♫Music Obsessions #23 – Έστω, ας φταίω πάντα εγώ… όμως λέω όχι στη βία!


 Όλα στην αρχή μοιάζουν τόσο ιδανικά, σαν παραμυθένια και ονειρεύεσαι ένα τέλος καλό.

  Έτσι στα “ξαφνικά” μια άκυρη παρατήρηση, μια άδικη κριτική… απόρριψη, υποτίμηση, προσβολές και μια συνεχής εκμετάλλευση.

  Απανωτά ΟΧΙ, απαγορευμένες Φίλες, ρούχα, μακιγιάζ, εξόδους… Φοβισμένα ΝΑΙ!

  Ένα χαστούκι… μια δικαιολογία… προσποίηση πως όλα είναι μια χαρά… απλώς μια κακιά στιγμή!
Ένα χτύπημα… ένα άλλοθι στον κόσμο… μια ντροπή… μια ενοχή πως φταις εσύ η ίδια, πάντα για όλα.

“Κάθε μελανιά στο κορμί, άλλο ένα σημάδι στη ψυχή/κάθε λόγος του πισώπλατα μαχαιριά/που με σκοτώνει λίγο-λίγο κάθε μέρα” (δικοί μου στίχοι σε ένα τραγούδι που γράφτηκε για τις κακοποιημένες γυναίκες)

  Πονάς, φοβάσαι, ξέρεις πως δεν σου αξίζει αλλά παραμένεις εκεί και κάνεις υπομονή, νομίζοντας πως μπόρα είναι θα περάσει και αντέχεις περισσότερα από έναν άνθρωπο που νομίζεις πως σ’ αγαπά, κι ας εσύ η ίδια τον αγαπάς.
Όμως δεν είναι σχέση Αγάπης αυτό, είναι μια τοξική σχέση που δε βγάζει πουθενά και σε τίποτα καλό.

#TrueStory #m_m
-“Υπάρχουν άντρες που στην πορεία δείχνουν διαφορετικοί. Άλλοι είναι μαζί μας στην αρχή και μετά μας συμπεριφέρονται απάνθρωπα.”
-“Τι εννοείς Για μένα μιλάς; Απλώς, σας συμπεριφερόμαστε όπως σας αξίζει, αφού δεν συμμορφώνεστε με αυτά που θέλουμε εμείς για να είσαστε μαζί μας.”

 Λόγια σαν ηχηρό σημάδι, μια προειδοποίηση που θα πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να το βάλεις στα πόδια, να φύγεις για να προλάβεις τα χειρότερα.

  Κι αν νιώθεις πως για όλα και πάντα φταις εσύ, γιατί έτσι βολεύει τον άλλον να πιστεύεις, βρες τη δύναμη να πεις ΟΧΙ στη Βία, ΟΧΙ στη σιωπή, ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια, ΝΑΙ στοθα ξαναβρώ τον εαυτό μου”.


▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ I ♥ MUSIC ♪ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▃

*Νέο τραγούδι από την Έλλη Κοκκίνου με τίτλο “Ας φταίω πάντα εγώ” και το επίσημο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημολίτσα που μέσα από αυτό περνά ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα αφού πραγματεύεται την κακοποίηση των γυναικών. 


info:







Διαβάστε επίσης:
_________________________ 




_____________________________________


*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫


Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων


από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.


©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*


*All rights reserved

18 σχόλια :

  1. Σαφέστατα και συμφωνώ με το περιεχόμενο και τα νοήματα της ανάρτησης! Περιττό και που το γράφω!
    Ήχο δεν μπορώ να έχω αυτή τη στιγμή, αλλά θα ξαναπεράσω να ακούσω και το τραγούδι, το οποίο δεν γνωρίζω...
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι μου!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι γιατί το μήνυμα ή τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνουμε και να τα κατανοούμε και να μας βάζουν σε σκέψεις!
      Τα φιλιά μου Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  2. Δεν τρελένομαι για την Κοκκίνου, αλλά τα σωστα μηνυματα πρέπει να ακουγονται απο παντου! Καλό ξημέρωμα Μαρακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου έτσι ακριβώς! "Πρέπει τα σωστά μηνύματα να ακούγονται από παντού".
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Ουπς! Εγώ δεν τον κατάλαβα ότι οι στίχοι μιλούν για την κακοποίηση εναντίον των γιναικών...
    Ένα όχι βροντερό πρέπει να ακούγεται όχι μονάχα από τις γυναίκες - θύματα, αλλά κι από όσους ξέρουν, θα πρέπει κι αυτοί να απομονώνουν το θύτη.

    Εύχομαι να περάσεις καλά και δημιουργικά το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα, έτσι ακριβώς όπως τα λες! Ένα βροντερό ΟΧΙ πρέπει να ακούγεται από τους πάντες. Δυστυχώς αυτοί που γνωρίζουν και δε μιλάνε γίνονται συνεργοί!
      Καλό Πάσχα και Καλή Μεγάλη εβδομάδα να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  4. Όχι, που λένε πως το bullying δεν υπάρχει παντού! Μωρέ υπάρχει και παρά υπάρχει και θέλει πάτημα κάτω! Όχι το bullying, ο κάθε καραγκιοζάκος που το παίζει εξουσία, βγάζοντας όλα του τα κόμπλεξ επάνω σε κάποιον άλλον! Ουφ! Συγχύστηκα τώρα.. Άντε, φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, το bullying υπήρχε από πάντα και υπάρχει παντού.
      Και όσοι το έχουμε βιώσει ξέρουμε πως είναι ένας καραγκιοζάκος και όχι μόνο να το πάιζει εξουσία και να δείχνει τη δύναμή του με βία.
      Πολλοί δυστυχώς παραμένουν καραγκιοζάκιδες.....
      Καλή Μεγάλη εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Υπαρχουν πολλα πραγματα που θα μπορούσα να πω, Οι ανθρωποι είναι, Ολοι τοσο διαφορετικοι, εχουν μεγαλωσει διαφορετικα, ζησει διαφορετικα. Αλλοι εχουν μαθει καποια πραγματα στην ζωή, αλλοι όχι. Η παιδεια είναι μεγαλο κομματι, και παιζει μεγαλο ρολο. Θα μπορούσα τοσα να γραψω ομως
    Συγνωμη που δεν θα σταθω στο τραγουδι αλλα σε καποια λεγομενα.
    "Απλώς, σας συμπεριφερόμαστε όπως σας αξίζει, αφού δεν συμμορφώνεστε με αυτά που θέλουμε εμείς για να είσαστε μαζί μας"
    Η αίσθηση της μειωμένης αξίας μετατρέπεται σε απέχθεια προς τον εαυτό τους, Όποιος απεχθάνεται τον εαυτό του δυσκολεύεται πολύ να αγαπήσει άλλον άνθρωπο, οπότε ναι, αυτή η αίσθηση ανεπάρκειας αντισταθμίζεται με αρνητική στάση απέναντι στα πάντα. Η υπόσχεση της επιβεβαίωσης είναι πολύ πιο γλυκιά και έντονη, μεχρι την πραγματοποιηση του "στοχου" Μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα από τις σχέσεις (οποιασδηποτε μορφης) προκειμένου να δημιουργήσεις καλύτερες, αλλά αν αυτό δεν συνοδεύεται και από μια εσωτερική προσπάθεια αναζήτησης, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να εξαρτάς την προσωπική σου αξία από τυχαίες συναντήσεις. Αλλά οι εμπειρίες δεν αρκουν για να καταλαβεις ποιος εισαι. Όταν ξέρεις ποιος είσαι και τι θελεις, δεν χρησιμοποιείς κανέναν, Με κανένα τρόπο. Γιατί όταν καταλαβεις ποιος εισαι, δεν εχεις αναγκη να κρυφτεις ειτε να χρησιμοποιησεις οποιαδηποτε μορφη βιας για να παρεις αυτό που θες. Μεγαλη συζητηση.. Τα φιλια μου, Περιμενω μαιλ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αγαπητή μου, είπες πράγματα με μεγάλες, τεράστιες αλήθειες.
      Κι όμως τα λόγια αυτά που έγραψα τα έχω ακούσει πολλές φορές και εδικά σε συγκεριμένη περίπτωση αλλά φταίμε κι εμείς που δεν δίνουμε αμέσως ένα τέλος και καθόμαστε και το παλέυουμε, μέχρι να έρθουν τα χειρότερα. Κα τι να παλέψεις; μια κατάσταση που δε παλεύεται με τίποτα;
      Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι, άνδρεα και τους έχω δει, τους έχω ζήσει που χρησιμοποιούν πολλές για να έχουν εμπειρίες(;) για να αποχτήσουνε λίγη αξία, για να νιώσουνε άντρες.......................
      Θα σου στείλω με την πρώτη ευκαιρία e-mail!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  6. Είναι ανατριχιαστικό και μόνα να σκέφτεσαι το τι περνάνε μερικές γυναίκες, μερικοί άνθρωποι.... υπήρξα κάποτε κοντά σε μια γυναίκα που ήταν θύμα στα γρανάζια μιας αρρωστημένης "αγάπης". Το άγχος που πέρασα μέχρι να ξεκολλήσει δεν λέγεται. Δεν μπορούσε να καταλάβει πόσο αδικούσε τον εαυτό της να κάθεται και να τα υπομένει. Πόσο δυστυχισμένη ήταν αλλά ο φόβος την έκανε να πιστεύει ότι ήταν αγάπη. Είναι λαβύρινθος η ψυχολογία του θύματος και γω να προσπαθώ να την κάνω να συνεδητοποιήσει την αλήθεια που ζούσε διακριτικά για να μην εκνευριστεί και απομακρυνθεί από κοντά μου και κλείσει πόρτες ερμητικά (για το θύτη ούτε καν θέλω να μιλήσω, μόνο να τον λυπάμαι μπορώ γιατί αυτός ζει από εδώ την κόλαση).
    Πρέπει όλοι μας να παίρνουμε το λόγο όταν βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν ξέρουμε και δεν μιλάμε, δεν αντιδρούμε, γιατί τα θύματα όσο και αν αρνούνται με λέξεις αυτό που περνάνε, κραυγάζει η ψυχή τους για βοήθεια.....για να μην έχουμε άλλα θύματα που φεύγουν άδικα και αβοήθητα....
    Καλή Ανάσταση Μαράκι μου, εύχομαι το Φως του Κυρίου να φωτίσει τις σκοτισμένες ψυχές και να σταματήσουν να σκορπάνε το κακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη, αφού έχεις ζήσει από κοντά μια γυναίκα που ήταν "θύμα", τότε μπορέις να καταλάβεις κι εσύ πως είναι να χάνεις τον εαυτό σου, την αξιοπρέπειά σου, τα χρόνια σου πολλές φορές, όταν αυτό τραβάει για πολύ καιρό, ίσως και για χρόνια.
      Δεν ξέρω γιατί παραμένουμε κολλημένες σε μια τελειωμένη κατάσταση που μας δηλητηριάζει, μας σκοτώνει. Από Αγάπη; Από φόβο; Από έλλειψη σεβασμού στον εαυτό μας;.... σίγουρα όμως μένουμε γιατί ο άλλος, ο θύτης, αυτό που ασκεί αξουσία, βία μας κάνει να πιστεύουμε πως μας αξίζει. Είναι το ταλέντο τους να κάνουν το θύμα να μοιάζει ένοχο, ενώ στη πραγματικότητα είναι άλλη.

      Δυστυχώς, πολλοί γνωρίζουν αλλά δε μιλάνε για τους δικούς τους λόγους. Υπάρχει μια απάθεια και μια αδιαφορία, λες και δεν πρόκειται για κάτι που είναι κακό, λάθος, κατακριτέο.
      Καλή Ανάσταση και σε σένα και η ευχή σου, οι ευχές μας να πια΄σουν τόπο, όσο είναι νωρίς και πριν να είναι αργά.

      Διαγραφή
  7. Επειδή υπήρξα θύμα ψυχοσωματικής κακοποίησης, το μόνο που θα πω είναι ότι σαν θύμα μένεις μόνο και μόνο γιατί ο άλλος σε εξευτελίζει και σε κάνει σκουπίδι και πιστεύεις πως αυτό είσαι και πως δε θα βρεις κανέναν άλλο να σε "αγαπάει", και πως κι αυτός χάρη σου κάνει που σε ανέχεται και εννοείται πως φταις εσύ για το βασανισμό σου, γιατί μάλλον είπες ή έκανες κάτι που τον ενόχλησαν..
    Είναι πολύ σημαντικό για να ξυπνήσεις, το να έχεις κοντά σου άτομα που πραγματικά σε αγαπούν και σε στηρίζουν. Αλλιώς είναι δύσκολο να δεις την πραγματικότητα και να ξεφύγεις..
    Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει κάτι τέτοιο!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, συμφωνώ σε όσα έγραψες. Επειδή τέτοια βία έχω δεχθεί για χρόνια, αυτό που έμαθα είναι ότι σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει κάτι τέτοιο, όπως συστά γράφεις κι εσύ. Τα κόμπλεξ και η κακία των άλλων δεν επιτρέπεται να την δέχεσαι γιατί έτσι νομίζεις πως μπορείς και να φταις ή ό,τι ο άλλος έχει περάσει δύσκολα και γι' αυτό φέρεται έτσι. Κανείς δεν κάνει χάρη σε κανέναν να σε νοιάζεται, να σε αγαπάει και πόσο μάλλον να σε σέβεται και να σου φέρεται ανθρώπινα.
      Να είσαι καλά κουκλίτσα μου! Χαίρομαι που βγήκες από μια τε΄τοια κατάσταση και δεν σε άφησες περισσότερο... Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Μαρία μου για αυτή την ανάρτηση! ΟΧΙ στη βία με οποιαδήποτε μορφή και αν είναι...!
    Οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία θα πρέπει να βρουν το σθένος να ζητήσουν βοήθεια και να φύγουν μακριά απ τον δυνάστη τους...!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, όσοι, όσες έχουμε υποστεί βία ξέρουεμ και πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγεις σχεδόν αλώβητη από αυτήν.
      ΌΧΙ στη βία, λοιπόν, με οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι... όπςω σωστά έγραψες!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes