🍿Movie in Cinema Κριτική! - Scary Movie 5

🍿Movie in Cinema Κριτική! - Scary Movie 5



Σήμερα εγκαινιάζω μια νέα ενότητα στο blog μου! 

Μετά την ενότητα  Movie of Sunday! όπου, - κάθε Κυριακή ή τέλος πάντως κάποια Κυριακή-, σας παρουσιάζω την ταινία που είδα σε dvd μέσα στο Σαββατοκύριακο… προσθέτω και την ενότητα Movie in Cinema Κριτική! που έχει πάλι να κάνει με ταινίες που έχω δει αλλά στο cinema αυτή την φορά… όποτε τυχαίνει να ‘διασκεδάσω’ βλέποντας κάποια ταινία σε κάποια αίθουσα του Κινηματογράφου!

Όπως έχω ξανά γράψει, λατρεύω το cinema και μακάρι να μπορούσα κάθε Σάββατο να πηγαίνω αλλά καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο με την οικονομική (μου) κατάσταση! Αλλά όποτε τυχαίνει να πάω, πραγματικά το διασκεδάζω με όλη μου την ψυχή! Αν και για να αποφασίσω να δώσω κάποια χρήματα για να πάω να δω μια ταινία, θα πρέπει ή να επιθυμώ διακαώς να δω μια συγκεκριμένη ταινία ή απλά να είμαι τόσο χάλια ψυχολογικά που η ευχάριστη διέξοδο μου σε μια αίθουσα ενός Κινηματογράφου, είναι ότι πιο ‘λυτρωτικό’, είτε με παρέα είτε πάλι μόνη μου! (ναι το κάνω και αυτό!) 


Έτσι λοιπόν, επειδή είχα ανάγκη να δω κάτι που θα με κάνει να γελάσω, επέλεξα χθες απόγευμα Σαββάτου να δω την νέα ταινία Scary Movie 5. Όσοι αγαπάτε ή απλά σας αρέσουν οι Αμερικάνικες χαζό-κωμωδίες (όπως τις αποκαλώ εγώ) που ‘σατιρίζουν’-διακωμωδούν διάφορες ταινίες του κινηματογράφου, σίγουρα θα ξέρετε για την σειρά ταινιών  Scary Movie που έφτασε ήδη στο Νο.5.

Μιας και έχω δει και τις προηγούμενες τέσσερις, δεν υπήρχε περίπτωση να μην δω και το 5ο μέρος, είτε στο cinema είτε αργότερα σε dvd.  Είχα δει φυσικά από πριν και το τρέιλερ και επομένως ήξερα πάνω-κάτω τι θα πάω να δω. Έτσι λοιπόν, θα σας πως τις εντυπώσεις μου για την ταινία, έτσι για να πάρετε μια μικρή γεύση σε περίπτωση που θελήσετε να πάτε να τη δείτε!

🍿Movie in Cinema Κριτική! - Scary Movie 5




*Λίγα λόγια για το story της ταινίας

Ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι, ο Νταν και η Τζόντι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται κάποια περίεργη δραστηριότητα μετά την επιστροφή τους στο σπίτι με το νεογέννητό μωρό τους. Σύντομα, συνειδητοποιούν ότι καταδιώκονται από έναν τρομακτικό δαίμονα και μαζί με τη βοήθεια των ειδικών προσπαθούν απεγνωσμένα να απαλλαγούν από αυτή την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά.


*Το trailer της ταινίας [Ελληνικοί Υπότιτλοι]:



*Η άποψή μου:

Καταρχάς, να σας πω μερικές από τις ταινίες που διακωμωδεί το Scary Movie 5. Κάποιες από αυτές είναι:
Paranormal Activity (κυρίως), Black Swan, Rise of the Planet of the Apes, Evil Dead, Fifty Shades of Grey (ον λίγο) και Inception.

Καλές επιλογές ταινιών αλλά έχουν υπάρξει και καλύτερες στις προηγούμενες ταινίες. Στους πρωταγωνιστές θα δούμε για μία ακόμη φορά κάποιους γνωστούς ηθοποιούς/χαρακτήρες (ευτυχώς!) που είχαν πρωταγωνιστήσει και στις προηγούμενες, όπως τον Charlie Sheen, τον Snoop Dogg & τον Simon Rex. Δυστυχώς, δεν πρωταγωνιστή η -εκπληκτική και συμπαθητική μορφή- Anna Faris που ήταν η Top γυναικεία παρουσία στις ταινίες Scary Movie και που εγώ προσωπικά λατρεύω σε όποια ταινία κι αν τη δω! Αλλά, προς ευχάριστη έκπληξη, βλέπουμε την εξίσου εκπληκτική Ashley Tisdale (κούκλα!) που μπορεί στις γκριμάτσες να μην φτάνει και τόσο στην Anna Faris αλλά έχει έναν δικό της τρόπο στο παίξιμό της που νομίζω θα συνεχίσει και στις επόμενες  Scary Movie που θα γυριστούν. Που σιγά που δεν θα γυριστούν κι άλλες και σιγά που θα γλιτώσουμε τόσο εύκολα! 
 
 
Την βρήκα αρκετά καλή αλλά δεν είχε αυτό το “κάτι” που είχαν οι προηγούμενες. Δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω με λόγια… αλλά βλέποντας την ταινία η μόνη σκέψη που έκανα ήταν ότι απέχει λιγάκι από τις προηγούμενες Scary Movie ταινίες. Ναι, διακωμωδεί κάποιες ταινίες! Ναι, υπάρχουν οι γνωστές ατάκες και κυρίως κινήσεις/γκριμάτσες αλλά σ’ αυτή την ταινία όπως είναι σκηνοθετημένη (και ειδικά στις σκηνές τύπου Paranormal Activity) μου έδινε την αίσθηση ότι έβλεπα περίπου την original ταινία παρά την ‘χιουμοριστική’ εκδοχή και κάπως με χαλούσε αυτό. Βέβαια, με το που πέφτανε οι αστείες σκηνές, αμέσως “ξεχνούσα” την original και ένιωθα ότι έβλεπα κωμωδία. Κατ’ άλλα, είχε αρκετές αστείες σκηνές (αστείες ατάκες σ’ αυτές τις ταινίες δεν ήταν ποτέ το χαρακτηριστικό τους) που σε έκανε να ξεκαρδιστείς στα γέλια και ένα καλό φινάλε! Έχει διάρκεια περίπου 80 λεπτά και μέσα σ’ αυτά τα 80 λεπτά γελάς δυνατά και στο τέλος φεύγεις ….ευχαριστημένος! Αν και δεν είναι στις επιλογές μου τέτοιες ταινίες για να δώσω λεφτά και να τις δω στο cinema, (προτιμώ στο dvd) δεν μετάνιωσα που την επέλεξα, μιας και είχα ανάγκη να δω μια κωμωδία,να γελάσω και να ξεχαστώ… και όλα αυτά μου τα έδωσε με το παραπάνω!


*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
Αν έχεις δει όλες τις Scary Movie ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει, ναι! θα σου την πρότεινα να τη δεις μιας και θεωρώ πως όταν έχεις δει το 1, 2, 3 και πάει λέγοντας, γιατί να μην δεις και την επόμενη στη σειρά; Αν δεν θέλεις να τη δεις στο cinema, (μεταξύ μας αυτό τον καιρό προβάλλονται πολύ καλύτερες ταινίες  που αξίζει να πληρώσεις ένα εισιτήριο για να δεις σε κάποια αίθουσα κινηματογράφου!)  περίμενε να κυκλοφορήσει σε dvd για να τη δεις τότε! Εξάλλου, απ’ ότι γνωρίζω θα παίζετε μόνο για ένα μήνα στις αίθουσες… επομένως θα κυκλοφορήσει γρήγορα στα video club.


*Extra:
 1) Scary Movie (2000)
2) Scary Movie 2 (2001)
3) Scary Movie 3 (2003)
4) Scayry Movie 4 (2006)
5) Scary Movie 5 (2013)





Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη ανάρτηση της νέας ενότητας “Movie in Cinema Κριτική!
και η ταινία που είδα. Ελπίζω να σας αρέσει (τουλάχιστον στους λάτρεις του cinema ή των ταινιών) και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες περισσότερες (μακάρι για εμένα!)

Σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες; Τις βλέπετε; Τις αποφεύγεται; Θα θέλατε να τη δείτε;
Ελεύθερα περιμένω προτάσεις για ταινίες (βλέπω όλα τα είδη!) που έχετε δει και έχετε αγαπήσει για να μπούνε στην λίστα των ταινιών που δεν έχω δει. 



ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Movie in Cinema Κριτική!



***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

4 σχόλια :

  1. Καλημέραααα!!! Καλή εβδομάδααααα!!!
    Δεν ήξερα καν πως είχε βγει No4!!! Και τώρα μαθαίνω για το 5???!!!
    Τα 2 πρώτα μου άρεσαν!!! Πολύ!!! Το τρίτο όχι κ' τόσο...
    Νομίζω πάντως, πως μέχρι 2 (άντε 3 συνέχειες, τα πράγματα είναι καλά. Μετά αρχίζει να... ξεχειλώνει το σενάριο κ' το γέλιο να μην βγαίνει πια τόόόσο εύκολα.)
    Αλλά, αφού δεν τις έχω δει τις 2 τελευταίες, ας μην είμαι τόσο απόλυτη.
    Πολλά-πολλά φιλάκια ομορφιά μου!!!
    Σσσσσσσμουτςςςςςς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *syros2js,αλήθεια δεν ήξερες ότι έχει βγει και 4 και τώρα 5;
    Πάντως, μέχρι το 3 ήταν πολύ καλό, στο 4 κάπως και τώρα στο 5 ...τέρμα!
    Αν και το γέλιο μπορεί αν μην βγαίνει τόόόόσο εύκολα, το σίγουρο είναι ότι δεν βγαίνει με το ζόρι! Καλύτερα, αν θέλεις, δες τα στο dvd, που κοστίζει και λιγότερο!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα από τη διαφήμιση δε μου φαίνεται πολύ καλή.
    Μπορεί να τη δω αργότερα σε dvd.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes