🍿Movie in Cinema Κριτική: Φύλακες του Γαλαξία 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) - (2017)


  Αυτή την κινηματογραφική ανάρτηση την χρωστούσα εδώ και πολύ καιρό, περίπου ένα μήνα. Η ταινία για την οποία θα σας μιλήσω είναι η περιπέτεια φαντασίας "Φύλακες του Γαλαξία 2" (Guardians of the Galaxy Vol. 2) που την είχα δει στον κινηματογράφο την ημέρα της πρεμιέρας της, στις 4 Μαϊου.

   Οι Φύλακες του Γαλαξία είναι μια σειρά blockbuster ταινιών που βασίζεται σε comics της MARVEL, και περιέχει σχεδόν τα πάντα. Θέλετε καταιγιστική δράση, εφέ, διαστημική περιπέτεια, πιστολίδι, υπερήρωες, εξωγήινοι, τέρατα, έρωτα, γερές δόσεις χιούμορ, σαρκαστική χαζομάρα, παρωδία, συγκίνηση, νοσταλγία, παιδικότητα, ανεμελιά, κέφι, χαβαλέ, μουσική, χορό, ακομπλεξάριστες ατάκες χωρίς σοβαροφάνεια, ωραίους πρωταγωνιστές σε ρόλους εκκεντρικούς αλλά αξιαγάπητους που δε γίνεται να μη τους συμπαθήσεις, ακόμη και τους "κακούς", απολαυστική διασκέδαση σε ένα γεμάτο 2και κάτι; Ε λοιπόν, όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα διαθέτει η εν λόγω ταινία.


  Η πρώτη ταινία είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2014, Εγώ όμως την είχα δει λίγο καιρό αργότερα σε dvd. Ειλικρινά, καμιά σχέση με ότι περίμενα να δω. Περίμενα να δω μια κλασική 'διαστημική περιπέτεια' και τελικά είδα μια ταινία ατακαδόρα από την αρχή μέχρι το τέλος, γεμάτη από αστείες σκηνές και ατάκες, αλλά και με δόσεις από λυπηρές σκηνές, μπόλικη μουσική με τραγούδια από την δεκαετία του '70ς και φυσικά απολαυστική τρελή διασκέδαση. Και ομολογώ πως εξεπλάγην ευχάριστα διότι δεν μου άρεσε απλά όλο το συνολικό πακέτο της ταινίας αλλά την λάτρεψα 100% (όπως και τόσος κόσμος) που ήμουν τόσο μα τόσο σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγει και Νο2 σε κανα δυο χρονάκια. Εντάξει, βγήκε η 2η τρία χρόνια μετά αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα/συμπέρασμα από την 2η συνέχεια της ταινίας. Και ποιο είναι το συμπέρασμα μου και η άποψη μου για την 2η ταινία κι αν ήταν τόσο καλή όσο η 1η; Φυσικά, διαβάστε περισσότερα παρακάτω.


*Η υπόθεση της ταινίας:
  Η διαγαλαξιακή ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ταινία, επιστρέφει με μια καταιγιστική επική, απόλυτα pop περιπέτεια με χιούμορ, πολλή μουσική (το Awesome Mixtape #2 🎧⬅️) και τον Peter Quill - γνωστό και ως Star-Lord- να σώζει ξανά το σύμπαν μαζί με τους εκκεντρικούς του φίλους, και κάποιους καινούργιους, εξίσου εκκεντρικούς. Στην καρέκλα τουσ κηνοθέτη κάθεται και πάλι ο ταλαντούχος και γεμάτος ιδέες James Gunn, που υπογράφει και το σπαρταριστό σενάρο.

  Οι Φύλακες του Γαλαξία 2 ακολουθούν τα χνάρια της αναπάντεχης επιτυχίας του πρώτου μέρους και φιλοδοξούν να χαρίσουν μια ακόμα απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία στο φανατικό κοινό που δημιούργησαν... με την πρώτη!
  Με τις καταπληκτικές μουσικές του Awesome Mixtape #2 να παίζουν δυνατά, οι Φύλακες του Γαλαξία συνεχίζουν να ζουν την περιπέτεια στα όρια του σύμπαντος. Η αυτοσχέδια οικογένεια πρέπει τώρα να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζει η ώρα που το μυστήριο της καταγωγής του Peter Quill θα αποκαλυφθεί. Οι παλιοί εχθροί γίνονται σύμμαχοι και αγαπημένοι χαρακτήρες από τα κλασικά Marvel κόμικς εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους ήρωες μας.


*Το trailer της ταινίας: [Με ελληνικούς υπότιτλους] 


Σκηνοθεσία/Σενάριο: Τζέϊμς Γκαν
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Κάρεν Γκίλαν, Βιν Ντίζελ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπράντλεϊ Κούπερ, Νάθαν Φίλιον, Κέρτ Ράσελ,  Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι
 Είδος Ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας
Ημ/νία κυκλοφορίας (Ελλάδα): Πέμπτη 4/05/2017
Διάρκεια: 136'



by imdb:
 


*Η άποψή μου:
   Η ταινία ξεκινάει με την γνωστή συμμορία να είναι όπως συνήθως πέρα δώθε και να αλλωνίζει αλλά και να προστατεύει τον γαλαξία από τους πολλούς και διαφορους εχθρούς είτε είναι εξωγήινοι, τέρατα ή και άνθρωποι. Φυσικά κάθε μάχη και ξύλο γίνεται πάντοτε αδιαπραγμάτευτα μετά μουσικής με εξαιρετικά κομμάτια του '70ς, όλα σε original εκτέλεση παρακαλώ. Όπως ας πούμε ένα, από τα αγαπημένα μου της δεκαετίας εκείνης, το "Father and Son" από Cat Stevens, που ομολογώ Εγώ το έμαθα αυτό το τραγούδι το 2008 από ένα cd του τότε αγαπημένου μου boyband τους Boyzone που το έκανα επανεκτέλεση/διασκευή στην αρχή της καριέρας τους.
 


  Οι πρωταγωνιστές μας (ο 'χορευτής' Peter/Star Lord, η σκληροτράχηλη Gamora, ο αδυσώπητος ρακούν Rocket, ο ασταμάτητος χιουμορίστας Drax, το δέντρο/κλαράκι Groot, η θυμωμένη αδελφή της Gamora, Nebula, o αναπάντεχος σαν άλλος πατέρας Yondu, η θλιμμένη Mantis και οι υπόλοιποι  καινούργιοι και παλιοί σύμμαχοι) εδώ δεν είναι απλά μια ομάδα φίλων που πολεμούν το κακό, είναι πλέον ή κάποιοι πλησιάζουν να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια. Και αυτή είναι η διαφορά που κλέβει την παράσταση και όλο το έργο στηρίζεται σε αυτούς τους χαρακτήρες και τις μεταξύ τους σχέσεις. Τα μηνύματα περί οικογένειας και ποιος ή τι πραγματικά κάνει την αληθινή οικογένεια είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες και τα όσα πιστεύει ο καθένας αλλά και τα όσα συνδέει και δένει τον καθέναν μεταξύ τους. Όπως λέει σε κάποια φάση ο Κρις Πρατ ως Peter: "Ορισμένες φορές, εκείνα που αναζητάς όλη σου τη ζωή βρίσκονται στο πλάι σου."

  Στην ταινία σε κάποιες ελάχιστες σκηνές συναντάμε και τον Σιλβέστερ Σταλόνε που είναι με την πλευρά των καλών αλλά μην το δένουμε και κόμπο αυτό. Πιστεύω πως στην επόμενη ταινία Vol.3 θα τον συναντήσουμε ξανά και περισσότερο... Από την άλλη, ο Κέρτ Ράσελ στο ρόλο του Ego, δεν ξέρω αλλά κάπου κάπου πολύ με εκνεύριζε με την εγωπαθητική του ερμηνεία γιατί παρά ήταν πολύ καλός και πιστευτός. Η -πράσινη- κοκκινομάλλα και κουκλάρα Ζόι Σαλντάνα που υποδύεται την σκληροτράχηλη Γκαμόρα δεν καταλαβαίνει πραγματικά τίποτα. Και φυσικά δε γίνεται να μην αναφέρω τον όμορφο και εξαιρετικά εκφραστικό, Κρις Πρατ που όπως στην πρώτη ταινία (και σε κάθε ταινία όπου πρωταγωνιστεί) έτσι και εδώ αυτός "πλάθει" την ταινία και όχι την ταινία αυτόν. Τα έχω ξαναπεί και παλιότερα που σας είχα μιλήσει για την τελευταία ταινία "Jurassic World"(2015) όπου  ίδιος κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, λέγοντας σας πως παραδέχομαι πως αυτός ο ηθοποιός έχει το ταλέντο, του "ο ηθοποιός να φτιάχνει τους ρόλους και όχι οι ρόλοι τον ηθοποιό". Ναι, ομολογώ πως μου είναι πολύ συμπαθής και είναι από τα συν+, ένα παραπάνω συν+ να απογειώνεται η ταινία ως προς τον χαρακτήρα και τον ρόλο.

 
  Εφέ ωραία χωρίς να είναι τόσο κουραστικά έχει, δράση που τσακίζει όχι μόνο κόκαλα αλλά σου βγάζει τα μάτια έχει, χιούμορ και ατάκες για να σκάσεις στα γέλια χαλαρά και ακομπλεξάριστα έχει μπόλικες, οι καταπληκτικές μουσικές  για να νοσταλγίσεις, να καρδιοχτυπήσεις, να ρίξεις  χαλαρά κι ένα χορό κινήσεων ακόμα και καθιστός έχει, ένα ελαφρύ ρομάντζο έχει, σοβαρές - λυπηρές σκηνές για να δεις και την άλλη πλευρά των χαρακτήρων και των καταστάσεων έχει. Προσθέστε ότι συναντάμε μερικούς από τους αγαπημένους χαρακτήρες από τα κλασικά MARVEL κόμικς για να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση και τους ήρωες. Επίσης να μην ξεχάσω ότι έχει και αναφορές σε ποπ-ροκ στιγμές και παιχνίδια περασμένων χρόνων που έχουμε ζήσει όταν "ήμουν εννιά και γέρασα" βλέπε μουσική στο γουόκμαν με τα ακουστικά με τα μαξιλάρια, παιχνίδια στο ατάρι και στα φλιμπεράκια, βλέπε Pac-Man, Tetris κ.α. και αυτομάτως αισθάνεσαι ότι κάπου η ταινία μας κάνει πλάκα ή μας κοροϊδεύει για το πως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα ή μπορεί να έχουν μείνει ίδια αλλά με διαφορετικό περιτύλιγμα, π.χ. το γουόκμαν με τις κασέτες αντικαταστάθηκε με το ψηφιακό mp3.  



*Αν αξίζει κάποιος να την δει; 
  Εγώ την απόλαυσα 100%, ακόμα και τις 4-5 επιπλέον σκηνές μετά το τέλος της ταινίας, ξέρετε όταν πια έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους. Η πρώτη ταινία ήταν πολύ καλή, αυτή ακόμη καλύτερη, ε! η τρίτη πιστεύω θα χτυπήσει κόκκινο. Πολύς ευχαρίστως θα την ξανά έβλεπα άνετα και τις δυο στο καπάκι. Αν λοιπόν, όλα αυτά που σου περιέγραψα πως διαθέτει η ταινία σε ιντριγκάρουν, αν σου αρέσουν οι 'διαστημικές ταινίες' που δεν είναι κομμένη και ραμμένη στις γνωστές του είδους, αν γενικά είσαι φανατικός με τα στόρις της MARVEL, αν θέλεις να διασκεδάσεις με κάτι που είναι σοβαρό μέσα στην χιουμορκατάσταση του και το αντίστροφο, αν θέλεις να δεις ένα της προκοπής blockbuster, ή φυσικά αν έχεις ήδη δει την πρώτη ταινία και σου άρεσε, τότε εννοείται και αξίζει να δεις και τη δεύτερη... χαλαρά και ακομπλεξάριστα. 😉


           🔶🔶🔶



Για πείτε, έχετε δει καθόλου τους "Φύλακες του Γαλαξία;" Εντυπώσεις;






Σημ.: Η ταινία συνεχίζεται να προβάλλεται σε λίγες αίθουσες στους κινηματογράφους.






ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.

**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!

***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





Διαβάστε επίσης:
► Διαβάστε περισσότερες Κινηματογραφικές κριτικές στην στήληMovie in Cinema Κριτική
► Διαβάστε περισσότερες προτάσεις ταινιών στην στήληFilm reviews
►Περισσότερα άρθρα σχετικά με τον "Κινηματογράφο/Cinema/tv"

Top 5 Favorites#5η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες ταινίες! (7/10/2013)
Top 5 Favorites#7η εβδομάδα – Αγαπημένοι ξένοι άντρες ηθοποιοί! (3/11/2013)
Top 5 Favorites #8η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες γυναίκες ηθοποιοί! (22/06/2014) 



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes