🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)

🎥 Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

 Επιτέλους Cinema Review post για μια ταινία που αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο σαρώνει τα ταμεία και σπάει τα εισπρακτικά ρεκόρ. Μια ταινία που προσωπικά ανυπομονούσα να δω από τις προηγούμενες ήδη ταινίες της σειράς. Φυσικά αναφέρομαι στην αγαπημένη μας ομάδα υπερήρωων της Marvel Comics και την ταινία "Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη" (Avengers: Engame). Θα προσπαθήσω να μην κάνω κάποιο spoiler.

 
🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)


*Η υπόθεση της ταινίας:
  Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.

*Το trailer της ταινίας: [Με ελληνικούς υπότιτλους]


 
Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo
Σενάριο: Christopher Markus, Stephen McFeely
Πρωταγωνιστούν:
Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Karen Gillan, Bradley Cooper, Brie Larson, Evangeline Lilly, Josh Brolin, Jon Favreau,  Elizabeth Olsen, Michelle Pfeiffer, Sebastian Stan, Chadwick Boseman 
Είδος Ταινίας: 
Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας
Ημ/νία κυκλοφορίας (Ελλάδα): Τετάρτη 24/04/2019
Διάρκεια: 3 ώρες & 1'
imdb
 


Avengers Movies
*Πατώντας πάνω στους παρακάτω τίτλους των ταινιών μπορείτε να δείτε τα trailer.





*Η άποψή μου:
   Όπως τόσος κόσμος, μικροί και μεγάλοι, έτσι κι Εγώ λατρεύω τις ταινίες της Marvel, με τους πολλούς και διαφορετικούς υπερήρωες της, που ο καθένας μας αγαπάει για δικούς του λόγους και κάποιους τους ξεχωρίζουμε ένα τσικ παραπάνω.
 
  Έχω δει αρκετές από τις ταινίες της σειράς. Σίγουρα όχι και τις 22 ταινίες της Marvel Studio, γιατί από ότι τσέκαρα κάποιες μου έχουν διαφύγει κι άλλες δεν μου έκαναν τόσο μεγάλο κλικ. Πάντως τις 3&4λογίες των ποιον αγαπημένων μου, όπως του  Iron Man, Hulk, Thor και εννοείται του (αγαπημένου μου) Captain America και τις τρεις πρώτες των Εκδικητών, της έχω δει όλες και με την σειρά. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να δω με την πρώτη ευκαιρία την τελευταία(;!) των Εκδικητών.   

🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)

  ☞Διαβάστε επίσης τα σχετικά cinema review μου:
🎥Movie in Cinema Κριτική: Iron Man 3 (28/04/2013)
🎥Movie in Cinema Κριτική: Man of Steel (Άνθρωπος από Ατσάλι) (26/06/2013) 
🎥Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015) (6/05/2015) 
🎥Movie in Cinema Κριτική: Φύλακες του Γαλαξία 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) - (2017) (11/06/2017)


  Έχουμε και λέμε λοιπόν για την "Τελευταία πράξη". Σίγουρα, χωρίς αμφιβολία είναι μια ταινία εντελώς διαφορετική (από όποια πλευρά κι αν το δούμε είτε από περιπέτεια, μάχες, συναίσθημα, χιούμορ) έχουμε δει μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο είδος με υπερήρωες. Βλέπουμε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Βλέπουμε ξεκάθαρα τους ήρωες με τις στολές τους και την ταυτότητα τους ως ήρωα αλλά τους βλέπουμε και χωρίς την στολή και χωρίς την μάσκα τους, άρα την πιο ανθρώπινη ευάλωτη πλευρά τους. Αυτό ξεκάθαρα σημαίνει πως θα δούμε την αποτυχία τους, τις ενοχές τους, τα λάθη τους, την μοναξιά τους, τον θυμό τους, ακόμα και την πλευρά που δεν περιμένεις να δεις από έναν ήρωα, αυτή του απλού κοινού θνητού με ψυχολογικά και χωρίς καμία δύναμη και νόημα στο τι κάνει και στο τι λέει. Θρηνούν και προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους σαν να μην έχουν τίποτα άλλο πια να κάνουν για να διορθώσουν την κατάσταση και της ανθρωπότητα και των ίδιων. 

   Αν σκεφτούμε πως ο κόσμος, το σύμπαν σχεδόν έχει καταστραφεί από τον Θάνος και όλοι έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και η ανθρώπινη ύπαρξης κοντεύει να εξαφανιστεί, ναι! όλα αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα, απαισιόδοξη στάση ζωής και συμπεριφορές για πολλά χαστούκια τότε έχουν μια λογική. Βέβαια, επειδή μιλάμε για μια σειρά ταινιών με υπερήρωες που πια τους γνωρίζουμε καλά, πολύ καλά θα έλεγα, από τις προσωπικές τους ταινίες αλλά και σαν ομάδα "Εκδικητές", περιμένεις να δεις κυρίως δύναμη που οι καλοί νικούν τους κακούς χωρίς δεύτερες σκέψεις και φόβο. Στην εν λόγω ταινία, πραγματικά το ξανά λέω βλέπουμε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.

🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)
   

  Από το πρώτο λεπτό νιώθεις πως ό,τι ήξερες από τις προηγούμενες ταινίες που έχεις δει, θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα που δεν φαντάζεσαι ίσως. Από τα πρώτα λεπτά των σκηνών σε πιάνει μια στεναχώρια γιατί οι ήρωες είναι κάπως να τους λυπάσαι όπως τους βλέπεις και με αυτό που βγάζει η έκφρασή τους. Η διάρκεια της ταινίας είναι 3 ολόκληρες ώρες παρακαλώ και δεν πρόκειται να σε αφήσει σε ησυχία. Από το συναίσθημα θα σε στέλνει στην αγωνία κι από την αγωνία στο συναίσθημα και από το γέλιο θα σε πηγαίνει στην λύπη και στην σιωπή κι από την λύπη και την σιωπή στο γέλιο, ξεκάθαρα.

  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γελάσεις, να μην σκάσεις σε ηχηρά γέλια από τις ατάκες, εκφράσεις και συμπεριφορές από τους ήρωες μας και ειδικά από τους Hulk & Thor, που ομολογώ ότι Εγώ προσωπικά αυτούς τους δυο, αλλιώς τους ήξερα και σε αυτή την ταινία τους βλέπω τόσο διαφορετικούς και σε συμπεριφορά και στο πως σκέφτονται. Από την μια ο Hulk ok με μια άνεση σαν star hero και με χαζό χιούμορ κι από την άλλην ο σοβαρός δυναμικός Thor που πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω από όποια πλευρά κι αν τον δω. Πολλές φορές με εκνεύριζε σε κάποιες σκηνές που δεν ήθελα καν να τον βλέπω. Οι υπόλοιποι, ok με τα έτσι τους και τα αλλιώς τους αλλά πάνω κάτω όπως ακριβώς τους ήξερα.


  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δακρύσεις, να μην σε πιάσει το συναισθηματικό σου, να μην σου κοπεί η μιλιά που λένε. Εκεί που γελάς με τις ατάκες και τις φάσεις και τις μάχες, τσουπ ξαφνικά σιωπή και να σου η αγωνία με την δυνατή από μέσα σου ή απ' έξω σου σκέψη "Ωχ τι έγινε τώρα ρε παιδιά;". Μιλάμε τρεις ώρες και το συναίσθημα πάει σύννεφο. Διότι πολύ απλά με τις θύμησες-Αναμνήσεις των ηρώων, την τρέχουσα συναισθηματική-φορτισμένη τους κι όχι μόνο κατάσταση και στις διαφορετικές διαστάσεις να πηγαινοέρχονται θα βιώσουμε all together, όλες τις προηγούμενες ταινίες τους και τις μάχες τους μαζί. Και όποιος δεν έχει δει τα προηγούμενα λίγο πολύ κάπου θα χαθεί για να καταλάβει τι έχει συμβεί, τι πρέπει να γίνει, σε ποια διάσταση και χρονολογία είμαστε και γενικά προς τα που βαδίζει η ταινία. Για όποιον είναι φανατικός και τις έχει δει τις περισσότερες, τότε τα πίσω μπρος ταξίδια και σκηνές από τις προηγούμενες ταινίες, θα του είναι πιο εύκολο να καταλάβει και το στόρυ της τελευταίας ταινίας.
   
🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)
 
 Στο "Avengers: Engame" λοιπόν πέρα από τα παραπάνω βλέπουμε και μάχες, δράση, περιπέτεια. Και μάχες χορταστικές που Εγώ προσωπικά με λίγη υπερβολή θα πω μου θύμησε περίπου τις μάχες του Άρχοντα του Δακτυλιδιού, που για μένα είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στην μεγάλη οθόνη. Ειδικά στην τελευταία μάχη όπου βλέπουμε αν όχι όλους σίγουρα τους περισσότερους ήρωες από όλες τις ταινίες της Marvel που έχουν προηγηθεί να βοηθούν τους Εκδικητές να σώσουν την Ανθρωπότητα και να εξοντώσουν τον Κακό Θάνος και τους χιλιάδες στρατιώτες του, αλήθεια πόσο μα πόσο συγκινητικό.

🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)


  Βλέπουμε τον υπέροχο Doctor Strange (με τον Αχ! πόσο λατρεμένο Benedict Cumberbatch), τον Spider-Man με τον νεαρό Tom Holland -που μέχρι να τον δω στην συγκεκριμένη ταινία που αφήνει για τα καλά το στίγμα του για την αναμενώμενη ταινία του που θα δούμε σύντομα-, δεν τον είχα δει πριν ποτέ με μεγάλη συμπάθεια. Βλέπουμε τον Rocket, τον Chris Pratt ως Star-Lord και την Gamora από τους Φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy) και άλλους πολλούς αγαπημένους. Πραγματικά έκπληξη μου έκαναν η μεταλλαγμένη Scarlet Witch και η  Captain Marvel. Πάντως, ο καθένας -παλιοί και καινούργιοι- έχει τον προσωπικό του χώρο στην ταινία και δεν σκεπάζεται από κανέναν. Συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και αυτό από μόνο του προκαλεί συγκίνηση.


*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
   Το τελευταίο λοιπόν μέρος της σειράς (που δεν πιστεύω πως είναι το τελευταίο παρά τις απώλειες που είδαμε) είναι χορταστικό και ακούραστο, από το πρώτο της λεπτό μέχρι και το τελευταίο δεν μοιάζει με τίποτα άλλο προηγούμενο που έχουμε δει. Μεταφέρει πολλά (αν και λίγο υπερβολικά θα έλεγα) συναισθήματα με εναλλαγές, πολύ χιούμορ, τρομερές ατάκες, σκοτεινές στιγμές, δυνατές και συγκινητικές σκηνές, καλές εκπλήξεις που θα σε ενθουσιάσουν αλλά και κακές που δεν θα ήθελες να ήταν έτσι το φινάλε και που κι Εγώ προσωπικά ακόμα απορώ γιατί έπρεπε κάποια πράγματα να γίνουν έτσι. Και φυσικά να μην ξεχάσω και τις μάχες που είναι επικές, όπως και ολόκληρη η ταινία. Και εννοείται πως αν είσαι φαν επιβάλλεται να την δεις και να την ζήσεις αυτή την ταινία γιατί είναι κινηματογραφική εμπειρία.

   
   Τώρα περιμένω τις επόμενες σχετικές ταινίες, όπως: Doctor Strange 2 (2020) & Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2021)


🍿Movie in Cinema Κριτική: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Engame) (2019)

   Και τέλος, κλείνοντας, κρατώ την φοβερή φράση "I love you 3000" της μικρούλας Morgan Stark, κόρης του Tony Stark και της Pepper Potts. Ο Stark τη βάζει για ύπνο και της λέει "Σε αγαπάω πάρα πολύ" και εκείνη του απαντάει "Σε αγαπάω 3000".
 
 
 📌Διαβάστε επίσης:

 



__________________________
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων, ούτε Φωτογραφίας… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική/παρακολουθώ εκθέσεις, ασχολούμαι με την Φωτογραφία!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





_______________________________
☞Διαβάστε επίσης: 
►Περισσότερα άρθρα σχετικά με τον "Κινηματογράφο/Cinema/tv"
Η λίστα με τις επερχόμενες Κινηματογραφικές Ταινίες που θέλω πολύ να δω το 2013-2014!
► Top 5 Favorites #5η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες ταινίες (7/10/2013)
► Top 5 Favorites #7η εβδομάδα – Αγαπημένοι ξένοι άντρες ηθοποιοί (3/11/2013)
► Top 5 Favorites #8η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες γυναίκες ηθοποιοί (22/06/2014)
► Αφιέρωμα #7: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο “Ελληνικός Κινηματογράφος”… (part1) (20/12/2014)
►Αφιέρωμα #8: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο “Ελληνικός Κινηματογράφος”… (part2) (22/12/2014)
Αγαπημένες ξένες σειρές που παρακολουθώ αυτό τον καιρό! (14/05/2015)







*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2019 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

10 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαρία μου αγαπημένη
    άλλη μία όμορφη παρουσίαση - κριτική για ταινία
    είχαμε πάει και εμεις με τον Γιωργο να την δουμε και δυστυχως μετα την πρωτη ωρα, πληροφορηθηκα πως οι γονεις μου ειχαν ενα τρακαρισμα και φυγαμε αρων αρων
    ευτυχως ολα καλα, μονο υλικες ζημιες
    οποτε δεν εχω αποψη για να σου πω, θα το δω ομως σε dvd και θα σου πω απο κοντα

    παντως ολοι λενε πως περιμεναν περισσοτερα
    εγω εφυγα στο σημειο που ξεκινουσε το καλο της υποθεσης

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κική μου, ευτυχώς δεν είχατε περισσότερα άσχημα. Όλα καλά λοιπόν!
      Εγώ πάντως δεν περίμενα τόσο συναίσθημα και γι' αυτό αναφέρω πως την βρήκα λίγο υπερβολική ως προς αυτό.
      Όπως επίσης, για το "περιμέναμε περισσότερα" επίσης αναφέρω πως δεν νομίζω πως είναι ακριβώς η τελευταία-φινάλε γιατί αρκετά αφήσαν στον αέρα.
      Ίδωμεν στο μέλλον!
      Όταν την δείτε ολόκληρη, ναι να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Μαρία!
    η αγάπη σου στο αντικείμενο κάνει μπαμ! Αυτή δεν ήταν παιδί μου μια απλή παρουσίαση. Αυτή εδώ ήταν ...υπερπαραγωγή και την χάρηκα πολύ. Μπράβο βρε κορίτσι μου. Μακάρι οι επαγγελματίες κριτικοί κινηματογράφου να είχαν τέτοια αγάπη για το σινεμά σαν τη δική σου.
    Τα φιλιά μου κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Αγαπώ να γράφω για τέτοια θέματα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσω και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάντα στα δικά μου μέτρα.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Την είδα την ταινία και ήταν όντως πολύ καλή και με ωραίο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το τέλος δεν το λες και ακριβώς ωραίο αλλά τουλάχιστον ικανοποίησε αρκετά και αρκετούς.
      Σ' ευχαριστώ Νατάσσα!

      Διαγραφή
  4. Το είδα κι εγώ το έργο από το διαδίκτυο καλό ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ μεγάλη fan των ηρωικών ταινιών. Πεθαίνωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes