🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

  Τη Δευτέρα το απόγευμα πήγα και είδα την ταινία Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) Την περίμενα πως και πως! Ναι, είμαι κι Εγώ μια από αυτές που λατρεύουν τις ταινίες με τους υπερήρωες της Marvel, χρόνια τώρα. 


🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

*Η υπόθεση της ταινίας:
Μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D. , ο Tony Stark δημιουργεί τον Ultron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως, διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Σύντομα, ο Ultron θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας. Έτσι, οι «Εκδικητές» επιστρέφουν για να σώσουν τον πλανήτη. Αυτή τη φορά με ακόμα μεγαλύτερη ομάδα και όχι έναν, αλλά δύο εντυπωσιακούς αντιπάλους. Στα χνάρια της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της πρώτης ταινίας (2012), το Avengers: Age of Ultron επιστρατεύει και πάλι τους ατρόμητους Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson) και Hawkeye (Jeremy Renner) και συμπληρώνει την υπερηρωική παρέα με τους Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Απέναντι τους θα συναντήσουμε τον Ultron με την απόκοσμη φωνή και όψη –με τη μέθοδο του performance capture- του James Spader καθώς τον Vision (Paul Bettany).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joss Whedon
  • ΣΕΝΑΡΙΟ: Joss Whedon, Stan Lee (based on the Marvel comics by)
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, James Spader, Paul Bettany, Samuel L. Jackson, Anthony Mackie, Claudia Kim
  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια, Δράση
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 141' 
  • ΗΜ/ΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ελλάδα: Πέμπτη 30 Απριλίου 2015




  • *Το trailer της ταινίας:




    *Η άποψή μου:

      Μετά την πρώτη ταινία το 2012, “The Avengers”, τρία χρόνια μετά επιστρέφει όλο το cast, με τον ίδιο σκηνοθέτη Joss Whedon για μια ταινία “κλάση ανώτερη” από την πρώτη, πιο καταιγιστική δράση, θεαματικές και επιβλητικές εικόνες (μια ας πούμε είναι όταν το σφυρί του Thor χτυπάει την ασπίδα του Captain America, τότε γίνεται τρελός χαμός καταστροφής) καλογραμμένη πλοκή με αναφορές στην πρώτη ταινία αλλά και στο παρελθόν των υπερηρώων, παλιοί και καινούργιοι χαρακτήρες και έμφαση στον χαρακτήρα και στους φόβους των υπερηρώων ξεχωριστά.

      Η ταινία ξεκινάει και μπαίνει στη δράση, πριν καν ακόμη πέσουν οι τίτλοι αρχής. Εμένα προσωπικά μου έδωσε την αίσθηση πως παρακολουθώ ένα video-game. Δηλαδή ήταν έτσι γυρισμένες οι πρώτες σκηνές, που δεν πολύ μου άρεσε. Ευτυχώς, όμως μετά υπάρχει μια πιο κανονική ροή στις σκηνές και στην αισθητική. Βλέπουμε όλη την ομάδα σε πιο χαλαρές, ανθρώπινες, φιλικές, οικογενειακές στιγμές. Βέβαια, αυτές οι στιγμές καθόλα τη διάρκεια της ταινίας δεν κρατούν παραπάνω από 10-15 λεπτά και αυτό επειδή το “καθήκον” έχει προτεραιότητα. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνεται, η δράση όταν αρχίσει δε σταματάει λεπτό. Κάποιες φορές, σε αρκετά σημεία, θέλει “γερά νεύρα”!

      Υπάρχουν -ελάχιστες μεν- σκηνές που φτάνουν στην υπερβολική διάρκεια μάχης. Όπως ας πούμε, η μάχη του Iron Man με τον Hulk. Από την στιγμή που ο Hulk γίνει πράσινος, γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν σταματάει πουθενά. Θα προκαλέσει τρόμο, ανυπολόγιστες ζημιές και θα χαλάσει τον κόσμο. Οπότε, ο Iron Man προσπαθεί να ηρεμήσει και να σταματήσει τον Hulk, παλεύοντας μαζί του σε μια συνεχής μάχη. Ε, από την μία κάποια στιγμή περιμένεις να τελειώσει όλο αυτό, να πάμε παρακάτω κι απ’ την άλλη σκέπτεσαι λογικά πως “Hulk  είναι αυτός, θέλει κάποιο χρόνο να τον ‘ημερέψεις’.”   

      Επίσης, βλέπουμε τους υπερήρωες να “βασανίζονται/να παλεύουν” με τους φόβους τους, το παρελθόν τους και την σκοτεινή πλευρά τους (γιατί δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν μια “σκοτεινή πλευρά”, (δεν είναι φυσιολογικό, θα προσθέσω Εγώ) κάπως έτσι το είπε ο Tony Stark) και για το “τι μέλλει γενέσθαι” για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη που προστατεύουν. 

    🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

      Προσωπικά Εγώ τον κακό Ultron τον βρήκα αρκετά συμπαθή. Απλώς ούτε ο ίδιος είχε συνειδητοποιήσει πως τελικά “η ρίζα του κακού” δεν είναι οι Εκδικητές. Οι άνθρωποι φυσικά και ευθύνονται για το κακό του πλανήτη αλλά η εξιλέωση δεν θα έρθει με το να καταστρέψει το ανθρώπινο είδος. Νομίζω, πως ούτε μετά την “ήττα” του δεν το κατάλαβε, αλλά… κρατήστε ότι μας άφησε με ένα “αλλά”. Ο Vision πάλι, Εγώ για εξωγήινο τον ήξερα πάντα αλλά στην ταινία, τον γνωρίζουμε λίγο διαφορετικά. Ας πούμε πως είναι η πρώτη μας γνωριμία με τον Vision, διότι δεν μαθαίνουμε αρκετά για τον ίδιο, ούτε ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του. Πιστεύω πως στην επόμενη ταινία θα τον γνωρίσουμε καλύτερα. Κρατήστε το και αυτό! 

    🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

      Το γνωστό cast (πόσο ταιριαστοί ο καθένας στον ρόλο του) με τους πασίγνωστους ηθοποιούς, καταπληκτικοί και όλοι ένας κι ένας, όπως τους ξέρουμε από την πρώτη ταινία αλλά ακόμα καλύτερα όπως τους γνωρίζουμε από τις προσωπικές τους ταινίες. Και δε το λέω τυχαία αυτό, διότι, στις αναφορές για το παρελθόν βλέπουμε τον καθένα ξεχωριστά την προσωπικότητά του και την ανθρώπινη πλευρά τους, πριν καν ακόμη γίνουν υπερήρωες. Γι’ αυτό και σε αυτή την ταινία, θα δείτε λιγότερο χιούμορ, λιγότερες χιουμοριστικές ατάκες. Ακόμα και ο άνετος, full αστείος στα πάντα και με όλους Tony Stark/Iron Man, θα τον δείτε να κάνει χιούμορ με …μέτρο και αυτό περισσότερο με τον “κολλητό” του Captain America (που δεν είδα τις τρελές σωματικές ικανότητες που είχαμε δει στο “Captain America 2: O στρατιώτης του χειμώνα (2014). Αλλά μάλλον τις κρατάνε για την τρίτο μέρος της ταινίας του), που είναι  αρκετά σοβαρός που προσπαθεί να κρατήσει σε ‘τάξη’ την ομάδα. Φυσιολογικό, αν σκεφτείτε πως είναι και ο αρχηγός των Εκδικητών. 

      Ο Hulk να προσπαθεί -πέρα από το να μην πρασινίσει-, να κρατήσει τις αποστάσεις του (και τα συναισθήματα του) από την Natasha Romanoff/Black Widow (που συνεχώς την έλεγαν Nat και όχι Natasha. Γιατί βρε παιδιά; Natasha, ολόκληρο το όνομα της), κάτι το οποίο Εγώ τώρα σε αυτή την ταινία πήρα είδηση ότι κάτι παραπάνω από μια απλή συμπάθεια, τρέχει μεταξύ τους. 

      Ο Thor από ‘δω και από ‘κει γιατί δεν είναι απλά ένας άνθρωπος αλλά και Θεός, μη το ξεχνάμε. (Παρεμπιπτόντως, ο Chris Hemsworth τι μπράτσα έχει και τι μαλλί, αν και το κοντό του πάει πάρα πολύ, κάτι που ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα παρατηρήσει. ίσως επειδή δεν ήμουν και πολύ φαν του υπερήρωα Thor.) 
      
      Ο Hawkeye (αγαπημένος και πολύ συμπαθής Jeremy Renner) με το τόξο του, εξαιρετικός και πάντα τόσο μα τόσο βοηθητικός την κατάλληλη στιγμή, για τον οποίο μαθαίνουμε ένα μικρό του …μυστικό, που μέχρι εκείνη τη στιγμή το γνωρίζει μόνο η Natasha.
     
    🍿Movie in Cinema Κριτική: Avengers: Age of Ultron (Εκδικητές: Η εποχή του Ultron) (2015)

      Οι καινούργιοι της παρέας, Quicksilver (ο οποίος μπορεί να κινείται με αστραπιαία ταχύτητα) και η Scarlet Witch (η οποία είναι ικανή να ελέγχει το μυαλό των ανθρώπων, κατέχοντας παράλληλα τηλεκινητικές δυνάμεις) μέχρι να τους καταλάβεις γιατί κάνουν ό,τι κάνουν, ε! θα τους αποκαλέσεις “κωλόπαιδα”. Στην πορεία βέβαια, όταν καταλάβουν ότι σε ποια πλευρά οφείλουν να ανήκουν για τη διάσωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, τότε θα τους λατρέψεις.

      Επίσης, θα δούμε και την εμφάνιση του Samuel L. Jackson ή αλλιώς του Συνταγματάρχη  Nick Fury, επικεφαλής της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α (όπου τον συναντάμε σχεδόν, αν όχι σε όλες, τις ταινίες της Marvel) για μια ακόμη φορά να κάνει την έκπληξη και να κρατάει, όπως συνήθως το κρυμμένο του χαρτί.  


      Τέλος, η ταινία ρίχνει φινάλε κάπως απότομα, με τον Captain America (αν θυμάμαι καλά) να λέει την τελευταία κουβέντα αλλά δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τι ακριβώς είπε, διότι πέφτουν οι τίτλοι τέλους. Ή μήπως έμεινε κάτι ακόμη; Εγώ "μυρίστηκα" ότι μάλλον ενδιάμεσα στους τίτλους τέλους θα υπάρχει μια “extra σκηνή”, όπου και φυσικά υπήρξε αλλά απότομη που καταλαβαίνεις και δε καταλαβαίνεις τι ή μάλλον ποιον βλέπεις. Εγώ κάτι κατάλαβα αλλά δεν θα σας το αποκαλύψω, θα το αντιληφθείτε μόνοι σας, εφόσον μείνετε λίγα λεπτάκια αφού πέσουνε οι τίτλοι τέλους. Γι’ αυτό μη φύγετε αμέσως από την αίθουσα… 
     

      Αν αξίζει να τη δείτε; Θέλει και ρώτημα; Καταρχάς αν γουστάρετε τέτοιου είδους ταινίες, φυσικά και να τη δείτε. Αν έχετε δει όλες τις “προσωπικές” ταινίες του κάθε ήρωα, αξίζει να δείτε και αυτή που είναι όλοι μαζί μαζεμένοι και “δουλεύουν” σαν ομάδα για το συλλογικό καλό. Αν έχετε δει την πρώτη ταινία “Avengers”, φυσικά και να πάτε να δείτε και αυτήν. Σαν “sequel movie’ είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη, όπως πιστεύω πως ήταν και οι συνέχειες των “προσωπικών” ταινιών του Iron Man, Hulk, Captain America, Thor. Οπότε, η συγκεκριμένη ταινία είναι ιδανική για διασκέδαση στο cinema.

      Τώρα, αναμένουμε το τρίτο μέρος των “Εκδικητών(ελπίζω με το ίδιο cast, αν και έχουν ήδη υπογράψει για τις συνέχειες) που από ότι διάβασα θα γυριστεί και θα κυκλοφορήσει σε δυο μέρη με τον τίτλο Avengers: Infinity War και είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν στις 4 Μαΐου 2018 και 3 Μαΐου 2019 αντίστοιχα. Μέχρι τότε όμως, περιμένουμε να δούμε το τρίτο μέρος του “Captain America: Civil War” (Μάιος 2016)Thor: Ragnarok (2017) και φυσικά τη πολυαναμενώμενη ‘δεύτερη συνέχεια’ “Batman v Superman: Dawn of Justice” (Μάρτιος 2016). 
     
     
    📌Διαβάστε επίσης: 



    ♦ ♦ ♦ ♦



    Εσείς;  Προλάβατε να τη δείτε; Εντυπώσεις;



    ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
    *Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
    **Δεν γράφω Κριτικές για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
    ***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!




     
    Διαβάστε επίσης:
    _______________

    📂Αρχειοθήκη: 🍿Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα

     



      _____________________________________
    *Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
    Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
    Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
    Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
    ©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

    12 σχόλια :

    1. Εμένα τη γνώμη μου την ξέρεις, γιατί τα είπαμε! Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτή την ταινία ήταν που είδαμε τους ήρωες σαν ανθρώπους, κουρασμένους και απογοητευμένους. Που βέβαια αυτό που τους κάνει τελικά ήρωες είναι ότι βάζουν το συλλογικό καλό πάνω από το προσωπικό τους.
      Πολύ ωραία ταινία και περιμένω με αγωνία τη συνέχεια!!!
      Φιλάκιαααα!!!! ♥♥♥

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμφωνώ Rylie μου! Κι εμένα μου άρεσε πολύ (και το τονίζω ήδη) ότι βλέπουεμ και την ανθρώπινη πελυρά τους με την σκοτεινή πλευρά τους και φυσικά που "δουλεύουν" σαν ομάδα ακόμα κι αν υπάρχουν διαφωνίες, όπως είδαμε υπήρχαν.
        Αργεί η επόμενη ταινία αλλά θα ανταμειφθούμε για τα καλά...
        Φιλιά πολλά!

        Διαγραφή
    2. Μαρία μου καλημέρα! Πήγα και το είδα εχθές! Μου άρεσε πολύ! Ομως να πω την αληθεια προς το τελος κουραστηκα, ηθελα να τελειωσει να σηκωθω να φυγω γιατι ειχα πιαστει. Κατα τα αλλα ολα καλα!

      Φιλακια πολλα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κική μου, κατανοώ ότι κάπως κουράστηκες προς το τέλος, γιατί είναι και η διάκεια των σκηνών κάπως και είναι και 2,5 ώρες (δηλαδή μισή ωρίτσα παραπάνω από το κανονικό) ταινία.
        Εγώ πάλι ποτέ δεν πιάνομαι, γιατί τουλάχιστον τα 2-3 καθίσματα τα κάνω "δικά μου". Την αράζω κανονικά... σαν το σπίτι μου!
        Χαχαχα!
        Τα φιλιά μου!

        Διαγραφή
    3. δεν το έχω δει ακόμα δεν έχω προλάβει με τις δουλειές αλλά λατρεύω marvel δεν πάιζει να μην το δώ ότι και να είναι !!! η κριτική σου εξαιρετική και διάβασα με αμείωτο ενδιαφέρον τόση ώρα ..... γέλασα και λίγο με τον ultron που τον συμπάθησες χαχα φοβερή Μαρία .... φιλιά και θα το δώ που θα πάει !!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Α, Νικόλα μου αφού λατρεύεις κι εσύ Marvel, ε, τότε δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή θα τη δεις!
        Γιατί καλέ γέλασες με τον Ultron που τον βρήκα συμπαθή; Καλός είναι αλλά χαμένος στις τρελές λανθασμένες του ιδέες!
        Όταν το δεις, πέρνα να μου πεις εντυπώσεις!
        Να είσια καλά και να περνάς καλά!

        Διαγραφή
    4. Εγώ δεν έχω δει ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη, αλλά με έκανες να θέλω να τις δω στην πρώτη ευκαιρία.
      Πολύ ωραία η κριτική σου Μαράκι.
      Να 'σαι καλά.
      Μάκια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Μαρινάκι, εντάξει ξέρουμε ότι είσαι περισσότερο των σειρών και όχι των ταινιών αλλά αν κάτσει δες τες και τις δυο, με την σειρά.
        Εξάλλου, αυτές οι ταινίες με υπερήρωες, είναι για τρελή διασκέδαση... αρκεί να μην την παίνεις παραπάνω σοβαρά από ό,τι πρέπει.
        Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!
        Τα φιλιά μου!

        Διαγραφή
    5. Μπραβο Μαρια πολυ ωραια η κριτικη σου!
      Και σε μενα μου αρεσουν αυτου του ειδους οι ταινιες και θελω να την δω αυτην την ταινια!
      Καλα να περνας!
      Φιλακια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ελευθερία μου, με την πρώτη ευκαιρία να τη δεις, αφού σου αρέσουν αυτές τους είδους ταινίες!
        Καλά να περνάς κι εσύ!
        Καλό Σαββατοκύραικο να έχεις!

        Διαγραφή

    Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
    *Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
    *ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
    *Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



    Follow by e-mail

    MY INSTAGRAM PORTFOLIO

    My Instagram

    Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes