Ποιο είναι για σένα το μυστικό της ευτυχίας;

clip_image001
Ξεφυλλίζοντας τα σχολικά μου τετράδια και τα ντοσιέ, στάθηκα στα κείμενα και στις εκθέσεις που είχα γράψει τα τελευταία 2 – 2,5 χρόνια που συναναστρέφομαι με σχολεία & σπουδές και όλα τα συναφή! Μία απ' αυτές τις εκθέσεις ήταν με θέμα "ποιο είναι για σένα το μυστικό της ευτυχίας;" Η αφορμή για το παρακάτω κείμενο ήταν «Το μυστικό της ευτυχίας» από το βιβλίο «Ο Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο που κάναμε στο μάθημα της Γλώσσας (Σημ.: Το συγκεκριμένο κείμενο το είχα γράψει το 2009) Εγώ φυσικά έγραψα σε λίγες σειρές (πως το έπαθα;) καθαρά την προσωπική/ταπεινή μου άποψη.

~Την "ευτυχία" την ψάχνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όταν την βρίσκω - την αγγίζω - την γεύομαι για λίγο… και ύστερα εξαφανίζεται ως δια μαγείας! Δεν ξέρω τελικά αν πιστεύω εγώ σε "εκείνη" ή αν "εκείνη" δεν πιστεύει σε μένα! Ειλικρινά δεν ξέρω!!!~

Παρακάτω ακολουθεί το εν λόγω κείμενο:

Καταρχάς, τι είναι ευτυχία!
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ για μία ακόμη φορά. Επειδή, εγώ μέχρι σήμερα στα 25 μου χρόνια ψάχνω να βρω, έστω μια απάντηση, στο ερώτημα «Τι είναι ευτυχία», τελικά μια απ’ τις απαντήσεις που μπορώ να δώσω προσωπικά και κατά την ταπεινή μου άποψη:

«Ευτυχία είναι καθετί που μας κάνει να χαμογελάμε! Γιατί, ένα χαμόγελο κάνει τη Ζωή να φαίνεται πιο όμορφη! Όταν δεν χαμογελάς τα βλέπεις όλα μαύρα, ενώ όταν είσαι μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη και αισιόδοξος είσαι και πιο δυνατός για να αντιμετωπίσεις τις όποιες "ΣΚΙΕΣ" (εμπόδια) συναντήσεις στη Ζωή σου, στο δρόμο σου.»


Ποιο είναι το μυστικό;
Μάλλον, να ζεις την κάθε στιγμή - γιατί η ευτυχία βρίσκεται στις (μικρές) καθημερινές στιγμές. Από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι το βράδυ που θα πέσεις να κοιμηθείς. Γιατί, η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
(Τα αποσπάσματα  είναι από το βιβλίο "Τα μυστικά της ευτυχίας" 
του Ίνο Μπενφοράδο)

Τα μυστικά της Ευτυχίας


 Μαρία Παρασκευοπούλου

 __________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣFollow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes