🖋My Favorite Quotes #13 - Οδηγίες "επιβίωσης" για ένα υπέροχο Καλοκαίρι

Οδηγίες "επιβίωσης" για ένα υπέροχο Καλοκαίρι

💭 Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει απ' το βράδυ.
 *Ουπς! Είμαι από αυτούς που κοιμάμαι ξημερώματα και ξυπνάω νωρίς το πρωί. Κι δυστυχώς κοιμάμαι παρά ελάχιστες ώρες.
 

💭 Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την.
 *Σπάνια θα οργανώσω την ημέρα μου και όσα έχω ή θέλω να κάνω με χαρτί και μολύβι. Αλλά μέχρι στιγμής (δόξα τω Θεό) τα οργανώνω σχετικά καλά όλα με το μυαλό μου.


💭 Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.
 *Έχω τετράδιο/α, ατζέντα όμορφη και γράφω διάφορα. Από τους στόχους μου, τις εκδρομές που θέλω να κάνω μέχρι και τις καλύτερες ή sos στιγμές της ημέρας και της ζωής μου. Το 'χω;


💭 Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου.
 *Έεεελααα το 'χω και με το παραπάνω αυτό. Ειδικότης μου!😉


💭 Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου.
  *Τι σχολίασα στο πρώτο; Ξυπνάω πολύ νωρίς κι ας μην έχω καμία υποχρέωση. Χουζουρεύω τόσο όσο. Είμαι πρωινός τύπος. Μου αρέσει να μην χάνω άσκοπα τις πρωινές ώρες.


💭 Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερες που έχεις.
 *Κοιτάζομαι στον καθρέφτη μόνο όταν μακιγιάρομαι.Κατ' άλλα, του/μου χαμογελάω πάντα και παντού. Γιατί ναι! Ο καλύτερος Φίλος, σύντροφος και αυτός που δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ στην πραγματικότητα είναι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ ο εαυτός μας.


💭 Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για είκοσι λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.
 *Το 'χω άααανετααα! Περπάτημα, τρέξιμο και... όπου φύγει, φυγή φωνάζει ξεκάθαρα "Μαρία"!😜


💭 Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
 *Και ομιλίες και ανθρώπους και ήχους της φύσης αλλά και μουσικές και τραγούδια. Με αυτά πας παντού... και στο Φεγγάρι πας!🙃 


💭 Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα 'χουν.
 *Εκτός κι αν ο λόγος είναι "Δεν σε γουστάρω!" ή "Είμαι μίζερος από την φύση μου άνθρωπος", τότε sorry δεν έχει Καλημέρα... ίσως ένα αδιάφορο ή και στραβο χαμόγελο αν αντιληφθώ το ίδιο. Γιατί να χαραμίσω το χαμόγελο μου και την Καλημέρα μου σε μίζερους και αρνητικούς ανθρώπους ενώ υπάρχουν ανθρωποι με θετικότητα και χαμόγελο που θα εκτιμήσουν αυτό που τους δίνεις απλόχερα; Να είμαστε λογικοί και δίκαιοι, έτσι;


💭 Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει. 
 *Τι λέει η Φιλοσοφία μου ειδικά όταν φωτογραφίζω; "Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές" διότι πάντα και παντού κυριαρχεί να βλέπω την ομορφιά μέσα στην ασχήμια.


💭 Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. όχι μόνο για σένα.
 *Αν είμαι μόνη μου θα φτιάξω για μένα, αν δεν το ξεχάσω. Αν δεν είμαι μόνη μου, ναι! θα ήταν όμορφο να φτιάξω και για κάποιον άλλον.


💭 Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις. Να αφήνεις τις σκέψεις έξω.
 *Κοίτα να δεις που εκεί στο ντους έρχονται σκέψεις που γίνονται έμπνευση για τα γραπτά μου.😂


💭 Να ντύνεσαι όμορφα.
  *Πάντα! Απλά, όμορφα και με μια αισθητική. Δεν χρειάζονται υπερβολές απλά να αισθάνεσαι εσύ πρώτα απ' όλα άνετα με αυτά που φοράς.


💭 Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλώς δε σ' το 'παν.
  *Άργησα να το καταλάβω, επειδή κανένας μα κανένας δεν μου το είπε ούτε μου το έμαθε. Μα το έμαθα Εγώ στον εαυτό μου και ξέρω πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία.


💭 Να βρίσκεις δεκαπέντε λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social. Μην ανοίξεις τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δε σ' τον χαρίζει, όπως και τη ζωή.
  *Ο χρόνος αντικειμενικά όντως δεν μας φτάνει για όοολα αυτά που θέλουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα. Μα είναι και δικαιολογία και ψέμα να λέμε ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τα βασικά και να αφιερώσω λίγα λεπτά για τον εαυτό μου. Εννοείται αν πας σαν την χελώνα, δεν θα κάνεις ούτε τα μισά. Κάποια πράγματα που δεν θέλουν και πολύ δουλειά, χρειάζεται γρηγοράδα και σπιρτάδα. Το λίγο απ' όλα ίσως είναι το μυστικό.😏 


💭 Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί, να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον εαυτό σου. Να παραδίδεις δέκα φορές το μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για σένα το κάνεις.
  *Ειδικά αν είναι δουλειά που δεν γουστάρεις, και με κέφι να μην πηγαίνεις, πας κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα γίνεται για σένα -για να μην έχει και κανένας να σου την πει κι από πάνω ειδικά όταν δεν τον παίρνει- λές αντίο και φεύγεις για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Όλα τα υπόλοιπα, π.χ. προστριβές, τσακωμούς, κακίες, κουτσομπολιά και τα συναφή περιττά. Μην ξεχνάμε πως δουλεύουμε για να επιβιώσουμε, ειδικά αν είναι δουλειά που δεν γουστάρουμε.    

💭 Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δε γίνεται αλλιώς.
  *Ομαδικά και συλλογικά όταν όντως υπάρχει πραγματική ομαδικότητα κι όχι εκμεταλεύση. Διαφορετικά προχωράς μονάχος και κάπου εκεί θα βρεθεί και κάποια σωστή αληθινή ομάδα.


💭 Να τρως δεκατιανό. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Μια μπανάνα ή ένα μήλο. Μην παραμυθιάζεσαι. Εύκολο είναι.
  *Μωρέ εύκολο είναι δεν λέω. Απλώς να μην ξεχνιέσαι μέσα στην ημέρα.😎


💭 Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχη ψηλά.
  *Να είσαι όμως επιλεκτικός. Η Φιλοσοφία πολλών "Να είσαι μέσα σε όλα κι ας μην σου αρέσει" δεν κάνει πάντα καλό. Ναι μεν να είσαι μέσα σε όλα αλλά μην κάνεις το λάθος να πέσεις στην παγίδα να μένεις με το ζόρι και με μαύρη καρδιά για να να "γίνεις κάποιος". Να θυμάσαι πως είσαι ήδη κάποιος καλός, καλύτερος, εσύ ο ίδιος, ο εαυτός σου όταν επιλέγεις τι σου αρέσει, κυρίως τι ΔΕΝ σου αρέσει, τι σου ταιριάζει, κυρίως τι ΔΕΝ σου ταιριάζει και φυσικά όταν ξέρεις ποιος είσαι, που πατάς και που βρίσκεσαι με άνεση και ελαφρά την καρδία. Έτσι ποτέ δεν θα είσαι τελευταίος ή ένα τίποτα.  


💭 Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.
 *Γεννήθηκα να χαίρομαι με το οτιδήποτε, ακόμα κι αν δεν είναι δικό μου. Δεν ξέρω τι θα πει "ζηλεύω αυτό που δεν μπορώ να έχω Εγώ", ούτε να φθονώ τον άλλον για όσα έχει.


💭Να πίνεις μπόλικο νερό.
  *Εντάξει, δεν είμαι η κατάλληλη να μιλήσω Εγώ για ποσότητα νερού. Δεν πίνω μπόλικο αλλάααα το προσπαθώ. Εδώ στο Water Challenge τόση προσπάθεια έχω κάνει, ένα μπράβο μου το αξίζω.😂💧


💭 Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας.
 *Αααα, αυτό το κάνω όταν βρίσκομαι στην θάλασσα ή στο βουνό όταν κάνω πεζοπορία. Δόξα τω Θεό!🙏


💭 Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. όταν οι άλλου θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14.
 *Βλέπω λίγο το μεσημέρι και το βράδυ αν έχει καμιά καλή ξένη ταινία ή έτσι να ακούγεται για παρέα. Άλλες ώρες δεν ανοίγει. Σάμπως έχει και τίποτα τις προκοπής;📺


💭 Να μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή.
 *Όπα! Συγγνώμη αλλά αν έχω κάνει και δεν έχω κάνει προσπάθειες και αγώνες στην ζωή μου για ένα κάρο πράγματα για να αλλάξω και να καλυτερέψω την ζωή μου, αυτό που αντιλήφθηκα αρκετές φορές είναι ότι καλή η προσπάθεια(-ες) και ο αγώνας και το τρέξιμο αλλά αν η τύχη σου, το γραφτό σου, το ριζικό σου ή όπως αλλιώς το λένε, δεν σε θέλει την όποια κατάλληλη ή ακατάλληλη στιγμή, δεν γίνεται τίποτα. Κι ας χτυπιέσαι εσύ κι ας βρίζεις τους πάντες. Χώνεψε το λοιπόν πως υπάρχει και η λεγόμενη τύχη, διότι όλοι μας γεννηθήκαμε λίγη από δαύτην. 'Αποψή μου!


💭 Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δε θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα.
 *Κάποτε μια Φίλη-Συμμαθήτρια μου είχε γράψει πως είμαι τόσο εύαισθητη και εύθραστη σαν πορσελάνη αλλά ήξερε επίσης πως είμαι τόσο δυνατή σαν ατσάλι που δεν με φοβάται πως σπάω τόσο εύκολα. Λοιπόν, όσα νιώθω τα νιώθω καλώς ή κακώς σε υπερβολικό -για κάποιους- βαθμό και είμαι ή του ύψους ή του βάθους. Δεν φοβάμαι πως θα σπάσω εύκολα σαν πορσελάνη διότι είμαι περήφανη για τη δύναμη την ψυχική φυσικά.  


💭 Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να 'χει κάτι πάντα ανοιχτό. Σαν να 'χεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο.
  *Ααααα, Εγώ περηφανεύομαι που αντέχω να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου, να τον βγάζω βόλτα, να μην τον κλείνω στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και πόσο μάλλον να μην του επιτρέπω να κάνει παρέα με λάθος χωρίς ουσία και καλή διάθεση ανθρώπους επειδή νιώθει/νιώθω μοναξιά. Αλοίμονο σε αυτούς που ντρέπονται, τρέμουν, φοβούνται, δεν αντέχουν λεπτό με τον εαυτό τους και χαραμίζονται σε ψευτοπαρέες. Τα γεράματα και το τέλος τους θα είναι αναπόφευχθα τραγικό για τους ίδιους πρώτα απ' όλα. Sorry, μα αυτή είναι η πραγματικότητα. 


💭 Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. Χαμήλωσε το θόρυβο. Κλείσε τη φασαρία και θα σου φανερωθούν. Ο Θεός είναι μέσα σου, λένε. Αυτό εννοούν.
  *Έτσι ακριβώς! Γιατί όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Μέσα μας είναι τα ερωτήματα αλλά και τόσα ξεκάθαρα μέσα μας είναι και οι απαντήσεις και οι λύσεις. Απλώς κάπου το χάνουμε.


💭 Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι.
  *Από πάντα πίστευα πως όποιον δρόμο και να ακολουθείς, είτε καρδιά-λογική είτε λογική-καρδιά, κάπου στη διαδρομή το καθένα θα υπερισχύσει πρώτο και εσύ ο ίδιος θα ξέρεις ήδη τι πρέπει και πότε τελικά να χρησιμοποιήσεις. 

💭 Να τον βγάζεις βόλτα. Να τον πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσει ότι τον αγαπάς και τον τιμάς. Δεν το ξέρει. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου.
  *Σχολίασα ήδη πιο πάνω. Η σχέση με τη ζωή και τους ανθρώπους, ξεκινάει πρώτα από την σχέση με τον εαυτό μας και πόσο τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε. Γιατί ρε αδελφέ αν δεν θα τα βρεις με τον εαυτό σου, μη περιμένεις να τα βρεις ή να τα βρίσκεις λίγο ή πολύ με τους υπόλοιπους.

💭 Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου.
 *Ευτυχώς που δεν (με) μεγάλωσα(ν)με το τι θα πει ο κόσμος, ο γείτονας, ο κάθε συγγενείς ή άσχετος. Χεχεχε εξάλλου ο κόσμος πάντα μα πάντα θα έχει να λέει. Ok, να ακούς την γνώμη του καθένα αλλά στο τέλος να ακούς τη δική σου και μόνο τη δική σου γιατί μονό εσύ ξέρεις για σένα και τη ζωή σου καλύτερα από τον καθένα.


💭 Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.
 *Εντάξει, περισσότερο ονειρεύομαι με ανοιχτά τα μάτια. Πιάνει καλύτερα σε μένα.😎

💭 Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δε σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένεια σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δε γίνεται αλλιώς.
  *Κάνε το καλό που νιώθεις και μην περιμένεις ούτε ευχαριστώ. Κάθε καλή πράξη γίνεται από την  ψυχή σου και αυτό από μόνο του είναι ευτυχία για σένα.
 

💭 Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Να τις γράφεις. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν. Θαύματα τα λέει ο Δάσκαλός μου. Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά. Γράψ' το. Μην το προσπερνάς.
  *Το έγραψα και πιο πάνω. Την έχω χρόνια αυτή την συνήθεια. Να γράφω στην αντζέτα μου σχεδόν κάθε μέρα τις πιο όμορφες-αξέχαστες-σημαντικές-δυνατές στιγμές της ζωής μου. Τα διαβάζεις μετά από πάρα πολύ καιρός και η ανταμοιβή είναι μια γλυκιά νοσταλγία κι ένα χαμόγελο χαράς και υπερηφάνειας που "το έζησα κι αυτό". 

 
💭 Μην κουτσομπλεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.
  *Σιχαίνομαι το κουτσομπολιό και το λέω με φωνή. Όχι δεν κουτσομπολεύω γιατί δεν δίνω δεκάρα για το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του, στο κρεβάτι του, στις σχέσεις του και το δρόμο που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει. Σιχαίνομαι εντελώς και το κουτσομπολιό των γειτόνων που σε κοιτάνε από κάτω προς τα πάνω και αναρωτιούνται 'ποια είναι αυτή και από που κουβαλάει η σκούφια της'. Δεν κοιτάνε τη ζωή τους και τα χάλια τους λέω Εγώ πρώτα;  

💭 Να την ψάχνεις την αλήθεια. Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μη πιστεύεις όλα όσα νομίζεις.

 *Να τσεκάρετε πάντα μόνοι σας ότι διαδίδουν και όσα σας αποκαλύπτουν ακόμα και εμπιστευτικά. Δεν θέλουν όλοι το καλό μας και πόσο μάλλον την αλήθεια.

💭 Να εξελίσσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου.

 *Μέχρι το τέλος, κάθε μέρα να γίνεσαι όλο και καλύτερος από μέσα προς τα έξω και το αντίθετο.


💭 Να αγαπάς τον διπλανό σου. Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλον. Μη γελιέσαι. Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου.

  *Μίλησα ήδη περί εαυτό. Όλα πρώτα αρχίζουν και τελειώνουμε με εμάς κι ύστερα στους υπόλοιπους. Μόνοι ερχόμαστε και μόνοι φεύγουμε. Στην πραγματικότητα στον πόνο και στην μοναξιά μόνοι μας είμαστε και τα περνάμε.

💭 Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες.

 *Ακόμα και η αγάπη που ένιωσες και έδωσες αλλά δεν έλαβες παρά μονάχα ψίχουλας μιας τάχα αγάπης χωράει κι αυτή άνετα στις αποσκευές σου και στο ταξίδι της ζωής σου.  

💭 Μόνο αγάπη υπάρχει.

  *Και η αγάπη εκείνη που νιώθεις για καθετί που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος, ανάλαφρος και χαρούμενο, δεν μοιάζει και δεν συγκρίνεται με εκείνη που ίσως όλοι γνωρίζουν σαν λέξη. 

💭 Γι' αυτό είσαι εδώ.

 *Είσαι/είμαι/είμαστε εδώ σε αυτό τον κόσμο για κάποιον λόγο που εν τέλει ποτέ δεν θα μάθουμε. Μα δεν έχει και σημασία να ξέρουμε. Το μόνο που έχει σημασία είναι να ανακαλύψεις τον λόγο ή τους λόγους που αξίζει να υπάρχεις εδώ σε αυτό τον κόσμο, σε τούτη τη ζωή.  

 Σημ.: Σε κάθε quote, από κάτω με τον αστερίσκο* παραθέτω ένα σύντομο δικό μου σχολιασμό.


▬▬▬▬▬

Τα παραπάνω Quotes 💬 τα βρήκα σε μια σελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ATHENS Voice, που διανέμεται δωρεάν σε διάφορα σημεία διανομής. Τα διάβαζα καθώς κάθισα να πιω έναν καφέ και πήρα έναν κόκκινο στυλό, σημείωσα μερικά που προσωπικά τα θεώρησα to the point. Και για να είμαι και εντελώς ειλικρινής, η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε μισογραφτεί πέρσι  τέτοιον καιρό, δηλαδή τον Ιούλιο του 2018, αλλά δεν θυμάμαι γιατί δεν την ολοκλήρωσα και στην συνέχεια ποτέ δεν την ανέβασα. Έμεινε στα πρόχειρα όπως τόσες άλλες. Να! που έφτασε ο κατάλληλος πάλι καιρός να την μοιραστώ μαζί σας.



 Να επισημάνω πως τα εν λόγω quotes είναι από το εξαιρετικό βιβλίο «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη που είχε κυκλοφορήσει πέρσι από τις εκδόσεις Key Books.



  





Info: ATHENS Voice, Τεύχος 667 - www.athensvoice.gr



Διαβάστε επίσης:
🖋My Favorite Quotes #1: …45 μαθήματα ζωής!


***Το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!




Διαβάστε επίσης:
__________________
📌🖋My Favorite Quotes #1: …45 μαθήματα ζωής!
► Διαβάστε τα προηγούμενα post της στήληςMy Favorite Quotes
Η Βιβλιοθήκη του ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
► Βιβλιοθήκη: Η ΒιβλιοΠαρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικές στήλες του ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫... (Αρχειοθήκη/Λίστα)

🆙Αρχείο Αναρτήσεων του blog! Blog Post Archive!🆙 

📂Αρχειοθήκη: Όλες οι θεματικές ενότητες του blog

Δείτε όλες τις Αρχειοθήκες & Λίστες (Lists) του blog

Δείτε το Site Map του blog για εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο του blog

Πρόσβαση στην🔑Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog (My Library)




*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2019 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

6 σχόλια :

  1. Πιο ωραιες οδηγίες δεν θα ευρισκα Μαρια μου αρκει να μπορουμε να τις εφαρμοσουμε.. ομως και η προσπαθεια μετραει .. σχεδον σε όλα θα ελεγα ναι...!!!
    Να περνας ομορφα οτι και να κανεις .. καλο καλοκαιρακι.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις μέρες μας ακόμα και μια μικρή προσπάθεια είναι μεγάλο βήμα Ρούλα μου.
      Καλό Καλοκαίρι και σε σένα! Όμορφο και ήρεμο να είναι πάνω απ' όλα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία μου!
    Α, αυτή σου η υπέροχη ανάρτηση! Γεμάτη ζωή, δύναμη, δραστηριότητα. Φυσικά και την διάβασα με μεγάλη προσοχή και σεβασμό και εννοείται την ακολουθώ στο μέγιστο βαθμό που μπορώ.
    Καλό καλοκαίρι κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, καθυστερημένη μεν η ανάρτηση αλλά όχι και οι συμβουλές.
      Καλό, όμορφο, ήρεμο Καλοκαίρι να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου μερικές τις έχω συνειδητοποιήσει κι εγώ με τα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσσα μου, όλα αυτά με τα χρόνια τα συνειδητοποιούμε, μέσα από τη ζωή μας και τον εαυτό μας που τον μαθαίνουμε όλο και καλύτερα.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes