Hi-5 Φώτο! 1η εβδομάδα: 5 αντικείμενα που αγαπώ πολύ στο σπίτι μου

Hi-5 Φώτο!


Η Γεωργία μέσα από το blog της 4 seasons είχε την ιδέα ενός νέου εβδομαδιαίου blog-παιχνιδιού που ονομάζεται Hi-5 Φώτο!
ΕΔΩ μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό το πραγματικά όμορφο παιχνίδι.

Εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα και δήλωσα συμμετοχή με μεγάλη μου χαρά!

Τα θέματα κάθε εβδομάδας είναι τα εξής:

1η Δευτέρα 25/2 : 5 αντικείμενα που αγαπώ πολύ στο σπίτι μου
Δευτέρα 4/3 : 5 βιβλία που αγαπώ κι υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου
Δευτέρα 11/3 : 5 τραγούδια που αγαπώ
Δευτέρα 18/3 : 5 φαγητά ή γλυκά που αγαπώ
Δευτέρα 25/3 : 5 δικές μου φωτογραφίες που αγαπώ!!!

Η πρώτη εβδομάδα ξεκίνησε και θα σας παρουσιάσω αμέσως τα 5 αντικείμενα που αγαπώ πολύ στο σπίτι μου.

Αγαπημένοι χώροι του σπιτιού είναι η Κουζίνα και το δωμάτιό μου (άντε και το Σαλόνι στην παλιά του βέβαια κατάσταση και όχι τώρα που είναι λες και θυμίζει ¨μετακόμιση”) , επομένως θα δείτε τα 5 αγαπημένα μου αντικείμενα που βρίσκονται σ’ αυτούς τους τρεις χώρους.


☺☺☺



  • Στην Κουζίνα:


1) Αυτό το μικρό αγαλματάκι απεικονίζει τον Αρχαίο Έλληνα γιατρό μας Ιπποκράτη  και στέκεται σε ένα ψηλό ράφι στην Κουζίνα. Δεν ξέρω ποιος το έδωσε στη μητέρα μου αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι δεν ήθελα ποτέ να το πετάξει, αντιθέτως ήθελα να το έχουμε κάπου στην κουζίνα και να το βλέπω.  Και ναι! κάθε φορά που το βλέμμα μου πέφτει σ’ αυτό το ράφι, κοιτάζω αν είναι στη θέση του.


  • Στο Σαλόνι:

2) Αυτές οι 3 ‘Πορσελάνινες’ κούκλες αν και ον λίγο της φοβάμαι (μοιάζουν τόσο ζωντανές που νομίζω πως θα ζωντανέψουν και θα μου μιλήσουν, χιουμοριστικά το λέω) τις αγαπώ πολύ για πολλούς λόγους! Καταρχάς αγαπάω εκείνη την εποχή που οι γυναίκες, οι Κυρίες ντυνόντουσαν με αυτά τα υπέροχα, γοητευτικά, καλαίσθητα, κομψά,  μακριά φορέματα, που είχαν μακριά πλούσια μπουκλέ μαλλιά, με τα  ωραία καπέλα που πάντα τα συνόδευαν, που είχαν αυτό το φυσικό μακιγιάζ και τα έντονα βαμμένα κόκκινα χείλη… Ναι, θα ήθελα να ζούσα σε εκείνη την εποχή! Αγαπάω αυτές τις κούκλες που για χρόνια της είχα στο δωμάτιο μου αλλά μετά μετακόμισαν στο Σαλόνι φοβούμενη μην μου σπάσουν. Μεταξύ μας, η μεσαία κούκλα είναι λίγο πιο αγαπημένη από τις άλλες δυο!


  • Στο Δωμάτιο μου:
Εδώ όπως είναι φυσικό και λογικό βρίσκονται τα περισσότερα αγαπημένα μου αντικείμενα τα οποία και θα σας παρουσιάσω με ακόμη μεγαλύτερη χαρά…


3) Δεν ξέρω αν το ξέρετε ή αν το έχετε καταλάβει όσοι & όσες με διαβάζετε αλλά ΝΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ πως είμαι από την κορφή μέχρι τα νύχια, εσωτερικά και εξωτερικά, εδώ και χρόνια (χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια!) ΠΛΟΥΤΑΡΧΙΚΗ! Εννοείται και έχω όλη την Original Δισκογραφία του, έχω διάφορες αφίσες, αυτόγραφα, εννοείται και έχω πάει να τον δω… και αυτά που βλέπετε στις δυο φωτο είναι αυτά που με το που μπαίνεις στο δωμάτιο μου αντικρίζεις.  Ο Πλούταρχος είναι σταθερή αξία και αγάπη στο δωμάτιο μου και δεν υπήρχε περίπτωση, αυτά τα ‘αντικείμενα’ –ειδικά αυτό στην πρώτη φωτο- που θυμάμαι το είχα δει σε ένα δισκοπωλείο που είχα πάει να αγοράσω κάποια cd και ρώτησα τον υπάλληλο αν το πουλάει και … μου το χάρισε απλά! Να είναι καλά ο άνθρωπος! Το προσέχω τόσο πολύ να μην σκονιστεί, να μην μου σκιστεί… Και να φανταστείτε, τώρα βλέπω την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη που είναι καλεσμένος ο Γιάνναρος και προσπαθώ συγχρόνως να γράψω και αυτή την ανάρτηση…





4) Αχ αυτό το Παζλ! Τι να πω γι’ αυτό το Παζλ; Να πω ότι μου πήρε περίπου 4 χρόνια για να το ολοκληρώσω; Ότι το είχα τελειώσει μέσα σε 2-3 μήνες αλλά η ζήλεια, η κακία ή δεν ξέρω πω αλλιώς να το πω κάποιων που μου το χαλούσαν συνέχεια και μου έλεγαν πως τσάμπα παιδεύομαι δεν θα το τελειώσω ποτέ γιατί είμαι άχρηστη; Όμως εγώ ως πεισματάρα και λίγο εγωίστρια όταν μου πατάνε την αξιοπρέπεια, όχι μόνο το ολοκλήρωσα αλλά τους έκλεισα και τα στόματα. Αφήστε μεγάλη-πικρή ιστορία. Το έχω κρεμάσει στον τοίχο μου ακριβώς στα δεξιά του γραφείου μου και το βλέπω για να μου υπενθυμίζει ότι αν θέλεις να καταφέρεις κάτι ενώ οι γύρω σου σου λένε δεν μπορείς, εσύ θα το παλέψεις μέχρι να το κάνεις πραγματικότητα. Αγαπώ πολύ τα Παζλ και αν είχα περισσότερο χρόνο με αυτά θα ασχολούμουν όταν θα ένιωσα πως θέλω να χαλαρώσω. 

📍🎨Οι Καλλιτεχνικές Ανησυχίες Μου #5: I ❤ puzzles!

 



5) Το τελευταίο αγαπημένο μου αντικείμενο που βρίσκεται στο δωμάτιο μου είναι αυτό το υπέροχο Καπέλο. Καταρχάς να σας πω ότι βρίσκεται σ’ αυτή την θέση που βλέπετε στη φωτο, στον καλόγερο δηλαδή, από τον περασμένο Αύγουστο του 2012. Το συγκεκριμένο καπέλο το είχα κερδίσει σε έναν διαγωνισμό του beautydiaries (δεν νομίζω να μην γνωρίζετε την beauty editor Έφη και το υπέροχο γεμάτο ομορφιές και αισιοδοξία blog της) και από την ημέρα που το πήρα στα χέρια μου… το αγάπησα.  Αν και πέρασε το Καλοκαίρι, δεν το έχωσα σε κάποιο συρτάρι, αντιθέτως το άφησα εκεί να το βλέπω μέχρι να έρθει το Φετινό Καλοκαίρι και να το ξανά φορέσω.



Αυτό ήταν το πρώτο post του Hi-5 Φώτο.
Ευχαριστώ πολύ την Γεωργία για την έμπνευση αυτού του παιχνιδιού και την ευκαιρία να ‘παίξω’ κι εγώ!

Την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέψω με τα 5 βιβλία που αγαπώ κι υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου.

Γι’ αυτό, μείνετε συντονισμένοι για να μοιραστούμε… ΣΤΙΓΜΕΣ!!!





__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

10 σχόλια :

  1. Καλή εβδομάδα Μαρία μου! Αχ τι μου θύμησες,είχα συλλογή με πορσελάνινες κούκλες μεγάλο κόλλημα!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, βρε Μαράκι!!!
    Πολύ-πολύ όμορφες οι φωτογραφίες των αντικειμένων που μοιράστηκες μαζί μας!!!
    Αμέτρητα φιλάκια!!!
    Καλή εβδομάδααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου τι ωραία που τα λες! Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα και συμμετέχεις.. γέλασα πολύ στην παράγραφο με τις κούκλες που νομίζεις πως θα ζωντανέψουν χαχαχα όπως επίσης συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα που σου περνά αυτό το παζλ. Μπράβο πολύ ωραία ξεκίνησε το Hi-5, φιλιά θα τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε η παρουσίαση των δικών σου αγαπημένων!
    Οι κούκλες σου είναι πολύ όμορφες..αλλά και το καπέλο που περιμένει το καλοκαίρι..
    Καλή εβδομάδα...φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Katerina Verigka, Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου! Είχα άλλες δυο (αν θυμάμαι καλά) αλλά έσπασαν!

    *syros2js, να είσαι καλά κουκλίτσα μου! Αμέτρητα φιλιά για μια όμορφη εβδομάδα!

    *gergia lam, Γεωργία όχι απλά μου άρεσε η ιδέα σου αλλά να ξέρεις ότι μου δίνεις αφορμή για να εξωτερικεύω κάποια από τα συναισθήματα μου. Εγώ να δεις πόσες φορές έχω γελάσει με τον εαυτό μου κάθε φορά που κοιτάζω τις κούκλες και νομίζω πως θα ζωντανέψουν! Αχ αυτό το Παζλ...! Πάμε για την συνέχεια του Hi-5! Καλημέρα!

    *me (maria), σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι βρήκα το blog σου μέσω της Γεωργίας! Οι κούκλες σου είναι πολύ όμορφες! Έχω κι εγώ 2 πορσελάνινες (είχα τρεις αλλά μια μέρα βρήκα την μια να έχει πέσει από το ράφι και να έχει σπάσει, κλαψ!). Μου αρέσουν πολύ τα μαλλιά τους, ίσως επειδή τα δικά μου φριζάρουν και δεν μακραίνουν!

    Έχω μια απορία! ΠΟΙΟΣ σου χάλαγε το παζλ;;;;;; Πραγματικά, γιατί να το κάνει κάποιος αυτό; Γιατί να ασχοληθεί με το τι κάνεις εσύ; Έλα Παναγία μου, πραγματικά εκνευρίστηκα τώρα! Λατρεύω τα παζλ, πριν κάνω παιδιά έφτιαχνα παζλ με 1000-2000 κομμάτια. Μάλλον αυτή την αγάπη την ... κληροδότησα και στην κόρη μου, που από 4 έτών φτιάχνει παζλ με 100 κομμάτια, ΧΩΡΙΣ να βλέπει την εικόνα!

    Φιλιά πολλά - πολλά - πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα..ωραία η ανάρτηση σου
    για το 2,συμφωνώ με όλα όσα γράφεις..και γω το ίδιο με σένα σε όλα όσα γράφεις - εχω κι εγώ μια τετοια κουκλα την οποία λατρεύω!!
    Και μενα μου αρέσει ο Πλούταρχος και τα παζλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *astronearaidoula, (τι όμορφο όνομα;) καλωσόρισες στο blog μου! Αχ, αυτές οι κούκλες πρέπει να τις προσέχεις! Τα δικά μου μαλλιά πάλι, λόγω ότι είναι πλούσια και κάπως μπουκλέ, φριζάρουν αλλά και μακραίνουν και γρήγορα! Αυτό με το παζλ είναι μεγάάάλη ιστορία που ίσως κάποια μέρα να την πω! Χαίρομαι που βλέπω μαμάδες που στα παιδιά τους τους προσφέρουν την ευχαρίστησα ενός παζλ, πέρα από ένα απλό παιχνίδι! Θεωρώ ότι τους κάνουν τόσο καλό! Είναι τόσο χαλαρωτικό! Κι εγώ αν δεν είναι τουλάχιστον 1000+ κομμάτια δεν πολύ κάθομαι να το φτιάξω! Μου αρέσουν τα δύσκολα παζλ. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!

    *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, καλώς την!
    πόσσα πάλι κοινά;! Χαίρομαι που σου αρέσουν!
    Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφη ανάρτηση, Μαρία!!! Οι κούκλες σου είναι πανέμορφες!! Και μεταξύ μας, κι εγώ την μεσαία ξεχώρισα στην φωτογραφία, όπως τις είδα!! χαχα!
    Θα χαρώ να βλέπω τις Δευτέρες σου :)
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *Tina Pippo, σ' ευχαριστώ πολύ! Η μεσαία κούκλα ήταν πάντα η πιο αγαπημένη μου!
    Κι εγώ θα χαρώ να διαβάζεις τις αναρτήσεις μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes