🍿Movie in Cinema Κριτική: Iron Man 3

🍿Movie in Cinema Κριτική: Iron Man 3



   Χθες, Σάββατο απόγευμα και το menu είχε Cinema! Η ταινία που επέλεξα να δω ήταν το Iron Man 3, που τόσο ανυπομονούσα να βγει στους κινηματογράφους! Φυσικά έχω δει και τις δυο προηγούμενες και με το που είδα το trailer  της τρίτης ταινίας, ενθουσιάστηκα! Ε, δεν σκέφτηκα καθόλου αν θα πάω να τη δω! Έτσι λοιπόν, θα σας πω τις εντυπώσεις μου, χωρίς (εννοείται) να “κάψω” την ταινία. Απλά μια μικρή γεύση θα πάρετε για όσους και όσες θέλετε να πάτε να τη δείτε!



*Λίγα λόγια για το story της ταινίας!

O εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Tony Stark (Robert Downey Jr.) θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο () μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin (Ben Kingsley). Όταν ο κόσμος του πρωταγωνιστή αλλά και η κοπέλα που αγαπάει Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια βασανιστική αναζήτηση για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος, με μοναδικό όπλο την επινοητικότητά του. Σ’ αυτήν την ταινία ο ήρωας τελικά θα βρει την απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;


*Το trailer της ταινίας:





*Οι εντυπώσεις μου:
Καταρχάς, το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στην ταινία αποκαλούσαν τον Iron Man – Iron Patriot! Ε, όχι! Γελάω απλά! Προτιμώ το πρώτο και ευτυχώς ο Tony Stark στο τέλος της ταινίας μας διαβεβαιώνει πως “Είμαι ο Iron Man!’ Κάπου εκεί σκέφτεσαι πως, (αν ισχύουν οι φήμες), θα γυριστεί και Iron Man 4, (χώρια τους Avengers 2 που περιμένουμε να κυκλοφορήσει) αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει ο Robert Downey Jr. να υποδύεται τον άνθρωπο “ατσάλι-σιδερένιο”.  Όμως γίνετε Iron Man  χωρίς Robert Downey Jr.;  Μα αφού είναι ο ιδανικός για τον ρόλο αυτό, δεν συμφωνείτε;
 
🍿Movie in Cinema Κριτική: Iron Man 3
 
Άλλες εντυπώσεις; Η στολή του Iron Man σε νέα εκδοχή! Ο Tony Stark/ Iron Man να παθαίνει 'Κρίσεις Πανικού'... Επίσης, στην παρέα βλέπουμε και άλλους 5 “Iron Man” να μπαίνουν στο παιχνίδι της δράσης! Στολές, να φτιάχνονται, να χαλάνε, να διαλύονται και γενικά η στολή του Iron Man και ο Tony Stark να είναι πιο κολλητοί όσο ποτέ άλλοτε! Δεν είναι τυχαίο και το ερώτημα της ταινίας για τον ήρωα: “Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;” Τελικά αν ο ήρωας αλλά κι εσύ ως θεατής παίρνει την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, θα έλεγα πως την παίρνει και με το παραπάνω! Τόση “στενή” επαφή με την στολή ο ήρωας και να μην έρχεται και η απάντηση; Τα εκπληκτικά εφέ, οι αστείες ατάκες του  ήρωα τόσο πετυχημένες, γιατί οι εκφράσεις του προσώπου του Robert Downey Jr. της κάνουν να είναι πετυχημένες κι εσύ απλά να γελάς δυνατά! Οι χορταστικές πλούσιες σκηνές δράσεις, οι πολλοί ‘κακοί” που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, τα επιπλέον στοιχεία που μαθαίνεις για τον ήρωα και τι παραπάνω είναι σ’ αυτή την τρίτη ταινία που δεν γνώριζες βλέποντας τις προηγούμενες δυο… ο ρόλος της Gwyneth Paltrow ως  Pepper Potts (αγαπημένη του Tony Stark) πιο εξελιγμένος, πιο χορταστικός, πιο δυναμικός. Την βλέπουμε να φοράει την στολή του Iron Man, να πολεμάει, να χτυπάει και γενικά να του δίνει και να καταλαβαίνει! Την απολαμβάνεις απόλυτα! Επίσης, απολαυστικός ο Ben Kingsley ως Μανδαρίνος που γελάς με την ερμηνεία του και τις εκφράσεις του.  Θα μου πείτε "μα παίζει τον κακό και μάλιστα τον χειρότερο εχθρό του Iron Man, πως γίνετε να γελάσεις μαζί του;" Κι όμως! Θα τον δείτε σε δυο …εκδοχές! Κάτι επίσης που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής: Κάποιες φορές ή μάλλον πολλές φορές, ένιωθα πως έβλεπα λίγο από “Εξολοθρευτή(ξέρετε τις γνωστές ταινίες με τον Arnold Schwarzenegger) με όλους αυτούς τους κακούς που είχαν αυτές τις ‘ιδιότητες’ και με τον τρόπο που πολεμάγανε. Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα γιατί θα το “κάψω” και δεν λέει!

Δυο ωρίτσες και κάτι, (νομίζω) απολαυστικές και χορταστικές θα έλεγα! Η ταινία κυλούσε ευχάριστα χωρίς να κάνει νερά και να λες άντε να πάμε παρακάτω μπας και δούμε κάτι καλό! Οι σκηνές δράσεις είναι συνεχείς και απολαυστικές που ίσως λες, φτάνει τόση δράση! Όχι επειδή δεν το αντέχεις εσύ ο ίδιος αλλά γιατί λυπάσαι τον ήρωα που περνάει τόσα!!! Επίσης, νομίζω πως η τρίτη ταινία -ίσως- να μην διαφέρει και τόσο από τις δυο πρώτες αλλά έχει το κάτι διαφορετικό που σου προσφέρει και στο τέλος μένεις κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος/η! Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα και άκουσα από τους περισσότερους (μην πω όλους) όταν βγήκαν από την αίθουσα μετά το τέλος της ταινίας. Και πιστέψτε με, ήταν σχεδόν γεμάτη η αίθουσα και μου έκανε εντύπωση! Φανταστείτε πόσα εισιτήρια έκοψε (και θα κόψει) από την Πέμπτη που βγήκε στους κινηματογράφους!


*Αν αξίζει κάποιος να την δει;

Την ξέρεις την άποψή μου! Αν έχεις δει  τις δυο προηγούμενες, ναι! θα σου πρότεινα να πας να δεις και το τρία! Αν σου αρέσει ο ήρωας (της μεγάλης οθόνης μιλάμε) Iron Man και οι μάχες του και πιστεύεις πως θα περάσεις καλά αυτές τις δυο ωρίτσες, ναι να πας να τη δεις! Α, κι αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει το 3D, να ξέρεις πως κυκλοφορεί και σε 3D! Εγώ προσωπικά την ευχαριστήθηκα!!!




📍Διαβάστε τα προηγούμενα post της στήληςMovie in Cinema Κριτική!






***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.


*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό!

__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

2 σχόλια :

  1. Έχω ζαλίσει όλη την παρέα μου να πάμε να το δούμε και το πέτυχα.. Πιστεύω ότι θα μου αρέσει πολύ!!!
    Και όχι, χωρίς Robert Downey Jr τίποτα δε θα είναι ίδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Claire D. T, Κλεονίκη μου, ε μα για εμένα αξίζει! Ε, όχι φυσικά χωρίς αυτόν δεν γίνετε! Και να φανταστείς ότι πολύ παλιότερα δεν τον άντεχα τον Robert Downey Jr.! Ένιωθα μια αντιπάθεια! ίσως σε όσα είχε πέσει! Αλλά είναι τόσο μα τόσο καταπληκτικός ηθοποιός και δε αυτές οι εκφράσεις του που τον κάνουν μεγάλο ηθοποιό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes