολύ! Γενικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, βιώνουμε διάφορα φαινόμενα...Και όντως δεν είσαι ο μόνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes