☃The Christmas Tag 2015


  Εντάξει, ξέρω πως τον τελευταίο καιρό έχω ψιλοχαθεί από την blogoγειτονιά και δεν πολύ ανεβάζω αναρτήσεις (εκτός από την εβδομαδιαία ανάρτηση του "Keep a 5 Year Journal: 365 days"). Δεν έχει να κάνει ότι δεν έχω τι να πω, τι να γράψω (Εγώ; Αν είναι δυνατόν! Αφού, με ξέρετε, μπορώ να γράψω ολόκληρα ωραιότατα και ενδιαφέροντα κατεβατά! Αμέ!) απλώς με έχει πιάσει μια μικρή "αναβλητικότητα" (μωρέ που θα πάει, θα σε νικήσω κι εσένα!) αλλά επίσης, περνάω ωραία, χαίρομαι τις ωραίες στιγμές της καθημερινότητας και γενικά ...είμαι καλά! Δεν είναι ωραίο αυτό;

 Όμως, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες 'στα πάντα' και θέλω να κλείσουν αρκετές από αυτές, πριν μας αποχαιρετήσει το 2015. Επίσης έχω τόση έμπνευση και δημιουργικότητα που αν δεν την βγάλω από μέσα μου, μωρέ θα σκάσω. Οπότε, μπορεί να αργώ λιγάκι αλλά όταν παίρνω φόρα, άντε μετά να με σταματήσετε. Αφήστε που γενικά μου έλειψε να γράφω εδώ μέσα και γενικά ...να γράφω! (αφού ξέρετε, το να γράφω είναι "ευτυχία" για μένα!)

  Γι' αυτό, επιστρέφω με παιχνιδάκι, με ένα ωραιότατο Χριστουγεννιάτικο Tag, στο οποίο με προσ-κ-άλεσε το Μαράκι, η MyNonBoringWorld (διαβάστε ΕΔΩ την δική της σχετική ανάρτηση) και φυσικά θα το κάνω με όλη μου την χαρά. 10, λοιπόν, ωραιότατες ερωτήσεις (που κάποιες τις έχω απαντήσει στο παρελθόν, αλλά δε βαριέσαι, να μαθαίνουν οι καινούργιοι και να ξανά θυμηθούν οι παλιοί) και οι δικές μου απαντήσεις, με διάθεση χαρούμενη και παιχνιδιάρικη. 
Αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ταινία:
  Όπως είχα απαντήσει ΕΔΩ τέτοιον καιρό, το 2013, σε σχετική ερώτηση, η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία που έρχεται στο μυαλό μου είναι “Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express)” που την αγαπώ και νομίζω πως αν δεν τη βλέπω κάθε Χριστούγεννα, νιώθω πως κάτι λείπει από τις γιορτές αυτές. (είναι σαν αυτό που παθαίνω το Πάσχα, που αν δεν δω την τηλεσειρά "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ" δεν μπορώ να νιώσω ότι είναι Πάσχα) 


  Μία ακόμη Χριστουγεννιάτικη ταινία που λατρεύω και παίζει να είναι από τις ελάχιστες αισθηματικές/ρομαντικές ταινίες που πραγματικά μ' αρέσει να βλέπω και πόσο μάλλον όλες τις ώρες και εποχές, είναι φυσικά το "Love Actually" (2003).


Αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι:
   Όπως είχα απαντήσει και ΕΔΩ, αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το κλασικό "Last Christmas" από τους Wham

  Αλλά -ειδικά- φέτος αυτό που ακούω κάθε μέρα και ξεσηκώνομαι, το τραγουδάω, το χορεύω και χαίρομαι σαν μικρό παιδί είναι η απολύτως πετυχημένη ελληνική εκδοχή-διασκευή του "Last Christmas", το "Οι καμπάνες χτυπούν" από τους ONE, όμως. Βέβαια, υπάρχει ΕΔΩ και η πρώτη εκτέλεση από την Αλέξια.


Αγαπημένος Χριστουγεννιάτικος Προορισμός: 
  Δεν ξέρω, ποιον να πω; Σίγουρα εκεί όπου θα είμαι μόνο με ανθρώπους που θα νιώθω 100% ασφαλής, θα νιώθω όμορφα, ήρεμη, χαρούμενη, ότι ανήκω εκεί, σαν ψάρι μέσα στο νερό, που  δεν θα έχω τάσεις φυγής (που ως γνωστόν, ακόμα με κατατρώνε!) Τώρα, αν πρέπει να επιλέξω μια χώρα ας πούμε, θα έλεγα Ρώμη. Είχα πάει αρχές Δεκέμβρη το 2009 και είχα νιώσει ελάχιστα το christmas mood, οπότε ναι, θα ήθελα να περάσω ολοκληρωμένα Χριστούγεννα εκεί. 

Ποιό είναι το καλύτερο δώρο που σου έχουν κάνει Χριστούγεννα; 
  Νομίζω πως το καλύτερο δώρο μέχρι τώρα, ήταν το 4ημερο ταξίδι μου στην Ρώμη, όπως είπα ήδη πιο πάνω. Έκατσε η ευκαιρία, στάθηκα κι Εγώ πολύ τυχερή (από τις λίγες φορές στη ζωή μου!), την άρπαξα και... Viva Roma. Α! θυμάμαι και τα 2 παζλ 100 & 1500 κομμάτια που μου έκανε ο αδελφός μου  ο Αντώνης (πρώτη φορά;!), τέτοιον καιρό, το 2004, αν θυμάμαι καλά. Είχα ξετρελαθεί, διότι λατρεύω τα παζλ (ΕΔΩ σας έχω πει την λατρεία μου για αυτό το χόμπι) και θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα δωράκια/δωρά/δωράρες που μπορεί κάποιος να μου κάνει.  


Έχεις κάποιο Χριστουγεννιάτικο έθιμο;
   Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο έθιμο! Εκτός, το ότι κάνω ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στα πάντα, μα στα πάντα όμως, δεν έχω κάτι άλλο. Το ότι, τα τελευταία 10+ χρόνια, στη Βασιλόπιτα που κόβουμε την Πρωτοχρονιά, εκτός από το κομμάτι που μου αναλογεί, παίρνω -ως δικό μου- και της Παναγίας (λόγω ονόματος;! και δεν σηκώνω κουβέντα! χαχα!) πιάνεται ως έθιμο;;; Αχαχα!  


Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ερώτηση να ξέρετε. Κουραμπιέδες ή μελομακάρονα (άντε και δίπλες να βάλω στο παιχνίδι); 
  Οι Κουραμπιέδες εντάξει, συμπαθητικοί, αλλά δεν τρελαίνομαι! Οι Δίπλες μου αρέσουν αρκετά, αλλά να είναι σπιτικοί και όχι του εμπορίου. Οπότε, Με-λο-μα-κά-ρο-να και ...φτάνω στο Θεό!


Ονειρεμένος προορισμός για τις διακοπές των Χριστουγέννων;
  Ό,τι απάντησα στην ερώτηση Νο.3, τα ίδια ισχύει κι εδώ! Βέβαια, αν είσαι ανάμεσα, γύρω από ανθρώπους που σε αγαπάνε, θέλετε τα ίδια και νιώθεις και ασφαλής, τότε αυτοί είναι ο "ονειρεμένος προορισμός" για τον καθένα μας, πιστεύω.


Τί προτιμάς να κάνεις τη βραδιά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; 
  Όλα μου τα χρόνια, εκτός από κανα δυο-τρεις χρονιές με όλη ή μάλλον την μισή οικογένεια, την βραδιά των Χριστουγέννων και κυρίως, στάνταρ/στανταράκι τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, τις περνούσα, τις περνάω (για πόσο ακόμα, I don't know my Dear) μόνη, σχεδόν ολομόναχη. Δεν ήταν ότι το επιθυμούσα Εγώ (εκτός από πέρσι ή πρόπερσι; που μου είχε κάτσει η επιθυμία να περάσω μόνη μου την Πρωτοχρονιά αλλά φτούσου, δεν έγινε! Αχ! αχ! Όλο κόντρα μου πάει αυτή η ζωή!) απλά δε γινόταν διαφορετικά, απλά δε συνέβη. Αλλά, όπως, όπου και με όποιον και να είμαι, αυτό που προτιμώ να κάνω αυτές τις βραδιές είναι να νιώσω με κάποιον τρόπο την χαρά της νέας χρονιάς που υποδεχόμαστε. Και πάντα, λέω μερικές ευχές "φωναχτά" μπας και με ακούσει ο νέος χρόνος και ...μου φερθεί ευγενικά. Α! επίσης, αυτό που ΔΕΝ προτιμώ να κάνω ποτέ και με τίποτα πρίν την αλλαγή του χρόνου, είναι να με πάρει ο ύπνος. Μην σας πω και μετά την αλλαγή, αν δεν πάει η ώρα τουλάχιστον 4 ή 5 δεν θέλω να πάω για ύπνο. Παρεξενιές δικές μου βρε παιδί, μη δίνετε και πολύ σημασία! Χεχε!


Σου έχει συμβεί κάποιο ευτράπελο τις μέρες εκείνες; 
   Θυμάμαι, μια χρονιά (πρέπει να ήταν το 1996 ή 1997)  η μαμά Παραμονή για αλλαγή του χρόνου, κάλεσε στο σπίτι κάνοντας το τραπέζι (τότε έκανε συνέχεια τραπέζια σε Φίλους, δε δούλευε όπως σήμερα σε 3 & 4 δουλειές) σε κάτι Φίλους & Φίλες της (Εγώ και ο αδελφός μου ο Βασίλης, τα μικρά της παρέας, ντρεπόμασταν και καθόμασταν στην κουζίνα αλλά πηγαινοερχόμασταν και στο σαλόνι για να καθίσουμε με τους μεγάλους) και όπως τρώγαμε, πίναμε και γενικά ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα, περίπου μισή ωρίτσα πριν πάει 12 τα μεσάνυχτα και αλλάξει ο χρόνος, έγινε διακοπή ρεύματος σε όλο το τετράγωνο και όπως θα φαντάζεστε αλλάξαμε χρόνο υπό το φως των κεριών. Και η διακοπή ρεύματος, θυμάμαι, κράτησε για πολλή ώρα. Ήταν, όμως, ωραία, ρομαντικά, διαφορετική αλλαγή χρονιάς. 


Τι στόχους βάζεις για το καινούργιο έτος:
 Πολλούς στόχους και κανέναν! Ναι μεν έχω στόχους και όνειρα πολλά, μικρά και μεγάλα και υπάρχουν μέσα στο κεφάλι μου αλλά ...όπως, όποτε έρθουν τελικά... τα πράγματα. Άσε που σε μεγάλο ποσοστό, σε αυτή τη ζωή σου έρχονται άλλα από αυτά που έχεις "προγραμματίσει/σχεδιάσει" και πολλές φορές, μπορώ να πω πως, είναι και χίλιες φορές καλύτερα από τα ίδια τα δικά μας. #τα_παιχνίδια_της_ζωής


 







Διαβάστε επίσης:
____________________

Christmas Award 2013! Χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις-απαντήσεις!





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών,καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο
χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
ΟΧΙ στην λογοκλοπή! ©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

14 σχόλια :

  1. Παρά πολύ ωραίες οι απαντήσεις γλυκουλα!!! Σου εύχομαι καλές γιορτές με αγάπη από παντού υγεία ξεγνοιασια και πολλά χαμόγελα! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, πολύ κουλό αυτό με την διακοπή ρεύματος! Πάνω που είχα ετοιμαστεί να στο γράψω ως δικό μου "ευτράπελο", το διάβασα σε σένα! Αχαχα! Ναι, κι εμάς μας είχε τύχει σε ένα φιλικό σπίτι, αλλά ήταν Χριστούγεννα, και τελικά ήταν πολύ ρομαντικό και (από όσο φαίνεται εδώ) έμεινε και αξέχαστο!

    Υ.Γ Στενοχωριέμαι όταν διαβάζω για τις γιορτές που πέρασες μόνη, ΟΧΙ από επιλογή.. Φιλάκι γλυκό και καλή χριστουγεννιάτικη εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες βρε Πέτρα μου, οι διακοπές ρεύματος (τέτοιες μέρες) να γίνονται για να είμαστε σε ένα romantic mood; Μήπως η Δ.Ε.Η. το καλό μας σκέφτεται; Χεχεχε!!!

      Υ.Γ. Καμιά στενοχώρια βρε! Το έχω ξεπεράσει... δεν με στενοχωρεί πια... αφού δεν ήταν, δεν είναι... επιλογή μου, τι να κάνω; Να πέσω στα πατώματα από την στενοχώρια; no, no, no βρίσκω τον τρόπο και τη διάθεση, βεβαίως-βεβαίως να περνάω καλά και ...μόνη μου.
      Καλή Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα να έχουμ!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφες απαντήσεις!!!
    Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, θα μπω κι εγώ στη παρέα των "Έχουμε κάνει κι εμείς αλλαγή χρόνου με διακοπή ρεύματος!!" χαχα!
    Επίσης, δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να απαντήσω "κουραμπιέδες ή μελομακάρονα"! Ασφαλώς, μελομακάρονα!!! Δεν το διαπραγματεύομαι καν! (Σου έχω πει πως μια χρονιά είχα φτιάξει μελομακάρονα στα γενέθλιά μου, τον.... Ιούνιο? Όλοι με κοροϊδευαν, αλλά τα τσάκισαν και δεν έβγαλαν και κιχ!)
    ;-)
    Γλυκό μου Μαράκι, αυτή ας είναι η χρονιά σου! (Περικλείει όλα όσα εύχομαι για εσένα, μέσα από την καρδιά μου η ευχή αυτή! Το ξέρεις, ε?!)
    Λογικά, θα τα ξαναπούμε μέχρι τις γιορτές, οπότε πάρε ένα ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ τώρα! Ένα αλλά... γιορτινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι! Ασφαλώς Μελομακάρονα που αθ ήθελα τώρααααα να έχω μερικά να τα τσάκιζα.
      Δεν θυμάμαι να μου είχες πει για τα μελομακάρονα στα γενέθλιά σου... Ααααα, μ' αρέσεις! Σιγά που δεν θα τα έτρωγαν, συγγνώμη κι όλας!
      Γιάννα μου, θέλω κι Εγώ αν πιστεύω πως αυτή θα είναι η χρονιά μου, το 2016... τουλάχιστον κάτι "αχνοφαίνεται" στον ορίζοντα για να ζήσω αυτά που επιτέλους δικαιούεμ κι Εγώ ως Άνθρωπος... αν έρθουν, καλώς αλλά κι αν δεν έρθουν... η ζωή παραμένει όμορφη σαν δώρο.
      Παίρνω το φλυκό φιλί και ... τα ξανά λέμε! ❤

      Διαγραφή
  5. Ααααααα θα το παιξω κι εγώ αυτο!!!
    Λοιπον αφενός καλα κανεις και δεν κανεις αναρτήσεις!!! Οπως νιωθεις θα κανεις! Ξεκουρασου αποτοξινωσου λιγο κανε αλλα πραγματα να γεμίσεις τη ζωη σου!!! Εδω ειναι το blog εδω κι εμεις και θα σε περιμενουμε ολοι :D
    Λοιπον αυτο με το ρευμα ειχε συμβει και σ'εμενα περσυ!!! Ειχαμε μαζευτει στο σπιτι της θειας μου και εγινε ακριβως αυτο λιγο πριν αλλαξει ο χρονος!Πολυ γελιο!!!! Ημασταν μαζεμένοι πολλοι και αγαπημενοι μεταξυ μας και το καταχαρηκαμε!!!!!
    Θα τα πουμε ξανα αγαπημενη μου φίλη :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα Μαράκι μου, να το παίξεις! Έλα μωρέ, να γίνουεμ όλοι λίγο περισσότερο παιδιά. (και λέω "περισσότερο" γιατί είμαστε και νιώθουεμ ήδη παιδί μέσα μας, έτσι κρατάμε και την Ανθρωπιά και την χαρά μας!)
      Θα τα ξανά πούμε, φυσικά Φιλενάδα! ❤

      Διαγραφή
  6. Ούτε συνεννοημένες να ήμασταν σήμερα!! :) :)
    Το πολικό εξπρές πολύ αγαπημένο μου και του ανιψιού μας που το βλέπει και χωρίς να είναι Χριστούγεννα!! Οι διακοπές ρεύματος από τις πιο ωραίες στιγμές όταν είναι βράδυ και δεν σου προκαλεί άλλα προβλήματα (να θες να μαγειρέψεις κλπ) Στην περιοχή μας παλιά έκανε συχνά τον χειμώνα και ανάβαμε κεριά, ραδιοφωνάκι και παίζαμε χαρτιά!
    Η αναβλητικότητα μεγάλο θέμα, παλιά την είχα πιο έντονη και την καταπολέμησα γιατί έχανα πολλά έτσι. Τώρα ξέρεις τι άλλο έχω; Πολλές ιδέες και όταν ξεκινάω κάτι δεν το ολοκληρώνω.. Κάπου σκαλώνω στην μέση, ελπίζω να περάσει και αυτό το στάδιο! ;)
    Μελομακάρονα δαγκωτό!!
    Αχ άντε να περάσουμε όμορφα και ήρεμα στις γιορτές και η νέα χρονιά να μη μας ταλαιπωρήσει τόσο.. Έχω ένα feeling ότι θα σου πάνε καλύτερα τα πράγματα! Να κοιμάσαι περισσότερο όμως τα βράδια, για να έχεις μεγαλύτερες αντοχές και ενέργεια την μέρα..ναι; Φιλάκια πολλά πολλά!!
    ( ˘ ³˘)❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολικό εξπρές, θέλω και φέτος, αλλά δεν βλέπω η tv να το βάζει! Γκρι!!!
      Διακοπή Ρεύματος, όταν μαγειρεύεις και μένει στην μέση το φαγητό... χάλια και εκνευριστικό!
      Μικρή αναβλητικότητα έχω αλλά δεν μου αρέσει καθόλου! Θα το αλλάξω! Δεν είμαι Εγώ έτσι, σε παρακαλώ! Χεχε! Αυτό πάλι, με τις πολλές ιδέες που όμως δεν ολοκληρώνεις, το έχω κι Εγώ (από λίγο και αυτό!) και ίσως είναι λίγο χειρότερο από την αναβλητικότητα. Μα να έχεις ιδέες (δημιουργικότητα στο full) και να τα παρατάς στην μέση ή στην άκρη; Δε λέει, δε λέει! Θα τα ξεπεράσουμε, Κατερίνα, δεν μας φοβάμαι!
      Όπως έγραψα και πιο πάνω στην Γιάννα, κι Εγώ το πιστεύω (θέλω αν ελπίζω) πως θα είναι η χρονιά μου. Και ναι! πρέπει να κοιμάμαι τουλάχιτσον τα βράδια κανονικά...
      Φιλιά Κατερίνα μου! Καλές γιορτές να έχουμε! ❤

      Διαγραφή
  7. χεχε! Ούτε εγώ βάζω στόχους! Ό,τι έρθει! Είναι καλύτερα έτσι!
    Εγώ πια προτιμώ μετά την αλλαγή να μένω μόνη κατευθείαν ( όπως και τα Χριστούγεννα) δίπλα στο αναμμένο τζάκι !
    Καλές γιορτές να έχεις Μαρία μου!
    Όπως τις ποθείς :)))
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, και στόχους που βάζουμε, αλλι΄ςω μας βγαίνουν! Ό,τι έρθει λοιπόν!
      Και ναι! πόσο σε νιώθω που θέλεις να μένεις μόνη στην αλλαγή και τα Χριστούγεννα, δίπλα στο τζάκι, με κρασάκι.... ηρεμία βρε παιδί μου!
      Καλές γιορτές όπως τις ποθούμε να έοχυεμ Αριστέα μου!
      Τα φιλιά μου! ❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes