24 Days Challenge, Day #23: ψ …Οπως λέμε… ΨΕΜΑ!

Ψ...
Ψ… όπως λέμε… “Ψέμα”!

    • Και το ψέμα μερικές φορές είναι ιερό σαν την αλήθεια: όταν η μητέρα τραγουδάει ένα χαρούμενο τραγούδι και χαμογελάει στο παιδί της που έχει ανίατη αρρώστια Τροεπόλσκι Γ.
    • Η αλήθεια μπορεί να πληγώσει, ενώ το ψέμα μπορεί να σκοτώσει Σαλ Μ.
    • Το ψέμα που είναι μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα.
    • Κουτσομπολιό: ψέμα που φτιάχνεται από την αλήθεια Κασέγεφ Ε.
    • Όταν δεν είστε ικανοί να πείτε ψέματα, δεν σας μένει παρά να πείτε την αλήθεια Κρίστι Αγκάθα
    • Πρέπει πάντα να πιστεύεις τον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσε τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει Γκόρκι Μ.
    • Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να μη κρύψουν τίποτα, παρά να πουν ψέματα. Υπάρχουν άλλοι που λένε ψέματα, χωρίς να έχουν κάτι να κρύψουν Άγνωστος
    • Όταν λέω την αλήθεια, δεν το κάνω για να πείσω εκείνους που δεν τη γνωρίζουν, αλλά για να υπερασπιστώ αυτούς που τη γνωρίζουν. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος
    • Η καρδιά δεν ψεύδεται Αλφιέρι


Αλήθεια V Ψέμα!

Πιστεύω στην αλήθεια, την προτιμώ, την αγαπώ και πάντα στο τέλος αυτή κερδίζει.

Το ψέμα το μισώ, το φοβάμαι, “δεν το ‘χω”, δεν τα πάω καλά μαζί του και πιστεύω πως μπορεί να σε σκοτώσει.

Λέω το εξής δικό μου: “Προτιμώ την αλήθεια από το ψέμα. Η αλήθεια πονάει για μια στιγμή μα το ψέμα για μια Ζωή!”

Όλοι λέμε ψέματα! Άλλοι μικρά, άλλοι μεγάλα, άλλοι ζούνε με το ψέμα

Άλλο λέω μικρά ψεματάκια, τα λεγόμενα “αθώα ψέματα”, όπως τα γνωστά καθημερινά ψέματα: “Είμαι καλά!”, Όχι, δεν έχω τίποτα, δεν χρειάζομαι τίποτα, όλα καλά!”… και άλλο είμαι γεννημένος Ψεύτης/α.

Υπάρχουν ψέματα που μπορείς να τα καταλάβεις από την αρχή και άλλα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις αμέσως, παρά μόνο στην πορεία που ξεσκεπάζονται και μάλιστα όλα μαζί.

Υπάρχουν όμως και αλήθειες, τεράστιες, παράξενες και τρομακτικές αλήθειες που όταν της λες -ή για την ακρίβεια της εξομολογείσαι σε κάποιον που “κέρδισε” την εμπιστοσύνη σου-, εκείνος να τις λαμβάνει ως εξής: “Αλήθειες που όμως δεν μου κολλάνε γιατί είναι πολύ παράξενες και τρομακτικές αλήθειες για να τις πιστέψω τελικά και ακόμα πιο πολύ να πιστέψω εσένα που μου τις λες.” και σε βγάζει ψεύτρα και μάλιστα μεγάλη ψεύτρα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τόσο μα τόσο την αλήθεια και συγκεκριμένα υπάρχει πολύς κόσμος που φοβάται την αλήθεια της πραγματικότητας. Και ποια είναι “η αλήθεια της πραγματικότητας”; Μα η ίδια η Ζωή φυσικά! 

    • Υπάρχουν τρομακτικά πολλά ψέματα που κυκλοφορούν στον κόσμο και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα μισά είναι αλήθεια.

Αν πεις π.χ. ότι στο σπίτι μου με κακοποιούν ή με κακοποιούσαν, ότι το αφεντικό μου με παρενοχλεί σεξουαλικά, ότι μου συνέβη αυτό το τρομακτικό περιστατικό και χίλια δυο άλλα… δυστυχώς αντί να λάβεις κατανόηση και βοήθεια, θα σου πούνε ότι ψεύδεσαι και από πάνω. Και εντάξει, ας μην σε πιστέψει ένας ξένος, αλλά να μην σε πιστέψει και ένας δικός σου άνθρωπος; 

Φοβόμαστε μήπως η αλήθεια γκρεμίσει τους τοίχους που χτίσαμε για να προστατευτούμε από το ψέμα;

Φοβόμαστε μήπως η αλήθεια καταστρέψει τον ωραίο ψεύτικο κόσμο που δημιουργήσαμε για να διαφέρουμε από τους άλλους;

Ή μήπως Φοβόμαστε τελικά τόσο την αλήθεια, που δεν την αναγνωρίζουμε ή την απαρνιόμαστε, ακόμα και όταν είναι ξεκάθαρη ή έστω μισοφωτισμένη; 

Η αλήθεια είναι αυτή που είναι… όσο κι αν μοιάζει παράλογη, παράξενη, τρομακτική ή ακόμα κι αν δεν την χωράει ο νους.

Το ψέμα είναι αυτό που είναι! Πάντα στην αρχή με ωραίο περιτύλιγμα μα στην πορεία το περιεχόμενο σε χαλάει, σε ξινίζει, σε πονάει, σε αδειάζει κανονικά.

Το ψέμα είναι ψέμα! Μην ξεχνάμε πως το ψέμα φέρνει άλλο ψέμα κι άλλο ψέμα κι άλλο ψέμα… και μετά δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν ευκαιρία για να σώσεις την κατάσταση… λέγοντας επιτέλους την πραγματική αλήθεια.  




*Η παρούσα ανάρτηση είναι/ήταν μέρος του παιχνιδιού 24 Days Challenge από την mystickland.



 

24 Days Challenge, Day #1, 2 & 3: Α… όπως Αγαπώ, Β… όπως Βλέμμα & Γ… όπως Γιατί!
24 Days Challenge, Day #4: Δ… όπως λέμε... Δύναμη!
24 Days Challenge, Day #5: Ε… όπως λέμε... Έρωτας!
24 Days Challenge, Day #6: Ζ… όπως λέμε... Ζωή!
24 Days Challenge, Day #7: Η… όπως λέμε... Ήχος!
24 Days Challenge, Day #8: Θ… όπως λέμε... Θάρρος!
24 Days Challenge, Day #9: Ι… όπως λέμε... Internet!
24 Days Challenge, Day #10: Κ… όπως λέμε... Καλοκαίρι!
24 Days Challenge, Day #11: Λ… όπως λέμε... Λάθη!
24 Days Challenge, Day #12: Μ… όπως λέμε... Μουσική!
24 Days Challenge, Day #13: Ν… όπως λέμε... Νοσταλγία!
24 Days Challenge, Day #14: Ξ… όπως λέμε... Ξέρω!

__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κική μου που κάποιος/μερικοί καταλαβαίνουν τις λέξεις μου και πιάνουν το νόημα!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα! Η πρώτη μου σχέση ήταν χτισμένη πολύ καλά μέσα σε ένα ψέμα,το διαισθανόμουν πάντα και σε όσους τόλμησα ποτέ να εκμυστηρευτώ τις υποψίες μου με φωνάζαν τρελή και καχύποπτη. ΌΤαν όμως επιβεβαιώθηκα με αποκαλούσαν ηλίθια που δεν κατάλαβα τίποτα... ειρωνεία ε; Το θέμα είναι ότι όσο σκληρή είναι η αλήθεια και απίστευτη στα αυτιά κάποιων δεν παύει να είναι αλήθεια που σε πονάει μόνο για λίγο... το ψέμα όμως σου αφήνει ανεξίτηλα σημάδια. Σκέψου τόσα χρόνια μετά και ακόμα με φοβίζει και με κάνει να τρέχω χιλιόμετρα μόλις μυριστώ υποψία του... Έχασαν άνθρωποι την ευκαιρία που δικαιούταν να τους γνωρίσω μόνο και μόνο γιατί αισθάνθηκα για κλάσματα δευτερολέπτου την υπόνοια ψέματος! Τόσο κακό μου έχει κάνει.
    Άλλη μία ωραία ανάρτηση κουκλάκι μου.
    Φιλάκια πολλά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, αχ γλυκιά μου Νίκη! Νομίζω είσαι σαν κι εμένα! Μια ευάισθητη ψυχούλα που έχει πονέσει πολύ......... Εμένα να δεις πόσες φορές με έχουν αποκαλέσει τρελή και κακύποπτη και καθόλου φυσιολογικός άνθρωπος....... Δεν είμαστε ηλίθιες όταν δεν καταλαβαίνουμε τι γινόταν τόσο καιρό, αλλά είμαστε χαζές που κάνουεμ τόση υπομονή στα πάντα, γιατί ξέρουμε να αγαπάμε, τι θα πει Αγάπη. Αυτό εγώ νομίζω!

      Κι εμένα μου έχει αφήσει το ψέμα, κι όχι μόνο αυτό, ανεξήτιλα σημάδια και ναι, παραδέχομαι πως είμαι κακύποπτη αλλά όχι χωρία λόγο.
      Ναι, πρέπει να αποβάλουμε τέτοια συναισθήματα αλλά δεν είναι εύκολο. Κι εγώ έχασα ανθρώπου που δεν μπόρεσα να τους εμπιστευτώ... όπως επίσης, άνθωρποι έχασαν εμένα γιατί τους εμπιστευτηκα και με πρόδωσαν εμ το χειρότερο τρόπο, το να μην προσπαθήσουν να δουν εσωτερικά την καρδούλα μου, τη ψυχούλα μου, με όλα τα τράμματα. Δεν προσπάθησαν αρκετά, δεν άντεξαν, όσο άντεξα εγώ. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, έτσι δεν είναι;;;

      Νίκη μου, σ' ευχαριστώ που μου έγραψες τα βιώματά σου και μου δίνεις τόσο κουράγιο, σε αυτή τη δύσκολη (άλλη μια πολύ δύσκολη) στιγμή της ζωής μου.
      Είσαι ένας αξιολάτρευτος Άνθρωπος, με το Α το κεφαλάιο!
      Σε φιλώ Φίλη μου!

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις και τι υπάρχει πίσω από αυτά που δεν λες! Δυστυχώς οι άνθρωποι που έχουμε περάσει κάποιες καταστάσεις και επιβιώσαμε παρόλα αυτά με φτερά σπασμένα, μένει πάντα εκεί να σου θυμίζει, να σε προστατεύει (γιατί έχεις μάθει πια τι να προσέχεις) κ.α πολλά που καλό είναι να μην τα αναφέρουμε.
      Ενα μόνο θα σου πω, τα δύσκολα τελικά είναι για τους δυνατούς, αν δεν το άντεχες-αυτό το δύσκολο που περνάς τώρα- δεν θα το περνούσες απλά. Όσο και να πάει να σε λυγίσει μην ξεχνάς να κοιτάς ψηλά, ποτέ το κεφάλι κάτω στο χώμα... και θα δεις ότι θα το περάσεις και αυτό με αξιοπρέπεια, υπομονή και σίγουρα θα βγάλει κάπου πολύ καλά, όσο δύσκολο και απίθανο φαίνεται τώρα!
      Φιλάκια πολλά πολλά και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :-)

      Διαγραφή
    3. Νίκη μου, συμφωνώ σε όλα! Είμαστε Δυνατοί, είμαι δυνατή, το λέω χρόνια και την αξιοπρέπεια μου (που είναι ίσως το μόνο που μας έχει απομείνει) την βάζω πάνω απ' όλα. Δεν κάνω κακό σε κανέναν, δεν πειράζω κανέναν, φέρομαι όπως θα ήθελα να μου φερθούν... απαιτώ κι εγώ τα ίδια για εμένα.
      Εγώ σ' ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα σχόλια, συζητήσεις και απόψεις!
      :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes