Τι είναι η ενεργειακή θρέψη; (Αξίζει να το διαβάσετε!)

thought brain
*Το συγκεκριμένο άρθρο το έλαβα με e-mail  το πρωί, επομένως δεν γνωρίζω την αρχική πηγή.

Τι είναι το ενεργειακό βαμπίρ;
Είναι κάποιος που κλέβει ενέργεια και θρέφεται από εσάς, ασυνείδητα ή όχι. Είναι ένας τρόπος επιβίωσης για αυτούς, για να διατηρήσουν την συνείδησή τους και την ύπαρξή τους. Μπορεί να είναι κάποια αγαπημένα πρόσωπα γύρω σας, φίλοι, συνεργάτες στη δουλειά ή οντότητες σε μη φυσική μορφή.


Πώς καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν στη ζωή σας, ποιά είναι τα συμπτώματα.
-  Αισθάνεστε κουρασμένοι και στραγγισμένοι μετά από μία συνάντηση μαζί τους. Συζητάτε για λίγο μαζί τους και όταν φεύγουν τελικά αισθάνεστε άδειοι και λέτε: «ευτυχώς έφυγε επί τέλους». Σας κλέβουν ενέργεια καθώς μιλάνε και γιαυτό κουράζεστε.

- Μπορεί να έχετε χρόνια κούραση και να αισθάνεστε συνεχώς πιεσμένοι σε μία σχέση που έχετε, ή από ανθρώπους  στην καθημερινότητά σας.  Αυτό είναι μία ένδειξη, ένα σύμπτωμα, το να είστε συνέχεια κουρασμένοι και να μην ξέρετε τι έχετε.

- Εάν έχετε ένα κρύο και άδειο συναίσθημα ,όταν φεύγουν, αυτό είναι δείγμα βαμπιρισμού. Σας αδειάζουν και η κούραση αυτή δεν φεύγει με βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα, γιατί είναι ενεργειακό κλέψιμο.

- Επίσης μερικές φορές κάνετε πράγματα, που δεν θέλετε πραγματικά και μετά θυμώνετε και δυσανασχετείτε. Εδώ υπάρχει χειρισμός ενέργειας από μέρους τους.

- Όταν αισθάνεστε υποχρέωση ή ευθύνη, ή σας ρίχνουν ευθύνες και ενοχές για το ένα ή το άλλο π.χ. «γιατί το κάνεις αυτό σε μένα, δεν το περίμενα από σένα, δεν με αγαπάς αρκετά κ.λπ.» Είναι καθαρά ενεργειακό κλέψιμο.

- Ακόμη, όταν αισθάνεστε μπερδεμένοι, αποπροσανατολισμένοι, αισθάνεστε ομίχλη στις σκέψεις σας και παρόλο που θέλετε να κάνετε αλλαγές, δεν βρίσκετε τον τρόπο. Αυτό είναι θρέψιμο που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και ψυχικό.


Ποιοί είναι αυτοί που το κάνουν;
- Συχνά μπορεί να είναι ο παρτενέρ σας ή ο σύζυγος. Σας αγαπούν, αλλά τις περισσότερες φορές θρέφονται από εσάς, συνειδητά ή ασυνείδητα. Συμβαίνει συνέχεια στις σχέσεις.

- Τα παιδιά σας. Τα αγαπάτε, αλλά έχουν τον τρόπο τους να τρέφονται από εσάς. Βέβαια τους το επιτρέπετε, επειδή τα αγαπάτε και επειδή νομίζετε ότι έχετε περίσσευμα ενέργειας για να τους δώσετε. Τα παιδιά την παίρνουν, αλλά συνήθως όχι με πρόθεση.

-  Οι γονείς το κάνουν στα παιδιά τους, κυρίως όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν. Ξέρω πολλούς γονείς που συνεχίζουν να τρέφονται από τα παιδιά τους, τους ρίχνουν συνεχώς ευθύνες, ενοχές και βάρη και έχουν τον τρόπο τους να αντλούν ενέργεια από αυτά.

Από προσωπική πείρα μπορώ να πω, ότι στην οικογένειά μου υπήρχε θρέψιμο και πολλή ευθύνη εκ μέρους μου για αυτούς. Όταν ήμουν νέος, πήρα πολλές αποφάσεις, που δεν βασίζονταν στο πως θα κάνω το καλύτερο για μένα, αλλά στο πως θα μπορούσα να τους βοηθήσω.  Όταν το κατάλαβα, σταμάτησα το θρέψιμο και από τις δύο πλευρές και αυτοί επί τέλους κατάλαβαν ποιοί πραγματικά ήταν.
Οι γονείς πρέπει να παίρνουν την ευθύνη της ζωής τους, όσο μεγάλοι κι αν είναι.


Ερώτηση: Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία φυσιολογική σχέση ζευγαριού ή γονέα- παιδιού και του ενεργειακού κλεψίματος;
Θα το αισθανθείτε πρώτα απ' όλα, όχι στο μυαλό, αλλά στην καρδιά. Θα το καταλάβετε, αν σας χειραγωγούν ή αν σας κάνουν να αισθάνεστε ενοχές, ή ότι κάνετε κάτι λάθος ή ότι δεν κάνετε αρκετά για αυτούς ή σας λένε τι να κάνετε και πώς.

Σας αγαπούν και σας δέχονται όπως  είστε!
Αυτό για μένα είναι το Α και το Ω στις σχέσεις. Αποδοχή για όλα όσα είστε.

Εάν δεν σας εμπιστεύονται, σας υποτιμούν, σας ρίχνουν προβλήματα, σας λένε ότι είστε υπεύθυνος γι’ αυτούς, τότε υπάρχει θρέψιμο. Συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις σχέσεις και σταματήστε το, όταν μπορείτε.

- Επίσης φίλοι, που έρχονται συνέχεια και σας πετάνε τα προβλήματά τους, χωρίς να σας ρωτάνε πως αισθάνεστε, χωρίς να θέλουν πραγματικά λύσεις. Απλά χρειάζονται κάποιον για να τραφούν, οποιονδήποτε.

- Δουλειά, γραφείο, διευθυντές, συνάδελφοι, κάνουν συνεχές θρέψιμο. Στις επιχειρήσεις, τους αρέσει να μειώνουν και να υποτιμούν τους ανθρώπους και να τρέφονται από την ενέργειά τους. Αναπτύσσουν τη δυναμική τους με τα παιχνίδια που παίζουν, έχοντας τους ανθρώπους κάτω και υποτιμημένους. Αυτό είναι ψυχική κατάχρηση και χειραγώγηση. 


Ποιοί μπορεί να υπάρχουν στη ζωή σας που θρέφονται από εσάς;
- Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται με τα προβλήματά τους, δεν έρχονται για λύσεις, που σας χειρίζονται ίσως, που παίζουν παιχνίδια συναισθηματικά ή νοητικά  μαζί σας;

- Συμβαίνει στη σχέση ή στη δουλειά σας, ή  ίσως με τους αγαπημένους σας;

Εάν οι άλλοι παίρνουν από εσάς, (και είστε θύμα), αργά ή γρήγορα θα αισθανθείτε την ανάγκη να πάρετε κι εσείς από άλλους (γίνατε θύτης), όχι συνειδητά το τονίζω, αλλά για την επιβίωσή σας.

- Επίσης ,υπάρχουν κάποιοι στη ζωή σας, που είναι συνεχώς άρρωστοι ή παίζουν το παιχνίδι «εγώ ο καημένος, ο φτωχός, ο αδύναμος», και αυτός είναι ένας τρόπος να σας τραβάνε ενέργεια;  Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσετε έγκαιρα και να μην νοιώσετε τύψεις ή ενοχές ή υποχρέωση γιατί είναι μόνο κλέψιμο. Είναι θύματα αλλά και θύτες μαζί. Κατανοήστε το. Το θρέψιμο απαιτεί κ άλλο θρέψιμο.

- Οι ειδήσεις στην τηλεόραση και ξαφνικά λέτε: «Ναι, ξέρω, με εξάντλησαν ενεργειακά οι ειδήσεις, το αισθάνομαι». Πράγματι συμβαίνει, γιατί υπάρχει πολύ δράμα στις ειδήσεις, όχι συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά η μαζική συνείδηση, που τρέφεται κυριολεκτικά από εσάς.

Δημιουργεί ανησυχία, μπέρδεμα, αμφιβολίες, αποπροσανατολισμό. Σπάνια δίνουν χαρά οι ειδήσεις. Υπάρχει θρέψιμο που γίνεται συνέχεια.

Κοιτάξτε τις προσωπικές σας σχέσεις με τους άλλους:
Εάν έχετε μία ερωτική σχέση, αναρωτηθείτε: Είναι ισορροπημένη αυτή η σχέση, υπάρχει μοίρασμα ανταλλαγή ενέργειας, αγάπης και κυρίως δίνει ΧΑΡΑ και στους δύο;  Κυρίως χαρά! Δείτε αν υπάρχει θρέψιμο με το σεξ και με όλα.


Πώς προστατεύεστε από το ενεργειακό θρέψιμο;
 Πώς σταματάτε τους άλλους να τρέφονται από εσάς  κι εσάς από αυτούς;
Είναι πολύ εύκολο. Κάνετε συνειδητή επιλογή να σταματήσετε το θρέψιμο.

Καθαρή και συνειδητή επιλογή. Δεν χρειάζονται ούτε τελετές ούτε κάτι άλλο. Απλά καθαρή και συνειδητή επιλογή.
Όχι άλλο θρέψιμο. Σταματώ το θρέψιμο.

Καθώς κάνετε την επιλογή πρέπει να αποσυνδεθείτε από αυτούς.

Θα ανησυχήσουν βέβαια, θα το καταλάβουν, γιατί δεν θα είστε πια το λαχταριστό σάντουιτς γι' αυτούς και θα προσπαθήσουν να σας τραβήξουν πίσω. Τότε, μπείτε στο κέντρο σας, κάνετε αναπνοές και μείνετε στην επιλογή σας. Τελικά θα το καταλάβουν και θα αποχωρήσουν και θα βρουν κάποιον άλλον, για να συνεχίσουν το παιχνίδι της θρέψης, γιατί εσείς αποσυνδεθήκατε από αυτό.

Τώρα, κάθε φορά που θα αισθάνεστε την ανάγκη να τραφείτε ενεργειακά, σταματήστε για λίγο, πάρτε μια βαθειά αναπνοή και πηγαίνετε εσωτερικά. Θυμηθείτε, ό,τι χρειάζεστε υπάρχει μέσα σας. Η εσωτερική ενεργειακή σας μπαταρία θα σας ξαναφορτίσει. Δεν χρειάζεται να πάτε έξω σε άλλους για την ενέργειά σας ή οπουδήποτε αλλού.

Είναι ήδη εκεί. Εάν δεν το πιστεύετε, τουλάχιστον προσπαθήστε να μπείτε στο εαυτό σας και στο «Εγώ Είμαι». Όλα υπάρχουν μέσα σας και η ενέργεια θα αρχίσει να ρέει και να μεγαλώνει. Όταν το αναγνωρίσετε αυτό, δεν χρειάζεται να παίζετε το παιχνίδι πια. Και οι άλλοι δεν θα μπορούν να το παίξουν μαζί σας. Κάντε συνειδητή επιλογή να σταματήσετε τον κύκλο της θρέψης και αποσυνδεθείτε. Αποσυνδεθείτε  και αναπνέετε συνειδητά και παρατηρείστε τί κάνουν οι άλλοι μετά. Μην ξεχνάτε, είστε κυρίαρχες υπάρξεις και δεν χρειάζεστε να βασίζεστε στις σχέσεις σας για ενέργεια.


Ομιλία του Geoffrey Hoppe για το ραδιόφωνο (global teleclass )
Nέμβριος  2010,  Κολοράντο, U.S.A.
Μετάφραση: Μαρία Γρηγοράκη
Maria (Syllegw Stigmes)

4 σχόλια :

 1. Ε, όχι ρε γ@μwtο...
  Μέχρι και την ενέργεια μας κλέβουν!!!
  ;-)
  (Συγνώμη για το σχόλιο-σαχλαμάρα, αλλά ήθελα να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα!!!)
  Σε φιλώ πολύ-πολύ, Μαράκι μου!!!
  Καλή σου μέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. *syros2js, και ναι βρε γαμώτο μας κλέβουν την ενέργεια και το χειρότερο είναι ό,τι την κλέβουμε ο ένας απ' τον άλλον χωρίς να μας νοιάζει κι όλα! (αν καταβαίνεις τι εννοώ!)
  Φιλιά πολλά-πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ειχα πρωτοδιαβασει για τα ενεργειακα βαμπιρ αρκετα χρονια πριν, νομιζω οτι ηταν σε ενα απο αυτα τα περιοδικα που ασχολουνται με διαφορα μεταφυσικα κλπ. Μου ειχε φανει πολυ ενδιαφερον γιατι ειχα συνειδητοποιήσει πόσα πολλά ατομα στον περιγυρο μου το εκαναν συν οτι τσακωσα και τον ιδιο μου τον εαυτο να το κανει καποιες φορες εντελως ασυνειδητα. Εκτοτε ξεκαθαρισα καποιες σχεσεις και ολα δειχνουν πολυ πιο ευκολα και ομαδα. Συνεπεσαν και αλλα γεγονοτα βεβαια που ηταν αναγκαστικο το ...ξεσκαρταρισμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. *talibanoula, δυστυχώς όλοι μας το κάνουμε... κάποιες φορές συνειδητά και κάποιες άλλες ασυνείδητα! Μπράβο που ξεκαθάρισες καταστάσεις και πράγματα... έτσι πρέπει να κάνουμε για αν είμαστε όλοι υγιείς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣFollow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes