Σκέφτομαι και Γράφω#1 – Ο τσακωμός και η παρεξήγηση!

misunderstanding

Τελικά ποιο είναι χειρότερο;
Ένας τσακωμός ή μια παρεξήγηση;
Η ζωή και οι εμπειρίες μου, μου μάθανε, μου δείξανε ότι μια παρεξήγηση είναι χειρότερη από έναν τσακωμό. Πολλοί τσακωμοί προκύπτουν από μία απλή –ίσως- παρεξήγηση.
Δυστυχώς, όλοι μας εύκολα παρεξηγούμε τους πάντες και τα πάντα.
Αν σκεφτείτε πόσες φιλίες, πόσες σχέσεις ήρθαν σε ρήξη από μία απλή παρεξήγηση, θα καταλάβετε ποιο είναι χειρότερο. Εμένα αυτή η παρεξήγηση με κυνηγάει εδώ και χρόνια, λες και είναι το άλλο μου μισό. Κάπου – κάπου τη φοβάμαι! Τη φοβάμαι όταν μπαίνει στη μέση και παίρνει θέση αντί εμού.
Και να θέλεις να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους, ο άλλος στον οποίο απευθύνεσαι δεν ακούει επειδή τον έχει πιάσει ο εγωισμός του. Και βάζεις προσωρινά μια τελεία, έως ότου και εσύ και "ο άλλος" ηρεμίσετε και την επόμενη μέρα απλά εξηγείς και ζητάς συγνώμη.
Αν νικήσουν τα συναισθήματα αντί ο εγωισμός, τότε όλα καλά!
Αν πάλι η "εξήγηση" και η "συγνώμη" φανούν αδιάφορα έως ψεύτικα σαν δικαιολογίες, τότε η ρήξη λυπάμαι αλλά δεν είναι πολύ μακριά, καραδοκεί στη γωνία, περιμένοντας να σου δώσει το τελειωτικό χτύπημα και να έρθει η μοιραία κατάληξη!
ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Συλλέγω Στιγμές#


Maria (Syllegw Stigmes)
_________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

 1. Αχ Μαράκι, αυτή η παρεξήγηση κι εμένα με κυνηγάει χρόνια! Μήπως να το παίρναμε αλλιώς το θέμα; Να ξεκαθαρίζαμε άμεσα και να μην αφήναμε χρόνο.. Δε ξέρω,εκεί κατέληξα πρόσφατα.. στα γρήγορα και άμεσα ξεκαθαρίσματα για να λύνονται οι παρεξηγήσεις. Και αν δεν μπορούν να λυθούν, τουλάχιστον θα ξέρουμε πως από την πλευρά μας υποστηρίξαμε την θέση μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. *Katerina Verigka, αχ βρε Κατερίνα μου, κι εγώ εκεί έχω καταλήξει αλλά ξέρεις τι; όταν πας ΑΜΕΣΩΣ να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα (και τη θέση σου) ο άλλος μουλαρώνει τόσο που δεν προλαβαίνεις να πεις μια κουβέντα. Ε, στο τέλος λες: "Εγώ προσπάθησα από την πλευρά μου, δεν είναι πλέον στα χέρια μου τα υπόλοιπα..." και σταματάς εκεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα συμφωνήσω μαζί σου, χωρίς δεύτερη σκέψη...
  Αχ, αυτός ο εγωισμός, τί προβλήματα και πόσο πόνο δημιουργεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. *syros2js, Γιάννα μου, αυτός ο εγωισμός είναι μεγάλος εχθρός.... Άσε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αχ αυτή η παρεξήγηση... Μάλλον όλες μας κυνηγάει... Κι αυτός ο εγωισμός πάλι?? Τι είναι αυτό το πράγμα βρε παιδί μου?? Όπως λες αν προσπαθήσεις εκείνη την ώρα να εξηγήσεις κάτι δεν πρόκειται να σε ακούσει, ούτε και θα βγάλεις άκρη... Πρέπει να αφήσεις ένα διάστημα (ωρών ή και ημερών αναλόγα με το άτομο που έχεις απέναντι σου) και μετά να συζητήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. *Christine, Χριστίνα, μωρέ, όπως το γράφω κι όλα, και ώρες και μέρες να αφήσεις να περάσουν, αν όλα τις εξηγήσεις/συζητήσεις σου τις βρίσκει αδιάφορες, πάει ...τέλος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ΜΑΡΙΑ Π, αν παρόλα αυτά δεν ακούει τίποτε ή δεν του κάνουν αυτά που λες σημαίνει ότι μάλλον δεν θέλει να ακούσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. *Christine, σαφώς και δεν θέλει ν' ακούσει ο άλλος! Εγώ πάντως είμαι εντάξει και ξεκάθαρη από την πλευρά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣFollow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes