🎬Movie of Sunday! 3 ταινίες περιπέτειες in 1 post!

Απ’ ότι πρόσεξα, πάνε περίπου 2μήνες+ από την τελευταία φορά που ανέβασα ανάρτηση για την στήλη Movie of Sunday! Ομολογώ πως μου έλειψε πάρα πολύ! Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ναι μεν κατάφερα και είδα δυο ταινίες (συν μία σήμερα, άρα τρεις) σε dvd αλλά δεν κατάφερα να ανεβάσω και την ανάρτηση για να σας τις παρουσιάσω. Τώρα όμως που είμαι ελεύθερη από τις σχολικές υποχρεώσεις, θα έχω το χρόνο πιστεύω να δω σε dvd όλες τις ταινίες που έχω χάσει και φυσικά να σας τις παρουσιάσω για να τις μάθετε κι εσείς. 
 
 

Θα σας παρουσιάσω τρεις ταινίες που προσωπικά θεωρώ πως αξίζουν την προσοχή σας! Θα σας μιλήσω με λίγα λόγια για την καθεμία και τι εντυπώσεις μου άφησαν! Από ‘κει και πέρα, είναι στο προσωπικό σας γούστο για το αν αξίζουν να μπούνε στο πρόγραμμα της κινηματογραφικής/dvd ελεύθερης ώρας σας.



1) Trouble with the Curve / Τα Γυρίσματα της Ζωής (2012)
2) The Cold Light Of Day / Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν (2012)
3) Stolen / Απαγωγή (2012) 


***

1) Trouble with the Curve / Τα Γυρίσματα της Ζωής




*Η υπόθεση της ταινίας:

O Gus Lobel (Clint Eastwood) ήταν για δεκαετίες ένας από τους καλύτερους ανιχνευτές ταλέντων στο μπέιζμπολ, αλλά τα χρόνια βαραίνουν στην πλάτη του και η όρασή του τον προδίδει. Έχει πλέον μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει την αξία του πριν αποσυρθεί και το αφεντικό και φίλος του Pete (John Goodman) μην θέλοντας να τον δει να αποτυγχάνει, ζητάει από την κόρη του Gus να τον συνοδεύσει στην τελευταία του αποστολή. Η Mickey (Amy Adams) αφήνει στην άκρη την πολλά υποσχόμενη καριέρα της και συνοδεύει τον Gus, παρά την απροθυμία του, στη Β. Καρολίνα σε ένα ταξίδι που θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκ νέου ο ένας τον άλλον και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους αλλά και να γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο του …Justin Timberlake.
[Πηγή: cinemanews.gr]


*Το trailer της ταινίας:



*Η άποψή μου:

Το ότι πρωταγωνιστεί ο τεράστιος Clint Eastwood είναι και ο κύριος λόγος που επέλεξα να δω αυτή την ταινία. Τα τελευταία χρόνια με τις κινηματογραφικές του προτάσεις εμένα προσωπικά (και πιστεύω και πολλούς άλλους) με έκανε να τον συμπαθήσω πολύ περισσότερο αλλά και να παραδεχτώ πως πέρα από εξαιρετικός και μεγάλος δημιουργός/σκηνοθέτης, είναι τελικά κι ένας αρκετά καλός ηθοποιός, κάτι που δεν το πίστευα ποτέ. Όσες ταινίες έχει δημιουργήσει/πρωταγωνιστήσει ο Clint Eastwood τα τελευταία χρόνια, πάντα κάτι με τραβάει να τις δω, αν και πάνω-κάτω ξέρω τι ακριβώς περιμένω να δω. Η ταινία αυτή μπορεί να μην είναι τίποτα το ιδιαίτερο και το διαφορετικό, (δηλαδή κάτι που δεν έχω ξαναδεί), αλλά είναι μια αρκετά συμπαθητική ταινία που θεωρώ περισσότερο ενδιαφέρον είναι το όλο cast (η πανέμορφη και γλυκύτατη Amy Adams που σε λίγες ημέρες θα την δούμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία της χρονιάς Man of Steel (Ssuperman), ο αξιαγάπητος  John Goodman και ο ταλαντούχος Justin Timberlake που αγάπησα όταν ήταν ακόμα στο pop boy band, N' sync) και οι ερμηνείες τους παρά το ίδιο το σενάριο. Η ταινία “Trouble with the Curve” μπορώ να πω πως θυμίζει σε πολλά σημεία κάτι από τις προηγούμενες ταινίες του Clint Eastwood που έχω δει αλλά εντάξει δεν πολύ με ενοχλεί γιατί πάντα έχει και το κάτι καινούργιο να σου δώσει.  Όπως όλες οι ταινίες που πρωταγωνιστεί ο Κύριος Eastwood, πάντα δίνουν ένα προσωπικό/κοινωνικό μήνυμα περί σχέσεων, πραγμάτων και καταστάσεων της ζωής, έτσι και αυτή έχει κάτι ανάλογο να δώσει. Και αυτός  είναι τελικά ο λόγος που μου αρέσουν οι ταινίες του.  Αν σας αρκεί ο ίδιος ο Clint Eastwood και το ταλέντο να εξιστορεί με τον δικό του τρόπο ενδιαφέρουσες ιστορίες, τότε Βλέπεται ευχάριστα αλλά μην περιμένετε κάτι το συγκλονιστικό!


***

2) The Cold Light Of Day / Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν



*Η υπόθεση της ταινίας:


Όταν ο Γουίλ (Henry Cavill) φτάνει στην Ισπανία για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του, έχει ένα σωρό προβλήματα στο κεφάλι του: η εταιρεία που δημιούργησε χρεοκόπησε, ενώ η σχέση του με τον αυστηρό πατέρα του (Bruce Willis) πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Γουίλ βρίσκεται ξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει μια συνομωσία με αρχηγό την… Sigourney Weaver, πριν είναι πολύ αργά.


*Το trailer της ταινίας:



*Η άποψή μου:

Την συγκεκριμένη ταινία θυμάμαι την είχα “βάλει στο μάτι” από όταν παιζόταν στις αίθουσες. Μου άρεσε πολύ ο τίτλος της, το ότι πρωταγωνιστούσε (έτσι νόμιζα) ο εξίσου αγαπημένος Bruce Willis, το τρέιλερ που έδειχνε μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια και φυσικά ο πολύ όμορφος (και πλέον από τους πιο λατρεμένους μου νέους ηθοποιούς) Henry Cavill, που θα τον δούμε σε λίγες μέρες να πρωταγωνιστεί στην ταινία της χρονιάς Man of Steel (Ssuperman) μαζί με την Amy Adams που σας μίλησα πιο πάνω και φυσικά θα ενσαρκώνει τον πιο αγαπημένο μου παιδικό (και όχι μόνο) comic ήρωα, τον Superman, που περιμένω με τρελή ανυπομονησία (μετράω αντίστροφα, όχι τις ημέρες αλλά τις ώρες) να βγει στις αίθουσες την ερχόμενη εβδομάδα, 20 Ιουνίου. Θα σας έχω ξεχωριστή ανάρτηση με πολλές λεπτομέρειες….

Η ταινία “The Cold Light Of Day” ενώ ξεκίνησα να τη δω με πολύ καλή διάθεση και όρεξη, τα πρώτα 15, άντε 20 λεπτά με ξενέρωσε κάπως. Το σχεδόν γρήγορο πέρασμα του Bruce Willis (εκεί κολλάει το ότι νόμιζα πως πρωταγωνιστούσε) ή αλλιώς αρπαχτή θα την έλεγα, γιατί ο Bruce Willis δεν είναι για να κάνει ένα γρήγορο πέρασμα σε μια ταινία αλλά να κάνει μια ολοκληρωμένη ταινία. Όταν λοιπόν είδα πως μέχρι σ’ αυτό το σημείο παίζει ο ίδιος, απογοητεύτηκα και ήμουν έτοιμη να παρατήσω στη μέση την ταινία. Αλλά, η γρήγορη πλοκή, η μπόλικη δράση, η αγωνία, η πάντα ξεχωριστή Sigourney Weaver (που στο συγκεκριμένο ρόλο της είναι εκνευριστικά συμπαθής και ταυτόχρονα αντιπαθής)  με συνδυασμό την εξαιρετική ερμηνεία του υπέροχου…  Henry Cavill (καθόλου μέτριος, επειδή το διάβασα και αυτό) με τις εκφράσεις του (σαν ένα φοβισμένο παιδί) σε πρώτο πλάνο και να κάνουν τη διαφορά, τελικά με κράτησαν να τη δω μέχρι τέλους και μάλιστα να την ευχαριστηθώ. Ναι, η ταινία στηρίζεται και αξίζει μόνο για την εξαιρετική/αξιοπρεπή ερμηνεία του Henry Cavill και την έντασή της παρά για το οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και τα πλάνα της Ισπανίας (αφού εκεί γυρίστηκε η ταινία) με την διεύθυνση φωτογραφίας (έτσι δεν λέγεται;) δεν ήταν αρκετά για να σε μαγέψουν απόλυτα. Δεν είναι καμιά ταινία που θα σε ξετρελάνει το σενάριο, (γιατί είναι μία τυπική συνηθισμένη αμερικάνικη ταινία στο είδος της περιπέτειας), αλλά δεν είναι και ακριβώς πατάτα, αν εξαιρέσεις το γρήγορο πέρασμα του αγαπημένου κατ’ άλλα Bruce Willis. Περιέργως, είναι από τις ταινίες που μου έχουν μείνει στο μυαλό. Αλλόκοτο;


***

Και τέλος, να κλείσω με την τρίτη ταινία που αυτή την είδα σήμερα το πρωί…

3) Stolen / Απαγωγή




*Η υπόθεση της ταινίας:

O Will Montgomery (Nicolas Cage), αποφυλακίζεται μετά από 8 χρόνια που ήταν στη φυλακή για την κλοπή 10 εκ. δολαρίων σε ομόλογα. Τώρα το μόνο που επιθυμεί είναι να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κόρη του Alison (Sami Gayle), αλλά ο Vincent (Josh Lucas), πρώην συνεργάτης του, απάγει την κόρη του και του ζητά τα 10 εκ. που νομίζει πως έχει κρύψει κάπου. Όμως υπάρχει κάποιο μυστικό σε σχέση με τα χρήματα και επιπλέον το FBI καταδιώκει τον Will, που τώρα έχει λίγες ώρες στη διάθεσή του να βρει τα χρήματα για να σώσει την κόρη του...
[Πηγή: dvd-trailers.gr]


*Το trailer της ταινίας:


*Η άποψή μου:

Ο Nicolas Cage είναι από τους ηθοποιούς που είναι μέσα στη λίστα των “αγαπημένων μου ξένων ηθοποιών”. Γιατί είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς (οι εκφράσεις/γκριμάτσες του όλα τα λεφτά) που έχει βγάλει το Hollywood και καταφέρνει μέχρι και σήμερα να συνεχίζει να κάνει σχετικά καλές ταινίες (αν και θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερες, όπως εκείνες που τον είχαν αναδείξει), να έχει ακόμα την ίδια επιβλητική, γοητευτική και μαγευτική παρουσία και να παραμένει ακόμα το ίδιο γοητευτικός και ελπίζω να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό. Για εμένα η παρουσία του σε μια ταινία σημαίνει αυτομάτως πως όλοι οι υπόλοιποι του cast έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Η ταινία “Stolen/Απαγωγή” είναι μια εκρηκτική, καταιγιστική περιπέτεια (η αλήθεια είναι ότι μου θύμισε λιγάκι λίγο από Taken 2 (Αρπαγή 2)) που εκτός από ένα σχεδόν συνηθισμένο σενάριο (απαγωγής κόρης που ο πατέρας κάνει τα πάντα και τα βάζει με όλους για να τη σώσει) έχει ένα συμπαθητικό cast όπως ο όμορφος Josh Lucas στον ρόλο του φίλου-κακού που τις περισσότερες φορές είναι σαν καρικατούρα και ομολογώ πως δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου και φυσικά ο  ιδιαίτερα ξεχωριστός Danny Huston ως ο αρχηγός του FBI που έχει βαλθεί να τσακώσει “στα πράσα” τον Nicolas Cage φορώντας στις περισσότερες ένα καπέλο, να ξεχωρίζει στην ταινία.

Αν εξαιρέσεις, το όχι και τόσο φοβερό ή το κάτι καινούργιο story, τις κάποιες άκυρες σκηνές, ατάκες και διαλόγους και την όχι και τόσο συμπαθητική και υποφερτή ερμηνεία του Josh Lucas που προσωπικά με τσάντιζε πολλές φορές, η παρουσία του Nicolas Cage, η συνεχής, γρήγορη, γεμάτο ενέργεια δράση και το τελικό αποτέλεσμα/φινάλε, θα σας αποζημιώσει και θα σας αφήσει στο τέλος μια ευχάριστη και  χαμογελαστή ικανοποίηση.

Τέλος, από την ταινία αυτή κρατάω επιπλέον την εξής ατάκα/διάλογο που είναι και η Top μέσα στους κάπως άκυρους διαλόγους.

-"Αρχίζω να πιστεύω ότι τον συμπαθείς."
- "Το να θαυμάζεις κάποιον δε σημαίνει ότι τον συμπαθείς."

 


***

Αυτές λοιπόν ήταν η τρεις ταινίες που σας προτείνω να δείτε! Εγώ σας προτείνω και εσείς αποφασίζετε ποια σας αρέσει και ποια όχι.
Εσείς έχετε δει κάποια από αυτές τις τρεις; Σας άρεσαν; Δεν σας άρεσαν; 
Ελεύθερα περιμένω προτάσεις για ταινίες που έχετε δει και έχετε αγαπήσει για να μπούνε στην λίστα των ταινιών που δεν έχω δει και να δω τώρα το Καλοκαίρι. 









Διαβάστε επίσης:
-----------------
►Ενότητα Κινηματογράφος: 📂Αρχειοθήκη: 📽Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα 
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema



* * * *
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





Μαρία / Maria

*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. καλημέρα και καλή εβδομάδα...δεν γνώριζα για καμιά από αυτές , τώρα τις ακούω, λόγω αγαπημενου ηθοποιού (Νϊκολας Κέιτζ) λεω την τρίτη, αν και τα γούστα μου είναι τα αισθηματικά όπως και τα βιβλία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ,
    Καλημέρα & Καλή εβδομάδα και σε σένα!
    Πολύ αγαπημένος ο Nicolas Cage...
    Όπως σου απάντησα και στο e-mail σου. είμαι κι εγώ των αισθηματικών (ειδικά στα βιβλία) αλλά κάποιες φορές, λόγω ψυχολογίας τις αποφεύγω!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!
    Δεν έχω δει κάποια από αυτές τις ταινίες, αλλά λόγω φόρτου εργασίας, όλα τα "θέλω να δω", μεταφέρονται για Οκτώβρη και μετά...
    (Και που ξέρεις, ίσως να έχει κυκλοφορήσει και καμιά ταινία τρόμου της προκοπής μέχρι τότε!!!)
    ;-)
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, κούκλα μου!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *syros2js, Γιάννα μου, καταλαβαίνω! Να τις έχεις στα υπόψιν....
    Αυτό πάλι με καμιά "ταινία τρόμου της προκοπής" το λέω κι εγώ που ψάχνω-ψάχνω και δεν βρίσκω!
    (το ξέρεις πως αγαπώ τα θρίλερ και τις ταινίες τρόμου!)
    Αν βρω εννοείται και θα την τσακώσω και θα σου το "σφυρίξω"! χαχα!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes